chi23 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Chociaż znam Maszkę tylko wirtualnie to też bym się nie spodziewała że to pogromczyni toru!:loveu: Quote
azalia Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Chciałam zapytać,czy Maszka ma w planie sterylkę?Wydaje mi się,że zastrzyki hormonalne podawane często są chyba szkodliwe. Quote
LadyS Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 azalia napisał(a):Chciałam zapytać,czy Maszka ma w planie sterylkę?Wydaje mi się,że zastrzyki hormonalne podawane często są chyba szkodliwe. Wystarczyłoby przeczytać posty z dwóch ostatnich stron, żeby wiedzieć, że zastrzyk jest podawany, zeby zatrzymać cieczkę, właśnie po to, aby można było zrobić sterylkę. Quote
panbazyl Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 pozdrowienia dla maszki i jej nowego domu :) a ja cos na wesolo tu chce wkleić. Mnie wyszlo ze jestem kundelkiem :) http://dzieci.wp.pl/clear,1,pid,12,zapytanka.html Quote
Iljova Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='panbazyl']pozdrowienia dla maszki i jej nowego domu :) a ja cos na wesolo tu chce wkleić. Mnie wyszlo ze jestem kundelkiem :) http://dzieci.wp.pl/clear,1,pid,12,zapytanka.html Świetne to jest mnie też wyszedł Kundelek. Podoba mi się ten opis i to stwierdzenie że kundelki nie są doceniane to prawda, przez wiele osób napewno nie. Quote
RudaPaskuda Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 A mi tam wyszedł husky...chyba nie do końca sie z tym zgodze:P Co do Maszki to dziewczyna jest juz po sterylce.Wczoraj ją ciełam.Niestety nie obeszło sie bez małych komplikacji.Ale teraz dochodzi do siebie. Dostała kroplówe i leki i sie wyliże. Od środka wyglada na starsza niż 3 lata.Widać też, że sporo przeszła.Na sieci ma całą masę małych krwiaczków (starych i otorbionych już)Może być tak że kiedyś dostała z buta..:( Generalnie jest baaaaardzo wrażliwa na ból.Są takie psy co im opuszki na zywca można szyć i nawet nie pisną, a Masza na najdrobniejszy zastrzyk reaguje silnym piszczeniem.Delikatna bardzo jest.Teraz pewnie pobolewa mimo wszystko ją brzuszek(mimo silnych p/bólowych) i piszczy jak się ją nie tak złapie, ale NIGDY w największym bólu nie miała ochoty mnie ugryźć lub nawet złapać zębami. Nie chce też jeszcze jeść..Wpadła trochę w depresje, ale wierze ze raz dwa z niej wyjdzie. aaaa..i jest zachipowana :D Zdjęcia będą wkrótce.Na razie jakoś nie było okazji. Quote
panbazyl Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 no to gratulacje udanego zabiegu! Maluśka psinka - ile ona musiala przejść. Na szczęście trafila w koncu do cudownego domku! :) Quote
evel Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 To widzę, że podobnie jak moja wariatka - jeszcze jej się nie dotknie, a ta już wrzeszczy. Czekamy z niecierpliwością na jakąś fotę :) Quote
Iljova Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 RudaPaskuda napisał(a):A mi tam wyszedł husky...chyba nie do końca sie z tym zgodze:P Co do Maszki to dziewczyna jest juz po sterylce.Wczoraj ją ciełam.Niestety nie obeszło sie bez małych komplikacji.Ale teraz dochodzi do siebie. Dostała kroplówe i leki i sie wyliże. Od środka wyglada na starsza niż 3 lata.Widać też, że sporo przeszła.Na sieci ma całą masę małych krwiaczków (starych i otorbionych już)Może być tak że kiedyś dostała z buta..:( Generalnie jest baaaaardzo wrażliwa na ból.Są takie psy co im opuszki na zywca można szyć i nawet nie pisną, a Masza na najdrobniejszy zastrzyk reaguje silnym piszczeniem.Delikatna bardzo jest.Teraz pewnie pobolewa mimo wszystko ją brzuszek(mimo silnych p/bólowych) i piszczy jak się ją nie tak złapie, ale NIGDY w największym bólu nie miała ochoty mnie ugryźć lub nawet złapać zębami. Nie chce też jeszcze jeść..Wpadła trochę w depresje, ale wierze ze raz dwa z niej wyjdzie. aaaa..i jest zachipowana :D Zdjęcia będą wkrótce.Na razie jakoś nie było okazji. To co napisałaś o tych krwiakach to przerażające, boję się myśleć co zrobiła jej w przeszłości jakaś bestia :( Dobrze że ma to za sobą i teraz ma szczęśliwe życie, przetrwa ten trudny okres, bo ma obok siebie kochających, wspaniałych i troskliwych ludzi :) czekam na zdjęcia serduszka kochanego :-) Quote
RudaPaskuda Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 histeryczka straszna jest...generalnie teraz całymi dniami leży.Na spacer jak idzie to sie pokłada co kilka kroków i drapie sie po brzuchu...Rana po szyciu wyglada przyzwoicie, z powodu komplikacji przy zabiegu ma siniaka, ale mimo wszystko nie wyglada to tak zeby się az tak histerycznie zachowywała.... Ale przejdzie jej:) Rany na ciele i duszy się wygoją i będzie OK Quote
RudaPaskuda Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 kupa była, siku było na jedzenie sie jeszcze na razie obraziła...Ale juz lepiej spaceruje, brzuch wyglada coraz lepiej...Już znowy wychodzi ze swojej skorupy Quote
MaDi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Masakra w lesie http://www.dogomania.pl/threads/208553-MASAKRA-W-LESIE!!!Zastrzelono-matk%C4%99-szczeniaki-zosta%C5%82y-same. Quote
panbazyl Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 pozdrowienia dla Maszki :) i jak bedzie okazja - jakiąś fotkę poprosimy :) Quote
RudaPaskuda Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 z fotkami cierpliwości:) Chcę poczekac az jej fartuszek zdejmę...Zreszta teraz jakoś tak mniej czasu troche..Ale będą na pewno:D Quote
panbazyl Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 dogadał kocioł garnkowi - ja też zalegam na kilku topikach z fotkami.... Ale też obiecuję że będą, tyle że nie wiem kiedy :) Więc cierpliwie czekam na foty Maszki :) Quote
RudaPaskuda Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Maszka wraca do normalności.Jutro zdejmuje szwy,zaczeła od nowa jesc sucha karmę i włazi prawie na głowe zeby sie poprzytulac:D Myśle ze jeszcze z 2 tyg. i będe ją powoli przekazywać mamie.. Quote
ziuzia Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 oooo bardzo miło że Czeko Maszka już w domku:) baaaardzo się cieszę! Masza śliczne imię!:) Quote
RudaPaskuda Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Zdjęcia będą,zdjęcia :D:D Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
RudaPaskuda Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
evel Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Czeko-zgraja jest the best :D A jak się dogadują futrzaki między sobą? ;) Quote
panbazyl Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ruda - przyznaj się - wybierałaś je pod kontem umaszczenia? Są super! :) Quote
Recommended Posts