Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

azalia napisał(a):
Chciałam zapytać,czy Maszka ma w planie sterylkę?Wydaje mi się,że zastrzyki hormonalne podawane często są chyba szkodliwe.

Wystarczyłoby przeczytać posty z dwóch ostatnich stron, żeby wiedzieć, że zastrzyk jest podawany, zeby zatrzymać cieczkę, właśnie po to, aby można było zrobić sterylkę.

Posted

A mi tam wyszedł husky...chyba nie do końca sie z tym zgodze:P

Co do Maszki to dziewczyna jest juz po sterylce.Wczoraj ją ciełam.Niestety nie obeszło sie bez małych komplikacji.Ale teraz dochodzi do siebie.
Dostała kroplówe i leki i sie wyliże.

Od środka wyglada na starsza niż 3 lata.Widać też, że sporo przeszła.Na sieci ma całą masę małych krwiaczków (starych i otorbionych już)Może być tak że kiedyś dostała z buta..:(
Generalnie jest baaaaardzo wrażliwa na ból.Są takie psy co im opuszki na zywca można szyć i nawet nie pisną, a Masza na najdrobniejszy zastrzyk reaguje silnym piszczeniem.Delikatna bardzo jest.Teraz pewnie pobolewa mimo wszystko ją brzuszek(mimo silnych p/bólowych) i piszczy jak się ją nie tak złapie, ale NIGDY w największym bólu nie miała ochoty mnie ugryźć lub nawet złapać zębami.
Nie chce też jeszcze jeść..Wpadła trochę w depresje, ale wierze ze raz dwa z niej wyjdzie.

aaaa..i jest zachipowana :D

Zdjęcia będą wkrótce.Na razie jakoś nie było okazji.

Posted

To widzę, że podobnie jak moja wariatka - jeszcze jej się nie dotknie, a ta już wrzeszczy. Czekamy z niecierpliwością na jakąś fotę :)

Posted

RudaPaskuda napisał(a):
A mi tam wyszedł husky...chyba nie do końca sie z tym zgodze:P

Co do Maszki to dziewczyna jest juz po sterylce.Wczoraj ją ciełam.Niestety nie obeszło sie bez małych komplikacji.Ale teraz dochodzi do siebie.
Dostała kroplówe i leki i sie wyliże.

Od środka wyglada na starsza niż 3 lata.Widać też, że sporo przeszła.Na sieci ma całą masę małych krwiaczków (starych i otorbionych już)Może być tak że kiedyś dostała z buta..:(
Generalnie jest baaaaardzo wrażliwa na ból.Są takie psy co im opuszki na zywca można szyć i nawet nie pisną, a Masza na najdrobniejszy zastrzyk reaguje silnym piszczeniem.Delikatna bardzo jest.Teraz pewnie pobolewa mimo wszystko ją brzuszek(mimo silnych p/bólowych) i piszczy jak się ją nie tak złapie, ale NIGDY w największym bólu nie miała ochoty mnie ugryźć lub nawet złapać zębami.
Nie chce też jeszcze jeść..Wpadła trochę w depresje, ale wierze ze raz dwa z niej wyjdzie.

aaaa..i jest zachipowana :D

Zdjęcia będą wkrótce.Na razie jakoś nie było okazji.

To co napisałaś o tych krwiakach to przerażające, boję się myśleć co zrobiła jej w przeszłości jakaś bestia :(
Dobrze że ma to za sobą i teraz ma szczęśliwe życie, przetrwa ten trudny okres, bo ma obok siebie kochających, wspaniałych i troskliwych ludzi :) czekam na zdjęcia serduszka kochanego :-)

Posted

histeryczka straszna jest...generalnie teraz całymi dniami leży.Na spacer jak idzie to sie pokłada co kilka kroków i drapie sie po brzuchu...Rana po szyciu wyglada przyzwoicie, z powodu komplikacji przy zabiegu ma siniaka, ale mimo wszystko nie wyglada to tak zeby się az tak histerycznie zachowywała....

Ale przejdzie jej:) Rany na ciele i duszy się wygoją i będzie OK

Posted

dogadał kocioł garnkowi - ja też zalegam na kilku topikach z fotkami.... Ale też obiecuję że będą, tyle że nie wiem kiedy :) Więc cierpliwie czekam na foty Maszki :)

Posted

Maszka wraca do normalności.Jutro zdejmuje szwy,zaczeła od nowa jesc sucha karmę i włazi prawie na głowe zeby sie poprzytulac:D Myśle ze jeszcze z 2 tyg. i będe ją powoli przekazywać mamie..