RudaPaskuda Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Cho Cho nisteety nie bedzie się tak nazywać bo moja Mama uważa ze to jakieś zbyt wymyślne.Doszłyśmy do nazwy "Masza" i juz tak zostanie. Pies jej się bardzo podoba, Maszka zachowywała się jak u siebie w domu, wlazła na łóżko, pchała się pod rękę, dała się karmić smaczkami....No po prostu super. Cieczkę jej przerywam farmakologicznie(oj strasznie ten zastrzyk zniosła - jakikolwiek ból fizyczny wywołuje straszliwy pisk i odwracanie sie na plecki...widac ze nie było jej łatwo w życiu) Teraz czekam na koniec cieczki i tnę od razu. Na razie jest wszystko OK Quote
Iljova Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Super, to ma teraz swój własny wspaniały domek :-) Quote
panbazyl Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='RudaPaskuda']Cho Cho nisteety nie bedzie się tak nazywać bo moja Mama uważa ze to jakieś zbyt wymyślne.Doszłyśmy do nazwy "Masza" i juz tak zostanie. Pies jej się bardzo podoba, Maszka zachowywała się jak u siebie w domu, wlazła na łóżko, pchała się pod rękę, dała się karmić smaczkami....No po prostu super. Cieczkę jej przerywam farmakologicznie(oj strasznie ten zastrzyk zniosła - jakikolwiek ból fizyczny wywołuje straszliwy pisk i odwracanie sie na plecki...widac ze nie było jej łatwo w życiu) Teraz czekam na koniec cieczki i tnę od razu. Na razie jest wszystko OK no co za Pańcia. prawdziwa Paskuda :) Trzymamy kciuki aby okres poadopcyjny przebiegał również spokojnie, bez poadopcyjnego szoku. No ma szczęście w końcu czekoladowa panna. Quote
plina Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Suuuper!! W końcu w ukochanym domciu!.. Czekamy na relacje. :multi: jak zadłużona jest Czokoszka? Ach, juz widzę. Quote
RudaPaskuda Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Masza jest normalna, wiec Wam nie zdaje relacji tak codziennie, ze sikala i robile koope :) Na spacery chodzi normalnie, nawet razem z moimi chłopakami.Cieczka nie jest dla mnie tak upierdliwa jak sie bałam.Guni trochę świruje,ale da sie normalnie odwolać i nawet sie pobawi.Belfast za bardzo nei wie do czego słuza suki w cieczce;) Masza jest zakochana w Guinnessie, cały czas do niego ucieka i się wdzieczy (d..ka jedna :P ) Ogolnie traktuje ja jak normalnego psa bez jakiegos specjalnego rozczulania się.Jeździ autem w transporterze w bagażniku kombiak razem z chłopakami.Byliśmy w lesie na spacerze z innymi duzymi psami i było OK. jedyne co to jest wrazliwa na bol, zwłaszcza w okolicy szyi (nie wiem czy chodzła na kolcach, czy ktos ja dusił..) Na razie nie zglaszam reklamacji co do psa\:D:D:D Quote
RudaPaskuda Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 młoda teraz wcina penisoweo gryzaka,kupiłam jej też karmę Royala którą chętnie je.Teraz przymusowo zaczyna trening kondycyjny bo remontują nam winde i biega po schodach przynajmniej 3 razy dzinnie na 8 piętro:D Quote
AL27 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 pozdro dla Maszki! skoro taka mila i grzeczna i fajna, to hafcik wybaczony!!! ;) Quote
panbazyl Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 no kurcze - warto było zaliczyć tego zonka na początku z pierwszym domem i tyle czekać na ten super dom :) nawet wyjazdy na spacery, no rozkosz czysta :) Quote
RudaPaskuda Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 no bo nie traktuje jej jak trendowatej, ale jak normalnego psa jak każdego innego w domu.Zasady tyczą się wszystkich :D Dotyczace spacerów też. Dzisiaj jej trochę klikałam.Boi się reki nad głową, ale za super-smaczka da sie przekonać :D Nie klikałam jej czegoś konkretnego, co sie udało naprowadzić to klikałam, zeby sie oswoiła z tym dziwnym urzadzeniem, bo widać było ze lekko ją peszy odgłos. Ogólnie jest super, extra...Nic dodać nic ująć.Spodziewam się ze może się zdarzyć jakiś kryzys bo na razie wyglada wszystko zbyt pięknie...Ale damy se rade. Aaa..i założyłam jej książeczkę zdrowia :P Quote
Iljova Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Czekoladko bądź szcześliwa... ********************************** Obejrzyjcie sobie ten krótki filmik, niesamowity. Moje uczucia Łzy,ciarki szok i wielki szacunek. To się nazywa Przyjaźń http://www.youtube.com/watch?v=f5OEK...ature=youtu.be Quote
RudaPaskuda Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 dzisiaj mam wiecej czasu to Wam popisze. Mam taką wronę z trixie która po naciśnięciu kracze.I Masza się nią bardzo zainteresowała i .....wyrzucony aport z wrony nosiła w pysku i mi przyniosła.Nie jest to jeszcze zabawa, ale sam fakt ze wzieła coś do pyska i to nosiła jest miły.Teraz leży obok mnie i ogladamy telewizję (powiem Wam w sekrecie ze mi tego brakowało, bo moje pastuchy to tak tylko na chwie sie przyjdą poprzytulac).A Masza jest przeprzytulaśna:loveu: Quote
furciaczek Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Kurde, jak ja sie ciesze ze dziewczynka ma wkoncu swojego ludzia ktory poswieca jej duzo czasu i uwagi. Dziekuje RudaPaskuda, dziekuje za to :) Quote
AL27 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 no tak, czekolada podnosi jakosc ogladania filmu/telewizji! :) miziaki dla futrzaka! wyglada na to, ze ma jakies ukryte talenty... zdolna dziewucha! Quote
evel Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Tak się cieszę, że wreszcie Czeko-Maszka ma wspaniały dom :) Quote
panbazyl Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 evel - jakie długi zostały po czekoladowej Maszy? Quote
evel Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Jak wpłynie kaska z bazarku to pewnie coś koło 60-70zł. Quote
RudaPaskuda Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Mała jest super!W ten weekend jestem na treningu i wzialam ja na przeszkody.Zrobił plisade ,na poczatku baardzo się bała i nie chciała wejsc, ale jak juz sie przemogła to pokonywała ja z wielkim uśmiechem na pysiu.W żółwim tempie przeszła przez tunel i skacze hopki ustawione na 1.Nawet udało jej sie to zrobić bez smyczy. Rośnie mała pogromczyni torów "D Quote
evel Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 W życiu bym się tego nie spodziewała po naszej wrażliwej królewnie ;) Zazdroszczę trochę :oops:, mojej suce strasznie się spodobało agility - niestety ze względów zdrowotnych nie możemy trenować :( Quote
.blueberry. Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Paczki wróciły do mnie :| nie wiem dlaczego. Dzisiaj polecę na pocztę to odrazu prześlę znowu. Quote
evel Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 O matko - no niepoważni są ci pocztomeni chyba... :shake: Quote
LadyS Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Zapraszam do polubienia Grupy Alternatywy, do której należała m.in. Czeko, na Facebooku: http://www.facebook.com/pages/Grupa-Alternatywy-dla-zwierząt/147749165298626 Quote
Recommended Posts