Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oki, ja od jutra bede poza zasięgiem internetu wiec jakiś kontakt to tylko na telefon.W sobote prosze o cierpliwosc i determinacje w dzwonieniu bo na wystawie to czasem mało co słychac....

Posted

No i Czekolada ma cieczkę. Cóż, będzie wesoło... Se wybrała pannica odpowiedni moment, nie ma co :evil_lol:

Posted

To powodzenia i szcześliwej drogi Czekoladko kochana i słodka.
Musze przyznać że ten weekend obfituje w dobre wieści kilka psiaków jedze lu już pojechało do swoich domków

Posted

Czeko wporzo - suchą karmę nawet zjadła, hihi ;)

Generalnie został nam dług po hotelowaniu - 171zł. Dzisiaj późnym wieczorem kończy się mój bazar, z którego będzie pewnie lekko ponad 100zł. Czyli zostaje nam +/- 60zł długu... Bardzo mile widziane wsparcie! :modla::modla::modla:

Chciałabym się rozliczyć z czekosiowej jak najszybciej, bo inne psiaki czekają w kolejce ;)

Posted

no to relacjonuje pierwszy dzień...

Pannica jest całkiem wyluzowana.Troche sie boi, ale to nie jest jakas tragedia jak sie spodziewałam.Przyszła sie miziać, wskakuje na tapczan i wogóle cud,miód, malina.Ładnie wchodzi do kenelu na podróż, pięknie chodzi na smyczy..Zjadła wczoraj suchą, a dzisiaj połowe puszki.Teraz sobi grzecznie śpi.Sygnalizuje chęć wyjścia na dwór.Teraz mamy niestety remont windy i przez miesiac trzeba bedzie chodzic po schodach na 8 piętro :D:D

Ma cieczkę i to tak już jakiś czas bo się nastawia i do Mojego Guniego to pręzy ten ogon i się mu odwraca pupą do nosa ;) Ale damy rade.Jestem baaaaaaaaaaaardzo z niej zadowolona

Patrzac po sutkach miałą już kiedyś młode.

Wołamy na nią ChoCho [szo-szo], były jeszcze opcje imienia Milka ale jakoś tak ChoCho mi sie zawołalo i tak zostanie :D

obcięłam jej pazury bo miała straaaaaaasznie długi i już usztywniony ma chod, bo są napięte ścięgna i to boli - bardzo dzielnie zniosła zabieg ;)

Dziękuję wszystkim za trud włożony w znalezienie jej domu, w akcję - transport i akcje resocjalizacji po nieudanym DS

Posted

Czy za transport Czeko trzeba coś płacić?

Na chwilę obecną trzeba zapłacić zaległe 100 zł + 126 zł za pobyt od 19.04.2011 do wczoraj, czyli 7.05.2011. Mamy 85 zł na koncie, wiec trzeba dozbierać 141 zł, o ile transport był darmowy.

Posted

Super ze mala tak dzielnie znosi zmiany :)
Transport na szczescie za free wiec te koszty odpadly, co jest duuzym ulatwieniem zapewne.
Ja jej obcinalam pazurki ale moje obcinaczki takie fantastyczne ze tylko koncowki dalo rade przyciachac:roll: Ktos moze polecic moze jakies porzadne?? Te moje to jakies fioletowe plastikowe, trixie chyba czy cos.
Trzymam kciuki za nastepne dni i jeszcze raz gratuluje wspanialego psiaka:loveu:

Posted

[quote name='furciaczek']
Ja jej obcinalam pazurki ale moje obcinaczki takie fantastyczne ze tylko koncowki dalo rade przyciachac:roll: Ktos moze polecic moze jakies porzadne?? Te moje to jakies fioletowe plastikowe, trixie chyba czy cos.[/QUOTE]

Też je chyba mam, ale ta zapadka zabezpieczająca uznała, że nie będzie się trzymać, bo nie, i teraz sobie mogę ciąć ile chcę :evil_lol: Może spróbuj poluzować śrubkę czy coś? ;)

Posted

[quote name='evel']Też je chyba mam, ale ta zapadka zabezpieczająca uznała, że nie będzie się trzymać, bo nie, i teraz sobie mogę ciąć ile chcę :evil_lol: Może spróbuj poluzować śrubkę czy coś? ;)[/QUOTE]
albo kup siekierę :)
(ja sama sobie paznokcie potrafię obcinać tylko nożyczkami chirurgicznymi, innymi nie i mam wielki problem jak je gubię - ojej, szukam potem przy okazji sprzątając w domu. Za to psy świetnie radzą sobie same ze ścieraniem pazurów)

Posted

Niestety małe psiaki zwykle mają z tym problem ;)

Moje osobiste pazury są wiecznie powyłamywane przez psy, więc już nawet nic o nich nie mówię, ew. używam pilniczka by doprowadzić do względnego porządku te resztki :evil_lol: A takie miałam piękne długie paznokcie w okresie przed-psiowym :evil_lol: