dachenoceras Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 A zapytam. A może ktoś z Naszego kraju jedzie na ową wystawę? http://www.kecskemetcacib.hu/ http://www.kennelclub.hu/oldalak/dok/kiallitas/2006/Kecskemet_cacib_2006_meldeschein_pdf.pdf Quote
dachenoceras Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 karenina napisał(a):My jedziemy. :multi: Na klubie też będziecie? Quote
karenina Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 A o klubie nic nie wiem, skąd masz informacje? Quote
dachenoceras Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Dostałem mailem z Węgier od zaprzyjaźninego hodowcy, ma być w sobotę - zaraz podeślę. Quote
dachenoceras Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 O ile się nie mylę bo chyba Wy to V grupa. Chociaż chyab cos mi sie wydaje że to nie dla całej grupy. Ale już wcześniej posłałwm PW. Quote
zpr Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dachenoceras napisał(a):A zapytam. A może ktoś z Naszego kraju jedzie na ową wystawę? http://www.kecskemetcacib.hu/ http://www.kennelclub.hu/oldalak/dok/kiallitas/2006/Kecskemet_cacib_2006_meldeschein_pdf.pdf A jeśli można spytać to kto ma oceniać Husky na tej międzynarodowóce i na klubówce? Quote
karenina Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 V zgadza sie, ale nie wiem czy moją rase obejmuje ichni klub, wydaje mi sie, ze cirneco i inne uszate są w klubie charta u nich. Ale na 100% tego nie wiem.. Quote
dachenoceras Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Chyba bez Was, tylko pólnocne i zaprzęgowe jak doczytałem. Na klubie sędziuję Rafael Garcia Parrondo – Spain Quote
karenina Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ano własnie, co kraj to inaczej te kluby działają. Szkoda . Quote
dachenoceras Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 karenina napisał(a):Ano własnie, co kraj to inaczej te kluby działają. Szkoda . Przynajmniej mniej ganiania. A ja Was to z Krosna pamiętam, z dwójka psiaków. Oczywiście poznaję po psach. Ja sie jeszcze ociągam ze zgłoszeniem - w zasadzie miał to być wyjazd bardziej o charakterze innym niż wystawa, miałem jechać z jednym psem a wrócić z dwoma, ale na to muszę jeszcze poczekać przynajmniej kilka miesięcy. A skoro plany jakieś były już kila miesięcy - to cóż .... można je zrealizować, niech psiak ma ten jeden wyjazd zagraniczny. Tylko jeszcze jedno - jak wystawa wygląda organizacyjnie - tak ogólnie - bo piszesz że to już raz któryś..... Quote
karenina Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dachenoceras napisał(a):Przynajmniej mniej ganiania. A ja Was to z Krosna pamiętam, z dwójka psiaków. Oczywiście poznaję po psach. Ja sie jeszcze ociągam ze zgłoszeniem - w zasadzie miał to być wyjazd bardziej o charakterze innym niż wystawa, miałem jechać z jednym psem a wrócić z dwoma, ale na to muszę jeszcze poczekać przynajmniej kilka miesięcy. A skoro plany jakieś były już kila miesięcy - to cóż .... można je zrealizować, niech psiak ma ten jeden wyjazd zagraniczny. Tylko jeszcze jedno - jak wystawa wygląda organizacyjnie - tak ogólnie - bo piszesz że to już raz któryś..... Wiesz, dla mnie wystawa organizacyjnie w 90% na 6. Te 10 % opisze na koncu. Do sekretariatu/ odbiór katalogów, płacenie numerki/ 2 kolejki. Węgierska i obcojęzyczna. W sekcji obcojezycznej Pan o którym Ci pisałam /jez. ang/ i Pani z językiem niemieckim. Szło wszystko szybko, i super sprawnie, kolejka miała max 3-4 osoby. Ocena psów zaczyna sie wg. katalogu o 9.30, faktycznie o 10. Teren jest ogromny, ringi duże, sporo cienia po prawej stronie terenu./ taki pas zadrzewiony ok 20 metrów szerokosci przez całą długosc terenu/, ale rok temu słonca za duzo nie było, ot w sam raz. Parking spory, cena 1000 forintów, my w niedziele wjechalismy pod sam ring ( miedzy tymi drzewami co dawały cien). Ocena na ringach to juz sprawa sedziego, organizacyjnie oczywiscie. Nam w sobote charciki oceniała p. Mach, i ostatni mój pies był nadal na ringu, w czasie jak juz trwał BIS BABY, w niedziele to samo, sedziował wegier, BIS BABY zaczynał sie, a moje psy jeszcze przed oceną. W ten sposób moj Babik stracił szanse na udział w BIS.. To te 10% które zle wspominam. Natomiast, nie było kłopotu ze zmniana kolejnosci sedziowania w ringu gr. V, ja mam zawsze ganianie bo wystawiam 2 rasy z róznych grup, po 2 lub 3 psy w rasie, i sedzia z gr V bez problemu ocenił mi psy na samym początku. A i jeszcze duzy minus za stoiska z ludzkim żarełkiem. Były dosłownie 2, facet z grillem, i domek na kółkach z hamburgerami, hotdogami, w obu przypadkach po 14 nie było juz co zjesc :mad: . Za to psy można zaopatrzyc we wszystko i taniej niż u nas. Coś chcesz konkretnego jeszcze wiedziec to pytaj :) Quote
Alojzyna Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 A w który dzień odbywają się kwalifikację na Craftsa? - w sobotę?, w niedzielę?, czy w oba?. Pytam, bo zamierzam jechać tylko na jeden dzień do konkretnego sędziego. Quote
dachenoceras Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 A ilościowo z psami to jaka skala? Quote
karenina Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 1300 sztuk było w sobote, w niedziele podobnie. Quote
dachenoceras Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 karenina napisał(a):1300 sztuk było w sobote, w niedziele podobnie. Czyli sprawdza się maje założenie, że skoro jest ich (Węgrów) cztery razy mniej to i statystycznie tyleż mniej psów muszą mieć.:lol: To chyba jedziem. Tylko jeszcze znajomy potwierdzi chęć. Ale tylko sobota, dwie wystawy i do dom, najwyżej w powrotnej drodze jeszcze Przemyśl w niedziele zaliczę. Ale to już byłby obłęd. Quote
dachenoceras Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):my tez sie wybierzemy :) Pies młodzież i jakaś sunia? Quote
Nitor-Nivalis Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 dachenoceras napisał(a):Pies młodzież i jakaś sunia? pies młodzież i nie wiem czy sunia :) Quote
dachenoceras Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):pies młodzież i nie wiem czy sunia :) To Mł Ch moze być w owe dwa dni. Quote
Nitor-Nivalis Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 dachenoceras napisał(a):To Mł Ch moze być w owe dwa dni. byłoby ekstra :) ale watpie Quote
karenina Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Nitor-Nivalis napisał(a):a jak wygląda z noclegami ? Co do noclegu możliwosci jest duzo. My nocowaliśmy na kempingu koło wystawy. Koszt ok 25 euro za 2 osoby, samochód i stado ( w moim przypadku 5 ) psów. Quote
Recommended Posts