Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karenina napisał(a):
Ano własnie, co kraj to inaczej te kluby działają. Szkoda .

Przynajmniej mniej ganiania.
A ja Was to z Krosna pamiętam, z dwójka psiaków. Oczywiście poznaję po psach.
Ja sie jeszcze ociągam ze zgłoszeniem - w zasadzie miał to być wyjazd bardziej o charakterze innym niż wystawa, miałem jechać z jednym psem a wrócić z dwoma, ale na to muszę jeszcze poczekać przynajmniej kilka miesięcy. A skoro plany jakieś były już kila miesięcy - to cóż .... można je zrealizować, niech psiak ma ten jeden wyjazd zagraniczny.

Tylko jeszcze jedno - jak wystawa wygląda organizacyjnie - tak ogólnie - bo piszesz że to już raz któryś.....

Posted

dachenoceras napisał(a):
Przynajmniej mniej ganiania.
A ja Was to z Krosna pamiętam, z dwójka psiaków. Oczywiście poznaję po psach.
Ja sie jeszcze ociągam ze zgłoszeniem - w zasadzie miał to być wyjazd bardziej o charakterze innym niż wystawa, miałem jechać z jednym psem a wrócić z dwoma, ale na to muszę jeszcze poczekać przynajmniej kilka miesięcy. A skoro plany jakieś były już kila miesięcy - to cóż .... można je zrealizować, niech psiak ma ten jeden wyjazd zagraniczny.

Tylko jeszcze jedno - jak wystawa wygląda organizacyjnie - tak ogólnie - bo piszesz że to już raz któryś.....

Wiesz, dla mnie wystawa organizacyjnie w 90% na 6. Te 10 % opisze na koncu.

Do sekretariatu/ odbiór katalogów, płacenie numerki/ 2 kolejki. Węgierska i obcojęzyczna. W sekcji obcojezycznej Pan o którym Ci pisałam /jez. ang/ i Pani z językiem niemieckim.
Szło wszystko szybko, i super sprawnie, kolejka miała max 3-4 osoby.
Ocena psów zaczyna sie wg. katalogu o 9.30, faktycznie o 10. Teren jest ogromny, ringi duże, sporo cienia po prawej stronie terenu./ taki pas zadrzewiony ok 20 metrów szerokosci przez całą długosc terenu/, ale rok temu słonca za duzo nie było, ot w sam raz. Parking spory, cena 1000 forintów, my w niedziele wjechalismy pod sam ring ( miedzy tymi drzewami co dawały cien).
Ocena na ringach to juz sprawa sedziego, organizacyjnie oczywiscie. Nam w sobote charciki oceniała p. Mach, i ostatni mój pies był nadal na ringu, w czasie jak juz trwał BIS BABY, w niedziele to samo, sedziował wegier, BIS BABY zaczynał sie, a moje psy jeszcze przed oceną. W ten sposób moj Babik stracił szanse na udział w BIS.. To te 10% które zle wspominam. Natomiast, nie było kłopotu ze zmniana kolejnosci sedziowania w ringu gr. V, ja mam zawsze ganianie bo wystawiam 2 rasy z róznych grup, po 2 lub 3 psy w rasie, i sedzia z gr V bez problemu ocenił mi psy na samym początku.
A i jeszcze duzy minus za stoiska z ludzkim żarełkiem. Były dosłownie 2, facet z grillem, i domek na kółkach z hamburgerami, hotdogami, w obu przypadkach po 14 nie było juz co zjesc :mad: . Za to psy można zaopatrzyc we wszystko i taniej niż u nas.

Coś chcesz konkretnego jeszcze wiedziec to pytaj :)

Posted

A w który dzień odbywają się kwalifikację na Craftsa? - w sobotę?, w niedzielę?, czy w oba?. Pytam, bo zamierzam jechać tylko na jeden dzień do konkretnego sędziego.

Posted

karenina napisał(a):
1300 sztuk było w sobote, w niedziele podobnie.

Czyli sprawdza się maje założenie, że skoro jest ich (Węgrów) cztery razy mniej to i statystycznie tyleż mniej psów muszą mieć.:lol:
To chyba jedziem. Tylko jeszcze znajomy potwierdzi chęć. Ale tylko sobota, dwie wystawy i do dom, najwyżej w powrotnej drodze jeszcze Przemyśl w niedziele zaliczę. Ale to już byłby obłęd.

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
a jak wygląda z noclegami ?

Co do noclegu możliwosci jest duzo. My nocowaliśmy na kempingu koło wystawy. Koszt ok 25 euro za 2 osoby, samochód i stado ( w moim przypadku 5 ) psów.