anetek100 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Witajcie![/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Parę dni temu moja chrzestna przyprowadziła do domu pieska. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Widziała go już kilka razy jak szedł ulicą. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Niestety którejś nocy pies szedł środkiem drogi chwiejąc się. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Kulał na tylną łapkę, włócząc ją za sobą. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Stanął pod ich bramką, po czym poszedł w kierunku choinek, by tam pewnie odpocząć lub schowac się przed mrozem. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Ciocia już nie mogła patrzeć na jego niedolę i zabrała go do siebie do domu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Piesek cały w dredach, kulejący, śmierdziuszek, brudny.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Dali mu jeść, pić i okryli kocami. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Na drugi dzień poszli do lekarza. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Okazało się, że psinka ma ok.10 lat. Waga 6-8.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Zaćma i łapka zbita - na szczęście niezłamana.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Niestety okazało się, że ma dośc dużego guza przy odbycie. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Piesek spokojny, nieszczekliwy, dał ze soba zrobić wszystko, nawet wykąpać się-było to konieczne, bo moja siostra ma białaczkę. jest po przeszczepie i musi mieć sterylne warunki. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Żadnego kontaktu z psami, tym bardziej obcymi i w takim stanie.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Ciocia ma jeszcze dwójkę dzieci, które pomagają w opiece nad pieskiem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Kudłaczek leży przy grzejniczku, okryty i na razie nie ma z nim żadnego problemu. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Niestety pozostaje problem tego guza. Nie ma na to środków finansowych, nie mają możliwości go leczyć. Zatem potzrebny jest jakiś inny DT lub minimalna chociaz pomoc finansowa,aby chociaż zrobić mu badania krwi. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Psinka może zostać u cioci do momentu, aż znajdzie dom. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Może ktoś będzie chciał go adoptować. [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Jest w typie PONa moim zdaniem. Będe miała zdjęć więcej , ale juz na tych widać (chociaz tu jeszcze przed myciem), że to piękny pies. tabletki na odrobaczanie i środek przeciwpchelny moge zapewnić na dzien dzisiejszy. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]To tak wstępnie. Jak coś będę wiedziała więcej, napisze od razu[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]To samo tylko zacytowane przez siostrę:[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]"Nazwaliśmy go Misiek, bo to taka puchata istota, a to tylko pozory, bo raczej wychudzony, waży jakieś 6-7 kg, wg weterynarza ma ok. 10 lat. Został skazany przez właściciela na zamarznięcie, błąkał się samotnie po ulicy. Jest spokojny, szczeknie z rzadka, zwłaszcza gdy chce zaznaczyć chęć wyjścia na dwór za potrzebą. Kuleje, prawdopodobnie obity przez samochód, gdy szedł środkiem jezdni (ma zaćmę i widzi bardzo słabo)ale kości ma całe. Prawdopodobnie największym zmartwieniem jest duży guz wielkości gruszki w okolicy odbytu ,co powoduje, że ma problemy z wypróżnianiem się. Apetyt mu dopisuje, ale też dość sporo pije. "[/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Oto Misio:)[/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][IMG]http://i53.tinypic.com/1yv1up.jpg[/IMG][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][IMG]http://i55.tinypic.com/2mpzc46.jpg[/IMG][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][IMG]http://i52.tinypic.com/2dv8idg.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://i52.tinypic.com/2j34sie.jpg[/IMG][/CENTER] [CENTER][IMG]http://i51.tinypic.com/106fvro.jpg[/IMG][/CENTER] [LEFT][B][SIZE=4][COLOR=royalblue]Wpłaty na rzecz Misia - jego leczenie, operację:[/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT] [LEFT][B][SIZE=4][COLOR=royalblue]togaa - 30 zł dziękuję:)[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=4][COLOR=royalblue][B]Anula - 200 zł[/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT] Quote
magenka1 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 jestem oczywiście trzeba ogłaszać , piękny piesio Quote
elinka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Anetek, jak będziesz miała sposobność to zrób temu psu trochę więcej zdjęć. Z boku i przy nodze lub przy plastikowej butelce wody mineralnej, aby było widać jaki on jest duży. Quote
anetek100 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='elinka']Anetek, jak będziesz miała sposobność to zrób temu psu trochę więcej zdjęć. Z boku i przy nodze lub przy plastikowej butelce wody mineralnej, aby było widać jaki on jest duży.[/QUOTE]tak poprosiłam o fotki bo ja teraz w strone Warszawy jechac nie bede:(ale przekazałam siostrze:) Quote
anetek100 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 [quote name='madcat1981']Jestem i ja. Myślę jak mogę pomóc.[/QUOTE]wystarczy obecność:):) Quote
anetek100 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 trzy nowe fotki wstawiłam, jutro może na śniegu mu zrobią gdy będzie na siusiu:) Quote
kasiaprodex Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 zgłoście tego psinke do urzedu miasta. Powiedzcie ze sie nim mozecie zaopiekowac i szukac mu domu ale nie stac Was na leczenie. Po co maja wydawac kase na schronisko skoro moga w inny sposob pomoc bezdomnemu zwierzakowi. Niech Ciocia zadzwoni do gminy i nie da sie odesłac z kwitkiem. Przypiszczam iz beda mówic iz nie maja kasy ale ich psim obowiazkiem jest zajac sie bezdomnym psem. Jak Ciocia nie da sobie rady z gmina to dajcie znac. Quote
anetek100 Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 dziękuje bardzo:)przekażę jej:)ona jest także słaba już, zdrowie nie dopisuje więc tym ciężej im to wszystko ogarnąć..wyślę im Fiprex jeszcze trochę mam, tabl. na odrobaczanie i powiem o tej Gminie:)zadzwonię jutro i wszystko załatwię:)dzięki:) edit:nio i zadzwopniłam dzisiaj:)Ciocia jutro będzie w okolicach urzędu to zajdzie...chciałaby go pokazac lekarzowi, ale nie wie który mogłby go dobrze zbadać..była u jednego "osiedlowego" ale w sumie nic jej nie powiedział...także jakiś dobry lekarz, ale pewnie blisko Piastowa nie ma, bo oni nie mają auta i z tym pieskiem to ciężko się gdziekolwiek dostac,bo jest słaby i powolutku idzie, kuleje..także problem też z transportem ..no ale może jakoś dotrą do lekarza Quote
madcat1981 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Jest taki... łapie za serducho :sad: Quote
Anula Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Może wsadzić go na wątek kudłaczy w potrzebie tam dużo ciotek zagląda-może coś poradzą Quote
Anula Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Trzeba koniecznie pomóc tej rodzinie.Misio powinien być przebadany raczej w Warszawie ponieważ ma guza,w małym miasteczku weterynarz za wiele nie pomoże a za wizytę każe zapłacić.Może są gdzieś blisko ciotki z Dogo i pomogą.Bardzo proszę-ja mieszkam za daleko a wielka szkoda. Quote
Cajus JB Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Zapisuję sobie. Od kudłaczy jest chyba giselle4 . Ale nick mogłem przekręcić. Ktoś do Niej napisał? Quote
anetek100 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 tu przede wszystkim właśnie chodzi o transport piesia do weta..ciocia nie ma auta więc byłoby jej ciężko dojechać z nim...albo chociaż podajcie jakąś lecznicę do ktorej moglaby sie ciocia zglosic bo nie zna żadnej. jak wrócę do domku roześlę wątek może ktoś mógłby z ciocia podjechac do weta by zbadać:) Quote
Cajus JB Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Nie umiem doradzić w tej chwili konkretnego użytkownika. Myślę, że najlepiej będą zorientowani: mru, abrakadabra, Neris, malibo57, DIF, kinia1984, obraczus87, może laura1108 i auraa. anatek100 będzie prawdopodoanie potrzebne na dniach allegro dla szczeniaczka. Będę mógł prosić o pomoc? Quote
anetek100 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Cajus JB']Nie umiem doradzić w tej chwili konkretnego użytkownika. Myślę, że najlepiej będą zorientowani: mru, abrakadabra, Neris, malibo57, DIF, kinia1984, obraczus87, może laura1108 i auraa. anatek100 będzie prawdopodoanie potrzebne na dniach allegro dla szczeniaczka. Będę mógł prosić o pomoc?[/QUOTE]dziękuję z ainfo,tak teraz już mogę pomóc, bo ostatnio to nie miałam jak także proszę o dane i info na pw w sprawie malucha:) Quote
mimiś Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 ja moge pomóc z podwózka -po uprzednim umówieniu się -pracuje na zmiany- " w okolicach"- Piastów, Ursus, Pruszków [swoje psy leczę w Pruszkowie ,u dr.Tomasza Lewina na ul.Chopina, czasem w konsultacji ze"starym" dr .Lewinem-ojcem [Komorów] [B]po Warszawie-niestety nie jeżdżę[/B]:shake: jesli ciocia zechce skorzystac z mojej propozycji-przeslij mi, proszę na pv jej telefon[poniewaz pracuje zmianowo czasem odsypiam w ciągu dnia -dlatego nie podaje swojej komórki bo spanie diabli biorą:diabloti:] Quote
anetek100 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 przewielkie dziękuję..rozmawiałam z Ciocią i mowi, że będzie dzwoniła do znajomych w sprawie transportu, bo oni swojego kotka leczą w Ursusie. Zatem jeśli się okaże, że nie moga wtedy odezwe się..dziękuję raz jeszcze:)co do urzędu..powiedzieli, że mają teraz urwanie głowy po iluś tam latach odszedł Burmistrz i nie maja czasu, nie ma możliwości leczenia, tzn. nawet dołożenia się do pieska, chyba że zostawi się psa i wtedy oni sie nim zajmą..od razu mowię Ciociu nie oddawaj psa bo pewnie w schronisku wyląduje i nie wyjdzie stamtądciocia mówiła, że chciałaby jednak miec wpływ na jego los i nie chce ot tak pozbyc sie problemu..zatem jak sie okaże, że transportu nie ma dam znać mimiś:)tak to mniej więcej wygląda..piesioe dużo pije i siusia...wyje w nocy czasami gdy chce wyjść lub po prostu mu smutno, niestety śpi sam na dole, i chociaz serce ich boli bo chcieliby go wziąc na górę nie ejst to możliwe.także chociaż tak chcą pomóc:(jest dobrze wychowany, karny, nie ma z nim żadnego problemu, zatem jesli by został leczony na bank domek szybko by znalazł Psinka już na kudłatym wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domków-chce-kudłatego-psa-Proszę-NIE-pisać-na-tym-wątku!/page12[/URL] Quote
malagos Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 W Ursusie mieszka karolina_g_k, osoba o wielkim sercu:) Quote
anetek100 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='malagos']W Ursusie mieszka karolina_g_k, osoba o wielkim sercu:)[/QUOTE]znam znam:):):)czego to się człowiek nie dowie, świat mały, nie pomyślałam o niej:)dzięki, na razie czekam na znak od Cioci:) Quote
Poker Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 dajcie znać kiedy trzeba będzie się dorzucić, wpłacę jednorazowo 30 zł. Quote
anetek100 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='Poker']dajcie znać kiedy trzeba będzie się dorzucić, wpłacę jednorazowo 30 zł.[/QUOTE]dziękuję ślicznie:)jak już piesio będzie zbadany lekarz go zobaczy, podejmie decyzje i wtedy dam znać:)JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPARCIE:) Quote
Recommended Posts