Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mania nam się na chwilę zgubiła w domu :-D
Zajęłam się jakimiś rzeczami i po pewnym czasie pytam dzieci, gdzie jest Mania. Zaglądamy do pokoju dzieci a tam Mania śpi sobie między pluszakami w zamkniętym pokoju :-) Znaczy to, że potrafi zostawać sama.

• Replies 223
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przywiozłam,widziałam...lubi dzieci...pycholek już usmiechnięty...jutro jadę z nią rano do lecznicy na podanie antybiotyku i przy okazji odpchlenie...cudna mała...:lol:

Posted

Cieszę się, że malutka jest już bezpieczna. Jak tylko nabierze trochę sił, zabierzemy ją na spacerek i zrobimy z Dog Angel sesję fotograficzną. Oczywiście jesli Mamanabank nie będzie miała nic przeciwko temu.

Posted

[quote name='camisiowa']Cieszę się, że malutka jest już bezpieczna. Jak tylko nabierze trochę sił, zabierzemy ją na spacerek i zrobimy z Dog Angel sesję fotograficzną. Oczywiście jesli Mamanabank nie będzie miała nic przeciwko temu.[/QUOTE]
Mamanabank ,nie będzie miała bo chce jak najszybciej znależć domek malutkiej czyli pozbyć się psiny z domu...:diabloti:

Posted

[quote name='camisiowa']Cieszę się, że malutka jest już bezpieczna. Jak tylko nabierze trochę sił, zabierzemy ją na spacerek i zrobimy z Dog Angel sesję fotograficzną. Oczywiście jesli Mamanabank nie będzie miała nic przeciwko temu.[/QUOTE]

Tak, tak, tak!

Pozdrowienia dla złośliwej małpy z 56 postu :-D

Posted

[quote name='Romka']Mamanabank ,nie będzie miała bo chce jak najszybciej znależć domek malutkiej czyli pozbyć się psiny z domu...:diabloti:[/QUOTE]
Podejrzewam, że tylko dlatego aby ją zamienić na inną bidę ;)

Posted

ani pięknych zdjęć...

Myślę, ze poczekamy do odwiedzin Camisiowej z DogAngel, bo nie wiem czy mnie samej wyjdzie choć jedno zdjęcie, które będzie się nadawało... Kaju widzisz jakieś takie, co by można było wykorzystać, bo tekst mogę machnąć od ręki, już co nieco wiem o małej.

Posted

Moje zasługi dla suczki są dziś takie,że ciotka Romka zawiozłą dziś niunię do lekarza na zastrzyk...trochę bolało...no i po zastrzyku niunia została zakroplona od pchełek...drżała cała jak zabierałam ją z domu Mamanabank...a jak wróciła natychmiast machała ogonkiem i zaczęła zaczepiać psiaki do zabawy.

Posted

Romka napisał(a):
Moje zasługi dla suczki są dziś takie,że ciotka Romka zawiozłą dziś niunię do lekarza na zastrzyk...trochę bolało...no i po zastrzyku niunia została zakroplona od pchełek...drżała cała jak zabierałam ją z domu Mamanabank...a jak wróciła natychmiast machała ogonkiem i zaczęła zaczepiać psiaki do zabawy.

Dziękuję Ci bardzo, zapomniałaś jeszcze dodać, że przy okazji kupiłaś odpchlacze i dla moich psów, całe towarzystwo zabezpieczone, pcheł nie będzie :-)

Andzike napisał(a):
Swietna malizna :)
A Mopik jak zarósł!!!:crazyeye:

Mopik zapuszczony (zaniedbany) na zimę :-)

Posted

Mańka to jest nocna wstańka. Chodziła w nocy jak mysz, czyściła futerko, wytrzepywała się, chrumkała, coś gryzła i dreptała, dreptała, dreptała, jak ją łapałam i chowałam pod kołdrę to mnie lizała cały czas. Poddałam się i wstałam o 5.00 :-) A ona teraz poszła na łóżko Oli i odsypia ;-) Kurczę, mogłam ją wcześniej tam wpuścić, nie przyszło mi do głowy...
No i pokasłuje jakoś tak dziwnie, dzisiaj poobserwuję jak nie przejdzie trzeba będzie do lekarza z nią iść.

Mania jest bardzo niepewna siebie, cały czas czuwa, łypie oczami czy się jej nie będzie biło. Emilka podniosła rękę, żeby się podrapać to się skuliła przed nią, zaszeleszczę gazetą i już ucieka. Czujna jest jak królik. Dlatego tak siedzi przy dzieciach, przy nich czuje się bezpieczniej. Znacie jakieś sposoby na podratowanie jej psychiki?

Posted

mamanabank napisał(a):
ani pięknych zdjęć...

Myślę, ze poczekamy do odwiedzin Camisiowej z DogAngel, bo nie wiem czy mnie samej wyjdzie choć jedno zdjęcie, które będzie się nadawało... Kaju widzisz jakieś takie, co by można było wykorzystać, bo tekst mogę machnąć od ręki, już co nieco wiem o małej.

Mamanabank, może w czwartek lub w piątek?

Posted

mamanabank napisał(a):
Mańka to jest nocna wstańka. Chodziła w nocy jak mysz, czyściła futerko, wytrzepywała się, chrumkała, coś gryzła i dreptała, dreptała, dreptała, jak ją łapałam i chowałam pod kołdrę to mnie lizała cały czas. Poddałam się i wstałam o 5.00 :-) A ona teraz poszła na łóżko Oli i odsypia ;-) Kurczę, mogłam ją wcześniej tam wpuścić, nie przyszło mi do głowy...
No i pokasłuje jakoś tak dziwnie, dzisiaj poobserwuję jak nie przejdzie trzeba będzie do lekarza z nią iść.

Mania jest bardzo niepewna siebie, cały czas czuwa, łypie oczami czy się jej nie będzie biło. Emilka podniosła rękę, żeby się podrapać to się skuliła przed nią, zaszeleszczę gazetą i już ucieka. Czujna jest jak królik. Dlatego tak siedzi przy dzieciach, przy nich czuje się bezpieczniej. Znacie jakieś sposoby na podratowanie jej psychiki?

Kochać i rozpuszczać jak dziadowski bicz...co najmniej dwie osoby(Andzike i Florentynka)powinny zgodzić się ze mną...

Posted

Romka napisał(a):
Kochać i rozpuszczać jak dziadowski bicz...co najmniej dwie osoby(Andzike i Florentynka)powinny zgodzić się ze mną...

Staram się tak robić, chociaż Was to na pewno nie dogonię :-) Ale w kółko podtykam jej coś do pysia, co tam znajdę w lodówce dobrego na jej mały ząbek i skulam się na podłodze koło niej (wtedy moje psy włażą mi na łeb i zalizują na śmierć) i tak ją głaszczę i tulę i gadam jak do noworodka po cichutku, a ona łepek podtyka i doopka cała się kręci ale taka podkulona bidulka i rozgląda się na boki, czy nie oberwie z drugiej strony...