Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Przypomniały mi się pierwsze spotkania mojego :D Andy miał 3 miesiące a Morgan(dog niemiecki) 5 miesięcy.. Jak to dog był duużo wyższy no i cięższy. Pierwsze ich spotkanie było w parku. Andy uciekał przed nim, piszczał, próbował się chować za naszymi nogami..ale my nigdy nie braliśmy go na ręcę, żeby uchronić przed wielkim "potworem" :D I tak kilka spacerów później stali się najlepszymi kumplami do dziś :) Morgan z reguły kładł się i tak się z Andym bawił i teraz gdy mój bawi się z mniejszymi psami(np. yorkiem kumpeli) to też się kładzie, żeby nie zrobić małemu krzywdy :) :)
Także powoli, małymi kroczkami a na pewno Demo się przekona do większych psów ;)

Posted

Demo dzisiaj zachowywał się identycznie! Uciekał, piszczał... Potem jak Aza szła przodem to coś tam próbował powąchać, podejść ale jednak z rezerwą jeszcze :D

Posted

U nas w sekcji jest teraz 5 miesięczny szczeniak niufek:) jak miał 2 miesiące to przyjechał do nas na kawę i jak zobaczył Toro to nie wiedział gdzie ma uciekać (a Toro jest taki że za wszelką cene musi poznać nowego przyjaciela, nie ważne jak sie boi, no i jest największym psem w sekcji). Na początku zaczepiał Krosie, ale był puszczony i co chwila robił podchody do Toro. Dopuki on spał, mały się go nie bał, ale jak tylko wstał to znowu ucieczka;) Nikt nie zwracał na małego uwagi (ja tylko pilnowałam olbrzyma;P) i mały w końcu sam sie przełamał,a teraz szaleją razem;)

A fotki boskie:loveu:

Posted

misia93 napisał(a):
Demo dzisiaj zachowywał się identycznie! Uciekał, piszczał... Potem jak Aza szła przodem to coś tam próbował powąchać, podejść ale jednak z rezerwą jeszcze :D

Niufciak napisał(a):
U nas w sekcji jest teraz 5 miesięczny szczeniak niufek:) jak miał 2 miesiące to przyjechał do nas na kawę i jak zobaczył Toro to nie wiedział gdzie ma uciekać (a Toro jest taki że za wszelką cene musi poznać nowego przyjaciela, nie ważne jak sie boi, no i jest największym psem w sekcji). Na początku zaczepiał Krosie, ale był puszczony i co chwila robił podchody do Toro. Dopuki on spał, mały się go nie bał, ale jak tylko wstał to znowu ucieczka;) Nikt nie zwracał na małego uwagi (ja tylko pilnowałam olbrzyma;P) i mały w końcu sam sie przełamał,a teraz szaleją razem;)

A fotki boskie:loveu:

Tak jak Niufciak pisze - nie bać się o młodego, niech próbuje sam i po pewnym czasie się przekona :) :)
Jeszcze kilka spacerów i będzie pierwszy biegł na przywitanie z Azą :D

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='misia93']ojojoj ale tutaj mam zaległości :oops: Miałam komputer zepsuty ale za niedługo wszystko po odrabiam obiecuję :lol:[/QUOTE]
No to trzymamy za słowo :)

Posted

Hej :) Komputer już 4 raz w naprawie a i tak dalej się psuje... :angryy:
Ale ja nie o tym.
Mówią że nie ma psów idealnych, każdy ma tam jakieś wady, większe lub mniejsze.
To ja w takim razie mam wyjątek jakiś :lol: Bo mój pies jest IDEALNY! pod każdym względem :loveu:
Obiecane zdjęcia, z Mszany od babci. Miałam wątpliwości co do tego wyjazdu, brać Demka czy nie... 2 godziny się tam jedzie, Demo zwymiotował 2 razy, z powrotem ani razu! Więc jest dobrze. Bałam się, ponieważ u babci jest mały kundelek, rozwrzeszczany i niezbyt toleruje inne psy, więc miałam strach jak Demo zareaguje. Na szczęście moje obawy były niepotrzebne, Demo z Pimpkiem szybko się zakumplowali ;) Biegali sobie po łąkach. Teraz wiem że zabranie Demonka było słuszną decyzją!

mam same zdjęcia tego typu: :evil_lol:

Demek był tak zadowolony że aż ogon od tego machania gdzieś stracił :lol:

Ja chcę taki domek! A ten potwór to ja nie wiem co robi na tym zdjęciu :eviltong:

Na razie tyle bo komputer znowu mi coś nawala.

Posted

kolejne..

Demo bardzo się już ośmielił co do innych psów. Chętnie podbiegnie, obwącha, co prawda z rezerwą ale już jest coś. Ostatnio nawet tak się rozbrykał że ugryzł Azę za ogon :D

Kocham na niego patrzeć jak on biega :*

To tyle :)