Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc tak,...
Od jakiegoś czasu obserwuję pewną aukcję na allegro dotyczącą małego Amstaffka.
Wcześniej ludzie podawali konkretną cenę za pieska, zaś z czasem cena została zmniejszana. Od jakiegoś tygodnia piesek wystawiony jest na aukcji bez ceny minimalnej od 1zł. Myślę że ludzie oddali by go za darmo lub za niską kwotę, a widać że zależy im na czasie!

No i właśnie tu opiera się moja prośba, ponieważ ja mogła bym dac pieskowi DT, a z czasem może i DS. Z tym że nie mam jak się skontaktować z tymi ludźmi, poniewaz nie posiadam konta na allegro.

Jestem z Torunia i mam doświadczenie co do tej rasy, ponieważ miałam 12 lat amstaffa.

A post dotyczy tej aukcji:
[URL]http://allegro.pl/amstaff-szuka-dobrego-domu-i1344627350.html[/URL]

Posted

Podaj mi na pw maila czy jakiś kontakt do siebie, napiszę do nich w Twoim imieniu i podam telefon czy maila do Ciebie.
Weź tylko pod uwagę, że wykupywanie psów od takich ludzi nie prowadzi do niczego dobrego poza zachęcaniem ich do dalszego niefrasobliwego rozmnażania psów... tym bardziej, że szczeniak jest biały i można się u niego spodziewać problemów skórnych; widać że psy zostały rozmnożone bez pojęcia. Stąd moja prośba, jeśli nie będą chcieli przekazać psa za symboliczną złotówkę daruj sobie; jak zobaczą że nie tak łatwo sprzedać psa, to na drugi raz może pomyślą.

Posted

Jak naj bardziej!! Ja również nie jestem za rozmnażaniem nie rasowych psów, wystarczy zauważyć ile jest ich w schronach. Ale przeglądając Allegro co jakiś czas zauważyłam że coś im nie szło ze sprzedażą malca. Myślę że już sam ten fakt że nie łatwe było im sprzedanie i z ceny 300zł zjechali do licytacji bez ceny minimalnej oraz to że próbowali sprzedać go przez okres paru miesięcy może d aim do zrozumienia że bezsensowne rozmnażanie nic dobrego nie czyni.
Ja chciałm poprostu porozmawiać i najłonić ich, aby oddali pieska. Dała bym mu DT, a potem może i DS. Poporostu chciałam, aby nie trafil w nie powołane ręce. Bo okazja że szczeniak za pare groszy może być szczęściem dla rozmnażacza lub innego bezmyślnego człowieka. Wiem że aukcji już nie ma, ale jeśli uda Ci się jeszcze jakoś skontaktować to poprosze. Wysyłam Ci numer na pw.