Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gusia0106']Ja tu czytam wszystko !! :angryy:

;)[/QUOTE]

niejednemu dywanowi pomarańczowy na imię :eviltong:
[COLOR="#808080"](tak mi się wydaja chociaż osobiście innego nei znam :evil_lol:)[/COLOR]

Posted

Eudżi, zawrzyj pokój z Brunkiem, to może nawet z piwnicy do... łóżeczka awansujesz! :)
Na fotki mojego Ulubieńca czekam baaaaardzo. Na kąśliwe komentarze zsuńmy zasłonę milczenia...

Posted

[quote name='Nutusia']Eudżi, zawrzyj pokój z Brunkiem, to może nawet z piwnicy do... łóżeczka awansujesz! :)
Na fotki mojego Ulubieńca czekam baaaaardzo. Na kąśliwe komentarze zsuńmy zasłonę milczenia...[/QUOTE]
To nie takie proste.:shake:

Po pierwsze mam 3 psy. Sara dogaduje się z tymi, które będą dla niej przyjacielskie, poza tym niekoniecznie. Ma takie typy, z którymi nie dogada się nigdy...(Gosia widziała na szkoleniu)
Geniek średnio, może ze strachu a może z innych powodów, nie najlepiej reaguje na psy. Nie gryzie ale jeż jest ;)
Mam jeszcze Zuzię, która nie widzi i na inne psy reaguje średnio ale biorąc po uwagę jej charakter, pewnie by się przyzywczaiła.
Generalnie jest stado więc trudno te realcje opanowac, zwłaszcza nie znając psa.

Po drugie- nie chcę brać do domu psa, bo się przywiążę i będzie mi bardzo ciężko go oddać a w moim domu nie ma zgody na czwartego psa.

Po trzecie- mam nadzieję, że on ma właściciela i wkrótce się odnajdzie. Zaraz allegro mu zrobię.

Po czwarte- z powodów powyższych Geniek jest moim hotelowiczem za free. Warunki ma lepsze niż kojec więc nie jest źle. ;)

Posted

[URL="http://img641.imageshack.us/i/100201.jpg/"][IMG]http://img641.imageshack.us/img641/2825/100201.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img196.imageshack.us/i/09320.jpg/"][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/5772/09320.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img225.imageshack.us/i/10220.jpg/][IMG]http://img225.imageshack.us/img225/4504/10220.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Tora&Faro']Widzę że coś się chłopakowi szykuje;)[/QUOTE]
Nic nie wiem...
To taki typ samotnika chyba, bardzo proludzki ale zwierzęta go nie interesują. Może nie ma powodów do radości po prostu.
Wczoraj wieczorem znowu napuściłam na niego Brunka, który był zachwycony nowym kumplem do zabawy a Max tylko stał nieruchomo, ogon sztywny i patrzył. Nawet nie chciał biegać. Dopiero jak zamknęłam Brunka to chłopak był sobą.
Ciekawe jak by było z Sarą ale z nią niestety różnie... wolę nie ryzykować. Poza tym z niej jest kiepska towarzyszka podwórkowa, bo strasznie marznie i nie lubi wychodzić zimą na śnieg.

Posted

Dobrze, że nie chce gryźć ale towarzyski do psiaków jest średnio. Allegro mu zaraz zrobię.
Dzisiaj skarpetką się trochę bawił, akurat pranie wstawiałam. Domowy jest wg mnie.

Posted

Byliśmy u weta, Gienek był niegrzeczny. Nie chciał wejść do lecznicy, warczał okropnie na psa w poczekalni, nie chciał wejść na wagę. Dla ludzi łagodny, Piotrek go postawił w koncu na tej wadze- 25 kg.
Chipa nie ma :(

Posted

[quote name='ronja']czyli docelowo Gienek ze 32kg?[/QUOTE]
Ze 30 myślę max. Bardzo ładnie się chłopak zregenerował, kto mnie zna to wie, że zjeść lubimy ;) to i psy się jakoś zaraz pasą ;)
Nie widać już tak żeber i kości, je sporo i często, bo inaczej szczeka ;) Myślę, że przytył ze 2 kg na pewno, jak nie lepiej.

Posted

No jakbym mojego Lesia widziała w lecznicy! Kurdupel na wielkie ONki tak warczał, że szok! Ogon w górze, kły na wierzchu... Ważyć też się nie chciał! Może jednak z suczką by się dogadał - taki Lesław to koleżanki lubi bardzo, może Eudżi też by się przekonał :)

Posted

[quote name='Ewa Marta']No to chłopak powinien trafić jako jedyny pies do domu, co? Fajny ma pyszczek i taki zgrabniutki jest, choć nadal chudzina:-)[/QUOTE]
Myślę, że raczej jedynak. Chociaż, wczoraj przypadkiem Piotrek go wypuścił jak była Sara i z nią dużo lepiej się dogadał. Sarcia zachwycona, bardzo ładnie na niego zareagowała, biegali sobie razem tylko ona zaraz do domu wraca, nie lubi być na podwórku czy na jego włościach ;) Pasują do siebie, on trochę większy, ładna parka ;)
[quote name='Nutusia']No jakbym mojego Lesia widziała w lecznicy! Kurdupel na wielkie ONki tak warczał, że szok! Ogon w górze, kły na wierzchu... Ważyć też się nie chciał! Może jednak z suczką by się dogadał - taki Lesław to koleżanki lubi bardzo, może Eudżi też by się przekonał :)[/QUOTE]
Gienek to taki mały nie jest, powyżej kolana a warczał na psa swoich rozmiarów tylko nie takiego chudego ;)

Posted

[quote name='ronja']a ja dziś slyszałam przez telefon jak Gienek ryczy - tak tur:evil_lol:[/QUOTE]
Jaki tam tur :eviltong:, on tylko chciał ze mną pogadać :evil_lol: Zaczepia tak, zwłaszcza jak jest głodny, a głodny jest ciągle.

Posted

[quote name='Ewanka']Swietny Eugeno, wiedział, gdzie się zgubić ;)

... nasz śpiewa jak słoń morski, choć wygląda jak collie.
Coś w tym jest, że wiele się tu gubi ;)

Od wczoraj Gienek ma ostrą biegunkę :( głodziłam go i dostal Nifuroksazyd, teraz je gotowany ryż z kurczakiem. Jest już lepiej.
Biegunka po puszkach, szwedzkie, niby niezłe, Bozita ale zaszkodziły...

Dzisiaj straszliwie wył przez chwilę w ciągu dnia, dużo go ostatnio przytulałam i jak jest sam to wyje czasem.
Ale to była chwila, bo miał dzisiaj masę atrakcji, spacerów, towarzystwa i bigał dużo z Sarą ;)

Fajny jest Eugeniusz, domu mu trzeba...