lourdnes Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 To ja trzymam wielgachne kciuki żeby ruda ślicznota Benuś wspinał sie jak najszybciej do cyferki nr 1 i gratuluje Benusiowi przełamania pierwszych lodów na miedzynarodówce :) Kciukulce w zwarciu na przyszłość :) Quote
Buszki Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='Asiaczek']"Każda pliszka swój ogonek chwali...":) A Buszka wybiera... entliczek-pentliczek... itd.;) Pzdr. Wybrać wybrałam,ale na razie czekam aż mi małż wyzdrowieje i spróbuje coś zrobić. [quote name='jamnicze']Już wybrała ;) :) Fajna się tu dyskusja o kolorkach rozwinęła. Ja od dawna jestem za legalizacją różnych umaszczeń. Genetykiem nie jestem ale z tego co pamiętam ze szkoły, to jeśli krzyżujemy TYLKO basenji, to jeśli wychodzi nietypowy kolor tzn. że jest on pierwotny (tylko ukryty ;)), ludzkie eksperymenty i mieszanie byłoby gdybyśmy chcieli uzyskać jakiś kolor włączając do hodowli psa innej rasy, ale tego jestem zdecydowanym przeciwnikiem - WARA OD BASENJI! :mad:. Co do zbytu tych innych, to bym się aż tak nie martwiła, w końcu ludzie mają różne gusta, mi np. nie specjalnie widzą się pręgusy i pewnie takiego sobie nie sprawię, ale przecież jest wielu ich zwolenników :) Jak będzie za dużo kolorków,to ciężko będzie się zdecydowć,który wybrać ;).Ja pewnie wszystkie wyraziste po jednym bym chciała,ale bym musiała z tym stadem z domu się wyprowadzić(a garaż mam nie ocieplany :( ). [quote name='lourdnes']Dokładnie jak napisałaś a ja cały czas buszuje w artykułach zagranicznych na temat rasy i mam pare niespodzianek ale jeszcze w tłumaczeniu ;)Myśle ,ze sie wyrobie w tygodniu to poczytacie te moje wypociny i cos nie cos sie rozjaśni :evil_lol: Budzuj,buszuj bo cosik się ociągasz ;). [quote name='jamnicze']O jak fajnie, bo ja niestety w oryginale sobie nie poczytam, a polska literatura skromniutka na temat basenji, oj skromniutka :( Ja mam ten sam problem,też nie poczytam :(. [quote name='Bundustar']BERLIN - debiut Benusia i mój na międzynarodowej arenie :) bariera językowa uwalniała ręce ;) To nasz wynik :) całkiem całkiem udany: ocena doskonała, piękny opis i czwarta lokata :) Oczy zamykały się same ;) Dziękujemy wszystkim którzy nas wspierali :) Dziękuję baaardzo Państwu Muller za pouczające doświadczenia, wspaniałą atmosferę i zdjęcia :) :) :) Pozdrawiam BRAWO BENJI !!! :multi: BRAWO KRYSIA !!! :multi: Widzę,że nie tylko Benio był zmęczony.Przecież biedny sędzia jak się tak namachał to Go łapki bolały :evil_lol:. A napisz jak to jest tyle basków na wystawie spotkać,bom ciekawa :cool3:. Quote
Bundustar Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 BRAWO BENJI !!! :multi: BRAWO KRYSIA !!! :multi: Widzę,że nie tylko Benio był zmęczony.Przecież biedny sędzia jak się tak namachał to Go łapki bolały :evil_lol:. A napisz jak to jest tyle basków na wystawie spotkać,bom ciekawa :cool3:. Jeszcze raz bardzo dziękuję za wsparcie :) Było ciekawie, 32 basenji w jednym miejscu to dla mnie nowość ;), były różne: ciekawe, mniej ciekawe i takie, które dziwnie było spotkać na wystawie tej rangi ;) Generalnie intrygująco wygląda taka wioska basenji, widać jak różne są te psiaki. Polskie basenji były w "aptekarskich ilościach", reszta to wszystko Niemcy, basenji z bardzo znanych i doświadczonych hodowli. Samej wystawy i jej wyników nie będę komentować, nie warto, zorientowani wiedzą co się działo, mogę tylko powiedzieć, że kompleksów nie miałam :) :) :) a decyzje Sędziego i tak dyskusji nie podlegają. Cieszy mnie, że wiele osób podchodziło, podziwiało, mówiło otwarcie o swoich ocenach, pytało o Benusia i o rasę, robiło zdjęcia. Dla mnie to było pierwsze takie doświadczenie, dla niezorientowanych powiem, że to mój pierwszy pies którego wystawiam na ringach więc debiuty są zawsze podwójne i brak jakiegokolwiek doświadczenia wystawowego też idzie w parze ;) To tyle na teraz Pozdrawiam Quote
Cienka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Ja się tam mało znam jeszcze na wystawianiu choć nie raz widziałam Twoje fotki z wystaw i w życiu batona bym nie pomyślała, że dopiero debiutujesz. Quote
Buszki Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Bo Krysia ma to coś i szybko łapie o co chodzi w zabawie z wystawami. Quote
Bundustar Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Cienka napisał(a):Ja się tam mało znam jeszcze na wystawianiu choć nie raz widziałam Twoje fotki z wystaw i w życiu batona bym nie pomyślała, że dopiero debiutujesz. Dzięki ale taka jest prawda, że od roku dopiero "biegam" po ringach :) Pozdrawiam Quote
Bundustar Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Buszki napisał(a):Bo Krysia ma to coś i szybko łapie o co chodzi w zabawie z wystawami. Dobre ;) dzięki :) ale mam trochę inne zdanie, podziękowanie należy się tym, którzy stanowią dla mnie wzorce :) Kłaniam się nisko :) :) :) "TYM WZORCOM" :klacz: DZIĘKUJĘ BARDZO :) :) :) Quote
taxelina Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 http://img231.imageshack.us/img231/7262/bundustar1.jpg Ale tu widac Wasza milosc :loveu: Quote
Buszki Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='deer_1987']http://img231.imageshack.us/img231/7262/bundustar1.jpg Ale tu widac Wasza milosc :loveu: Miłość i podwójne zmęczenie :). Quote
Cienka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Niektórzy mają do tego talent inni nie wy z Benjim prezentujecie się jak starzy wyjadacze :evil_lol: Quote
lourdnes Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Będzie od kogo zgapić :) Ja na pierwszą wystawę jadę w maju :) Quote
lourdnes Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Buszki napisał(a): Budzuj,buszuj bo cosik się ociągasz ;). :cool3:. Nie, walcze dzielnie :) Jestem w połowie;) Ale zawziełam sie ,zeby zrobić to porządnie :eviltong: Quote
Asiaczek Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 [quote name='Savannah']Mi się podoba nowsza wersja tego programu - ACDSee Photo Manager 10 - miałam z internetu wersje testową, ale niestety się skończyła... a pełna wersja już jest płatna niestety... Ja też corela ostatnio kupiłam, 200 i coś złotych kosztował Corel Paint Shop pro x3 , nawet u Asiaczka go zainstalowałam...niby wersja na jeden komp, a się dało zainstalować, nie wiem czemu, ale to nawet dobrze:) hmm ja mam windows vista i też w paint idzie zmiejszać zdjęcia:) Niestety, ten program, który wgrałaś - musiąl zostac wykasowany podczas remontu kompa... [quote name='Cienka']Corel Photo Paint to taki dodatek programowy do Corela Drawa ja jeszcze kożystam z Corel Trace ale to przy konieczności zrobienia z bit mapy obrazu wektorowego (o ile ktoś rozumie o czym mówię:hmmmm:) Ja nie rozumiem... Brawo dla Bundustar za podwójny debiut! Sędzia E. Deutscher - lubię go, a on lubi basenji:) Bundustar - jest taki temat "Basenji na wystawach". Może tam wpiszesz stawkę i wyniki z wystawy? Pzdr. Quote
Buszki Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Cienka napisał(a):Niektórzy mają do tego talent inni nie wy z Benjim prezentujecie się jak starzy wyjadacze :evil_lol: Ja też tak mówię. lourdnes napisał(a):Będzie od kogo zgapić :) Ja na pierwszą wystawę jadę w maju :) A dokąd? Czyżby do Opola? lourdnes napisał(a):Nie, walcze dzielnie :) Jestem w połowie;) Ale zawziełam sie ,zeby zrobić to porządnie :eviltong: No dooobra,poczkam ;). Quote
lourdnes Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Nie , jakaś wystawa ma być w Dobrym Mieście- ta co Cienka pisała :) A tekst powinnam do jutra skonczyc a wraz z nim mitologie na temat Basenji ;) Mam nadzieje ,ze ta moja wypocina wiele rozjasni i pomoze na przyszłość :evil_lol: Quote
Buszki Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 lourdnes napisał(a):Nie , jakaś wystawa ma być w Dobrym Mieście- ta co Cienka pisała :) A tekst powinnam do jutra skonczyc a wraz z nim mitologie na temat Basenji ;) Mam nadzieje ,ze ta moja wypocina wiele rozjasni i pomoze na przyszłość :evil_lol: No tak,Cienka pisała,ale miałam nadzieję że do Opola jedziecie. Ja tam lubię te Twoje wypociny i zawsze chętnie poczytam i pooglądam. Quote
lourdnes Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Nie dam rady bo Panciu zarobiony a Zielona ruszyć to nie lada wyczyn ;) Wypocina ma sie ku koncowi a szkodniki biorą w pisaniu czynny udział -Słownik pogryziony i częściowo obżarty przetłumaczony tekst :evil_lol: Quote
jamnicze Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Bo one koniecznie chciały się dowiedzieć co ta Pańcia o nich napisała i oczywiście pomóc w tłumaczeniu :) Południowcy mają Opole, a my tu na dalekiej Północy spotykamy się w Dobrym Mieście :eviltong: Quote
Buszki Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 lourdnes napisał(a):Nie dam rady bo Panciu zarobiony a Zielona ruszyć to nie lada wyczyn ;) Wypocina ma sie ku koncowi a szkodniki biorą w pisaniu czynny udział -Słownik pogryziony i częściowo obżarty przetłumaczony tekst :evil_lol: Znaczy,że robota wre :razz:. jamnicze napisał(a): Południowcy mają Opole, a my tu na dalekiej Północy spotykamy się w Dobrym Mieście :eviltong: To są takie przydziały :crazyeye: ?A potem wszyscy się dziwią,że mało basków na wystawach :razz:. Quote
jamnicze Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Eeeeee, jakie przydziały, serdecznie zapraszamy do DM :) Quote
lourdnes Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Ja zabiorę aparatosa bo to będzie wiekopomna chwila.Szkodiki pewnie ze strachu bedą miały proste ogony i nastroszoną sierść na grzbiecie hihi Quote
jamnicze Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Weź, weź, im więcej aparatów, tym większa szansa, że jakieś zdjęcie wyjdzie ;) A potem możemy sobie zrobić jakiś basko-spacer :) Quote
Asiaczek Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 jamnicze napisał(a):Bo one koniecznie chciały się dowiedzieć co ta Pańcia o nich napisała i oczywiście pomóc w tłumaczeniu :) Południowcy mają Opole, a my tu na dalekiej Północy spotykamy się w Dobrym Mieście :eviltong: Hahaha, ja ani Południowiec ani Północny człowiek. Ja jestem Człowiek Środka;) Pzdr. Quote
Cienka Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 lourdnes napisał(a):Ja zabiorę aparatosa bo to będzie wiekopomna chwila.Szkodiki pewnie ze strachu bedą miały proste ogony i nastroszoną sierść na grzbiecie hihi Ty się tak nie przejmuj na pierwszej wystawie Piny w Chojnicach sędzia to nawet ochrzanił Tomka, ze próbuje ją trzymać na chama w postawie. Powiedział proszę pana to jest szczeniak ma prawo jeszcze się powiercić. Niech pan jej trochę odpuści. Może nie stała idealnie, ale sędzia widział jej atuty i wygrała. Asiaczek napisał(a):Hahaha, ja ani Południowiec ani Północny człowiek. Ja jestem Człowiek Środka;) No niektórzy to wiedza jak się ustawić :evil_lol: Pzdr. Quote
lourdnes Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Basko spacer po wystawie swietna sprawa- jestem za :) Cienka nie przejmuję się - podchodzę do tego jak do dobrej zabawy i ciekawego doświadczenia , bo w zyciu nie byłam na żadnej wystawie :) Quote
Recommended Posts