Buszki Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Ciekawe.Może te co są uznane,to takie bardziej wyraziste są i przez to popularne.Nie wiem :(. Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Buszki napisał(a):Ciekawe.Może te co są uznane,to takie bardziej wyraziste są i przez to popularne.Nie wiem :(. Próbowałam poszukać maści nieuznanych w sieci ale albo nie ma albo jestem niegramotna i nie umiem znaleźć.Ciekawe kto jeszcze ma takie ciekawe unikaty i jak ma to :mad:,że się nie chwali :eviltong: Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 lourdnes napisał(a):Próbowałam poszukać maści nieuznanych w sieci ale albo nie ma albo jestem niegramotna i nie umiem znaleźć.Ciekawe kto jeszcze ma takie ciekawe unikaty i jak ma to :mad:,że się nie chwali :eviltong: wejdź w "hodowla" i tam jest temat basenji w kolorach nieuznanych było tam trochę fotek Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 MMM napisał(a):wejdź w "hodowla" i tam jest temat basenji w kolorach nieuznanych było tam trochę fotek Dzięki oglądałam je już ale to też malutko :-(.Wiem ,że jest już jakaś książka o baskach w naszym języku może tam coś będzie a może już ktoś z baskomaniaków ją ma ? Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 gdzieś jeszcze były fotki, chyba w temacie "kolor u basenji" ale z tego co pamiętam to się już nie otwierają a jaka książka??? Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='MMM']gdzieś jeszcze były fotki, chyba w temacie "kolor u basenji" ale z tego co pamiętam to się już nie otwierają a jaka książka??? Tu wypatrzyłam http://alejka.pl/basenji.html Basenji Juliette Cunliffe Jak się wybiorę do empiku to zobacze czy jest i czy cos ciekawego w niej piszą i tak pytam może ktoś już ją ma ? Quote
Buszki Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Lourdnes,jak będzie tak książka,to zaglądnij co tam w niej jest ciekawego.I daj znać ;). MMM,co z wystawą w Opolu? Będziecie? Bo Benji dzisiaj w Katowicach poszalał,rasę wziął.Bornani był drugi z oceną b.d. Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Buszki napisał(a):Lourdnes,jak będzie tak książka,to zaglądnij co tam w niej jest ciekawego.I daj znać ;). MMM,co z wystawą w Opolu? Będziecie? Bo Benji dzisiaj w Katowicach poszalał,rasę wziął.Bornani był drugi. Oki jak będzie dam znać czy warto się wykosztować :eviltong: MMM jak będziesz na tej wystawie to daj znać ja też chcę kibicować -wszyscy będziemy trzymać kciuki :multi: A Buszki te pieski o których piszesz to czyje? Bo ja jeszcze wszystkich nie znam i nie wiem komu gratulować :evil_lol:;) Quote
Buszki Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Benji,to Bundustar African Elite FCI-właściciel Bundustar,a właścicieli Bornaniego (też African Elite FCI) nie ma na dogo.Oba chłopaki,to synowie mojej Buszi :). Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 [quote name='lourdnes']Tu wypatrzyłam http://alejka.pl/basenji.html Basenji Juliette Cunliffe Jak się wybiorę do empiku to zobacze czy jest i czy cos ciekawego w niej piszą i tak pytam może ktoś już ją ma ? :-( niestety o ile dobrze widzę to ona jest obcojęzyczna :shake: no chyba,że będę oglądać obrazki :evil_lol: co do Opola to dam znać w końcu jeszcze dużo czasu :evil_lol: Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Buszki napisał(a):Benji,to Bundustar African Elite FCI-właściciel Bundustar,a właścicieli Bornaniego (też African Elite FCI) nie ma na dogo.Oba chłopaki,to synowie mojej Buszi :). Aaaa to gratulacje dla mamy Buszi za dzielnych synków .Należy sie smaczniusia kostusia :):):)I tak właśnie zapytałam o chłopaków ,bo nie znalazłam tutaj.To gratulujemy hodowcy :klacz: Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 MMM napisał(a)::-( niestety o ile dobrze widzę to ona jest obcojęzyczna :shake: no chyba,że będę oglądać obrazki :evil_lol: co do Opola to dam znać w końcu jeszcze dużo czasu :evil_lol: Buuuu jak obcojezyczną to klapa.Jest tak dużo książek o baskach tylko nie ma w naszym języku a przecież u nas już troszke tych basków i zainteresowania jest :( Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 :multi::multi::multi:GRATULACJE dla BRACISZKÓW i oczywiście Mamusi, Tatusia i Hodowcy :diabloti: Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 niestety z tego co wiem, to nie ma książki o basenji po polsku, ja też szukałam, a w ogólnych o różnych rasach jest raczej mała notatka Może trzeba coś napisać:eviltong: Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 MMM napisał(a)::multi::multi::multi:GRATULACJE dla BRACISZKÓW i oczywiście Mamusi, Tatusia i Hodowcy :diabloti: Niom ja nie znam reszty ale co racja to racja gratulujemy wszystkim:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 MMM napisał(a):niestety z tego co wiem, to nie ma książki o basenji po polsku, ja też szukałam, a w ogólnych o różnych rasach jest raczej mała notatka Może trzeba coś napisać:eviltong: To by musieli nasi hodowcy coś skrobnąć dla nas :) Quote
Buszki Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Dziękujemy za gratulacje.Lourdnes,zdjęcia synków Buszi z tego miotu są na str.10,a tatusiem jest Asiaczkowy Gusio-pręgusio(Aboteres Adunbi). MMM,nie załamuj mnie z tą książką,ja już się zdążyłam z mężem o ten zakup pokłócić :diabloti:. Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Buszki napisał(a):Dziękujemy za gratulacje.Lourdnes,zdjęcia synków Buszi z tego miotu są na str.10,a tatusiem jest Asiaczkowy Gusio-pręgusio(Aboteres Adunbi). MMM,nie załamuj mnie z tą książką,ja już się zdążyłam z mężem o ten zakup pokłócić :diabloti:. Już obejrzałam :)Słodkie chłopaki i kolorowe ;)Też kiedyś sprawie sobie czarnobiałego baska i pręgusa po mojej ulubienicy :loveu: A z tą książką to juz nie wiem myślałam ,że jak sie pokazała w kraju to będzie po krajowemu :-(Jak będę w empiku zobacze co to takiego jest Quote
MMM Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 zobaczcie dokładnie ten opis na stronach empiku - dział książki obcojęzyczne i jest kilka pozycji jednak chyba wszystko po angielsku. jak będzi po polsku to już jutro lećę kupić:diabloti: ale w to nie wierzę, chyba jest to za mało popularna rasa (ale to chyba dobrze) Lourdnes wysłałam pw Quote
lourdnes Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 MMM napisał(a):zobaczcie dokładnie ten opis na stronach empiku - dział książki obcojęzyczne i jest kilka pozycji jednak chyba wszystko po angielsku. jak będzi po polsku to już jutro lećę kupić:diabloti: ale w to nie wierzę, chyba jest to za mało popularna rasa (ale to chyba dobrze) Lourdnes wysłałam pw Odebrałam- dzięki :)Ale masz rację chyba na polski przekład trzeba będzie jeszcze poczekać a jak juz ma być w języku ang to najlepsza pozycja i ślęczenie ze słownikiem co mi sie mało uśmiecha.W każdym razie jak sie wkurze to zamówie u koleżanki z anglii i przyśle cos ciekawszego bo tam większy wybór lektur o baskach Quote
Buszki Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 lourdnes napisał(a):Odebrałam- dzięki :)Ale masz rację chyba na polski przekład trzeba będzie jeszcze poczekać a jak juz ma być w języku ang to najlepsza pozycja i ślęczenie ze słownikiem co mi sie mało uśmiecha.W każdym razie jak sie wkurze to zamówie u koleżanki z anglii i przyśle cos ciekawszego bo tam większy wybór lektur o baskach A jak już przyśle i przetłumaczysz,to opublikuj :diabloti:.Albo chociaż nam się pochwal co tam mądrego pisze :cool3:.Albo jednak opublikuj :evil_lol:. Quote
lourdnes Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Buszki napisał(a):A jak już przyśle i przetłumaczysz,to opublikuj :diabloti:.Albo chociaż nam się pochwal co tam mądrego pisze :cool3:.Albo jednak opublikuj :evil_lol:. Zobacze co znajde w tej książce a jak będzie lipa to coś pokombinuję :) Quote
Buszki Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 [quote name='lourdnes']Zobacze co znajde w tej książce a jak będzie lipa to coś pokombinuję :) No to czekamy. A żeby umilić czas oczekiwania,wstawiam parę wiosennych foteczek.Bo u nas znowu wiosna !!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Buszki Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 Jeszcze wiosna... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us I dziewczynki na słoneczku Uploaded with ImageShack.us Quote
Buszki Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 My leniuchowato Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Najnowszy model osuszarki brodzika Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Skończyłam,wychodzę... Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts