Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nic niestety nie wiem:shake: Ostatnio jak rozmawiałam z Buszki to dojechali do lecznicy. Pozostaje nam czekać, ciągle trzymać kciuki i wysyłac w kierunku Wrocławia dobre fluidy - powinny się przebic przez te zawieje i zamiecie, które tu panują.

Posted

Doktor, który będzie składał małą to specjalista :) Ostatnio składał beznadziejne złamanie psiaka koleżanki, który był już po 2 nieudanych operacjach nóżki w Legnicy. Wszystko dobrze się zagoiło i Kubek już śmiga :)

Posted

Wczoraj dopiero po 22 wracali do domku, za 10 dni zdjęcie opatrunków resztę napisze Gosia jak już wstanie i będzie mieć dość sił.
Miejmy nadzieję, że będzie wszystko dobrze :)

:loveu::loveu::loveu:Głaski dla Chichuni i niech się wszystko dobrze goi:loveu::loveu::loveu:

Posted

Jestem i dziękuję wszystkim za wsparcie.Jakoś tak lżej jak się wie że tyle osób trzyma kciuki za powodzenie.
Dojazd do Wrocławia był ntragiczny,autostrada prawie nie odśnieżona.Ale jakoś dojechaliśmy,nawet przed czasem.A tu niespodzianka,opóźnienie godzinne,bo ten pierwszy się spóźnił...Powrót jeszcze gorszy,ale już inną drogą,bo ruch mniejszy.Po północy byliśmy w domku.
To co Chichuni się zrobiło to "odklejenie nasady dalszej kości piszczelowej za skrzywieniem osi kończyny".Podobno u takiego malucha to jak składanie udka kurczakowi,tak p.doktor powiedział.Założył dwa gwoździki,ale takie malutkie,że jak same nie zaczną wychodzić,to już zostaną.Bidulka miała znieczulenie nadoponowe,ale pod koniec podróży zaczęło mijać więc nie czuła zbytniego dyskomfortu (przespała całą drogę na moich kolankach).
Za 10 dni zdjęcie opatrunku,a za 12 do p.doktora,dopiero wtedy można będzie coś więcej powiedzieć.
W nocy Malutka kręciła się i popiskiwała,ale też trochę spała pod kołderką wciśnięta między mnie a Szepsi (mamusia z drugiego boczku).Rano ładnie zjadła i pozagryzała się z Szepszuchą,a teraz śpi.

Posted

Tak ogólnie,to jest to skomplikowane do naprawienia,bo kosteczki malutkie i jeszcze kruchutkie(stąd porównanie do udka kurczaka).
Chicha ma ten sam opatrunek ustalający,tylko trochę zmodyfikowany i zmniejszony.Doktor pozwolił Jej chodzić i stuka tą nóżką o podłogę jak laseczką :).
Gosiaja,trzymaj dalej łapki,bo za dwa tygodnie będzie chwila prawdy...

Posted

Buszki napisał(a):
Tak ogólnie,to jest to skomplikowane do naprawienia,bo kosteczki malutkie i jeszcze kruchutkie(stąd porównanie do udka kurczaka).
Chicha ma ten sam opatrunek ustalający,tylko trochę zmodyfikowany i zmniejszony.Doktor pozwolił Jej chodzić i stuka tą nóżką o podłogę jak laseczką :).
Gosiaja,trzymaj dalej łapki,bo za dwa tygodnie będzie chwila prawdy...

Nie ma prostych złamań.....ale to są młodziutkie łapki i to szczęście w nieszczęsciu!!!

Trzeba myśleć pozytywnie:) mizianki dla malutkiej i starszych.

Będziemy trzymać. Musisz małej dużo dobrych galaretek gotować;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Bedziemy mocno trzymac kciuki, 2 tyg to dlugi czas w oczekiwaniu :(

Strasznie długo...

M&S napisał(a):
Nie ma prostych złamań.....ale to są młodziutkie łapki i to szczęście w nieszczęsciu!!!

Trzeba myśleć pozytywnie:) mizianki dla malutkiej i starszych.

Będziemy trzymać. Musisz małej dużo dobrych galaretek gotować;)

No właśnie pytałam doktora o te galaretki i wapno.Mówił że nie zmieniać diety,Mała ma jeść to co do tej pory.Takie wspomaganie stosuje się jeśli kości są osłabione i samoistnie sie uszkadzają.
Dziewczyny właśnie szaleją :).

Posted

M&S napisał(a):
Skoro doktor tak mówi, to ok.;)

No bo doktor sie zna ;).

gosiaja napisał(a):
pewnie że będziemy trzymać chłopaki też trzymają :)
i niech dziewczyny dużo pączków dziś nie jedzą ;)

Dostały jednego pączusia na spółkę,żeby się za bardzo nie roztyły :)

Posted

Buszki napisał(a):
Jestem i dziękuję wszystkim za wsparcie.Jakoś tak lżej jak się wie że tyle osób trzyma kciuki za powodzenie.
Dojazd do Wrocławia był ntragiczny,autostrada prawie nie odśnieżona.Ale jakoś dojechaliśmy,nawet przed czasem.A tu niespodzianka,opóźnienie godzinne,bo ten pierwszy się spóźnił...Powrót jeszcze gorszy,ale już inną drogą,bo ruch mniejszy.Po północy byliśmy w domku.
To co Chichuni się zrobiło to "odklejenie nasady dalszej kości piszczelowej za skrzywieniem osi kończyny".Podobno u takiego malucha to jak składanie udka kurczakowi,tak p.doktor powiedział.Założył dwa gwoździki,ale takie malutkie,że jak same nie zaczną wychodzić,to już zostaną.Bidulka miała znieczulenie nadoponowe,ale pod koniec podróży zaczęło mijać więc nie czuła zbytniego dyskomfortu (przespała całą drogę na moich kolankach).
Za 10 dni zdjęcie opatrunku,a za 12 do p.doktora,dopiero wtedy można będzie coś więcej powiedzieć.
W nocy Malutka kręciła się i popiskiwała,ale też trochę spała pod kołderką wciśnięta między mnie a Szepsi (mamusia z drugiego boczku).Rano ładnie zjadła i pozagryzała się z Szepszuchą,a teraz śpi.

Diagnoza brzmi tak sobie, nie znam się na tym. Wazne, że lapka jest pod opieką specjalisty i że chichunia czuje sie w sumie dobrze:)
Nadal w takim razie trzymamy i myslimy pozytywnie:)

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Diagnoza brzmi tak sobie, nie znam się na tym. Wazne, że lapka jest pod opieką specjalisty i że chichunia czuje sie w sumie dobrze:)
Nadal w takim razie trzymamy i myslimy pozytywnie:)

Pzdr.

Nie ciekawa ta diagnoza,a doktor jeszcze mi to rozrysował jak dla laika...

jenis napisał(a):
Zdrówka dla maludy :)

Dzięki :).

Posted

A ja dzisiaj się wystraszyłam,bo opatrunek zaczął się zsuwać.Szybko do wetki,ale kazała nie ruszać,bo to tylko ta miękka część.Sztywna trzyma się mocno :).