Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Korenia']Mojej Amy wystarczy powiedzieć "Misia nie żebra, wstydziłabyś się..." na co ona spuszcza główkę i patrzy z taką skruchą jak stąd do Bangladeszu :evil_lol:

U mnie to nie przejdzie,mogła bym się nagadać do woli,a dziewczyny nadal się gapią,albo pysie na kolanku opierają :roll:.Szepsi,to nawet zaczęła jedzącego po nodze lizać,że niby coś tam spadło i trzeba iść umyć,a ona na stół myk :evil_lol:.

[quote name='jamnicze']Saidi obiad dostaje dopiero jak my zjemy i grzeczniutko czeka. Wie, że ode mnie nic nie dostanie, ale gości próbuje naciągnąć ;). Tyle, że ja wtedy krzyczę na gości :)
Ale najbardziej bezczelny jest mój mąż, który perfidnie plasterkiem surowej wędzonki majta jej przed nosem, a potem sam wszystko wcina. Wtedy, to nawet ja mam ochotę go udusić.Ale dzięki temu można u nas obejrzeć takie obrazki ;)
http://e-undernet.nazwa.pl/basenji/foto/galery/195/20090925132917.jpg

Faktycznie Saidi wyszkolona.Jeść ze śpiącym psem na kolanach-bezcenne :diabloti:.

[quote name='lourdnes']Ja tak dobrze to nie mam -blokowa ciasnota-i kazda wizyta w lodówce jest pod ścisłą obserwacją.Jak szkodniki są w korytarzu obok to mogą nie słyszeć jak je głośno wołam ale cichy dzwięk otwieranej lodówki nie umyka ich uwadze:evil_lol:

Dla nas to cichy dźwięk,a dla szkodników głośny.Co innego nawoływania Pańci,toż to szept :diabloti:.

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Tahoma]A teraz chcę powiedzieć w imieniu swoim i tomeckiego D Z I E N K U J E M Y Tobie i oczywiście [FONT=Tahoma]Taschi[/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Za rady w sprawie spacerów z baskami. Puściliśmy mośki kilka razy koło domu (o porach kiedy raczej nie pojawiają się sarny). Ale miały pysie uśmiechnięte. Niestety wszystko może trwać jakieś pół godziny (mniej więcej tyle skupiają się na sobie i ganianiu). Potem zaczyna się wąchanie i szukanie tropów łapiemy je więc póki chcą jeszcze przyjść na serek:cool3:[/FONT]

Posted

Dla nas to cichy dźwięk,a dla szkodników głośny.Co innego nawoływania Pańci,toż to szept :diabloti:.[/QUOTE]

Dokładnie ale jak idę z jakimś łakociem to też nic im nie umknie.Jak maja do mnie "interes" to są na bacznośc ale jak ja coś chcę to muszę mieć łapówkę inaczej nie jestem warta ich uwagi hihi
Tam wyżej widziałam teraz że sie do wszystkich rozpisałam u Ciebie- pomyliłam Twoją galerię z moją -jak jestem to ciągle siedzę u nas obu i juz sie mi wszystko pomieszało ;)Przepraszam i zwalam na baskozamieszanie ;)

Posted

Ja tez nieustająco bym oglądnęła Buszkę i Szepsi. Chociaż w Opolu zobaczę przynajmniej jedną z nich, to mimo wszystko do Opola jeszcze koooopa czasu.
Buszki - a może weźmiesz i Buszkę do Opola, co?

pzdr.

Posted

[quote name='Cienka'][FONT=Tahoma]A teraz chcę powiedzieć w imieniu swoim i tomeckiego D Z I E N K U J E M Y Tobie i oczywiście [FONT=Tahoma]Taschi[/FONT][/FONT]

[FONT=Tahoma]Za rady w sprawie spacerów z baskami. Puściliśmy mośki kilka razy koło domu (o porach kiedy raczej nie pojawiają się sarny). Ale miały pysie uśmiechnięte. Niestety wszystko może trwać jakieś pół godziny (mniej więcej tyle skupiają się na sobie i ganianiu). Potem zaczyna się wąchanie i szukanie tropów łapiemy je więc póki chcą jeszcze przyjść na serek:cool3:[/FONT]

Fajnie,że Wam się spacerki udają.To jest najważniejsze :multi:.

Dokładnie ale jak idę z jakimś łakociem to też nic im nie umknie.Jak maja do mnie "interes" to są na bacznośc ale jak ja coś chcę to muszę mieć łapówkę inaczej nie jestem warta ich uwagi hihi
Tam wyżej widziałam teraz że sie do wszystkich rozpisałam u Ciebie- pomyliłam Twoją galerię z moją -jak jestem to ciągle siedzę u nas obu i juz sie mi wszystko pomieszało ;)Przepraszam i zwalam na baskozamieszanie ;)

Nie krępuj się,pisz i u mnie ;).W końcu wszyscy piszemy o tym samym :lol:.

[quote name='Bundustar']Mamy prezencik dla BABCI BUSZKI ;) i jej PANI :)

SYNUŚ TATUSIA czyli ZAKI:

Podziękowania dla nowych PAŃSTWA i dla Ciebie Krzysiu :) :) :)

Pozdrawiam wszystkich ;)

Śliczny,całkiem jak tatuś :loveu:.

[quote name='Asiaczek']Temat jedzenia z lub bez basków - temat rzeka:)

pzdr.

Zgadza się,dłuuuuga rzeka :evil_lol:.

[quote name='Zuza i Noddy']O rzeczywiści bardzo podobny i jak tatuś prześliczny.

Prawda ?

[quote name='Asiaczek']Ja tez nieustająco bym oglądnęła Buszkę i Szepsi. Chociaż w Opolu zobaczę przynajmniej jedną z nich, to mimo wszystko do Opola jeszcze koooopa czasu.
Buszki - a może weźmiesz i Buszkę do Opola, co?

pzdr.

Mam awarię sprzętu :placz:.Teraz jestem na gościnnych występach i dali mi trochę skorzystać z kompa :multi:.
Buszi właśnie się przebiera i wygląda jak wilkołak.Nawet czesanie nic nie daje :shake:.Do Opola to raczej jej nie wezmę,bo to straszna zadymiara i by musiała w klatce siedzieć,a nie chcę jej jeszcze bardziej wnerwiać,bo potem Szepsi oberwie.

Posted

jamnicze napisał(a):
Tyle o wiośnie tu było, to ja bym z chęcią wiosenne panienki obejrzała :)

Sorki,post mi umknął.
Jak już moje sprzęcicho naprawią,to i zdjęcia panienek będą.Tylko nie wiem czy wiosenne,bo znowu wiosna nam się kończy :placz:.

lourdnes napisał(a):
Basko-ślicznotek :)

Śliczny,jak wszystkie rudzielce ;).

Posted

Na miły początek tygodnia prezencik dla BABCI BUSZKI :) :) :) i jej PANI :) :) :)

Synuś Benusia: ZAMOYONI :) :) :)

Pozdrawiamy wszystkich :) :) :)

Podziękowania dla NOWYCH PAŃSTWA i dla CIEBIE KRZYSIU :) :) :) to bardzo udany miot :)

Posted

lourdnes napisał(a):
Oj jakie słodkie czarne cudeńko :loveu:.Najpierw Zielona teraz wy i tak mnie nakręcicie ,że mnie Panciu wystawi z domu z psami i torbami :mad:
Piękny maluszek :lol:

Oj przepraszam ;)
ale to nie jest import tylko NASZE POLSKIE CZARNE PIĘKNE BASENJI :) :) :)

urodzone 14-12-2010, rodzicami jest Nirse KAMARIA i BUNDUSTAR African Elite, a że piękne to się zgadzam :) :) :)
dlatego pozwalam sobie raz na jakiś czas pokazać zdjęcia dzieci z tego miotu, który uważam za BARDZO UDANY -CAŁY!
warto abyśmy doceniali to co już mamy ;)

kolejne zdjęcia kolejnych malców będą ;)

Posted

Śliczny chłopczyk :loveu:.A ten ogonek,to normalnie wymiata :loveu:.
Czekam z niecierpliwością na kolejne wnusiątka.

Tak przy okazji,to nadal jestem bezkompowa i strasznie mnie to męczy.To chyba jakaś zaraza i nie chcę pokazywać palcem kto ją rozpoczał Cienka :mad:.
W związku z zaistniałą sytuacją,zdjęć na razie nie będzie,ale chociaż wiosna wróciła :multi:.

Posted

Drugi z przewidzianych na dziś prezentów :) :) :)

córeczka BENUSIA - ZALIRA :) :) :)

zdjęcie mogłoby być bardziej wyraźne ale to dynamiczna dziewczyna ;) ciągle w biegu ;)

I znów podziękowania dla NOWYCH PAŃSTWA i KRZYSIA :) :) :)

Pozdrawiam

Posted

Cudeńka , dziewczynka przeurocza :loveu:tylko tulkać.Pysie ma tak słodką ,że aż rozczula :loveu::loveu::loveu:.
Z hodowlą i kryciem basków tylko w Polsce i Polskimi nie zabieram głosu (chociaż wydaje mi sie ,że dobrze dolewać świeżej krwi a nasze kochane cuda i tak przecież pochodzą z Afryki;))-ja jestem od koni;) a tutaj preferuje krycie ogierami niemieckimi.Dla przykładu nasz Graf jest importem z niemiec z 4 sławami w rodowodzie (np dziadek światowej sławy dresażysta Raphael po Ramiro Z).Reszta koni szlachetna półkrew niemiecko-polska.
Ja jestem zdecydowanie za mieszaniem krwi ;)Przynajmniej w koniach :evil_lol:
Czekam na więcej fotek tych cudeniek:multi:I napalam sie na czarnego baska ;)A pręgusa ...to już Buszki wie gdzie szukać jak jej zginie :eviltong:

Posted

Wczoraj mi pręgusia zginęła na spacerku,już nawet miałam szukać Cię w tym Białymstoku :mad:.Na szczęście do domu wróciła zanim nawigację odpaliłam :evil_lol:.

Posted

lourdnes napisał(a):
Cudeńka , dziewczynka przeurocza :loveu:tylko tulkać.Pysie ma tak słodką ,że aż rozczula :loveu::loveu::loveu:.
Z hodowlą i kryciem basków tylko w Polsce i Polskimi nie zabieram głosu (chociaż wydaje mi sie ,że dobrze dolewać świeżej krwi a nasze kochane cuda i tak przecież pochodzą z Afryki;))-ja jestem od koni;) a tutaj preferuje krycie ogierami niemieckimi.Dla przykładu nasz Graf jest importem z niemiec z 4 sławami w rodowodzie (np dziadek światowej sławy dresażysta Raphael po Ramiro Z).Reszta koni szlachetna półkrew niemiecko-polska.
Ja jestem zdecydowanie za mieszaniem krwi ;)Przynajmniej w koniach :evil_lol:
Czekam na więcej fotek tych cudeniek:multi:I napalam sie na czarnego baska ;)A pręgusa ...to już Buszki wie gdzie szukać jak jej zginie :eviltong:

Ależ ja nie mam nic do mieszania, i do importów też nic nie mam, chciałabym tylko aby doceniano również KRAJOWE SZCZENIACZKI i by nie stawiano importów obligatoryjnie wyżej, bo nie zawsze na to zasługują :) trzeba oceniać konkretne sztuki za ich konkretne zalety :), a nie gloryfikować obce rodowody tylko dlatego, że są obce :)
P.S.
Znam linię Ramiro, swego czasu byłam stałym bywalcem zawodów i "koniarzy" doceniam za ich zdrowe podejście do hodowli :)
Pozdrawiam

Posted

To na deser dla BABCI BUSZKI I JEJ PANI uzupełnienie miotu Nirse KAMARIA i BUNDUSTAR African Elite :) :) :)

Ruda córcia: ZAINA: :) :) :)

I czarna córcia: ZARIFA: :) :) :)

Dziękuję NOWYM WŁAŚCICIELOM I Tobie KRZYSIU :) :) :)

Pozdrawiam WSZYSTKICH wielbicieli tego miotu ;)