Buszki Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 Witanko,z tą różnicą że u nas leje ;). Quote
M&S Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Buszki napisał(a):Witanko,z tą różnicą że u nas leje ;). Ale deszcz podleje kffiatuszki i będą grzybki rosły;) Quote
jamnicze Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 o, grzybki są mniam, mniam. Właśnie na obiadek zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami, a że w tych kupnych za dużo grzybów nie ma, to kupiłam jeszcze pieczarek i udusiłam na masełku z cebulką :) Quote
Buszki Posted August 31, 2012 Author Posted August 31, 2012 M&S napisał(a):Ale deszcz podleje kffiatuszki i będą grzybki rosły;) Właśnie przyniosłam dwie kanie z lasku :) i bardzo się cieszę z tego powodu,tylko piesice nie chcą na spacer w taką pogodę wychodzić :roll:. jamnicze napisał(a):o, grzybki są mniam, mniam. Właśnie na obiadek zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami, a że w tych kupnych za dużo grzybów nie ma, to kupiłam jeszcze pieczarek i udusiłam na masełku z cebulką :) A ja jakoś dzisiaj nie miałam czasu na obiadek i właśnie poczułam,że jestem głodna,zwłaszcza jak o pierożkach przeczytałam :cool3:. Quote
M&S Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Ja nie znam się na grzybach, w lesie odróżniam tylko muchomory....nie umiem zbierać i nie zbieram. Quote
Buszki Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 Kanie,to takie muchomory tylko jadalne ;).Moja mamusia robi je w cieście naleśnikowym :loveu:,a my się zajadamy :evil_lol:. Quote
Buszki Posted September 2, 2012 Author Posted September 2, 2012 unikatowydiament napisał(a):tulaski ślemy:) Dziękujemy,głaski dla Oskarka :). Quote
jamnicze Posted September 3, 2012 Posted September 3, 2012 Piękną kanie widziałam na Słowacji, rosła sobie tuz obok szlaku :) Quote
Buszki Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 M&S napisał(a):Witanko wiczorowe:) To ja się z rana przywitam :). jamnicze napisał(a):Piękną kanie widziałam na Słowacji, rosła sobie tuz obok szlaku :) Że mnie tam nie było ;). A tak swoją drogą,to jak jeździłam z rodzicami do Jugosławii,czy Grecji to zawsze tachaliśmy butlę z gazem i kuchenkę (takie czasy).I właśnie na jakimś postoju na Słowcji rosły kanie,ale mieliśmy udany posiłek,nawet nie daliśmy rady przejeść wszystkich,tyle ich tam rosło :).Miłe wspomnienie,aż się rozczuliłam,dodam że jechałam na tylnym siedzeniu malucha :evil_lol:. Quote
Oscar Patric Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 no o maluchy kiedyś rządziły:eviltong: pozdrawiamy Quote
Buszki Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 unikatowydiament napisał(a):no o maluchy kiedyś rządziły:eviltong: pozdrawiamy A teraz,to atrakcja takiego na drodze zobaczyć :). Quote
Cienka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Malucha widziałam nie dalej jak tydzień temu :) popierniczał po obwodnicy trójmiasta :) Do grzyba nikt mnie nie przekona już wolę zjeść robaka. Mam traumatyczne przeżycia z dzieciństwa bo od dziecka nie lubiłam grzybów. A moja matka to istna grzybowa wariatka szła do lasu na 3 godz wracała z 2 pełnymi wiadrami i stwierdzała jeszcze nie obleciałam wszystkich miejsc i z powrotem, a potem siedziała do nocy i klęła, że musi obierać. A grzyby dodawał prawie do każdego obiadu jak nie marynowane to suszone w sosie, nawet do babki ziemniaczanej. I jeszcze próbowała mi wmówić, że tam grzybów nie ma, gdzie ja ten zapach to na kilometr wyczuje. Quote
Cienka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Oczywiście kanie w cieście też a czasem zamiast kotleta schabowego:-( Quote
jamnicze Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 A ja tylko raz jadłam kanie. A grzybki bardzo lubię, mniam :) Quote
Buszki Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Cienka,Ty to masz traumatyczne strasznie przeżycia z grzybami.Po takich to i pewnie ja bym nie lubiła :roll:.No,ale kania to nie grzyb,tak jak kurczak to nie mięso :evil_lol:. Obawiam się,że te dwie to były ostatnie kanie w tym sezonie,bo do dzisiaj nic nie znalazłam,a i rodzice nic :shake:. Quote
Buszki Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Cienka napisał(a):Oczywiście kanie w cieście też a czasem zamiast kotleta schabowego:-( A dlaczego płaczesz przy kotlecie :crazyeye:?Ja tam wolę kanie :loveu:. jamnicze napisał(a):A ja tylko raz jadłam kanie. A grzybki bardzo lubię, mniam :) Grzybki lubię,ale bez przesady.Jakiś sosik,kureczki w masełku....:loveu: Quote
Cienka Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Podobno pieczarka i kurka to taż nie grzyb nawet jak mi zapłacą do ust nie włożę :P Quote
Buszki Posted September 6, 2012 Author Posted September 6, 2012 Pieczarka tak,a o kurce pierwsze słyszę ;). No to parę fotek :). My ;) Uploaded with ImageShack.us Ile basków jest na zdjęciu ? Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Chicha w dwóch odsłonach -zdjęcie z lampą Uploaded with ImageShack.us -naturalne oświetlenie Uploaded with ImageShack.us Widok na całą kanapę Uploaded with ImageShack.us Quote
M&S Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Ładnie wyglądacie:) Widzę, że grzybki na tapecie;) Oj, lubię, baardzo lubię. Quote
Buszki Posted September 7, 2012 Author Posted September 7, 2012 Tylko,że już nie ma grzybków.Zostały tylko wspomnienia... Quote
Recommended Posts