Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o, grzybki są mniam, mniam. Właśnie na obiadek zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami, a że w tych kupnych za dużo grzybów nie ma, to kupiłam jeszcze pieczarek i udusiłam na masełku z cebulką :)

Posted

M&S napisał(a):
Ale deszcz podleje kffiatuszki i będą grzybki rosły;)

Właśnie przyniosłam dwie kanie z lasku :) i bardzo się cieszę z tego powodu,tylko piesice nie chcą na spacer w taką pogodę wychodzić :roll:.

jamnicze napisał(a):
o, grzybki są mniam, mniam. Właśnie na obiadek zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami, a że w tych kupnych za dużo grzybów nie ma, to kupiłam jeszcze pieczarek i udusiłam na masełku z cebulką :)

A ja jakoś dzisiaj nie miałam czasu na obiadek i właśnie poczułam,że jestem głodna,zwłaszcza jak o pierożkach przeczytałam :cool3:.

Posted

M&S napisał(a):
Witanko wiczorowe:)

To ja się z rana przywitam :).

jamnicze napisał(a):
Piękną kanie widziałam na Słowacji, rosła sobie tuz obok szlaku :)

Że mnie tam nie było ;).
A tak swoją drogą,to jak jeździłam z rodzicami do Jugosławii,czy Grecji to zawsze tachaliśmy butlę z gazem i kuchenkę (takie czasy).I właśnie na jakimś postoju na Słowcji rosły kanie,ale mieliśmy udany posiłek,nawet nie daliśmy rady przejeść wszystkich,tyle ich tam rosło :).Miłe wspomnienie,aż się rozczuliłam,dodam że jechałam na tylnym siedzeniu malucha :evil_lol:.

Posted

Malucha widziałam nie dalej jak tydzień temu :) popierniczał po obwodnicy trójmiasta :)

Do grzyba nikt mnie nie przekona już wolę zjeść robaka. Mam traumatyczne przeżycia z dzieciństwa bo od dziecka nie lubiłam grzybów. A moja matka to istna grzybowa wariatka szła do lasu na 3 godz wracała z 2 pełnymi wiadrami i stwierdzała jeszcze nie obleciałam wszystkich miejsc i z powrotem, a potem siedziała do nocy i klęła, że musi obierać.

A grzyby dodawał prawie do każdego obiadu jak nie marynowane to suszone w sosie, nawet do babki ziemniaczanej. I jeszcze próbowała mi wmówić, że tam grzybów nie ma, gdzie ja ten zapach to na kilometr wyczuje.

Posted

Cienka,Ty to masz traumatyczne strasznie przeżycia z grzybami.Po takich to i pewnie ja bym nie lubiła :roll:.No,ale kania to nie grzyb,tak jak kurczak to nie mięso :evil_lol:.
Obawiam się,że te dwie to były ostatnie kanie w tym sezonie,bo do dzisiaj nic nie znalazłam,a i rodzice nic :shake:.

Posted

Cienka napisał(a):
Oczywiście kanie w cieście też a czasem zamiast kotleta schabowego:-(

A dlaczego płaczesz przy kotlecie :crazyeye:?Ja tam wolę kanie :loveu:.

jamnicze napisał(a):
A ja tylko raz jadłam kanie. A grzybki bardzo lubię, mniam :)

Grzybki lubię,ale bez przesady.Jakiś sosik,kureczki w masełku....:loveu: