Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam dobrą informację:) udało mi się znaleźć transport na Leszno, więc jeśli Gosiu chcesz to mogę przyjechać i wystawić Szepsi:) bo tylko po to bym przyjechała jeśli już:)

Posted

Szepsi juz była prezentowana przez tyle osób (jawet ja ja miałam na sznurku 2 razy na Węgrzech), że raczej nie zrobi osiołka. Tp znaczy może zrobić, ale obecnie zdecydowanie łatwiej jej to wyperswadować, nawet na ringu:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Puste czy nie - sprawdzić trzeba:)

Pzdr.

Bo może coś schowali ;).

[quote name='lourdnes']Mi też azalie wpadły w oko- obie przecudne :loveu: Jak bede kiedys posiadala ogrod to azalie i bez sadze na dzien dobry :evil_lol: Nie wiem jak te pierwsze pachna ale bzy pięknie. Babcia miala białe i fioletowe w ogrodzie i jak latem sie grilowalo to byla prawdziwa aromaterapia ;) Zapach dziecinstwa :lol:
Azalie to troche podobne do tego kwiecia co hawajki wczepiaja we włosy ;)
Szkodniki widze , że umieja dbac o swoje interesy. Wszystko dokladnie zbadane psim nosem i ocenione :evil_lol: A znalazły jakis łakoć ?:)

Azalie to tak nawet śmierdziuchają,ale urodą nadrabiają :evil_lol:.A te bzy na zdjęciu,to miniaturka,fajne do małych ogródków i na skalniaki :loveu:.
Niestety nic na pace nie było :shake:.

[quote name='Asiaczek']Chyba w tym bagazniku to nic jadalnego dla basków nie było... minki mają takie bardziej smutnawe...;)

pzdr.

Nic a nic :shake:.

[quote name='lourdnes']No tak- tyle roznych różności a frykasow zero -też bym miala nieciekawa mine :(

[quote name='lourdnes']Też mi sie podoba. W aucie jak sie okazalo nie ma nic ciekawego to moze poza nim:)

One tak patrzyły,bo chłopaki z dachu suchotniki ściągali.

[quote name='Savannah']Mam dobrą informację:) udało mi się znaleźć transport na Leszno, więc jeśli Gosiu chcesz to mogę przyjechać i wystawić Szepsi:) bo tylko po to bym przyjechała jeśli już:)

[quote name='Asiaczek']Szepsi juz była prezentowana przez tyle osób (jawet ja ja miałam na sznurku 2 razy na Węgrzech), że raczej nie zrobi osiołka. Tp znaczy może zrobić, ale obecnie zdecydowanie łatwiej jej to wyperswadować, nawet na ringu:)

pzdr.

Dobrze żeby Szepszucha oswajała się z różnymi osobami,bo mi na dzikusa może nie wyrośnie.
Savannah przyjeżdżaj,zobaczymy co Szepsi na to powie :razz:.

Posted

Nie tak do wszystkich ludzi,na spacerku to nawet na pańcia(swojego) spotkanego w lesie krzywo patrzy :diabloti:.O wystawy mi chodzi,żeby się nie zamykała w sobie jak ktoś (sędzia) ją dotyka :roll:.

Posted

Buszki napisał(a):
Nie tak do wszystkich ludzi,na spacerku to nawet na pańcia(swojego) spotkanego w lesie krzywo patrzy :diabloti:.O wystawy mi chodzi,żeby się nie zamykała w sobie jak ktoś (sędzia) ją dotyka :roll:.

O tym nie pomyslalam ale to i Maniusiowi sie przyda bo on taki tchorzyk jest

Posted

lourdnes napisał(a):
O tym nie pomyslalam ale to i Maniusiowi sie przyda bo on taki tchorzyk jest

To musicie na wystawy jeździć,coby się z macankami oswoił ;).

Posted

Dzisiaj na spacerku spotkaliśmy 3 dzieci i dziadka. Manius dal sie poglaskac tylko dziadkowi a na rozpiszczane dzieci nawarczal . Mani za to wszystko jedno kto glaszcze byle głaskal :evil_lol:

Posted

Korenia napisał(a):
Fajne są takie namioty co się rzuca i same się rozkładają ;)

A jaka frajda przy składaniu :evil_lol:
Buszki napisał(a):
To ja z tym namiocikiem też poczekam,może akurat będą gdzieś tańsze.Bo u nas,to żadnej promocji nie było(pomijam fakt,że u nas Decathlon,to najbliżej 60km).

Ja mam 20 min piechotką, ale takich namiocików nie widziałam, były niższe, takie typowe do spania.
lourdnes napisał(a):
Rybka to pikuś:eviltong: A mi Mania sie w lesie w krzakach zapodziala i nie moglam jej odwołać- ide tam a ona ludzkie ..... wcina. Mało zawału nie dostałam .Jeszcze na samą myśl mam torsje uuuuuuh :shake::shake::shake:

Cha, cha, to jeszcze nie wiesz, że ludzkie najlepsze?

Posted

jamnicze napisał(a):

Nawet mi nie przypominaj ...na to co mozna znalezc w bialostockim lesie to noz sie w kieszeni otwiera. Tam jest kazda obrzydliwosc pod srednio co piątym krzaczkiem

Posted

lourdnes napisał(a):
Nawet mi nie przypominaj ...na to co mozna znalezc w bialostockim lesie to noz sie w kieszeni otwiera. Tam jest kazda obrzydliwosc pod srednio co piątym krzaczkiem

To grzyby! Papierzaki! :evil_lol:

Posted

Nam dziewczyny (Pina i Zina) szybko oswoiły się z ludźmi od marca do sierpnia (czyli wyprowadzki z osiedla do Borkowa) spotykaliśmy się prawie codziennie na spacerach w ludzko psim gronie.
A przed pierwszą wystawą wszyscy absolutnie wszyscy musieli dziewczyną zaglądać w ząbki;)

Posted

Korenia napisał(a):

Nie tylko ;) Dużo jest tez surowca , do ktorego w dziecinstwie nalewalo sie wody i rzucało z okna w sasiadow jak sie odwiedzalo rowiesnikow z miasta :diabloti: Do tego alwaysy ze skrzydełkami lub bez- do wyboru a nawet koloru tak wiec ja jestem zalamana i jak musze przejsc z psami w niektorych miejscach to mam je na smyczy zeby sie tym bogatym swiatem "zapachow i zabawek" nie bawily.Normalnie cholery dostaje.Do tego ludzie autami zwoza tam swoje smieci w workach i zostawiaja w krzakach. Calkowita zenada i skandal . Ja nie jestem w stanie tego pojac zwlaszcza ze jestem wychowana na lonie natury w dbaniu i poszanowaniu przyrody :-( Ludzie tutaj zjezdzaja sie do lasu na pikniki a po zostawiaja po sobie gory smieci i odchody w krzakach. I ci dorosli ludzie daja wlasnie taki przyklad swoim dzieciom :-(

Posted

Korenia napisał(a):
Ostanio "Uwaga" była na ten temat.... tragedia ;/

Dokladnie- TRAGEDIA -zamiast dbac o miejsca zielone gdzie naprawde mozna fajnie pospacerowac i oderwac sie na chwile od miasta i zgielku, pooddychac świezym lesnym powietrzem ludzie to niszcza i ucza niszczyc kolejne pokolenia

Posted

[quote name='jamnicze']A jaka frajda przy składaniu :evil_lol:
Ja mam 20 min piechotką, ale takich namiocików nie widziałam, były niższe, takie typowe do spania.
Coś wiemy na ten temat,prawda?:evil_lol:
Ale teraz ja juz naumiana i takiej wtopy nie bedzie;)

[quote name='Korenia']To grzyby! Papierzaki! :evil_lol:
Dobre!

[quote name='lourdnes']Nie tylko ;) Dużo jest tez surowca , do ktorego w dziecinstwie nalewalo sie wody i rzucało z okna w sasiadow jak sie odwiedzalo rowiesnikow z miasta :diabloti: Do tego alwaysy ze skrzydełkami lub bez- do wyboru a nawet koloru tak wiec ja jestem zalamana i jak musze przejsc z psami w niektorych miejscach to mam je na smyczy zeby sie tym bogatym swiatem "zapachow i zabawek" nie bawily.Normalnie cholery dostaje.Do tego ludzie autami zwoza tam swoje smieci w workach i zostawiaja w krzakach. Calkowita zenada i skandal . Ja nie jestem w stanie tego pojac zwlaszcza ze jestem wychowana na lonie natury w dbaniu i poszanowaniu przyrody :-( Ludzie tutaj zjezdzaja sie do lasu na pikniki a po zostawiaja po sobie gory smieci i odchody w krzakach. I ci dorosli ludzie daja wlasnie taki przyklad swoim dzieciom :-(
To nie tylko u Was, w podwarszawskich lasach - to samo...

Pzdr.

Posted

lourdnes napisał(a):
Dzisiaj na spacerku spotkaliśmy 3 dzieci i dziadka. Manius dal sie poglaskac tylko dziadkowi a na rozpiszczane dzieci nawarczal . Mani za to wszystko jedno kto glaszcze byle głaskal :evil_lol:

Bo Maniuś swój honor ma i dzieciarom nie będzie się dawał obmacywać :).

Savannah napisał(a):
OK. będę na pewno, koło 7,.30 już bedziemy na wystawie:) pod ringiem husky :)

Asiaczek napisał(a):
Czyli umówione jesteście, tak? Super!!!

Pzdr.

Nio,umówione.Tylko my tak rano,to nie będziemy :eviltong:.

jamnicze napisał(a):
A jaka frajda przy składaniu :evil_lol:

?

Taaa,to składanie jest najlepsze,ale o tym nie piszą w reklamie :diabloti:.

Korenia napisał(a):

Niektóre to również liściaki :evil_lol:.

lourdnes napisał(a):

U nas ktoś wymyślił w lesie ławeczki (w dwóch miejscach),teraz tam są skupiska śmieci i innych dziwnych rzeczy.Bleeee

.
Cienka napisał(a):
Nam dziewczyny (Pina i Zina) szybko oswoiły się z ludźmi od marca do sierpnia (czyli wyprowadzki z osiedla do Borkowa) spotykaliśmy się prawie codziennie na spacerach w ludzko psim gronie.
A przed pierwszą wystawą wszyscy absolutnie wszyscy musieli dziewczyną zaglądać w ząbki;)

A u nas,to ciężko spotkać kogoś na spacerze :shake:.O psie,to nawet nie marzymy.

Posted

Manius pewnie i dzieciom dalby sie poglaskac zeby nie piszczaly i nie wyciagaly do niego raczek na sile. On jest nieufny za to Mania leci i skacze na kazdego i bez wyjatku czy sie to komus podoba czy nie- w znacznej wiekszosci sie podoba a ja sie denerwuje ,ze pies mi biegnie do kazdego:angryy:

Posted

lourdnes napisał(a):
Manius pewnie i dzieciom dalby sie poglaskac zeby nie piszczaly i nie wyciagaly do niego raczek na sile. On jest nieufny za to Mania leci i skacze na kazdego i bez wyjatku czy sie to komus podoba czy nie- w znacznej wiekszosci sie podoba a ja sie denerwuje ,ze pies mi biegnie do kazdego:angryy:

Dopóki są małe,to wszyscy się cieszą(oprócz właścicieli),ale jak podrosną,to może być problem.Bo nie każdy wie,że tan piesek leci się wykiziać.Moje wilczarze tak biegły do każdego(kieszenie przeglądać :diabloti:),tylko nie wiem dlaczego wszyscy na drzewa wiali :razz:.

Posted

A teraz się pochwalę :eviltong:.

BUNDUSTAR African Elite FCI -BENJI w sobotę na krajowejwystawie w Czechach dostał ocenę dosk.1,CAC.
Dzisiaj na międzynarodowej :dosk.1,CACIB,BOS, i rasę wziął.Czekamy na bisy i proszę trzymać kciuki.
BRAWA DLA KRYSI I BENIA !!!

Więcej info o wystawach,jak Krysia z Beniem wrócą do domku.