Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mieszkam przy Dolince Służewieckiej, już dziś się rozglądałam za sunią. Widzę że ona zaginęła przy terenie Wyścigów, może tam się błąka? To dosyć duży teren ze stajniami, może gdzieś tam jest? Ja jutro niestety wyjeżdzam z samego rana, będę pewnie dopiero koło 18 z powrotem w Warszawie.

• Replies 458
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem. Mieszkam na Ursynowie, blisko Doliny Służewieckiej, może mała poszła w moją stronę, rozejrzę się. Jak mi ktoś da plakaty to porozwieszam (sama niestety nie mam na czym wydrukować), mogę też jutro pomóc w poszukiwaniach. Dzwońcie do mnie 600 551 738, bo pewnie nie będzie mnie na Dogo.
Czy ona ma chipa albo adresówkę?
Jest szansa, że przyjdzie do mnie na wołanie?
Reaguje na swoje imię?

Posted

Dziękuję Wam wszystkim za przybycie.
Czekamy na plakatowe dzieło Isadorki i wtedy Wam wyślę.
Ninti, reaguje na imię, podejdzie na kiełbaskę/smaczka pewnie.Jak będę dokładniej wiedzieć o której jadę to dam Ci znać i się umówimy co do poszukiwań, Mru, do Ciebie też przedzwonię.
Idę spamować na PW dalej...
Jestem załamana całą tą sytuacją :(:(:(

Posted

[quote name='Ninti']Jestem. Mieszkam na Ursynowie, blisko Doliny Służewieckiej, może mała poszła w moją stronę, rozejrzę się. Jak mi ktoś da plakaty to porozwieszam (sama niestety nie mam na czym wydrukować), mogę też jutro pomóc w poszukiwaniach. Dzwońcie do mnie 600 551 738, bo pewnie nie będzie mnie na Dogo.
Czy ona ma chipa albo adresówkę?
Jest szansa, że przyjdzie do mnie na wołanie?
Reaguje na swoje imię?[/QUOTE]

Jutro po południu mogę odbić i na trasie metra Ci podrzucić. Napisz na PW, która godzina najlepiej Ci odpowiada i chyba na stacji Ursynów będzie najlepiej...;)

Posted

[quote name='Isadora7']Plakat miniaturka i link do pobrania. Jak cos nie tak to wołac proszę.

link: http://www.speedyshare.com/files/27356902/DZAKI.pdf

wrzuciłam ją tutaj:
http://www.facebook.com/#!/pages/Zaginione-lub-znalezione-zwierz%C4%99ta/142422049126251

:cool1:

Świetnie!:lol::lol::lol: Ale - tak jak pisałem - przydałooby się wrzucić nazwę ulicy (ulic), żeby sprecyzować lepiej okolicę... W okolicach Jadźwingów zaginęła czy ostatni raz była widziana?

Posted

Borówka a jak ona się kręci w okolicy, czy jest możliwość zostawienia na noc drzwi otwartych od klatki??
Ona ma coś z Twojego domu, kocyk, poduszka?
Niech położą to na klatce i przed klatką może.
Czy sąsiedzi wiedzą, żeby nie mieli nic przeciwko zostawieniu drzwi...
Zabierz coś ze sobą co zostawisz u tej pani, żeby był Twój zapach...
Bierzesz ze sobą psa którego sunia zna?
Jakby był pies a ona będzie w pobliżu to może zwyczajnie podejść do Was....
Jak ona się kręci tzn, że jest duże prawdopodobieństwo, że w nocy podejdzie pod klatkę

Posted

Ubocze, dziękuje! Jak zwykle Cię wykorzystuję...
Godzina dowolna, tylko jakoś za dnia by się przydało, lepiej rozwieszać. No i nie wiem jeszcze, kiedy ruszy akcja poszukiwawcza.

Posted

[quote name='Ninti']Ubocze, dziękuje! Jak zwykle Cię wykorzystuję...
Godzina dowolna, tylko jakoś za dnia by się przydało, lepiej rozwieszać. No i nie wiem jeszcze, kiedy ruszy akcja poszukiwawcza.[/QUOTE]

Eeee tam, wykorzystujesz... Będę więc jutro o 14.30 na stacji Ursynów, bo wcześniej nie zdążę...

Posted

Isadora, dzięki, śliczny.
Zaginęła na Jadźwingów13, widziana była koło Galerii Mokotów, potem w kilka bloków dalej.
Dziewczyny, za jakaś 1-2 h będę wiedzieć o której jadę i przedzwonię do Was.

Posted

[quote name='Kora']Ja o suni juz wiem na Paluchu jej nie ma w zeszycie zgloszen tez nic:-( w rejonie jakich ulic zaginela?[/QUOTE]
Zgłaszałam ją na Paluch...nie wiem czemu nie ma...
Zadzwonię jeszcze raz.
W rejonie Jadźwingów.

Posted

[quote name='Borówka16']Magijo, uwierz, że Dżaki zrobiła ogromny postęp. Pracowaliśmy z nią, znajomi już mieli nas dość, bo co do nas przychodzili to musieli psa smaczkami przekupywać....
DS był sprawdzony, Pani z doświadczeniem, znające charakter Dżaki, mające do niej zajebiste podejście...
Siedziałam u Pań kilka godzin, Panie ją przekupywały, Dżaki jak nigdy dała się przekupywać, dawała się lekko głaskać, zaczynała się bawić ich zabawkami.
A teraz chyba nie czas i miejsce na kłótnie...
No chyba nie do końca skoro nie dopilnowały jej nawet jednego dnia...:angryy:
Matko jedyna... ale klops... Przecież ona nie da się złapać! W domu nie dawała do siebie podejść a co dopiero na dworze...

Posted

widziałam zdjęcie Dżaki na innym wątku i wpadam podnieść, mieszkam niedaleko Pałacu w Wilanowie, może i tu rozwiesić plakaty? Słuchajcie myślę sobie, żeby dopisać jakieś słówko, że dla znalazcy nagroda - to zawsze zachęca ludzi :( Bardzo trzymam kciuki za Dżaki i wierzę, że skoro miała tyle szczęścia i znalazła tak dobry dt i w dodatku ds, na pewno się znajdzie!

Posted

[quote name='Agucha']No chyba nie do końca skoro nie dopilnowały jej nawet jednego dnia...:angryy:
Matko jedyna... ale klops... Przecież ona nie da się złapać! W domu nie dawała do siebie podejść a co dopiero na dworze...[/QUOTE]

a ona była na smyczy? Bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie puściłby nieustabilizowanego psiaka w nowym domu bez smyczy...?

Posted

[quote name='Kalva']a ona była na smyczy? Bo chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie puściłby nieustabilizowanego psiaka w nowym domu bez smyczy...?[/QUOTE]
Raczej nie była, więcej! - miała nieograniczony dostęp do drzwi... a Panie, wiedząc że mają "sąsiada bliskiego jak rodzina" - radośnie nie zamykały drzwi na klucz, żeby mógł on swobodnie do nich przychodzić...

Dziwna sprawa... problemowy pies niecałe 2 dni w domu... panie "znające jej charakter i potrzeby" spuszczają ją z oka i przez własną bezmyślność dopuszczają do takiej tragedii... co ona musi teraz czuć? W nowym, obcym miejscu... wielkie miasto i ziąb w nocy...

Jak widać - odmowa poprzedniej chętnej Pani, która chciała Jacky odebrać na dworcu - poparta zapewnieniem, że sunia na pewno jej zwieje bo jest dzikuskiem... spaliła na panewce... Teraz została dowieziona pod same drzwi i jakoś ją to nie uchroniło...:roll:

Posted

Staram się nie myśleć jak ona musi się strasznie czuć, zalękniona, przerażona, obce zapachy, hałas, nic znajomego:-(
Borówka niech oni zostawią drzwi od klatki otworzone..........

Pamiętacie, w w-wie niedawno też uciekła sunia z mieszkania, ale się znalazła, tylko ona nie była aż tak lękowa...
Bardzo mi jej żal...

Posted

Niestety , ich wina.Jak się ma takiego psa, to oczy i uszy trzeba mieć dookoła głowy.Po prostu trzeba było zamykać drzwi.
Biedna sunia.Czy DS pomaga w szukaniu ? Pewnie nie miała na sobie żadnej obroży czy szelek , bo zwiała z domu.

Posted

[quote name='Kalva']widziałam zdjęcie Dżaki na innym wątku i wpadam podnieść, mieszkam niedaleko Pałacu w Wilanowie, może i tu rozwiesić plakaty? Słuchajcie myślę sobie, żeby dopisać jakieś słówko, że dla znalazcy nagroda - to zawsze zachęca ludzi :( Bardzo trzymam kciuki za Dżaki i wierzę, że skoro miała tyle szczęścia i znalazła tak dobry dt i w dodatku ds, na pewno się znajdzie!

Ja myślałam o tej nagrodzie, ale.. kto wypłaci jakby co? Nowy domek? hmmm coś wątpię.

no ale jakby jakies zmiany to wołajcie tylko może raczej na GG lub maila: patyk@cad.pl

Posted

A może nie obwiniajcie pań za to że nie zabarykadowały drzwi,nie puszczały suni ze smyczą i że Borówka ją źle (albo w ogóle-według niektórych) socjalizowała...
Ciekaw jestem czy osoby te kiedyś wzięły na swoje barki takiego dzikusa do domu i wszystko szło według planu bez żadnych potknięć... Litości, Błagam :/

Posted

[quote name='Isadora7']Ja myślałam o tej nagrodzie, ale.. kto wypłaci jakby co? Nowy domek? hmmm coś wątpię.

no ale jakby jakies zmiany to wołajcie tylko może raczej na GG lub maila: patyk@cad.pl
Dopytam DS co do tej nagrody.
Isadora, daj mi swoje GG jakby co.
Jutro koło 12tej będę w Warszawie, jak coś, ktoś chętny do poszukiwań to jestem pod telefonem: 513145953.

Posted

[quote name='Borówka16']Dopytam DS co do tej nagrody.
Isadora, daj mi swoje GG jakby co.
Jutro koło 12tej będę w Warszawie, jak coś, ktoś chętny do poszukiwań to jestem pod telefonem: 513145953.

To nie znasz mojego GG? Ja myslałam że wszyscy znają podobnie jak telefon :grin::grin::grin::grin:

mój GGdakacz 2245542