Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy,
jesteśmy na forum nowe- ja, Dominika Anna i moja suczka Emi oraz kocurek Lolek.
Emi towarzyszy mi już od piątej klasy podstawówki. Spędziłyśmy razem 9 lat i jesteśmy do siebie bardzo przywiązane. Emi jest wesołym psiakiem, skorym do zabaw i uwielbiającym zabawy w śniegu. Nie jest rasowa, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. To mieszaniec długowłosego kundla z owczarkiem niemieckim.

Emi potrafi wykonać następujące komendy:

- siad
- łapa (jedna i druga)
- zostań
- szukaj
- przynieś
- odejdź
- stój/ czekaj (na spacerze)
- chodź/ idziemy (w domu/ na spacerze)
- cicho
- zostaw
- poproś
- połóż się
- tutaj (skręca na spacerze)

Lolek zaś jest także nierasowym kotem, czyli dachowcem, chorującym na dysfunkcję nerek. Nie pozwala mu to na wychodzenie na dwór, więc wszelkie rozrywki musi mieć zapewnione w domu ;-) Oprócz tego przebywa na specjalnej diecie i musimy uważać, aby ten mały diabeł nie porwał czegoś ze stołu.

Od 1.01.2011 Lolka nie ma już z nami. Jest za TM. Niestety choroba, jaką nabył- padaczka pourazowa nie dawała mu szans na normalne życie i prowadziła do śmierci. Mamy nadzieję, że jest mu tam lepiej i nie cierpi tak jak tutaj.

• Replies 550
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Georgia]Druga! ;) Witajcie na dogo dziewczyny :)

Emi jest urocza, wymiziaj ją za tymi na wpół stojącymi radarkami :loveu:
fajne ma to czarne znaczenie przechodzące przez całą długość pyszczka :cool3:
[/FONT]

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Pierwsza! :multi:

http://images41.fotosik.pl/433/39361ad6855ceca0med.jpg
śliczna sunia:loveu:

Dziękuję bardzo

jonQuilla napisał(a):
[FONT=Georgia]Druga! ;) Witajcie na dogo dziewczyny :)

Emi jest urocza, wymiziaj ją za tymi na wpół stojącymi radarkami :loveu:
fajne ma to czarne znaczenie przechodzące przez całą długość pyszczka :cool3:
[/FONT]

;) dziękujemy za powitanie i pozdrawiamy

Posted

:: FiGa :: napisał(a):
Hej hej, a ktos gdzies mowil ze rasowe psiaki sa lepsze? Ja sama mam 2 kundle w domu :evil_lol:

Urocza psianka :)

Chyba nikt tak nie mówił ;p Kundle są kochane ;)

Aleksandra95 napisał(a):
Trzecia !!! :D śliczna sunia. ^^

Dziękuję ;))

Posted

Dziewczyny Emi ma około 45 cm w kłębie, więc jest średniej wielkości. A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru.

[IMG]http://images47.fotosik.pl/442/e84f16ac2e1c8ccamed.jpg[/IMG]
Wącham, wącham... Bardzo interesujący zapaszek ;)

[IMG]http://images43.fotosik.pl/441/714a5dd274e94c89med.jpg[/IMG]
A teraz wyciągam pysk i ... jestem cała ośnieżona!

[IMG]http://images45.fotosik.pl/443/f4394e7764d56e4bmed.jpg[/IMG]
Czekaj na mnie, gdzie idziesz? Już do Ciebie lecę!

Posted

i ja się witam :) bardzo fajna suńka :P ja mam jedną taką tymczasowiczkę podobną do Twojej niuńki, oczywiście również kundelek :) kundelki są coool :)

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ładnie to tak psu uciekać na spacerze? :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

pewnie, że ładnie :eviltong: trzeba go zmusić do ruchu, bo leniuch jest :angryy:, a tak to przynajmniej się porusza trochę :multi:

[quote name='Paula03'][url]http://images43.fotosik.pl/441/714a5dd274e94c89med.jpg[/url]
Gdzie ona tak patrzy? ;)[/QUOTE]

A to już jest zagadka. Dookoła same ośnieżone pola i nic ciekawego w pobliżu, ale ją najwidoczniej coś i tak zainteresowało

[quote name='Cerber']i ja się witam :) bardzo fajna suńka :P ja mam jedną taką tymczasowiczkę podobną do Twojej niuńki, oczywiście również kundelek :) kundelki są coool :)[/QUOTE]

witamy, witamy ;)

[quote name='Iś & Chester']czyli całkiem nieduża :) porównując do mojego- mała :D
kochana jest, taka pocieszna

wiadomo że kundelki są świetne ;) w końcu też mam kundla w domu ^^[/QUOTE]

Z jednej strony jest nieduża, jednak ja pamiętam ją jako szczeniaka, wtedy to dopiero była malutka kulka, mniejsza od poprzeczki w taborecie ;D, więc teraz wydaje mi się duża. No, ale porównując do owczarka niemieckiego to kruszynka :-P

Posted

Witamy na dogo :lol:
Mój Neron też nie jest psem rasowym , jest Onkiem w typie :lol: jest nieco większy od Emi bo ma 72 cm w kłębie ale na pewno by sie razem dogadali:lol:

Śliczny z niej psiak :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']
Mój Neron też nie jest psem rasowym , jest Onkiem w typie :lol: jest nieco większy od Emi bo ma 72 cm w kłębie ale na pewno by sie razem dogadali:lol:
[/QUOTE]
nieco:evil_lol::evil_lol:
Ty to wyrośnięty ten twój Neron, mój ma ok 70cm, a jest sporo większy od wszystkich onów i donów z którymi mamy kontakt. Tyle że Chester jest pewnie szerszy i potężniejszy niż Neronisko