DominikaAnna Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Witamy, jesteśmy na forum nowe- ja, Dominika Anna i moja suczka Emi oraz kocurek Lolek. Emi towarzyszy mi już od piątej klasy podstawówki. Spędziłyśmy razem 9 lat i jesteśmy do siebie bardzo przywiązane. Emi jest wesołym psiakiem, skorym do zabaw i uwielbiającym zabawy w śniegu. Nie jest rasowa, ale mi to zupełnie nie przeszkadza. To mieszaniec długowłosego kundla z owczarkiem niemieckim. Emi potrafi wykonać następujące komendy: - siad - łapa (jedna i druga) - zostań - szukaj - przynieś - odejdź - stój/ czekaj (na spacerze) - chodź/ idziemy (w domu/ na spacerze) - cicho - zostaw - poproś - połóż się - tutaj (skręca na spacerze) Lolek zaś jest także nierasowym kotem, czyli dachowcem, chorującym na dysfunkcję nerek. Nie pozwala mu to na wychodzenie na dwór, więc wszelkie rozrywki musi mieć zapewnione w domu ;-) Oprócz tego przebywa na specjalnej diecie i musimy uważać, aby ten mały diabeł nie porwał czegoś ze stołu. Od 1.01.2011 Lolka nie ma już z nami. Jest za TM. Niestety choroba, jaką nabył- padaczka pourazowa nie dawała mu szans na normalne życie i prowadziła do śmierci. Mamy nadzieję, że jest mu tam lepiej i nie cierpi tak jak tutaj. Quote
kajkoowa Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Pierwsza! :multi: http://images41.fotosik.pl/433/39361ad6855ceca0med.jpg śliczna sunia:loveu: Quote
jonQuilla Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [FONT=Georgia]Druga! ;) Witajcie na dogo dziewczyny :) Emi jest urocza, wymiziaj ją za tymi na wpół stojącymi radarkami :loveu: fajne ma to czarne znaczenie przechodzące przez całą długość pyszczka :cool3: [/FONT] Quote
DominikaAnna Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Kaja10014 napisał(a):Pierwsza! :multi: http://images41.fotosik.pl/433/39361ad6855ceca0med.jpg śliczna sunia:loveu: Dziękuję bardzo jonQuilla napisał(a):[FONT=Georgia]Druga! ;) Witajcie na dogo dziewczyny :) Emi jest urocza, wymiziaj ją za tymi na wpół stojącymi radarkami :loveu: fajne ma to czarne znaczenie przechodzące przez całą długość pyszczka :cool3: [/FONT] ;) dziękujemy za powitanie i pozdrawiamy Quote
:: FiGa :: Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Hej hej, a ktos gdzies mowil ze rasowe psiaki sa lepsze? Ja sama mam 2 kundle w domu :evil_lol: Urocza psianka :) Quote
DominikaAnna Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 :: FiGa :: napisał(a):Hej hej, a ktos gdzies mowil ze rasowe psiaki sa lepsze? Ja sama mam 2 kundle w domu :evil_lol: Urocza psianka :) Chyba nikt tak nie mówił ;p Kundle są kochane ;) Aleksandra95 napisał(a):Trzecia !!! :D śliczna sunia. ^^ Dziękuję ;)) Quote
jonQuilla Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Trzecia !!! :D śliczna sunia. ^^ [FONT=Georgia]nie oszukuj! :evil_lol::evil_lol:[/FONT] Quote
:: FiGa :: Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Trzecia !!! :D śliczna sunia. ^^ Taaak, czuj sie :evil_lol: Quote
Paula03 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 To i ja się witam :hand: Śliczna sunia :loveu: Quote
DominikaAnna Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Paula03 napisał(a):To i ja się witam :hand: Śliczna sunia :loveu: Witamy, witamy :lol: Dziękujemy :oops: Emi mówi, ze czuje się zawstydzona tymi wszystkimi komplementami :oops: Quote
Aleksa. Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 :: FiGa :: napisał(a):Taaak, czuj sie :evil_lol: ej no..:( wepchnęłaś się:evil_lol: dobra czwarta..:eviltong:niech będzie nooo:shake::diabloti: Quote
Avaloth Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Witamy również :) Emi strasznie urocza. Jak duża ona jest, bo z tych zdjęć nie bardzo widać ? Quote
aniolek666 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 No i jakoś do Ciebie trafiłam sunia jest śliczna dodaj więcej fotek:) Quote
Aleksa. Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Nom,czekamy na więcej. :D i zapraszam do nas. ;-) Quote
DominikaAnna Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Dziewczyny Emi ma około 45 cm w kłębie, więc jest średniej wielkości. A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego spaceru. [IMG]http://images47.fotosik.pl/442/e84f16ac2e1c8ccamed.jpg[/IMG] Wącham, wącham... Bardzo interesujący zapaszek ;) [IMG]http://images43.fotosik.pl/441/714a5dd274e94c89med.jpg[/IMG] A teraz wyciągam pysk i ... jestem cała ośnieżona! [IMG]http://images45.fotosik.pl/443/f4394e7764d56e4bmed.jpg[/IMG] Czekaj na mnie, gdzie idziesz? Już do Ciebie lecę! Quote
jonQuilla Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ładnie to tak psu uciekać na spacerze? :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Paula03 Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 [url]http://images43.fotosik.pl/441/714a5dd274e94c89med.jpg[/url] Gdzie ona tak patrzy? ;) Quote
Cerber Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 i ja się witam :) bardzo fajna suńka :P ja mam jedną taką tymczasowiczkę podobną do Twojej niuńki, oczywiście również kundelek :) kundelki są coool :) Quote
Avaloth Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 czyli całkiem nieduża :) porównując do mojego- mała :D kochana jest, taka pocieszna wiadomo że kundelki są świetne ;) w końcu też mam kundla w domu ^^ Quote
DominikaAnna Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]ładnie to tak psu uciekać na spacerze? :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE] pewnie, że ładnie :eviltong: trzeba go zmusić do ruchu, bo leniuch jest :angryy:, a tak to przynajmniej się porusza trochę :multi: [quote name='Paula03'][url]http://images43.fotosik.pl/441/714a5dd274e94c89med.jpg[/url] Gdzie ona tak patrzy? ;)[/QUOTE] A to już jest zagadka. Dookoła same ośnieżone pola i nic ciekawego w pobliżu, ale ją najwidoczniej coś i tak zainteresowało [quote name='Cerber']i ja się witam :) bardzo fajna suńka :P ja mam jedną taką tymczasowiczkę podobną do Twojej niuńki, oczywiście również kundelek :) kundelki są coool :)[/QUOTE] witamy, witamy ;) [quote name='Iś & Chester']czyli całkiem nieduża :) porównując do mojego- mała :D kochana jest, taka pocieszna wiadomo że kundelki są świetne ;) w końcu też mam kundla w domu ^^[/QUOTE] Z jednej strony jest nieduża, jednak ja pamiętam ją jako szczeniaka, wtedy to dopiero była malutka kulka, mniejsza od poprzeczki w taborecie ;D, więc teraz wydaje mi się duża. No, ale porównując do owczarka niemieckiego to kruszynka :-P Quote
łamAga Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Witamy na dogo :lol: Mój Neron też nie jest psem rasowym , jest Onkiem w typie :lol: jest nieco większy od Emi bo ma 72 cm w kłębie ale na pewno by sie razem dogadali:lol: Śliczny z niej psiak :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Avaloth Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='dOgLoV'] Mój Neron też nie jest psem rasowym , jest Onkiem w typie :lol: jest nieco większy od Emi bo ma 72 cm w kłębie ale na pewno by sie razem dogadali:lol: [/QUOTE] nieco:evil_lol::evil_lol: Ty to wyrośnięty ten twój Neron, mój ma ok 70cm, a jest sporo większy od wszystkich onów i donów z którymi mamy kontakt. Tyle że Chester jest pewnie szerszy i potężniejszy niż Neronisko Quote
Recommended Posts