Isadora7 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Bardzo proszę o informacje o jamnisi. SOS DLA JAMNIKÓW jest zasypywane mailami (i telefonami) z prośbą o informacje, z deklaracjami pomocy. Piszą na maila: adopcje.bielsko@interia.pl i nie otrzymują odpowiedzi. Chcą pomóc i pomagają, chcą wiedzieć jak się czuje sunieczka. Jeden z maili: Witam Przeczytałam dzisiaj o małej Calineczce (ID:6) i zrobiło mi się bardzo przykro. Nie dawno straciłam kochaną Sunię - jamniczkę. Była bardzo podobna do Calineczki. Dane o suczce są z 9.12 2010r mam nadzieję że czuje się coraz lepiej. Bardzo chciałabym ją zabrać do siebie. Warunki ma bardzo dobre dla małą suczkę. Chciałabym również wysłać pieniądze na jej leczenie. Przepraszam za chaotyczny list ale piszę i płaczę. Pozdrawiam i czekam na wiadomość. R.W. PS. Ten list wysłałam pod inny adres. Mam nadzieję że pod tym adresem otrzymam odpowiedź. Jak się czuje dzisiaj mała Calineczka? Czy będzie można ją adoptować? Quote
Mika31 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 trzeba zbierać może jakieś inne jamolki dostaną domki Quote
Rubi18 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 moze dzieki malej znajdziemy tez domki dla innych jamniczkow albo szczeniakow:) i moze jakies aktualne zdjecia malej?:) Quote
Isadora7 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='Mika31']trzeba zbierać może jakieś inne jamolki dostaną domki [quote name='Rubi18']moze dzieki malej znajdziemy tez domki dla innych jamniczkow albo szczeniakow:smile: i moze jakies aktualne zdjecia malej?:smile: Problem nie w zbieraniu a w tym że ludzie dają pomoc i chcieliby jakieś informacje. Zbiera się zawsze dane ludzi chętnych na psiaka. Tylko czy ten człowiek bedzie chętny jak zostanie że tak powiem z deczka olany. Ostatnia informacja na wątku jest z dnia 10 grudnia, dzisiaj mamy 14. :angryy: Quote
_bubu_ Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Dziękuję wszystkim za cierpliwość i wyrozumiałość :) Malutka czuje się lepiej . Ma duży apetyt , brzuszek się zaokrągli i mam wrażenie , że już urosła nieco. Humorek też dopisuje. Został nam jeszcze kaszelek do wyleczenia ale płucka już są ładne. Od dzisiaj ma inny antybiotyk. Skończyły się zastrzyki z czego jest bardzo zadowolona :) Dziś ostatnia dawka surowicy . Objawy neurologiczne już nie występują. Wieczorkiem postaram się o nowe zdjęcia. Myślę , że powolutku można zacząć wybierać nowy domek . Quote
Isadora7 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 _bubu_ napisał(a):Dziękuję wszystkim za cierpliwość i wyrozumiałość :) Malutka czuje się lepiej . Ma duży apetyt , brzuszek się zaokrągli i mam wrażenie , że już urosła nieco. Humorek też dopisuje. Został nam jeszcze kaszelek do wyleczenia ale płucka już są ładne. Od dzisiaj ma inny antybiotyk. Skończyły się zastrzyki z czego jest bardzo zadowolona :) Dziś ostatnia dawka surowicy . Objawy neurologiczne już nie występują. Wieczorkiem postaram się o nowe zdjęcia. Myślę , że powolutku można zacząć wybierać nowy domek . Bardzo dziękuje za odpowiedź, wpiszę po pracy na stronę adopcyjną. Może się uda i jak będą nowe foty też wstawię. Quote
Mika31 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 trzymam kciuki za więcej tak dobrych wiadomości i czekam na foto Quote
__Lara Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Bardzo się cieszę z takich pomyślnych wieści :D :D Quote
Mika31 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 ciocie okaleczony jamnik pomocy http://www.dogomania.pl/threads/198258-staruszek-jamniczek-ma-wr%C3%B3ci%C4%87-do-schronu Quote
Wisełka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 O znowu cisza, a foty gdzie? Jestem bardzoooo ciekawa jak mała teraz wygląda :roll: Quote
_bubu_ Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Wczorajsze zdjęcia. ( wbrew pozorom ja tez czasem potrzebuje się przespać , uprzedzam, że jutro na pewno też niestety będzie cisza z mojej strony ) Quote
magenka1 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Piękna jest, dobrze, że już jest bezpieczna i domki są dla małej Quote
danka1234 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 malenka jest prześliczna i widac ze juz duzo lepiej sie czuje. Quote
__Lara Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Isadora7']Mała jest urokliwa. Dokładnie :) Aż dziw, że znalazła się w schronie... Quote
Mika31 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 ciocie zajrzyjcie do okaleczonego Krecika http://www.dogomania.pl/threads/193265-Jamni%C5%9B-14-letni-ju%C5%BC-w-DT!-Zuza-i-Krecik-w-schronie-czekaj%C4%85ca-na-pomoc Quote
nemesea Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 sliczne malenstwo.... chyba jest duzo chtnych , kruszynke aby zabrac ja do domku.. Quote
Isadora7 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 nemesea napisał(a):sliczne malenstwo.... chyba jest duzo chtnych , kruszynke aby zabrac ja do domku.. Zawsze na szczeniaka jest multum chętnych.Ja np z takiego grona wykreślam tych którzy tłumaczą się gęsto na zasadzie "biore szczeniaka bo jestem wrażliwa/wy i nie chcę patzreć jak umiera blablabla". Bardziej beznadziejnego wytłumaczenia nie można znaleźć. Quote
Mika31 Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 jak patrze na maleńką to pomyślałam że takiego szczeniaka to miałam w w 1997 roku jak mi rodzice kupili Kacperka{za TM} bywały szczeniaki różne jak im domu szukałam a jamniki od dawna mam z ulicy{Maks} i Pik ze schronu Quote
LadyS Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Isadora7 napisał(a):Zawsze na szczeniaka jest multum chętnych.Ja np z takiego grona wykreślam tych którzy tłumaczą się gęsto na zasadzie "biore szczeniaka bo jestem wrażliwa/wy i nie chcę patzreć jak umiera blablabla". Bardziej beznadziejnego wytłumaczenia nie można znaleźć. To fakt, za każdym szczeniakiem u mnie w DT jest masa telefonów. Połowa odpada przy wypełnianiu ankiety przedadopcyjnej, połowa przy warunku nierozmnażania i sterylizacji, a Ci którzy zostają, są zwykle dobrymi domami. Przy czym trafiają się telefony, gdzie od razu widać, że to TEN dom. Quote
Wisełka Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Śliczna i już nie taka chuda jak była :) Quote
Recommended Posts