_bubu_ Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Tą maleńką kruszynkę wypatrzyła w schronisku kasiaprzystał i postanowiła jej pomóc. Wczoraj maleńka została zabrana ze schroniska. Niestety jest poważnie chora. Ma zapalenie płuc, duszności i kaszel. Badania krwi wskazują na poważny stan zapalny. Do tego jest bardzo wychudzona, wszystkie kosteczki wystają :( Na zdjęciach tego tak nie widać. To bardzo smutny widok. W schronisku spędziła kilka dni. Dostaje wszystkie potrzebne leki. Została również zabezpieczona surowicą. Na szczęście apetyt wrócił. Drobinka dużo zajada, walczy. Dużo też śpi, miejmy nadzieję, że nabiera sił. Jest bardzo słodka, kocha ludzi i rozdaje buziaczki na prawo i lewo. Proszę trzymajcie kciuki za jej zdrówko. Potrzebne też wsparcie na jej leczenie. kontakt: adopcje.bielsko@interia.pl ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Po paru dniach wystąpiły niestety objawy neurologiczne , krótkie paraliże, co najprawdopodobniej wskazuje na nosówkę. Dwa dni były naprawdę ciężkie. Teraz jest znowu lepiej ale za wcześnie jeszcze by się cieszyć.. A to maleństwo: rozliczenie: +35zł - Bożena W. +50zł - Maria N. +200zł - Renata W. +30zł - Cardianna +30zł - Marta U. +100zł - Marta S. +300zł - Suomi +40zł - ewka64 +100zł - Eka +50zł - achajka_md +34zł - Wisełka +100zł - Rubi18 -388zł - lecznica -150zł - surowica (3 dawki) +100zł - Agnieszka Z. +70 - Astarael +50zł - Bogusława W. -30zł - podkłady -721zł - dla szczeniaczków z parwo razem 0zł Quote
Isadora7 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Dałam ją na zbiorczy jamników w potrzebie (banerek w moim podpisie) i na facebooka: SOS DLA JAMNIKÓW jamniki@groups.facebook.com · Grupa otwarta http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_165772310111262 zaraz dam na fora jamnicze Quote
annia1923 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 śliczna sunia ...:( gdzie mała się znajduje ? napewno wruci do śił wyzdrowieje tylko dobry dom potrzebny i kochający właściciel Quote
Isadora7 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 jest na forach jamniczych: http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?p=35359#35359 http://naszejamniki.pl/viewtopic.php?p=61441#61441 Quote
wieso Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Boziu,jaki biedny szczurek,,,ona jest jak naparstek..... Quote
danka1234 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 dobrze ze ma juz swój watek bo Kasia o niej pisała na jamnikach ale nie miała jeszcze zdjeć to nie było widac jaka zabiedzona drobina. Jakiej pomocy i na co potrzebuje,otrzyma cześciowe wsparcie z Jamniczej Skarpety,tylko potrzebne rozliczenie wydatków. Jest jakis kontakt do jamnisi? Quote
Jagoda1 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Wystraszone, biedne psie dziecko:-(.... Quote
ewka64 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Podajcie jakieś dane to prześlę parę groszy. Gdzie to biedactwo jest? Quote
_bubu_ Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 W tej chwili jest u mnie, później będzie u Kasi. Wsparcie potrzebne w tej chwili głównie na leczenie. Rozliczenie będzie w pierwszym poście. 2 razy w miesiącu będzie podliczany rachunek w lecznicy. Quote
__Lara Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Zapisuję - słodka malutka biedna istotka :( Quote
Isadora7 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 _bubu_ napisał(a):W tej chwili jest u mnie, później będzie u Kasi. Wsparcie potrzebne w tej chwili głównie na leczenie. Rozliczenie będzie w pierwszym poście. 2 razy w miesiącu będzie podliczany rachunek w lecznicy. Na jamniczym forum mam zapytanie o konto gdzie można podesłac pieniążki Quote
kasiainat Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 _bubu_ napisał(a):W tej chwili jest u mnie, później będzie u Kasi. Wsparcie potrzebne w tej chwili głównie na leczenie. Rozliczenie będzie w pierwszym poście. 2 razy w miesiącu będzie podliczany rachunek w lecznicy. Już nie mogę się jej doczekać i bardzo się cieszę, że udało się ją zabrać - w schronisku długo by nie pożyła :shake: Malutka znacznie lepiej wygląda na zdjęciach, w rzeczywistości jest bardzo chudziutka :shake: Quote
a.piurek Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 Na razie mogę wesprzeć tylko obecnością i rozsyłaniem dalej, dzięki isadoro za zaproszenie. Zdrowiej maleńka Quote
Wisełka Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 O boszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :placz::placz::placz: Zostało mi 34zł z wpływów z bazarku /po Żwirku/, mogę przelać na leczenie tylko proszę o dane na PW! Quote
Recommended Posts