Alojzyna Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Dzisiaj odbyła się I Krajowa Wystawa organizowana przez Oddział w Będzinie. Zgłoszono na nią 1100 psów, co jak na krajową w dodatku pierwszą było bardzo dużą ilością. Wystawa odbywała się na stadionie z fantastycznie przygotowaną trawą - zieleniutka, równo przystrzyżona, niemal jak na polu golfowym. Trochę brakowało cienia, ale pogoda na szczęście się odmieniła - wiał wiatr i słońce często chowało się za chmury. Ringi obszerne, dużo miejsca do biegania jak również dużo miejsca dla wystawców i ogladających. Gratulacje dla organizatorów!!! A teraz wyniki staffików: sędzia: Frederik Devitt (Fr) psy klasa szczeniąt 1. CARTMAN Stawka Większa niż Życie - WO i Najpiękniejsze Szczenię w Rasie :loveu: :multi: 2. Human Dogs LENNOX LEWIS klasa pośrednia: 1. SHAROC Fransimo Red Boy - CWC klasa otwarta: 1. INTELLIGENT GENTELMAN Pullera - CWC, BOS 2. MISTER MARKSMAN Mariatos 3. MYRON Port Erin ABBEY Road Bestimentos - nieobecny Suki klasa szczeniąt 1. Human Dogs LOLITA LEMPICKA klasa młodzieży 1. WWW KROPKA Port Erin - Zw.Mł 2. WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech 3. GRETA Gazeno klasa pośrednia: 1. BELLA BLACK Sortis - CWC UTAH LIFE OF PUMA - nieobecna klasa otwarta 1. JEFFY MISS Fransimo Bohemia - CWC 2. MISS MOONBEAM Mariatos klasa championów 1. AYKA Stawka Większa niż Życie - CWC, BOS, BOB :multi: :multi: 2. LADY VOODOO Daffodil Yellow W konkurencjach finałowych AYKA stanęła na 3 lokacie w wyborach Najpiękniejszego Psa Oddziału Będzin, natomiast w wyborach BOG znalazła się w pierwszej piątce najpiękniejszych terrierów ale już na pudło się nie zmieściła. Na pocieszenie dodam, że grupę wygrał bullterrier. Gratulacje dla wszystkich uczestników tej wystawy!!! Zdjęcia wstawię trochę później. Quote
Marta Chmielewska Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Wielkie gratulacje :multi::multi::multi::multi::multi::lol::smilecol::thumbs: Widzę, ze wystawa dla niektórych owocna. Na zielonym oceny wyglądaja inaczej, więc jak w końcu? :roll: Takie są: psy kl.szczeniąt 1.WO. CARTMAN Stawka Większa Niż Życie NSzwR 2.Obiec. HUMAN DOGS FCI LENNOX LEWIS psy kl.pośrednia SHAROC Fransimo Red Boy CWC psy kl.otwarta 1.dosk.INTELLIGENT GENTLEMAN Pullera CWC 2.bdb MISTER MARKSMAN Mariatos 3.bdb MYRON Port Erin suki kl.szczeniat 1.Obiec.Human Dogs LOLITA LEMPICKA suki kl.młodzieży 1.WWW KROPKA Port Erin ZW.Mł.NJwR 2.dosk.WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech 3.bdb GRETA Gazeno suki kl.pośrednia 1.dosk.BELLA BLACK Sortis CWC suki kl.otwarta 1.dosk.JEFFY MISS Fransimo Bohemia CWC 2.dosk.MISS MOONBEAM Mariatos suki kl.championów 1.AYKA Stawka Większa niż Życie CWC,NSwR,BOB 2.LADY VOODOO Daffodil Yellow Quote
Alojzyna Posted July 30, 2006 Author Posted July 30, 2006 Co do poszczególnych ocen - nie wpisywałam bo nie byłam pewna. Tym bardziej, że wszystkie psy ustawiane były na lokatach. A w szczeniakach Cartman wchodził do porównania z suczką, więc byłam pewna oceny WO, bo inaczej porównanie nie miałoby sensu. Quote
bpolga Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Marta Chmielewska napisał(a): Na zielonym oceny wyglądaja inaczej, więc jak w końcu? :roll: Wyniki spisywałam przy ringu więc jestem pewna ich na 100%;) Quote
bpolga Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Alojzyna napisał(a): A w szczeniakach Cartman wchodził do porównania z suczką, więc byłam pewna oceny WO, bo inaczej porównanie nie miałoby sensu. Dla mnie też to było dziwne ale napewno dostał obiecująca Quote
Marta Chmielewska Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Dopytuję, bo różne opinie chodzą po ludziach na temat sędziego, jak widać nie mijały się z prawdą ;) Dawno nie widziałam tyle bdb no i tylko O u szczeniaków... :cool1: Quote
Asztir Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 My dostaliśmy ocenę wybitnie obiecujący i tytuł najlepsze szczenię w rasie z bardzo fajną oceną zwłaszcza w ruchu :cool3: dobrze, że Cartman przestał ciągnąć po 3 metrach :p ale najlepsze jest to, że mamy złe "wstążeczki" (nie mam pojęcia jak się to nazywa) nie zwróciłam uwagi i mam za najlepszego psa i.... najlepszą sukę :-o :lol: zapewne właścicielka Lolity ma najlepszego szsczeniaka ;) może się kiedyś spotkamy i wymienimy :lol: bo u mnie się śmiali, że Cartmanowi chyba coś ucieli :evil_lol: a Lennox może dlatego dostał taką ocenę, że jeszcze biadacz nie potrafil tak wystać, straszna z niego przytulajka :loveu::loveu::loveu: kochany psiaczek a to był jego debiut :) My wszystkich których spotkaliśmy pozdrawiamy :multi: Quote
tomo Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Pozdrawiamy wszystkich starych i nowych znajomych !!! Oraz gratulujemy wygranym !!!:thumbs: :cool2: Szczególnie gratuluję mojej (godnej) rywalce -KROPCE - ukończenia MŁODZIEŻOWEGO CHAMPIONATU. Również jestem lekko zszokowana tymi wynikami :crazyeye: , lecz cóż , mam wrażenie , że sędzia to ten od wszystkiego , przynajmniej takie robił wrażenie .( mogę się mylić).:roll: Przede wszystkim to dentysta , oraz sędzia zwracający uwagę tylko na prowadzenie zarówno przednich jak i tylnych kończyn. Wiele psów biegało w kolko tam i z powrotem do i od sędziego, aby sędzia dobrze przyjżał się właśnie owemu ruchowi. Natomiast ku mojemu zdziwieniu sędzia w ogole nie porównywał psów w ruchu !!!! pierwszy raz mi sie to zdarzyło. A wielka szkoda , bo byłoby gdzie pobiegać , ringi były piękne , trawiaste i równe !!!:multi: Opisy ( przynajmniej moj) bardzo krótkie i nawiązujące do ruchu mniej lub bardziej wąskiego.:roll: :shake: Organizacja wystawy , miejsce ,parkingi, oraz ringi jak już wcześniej wspomniałam - WYBOROWE !:klacz: :thumbs: Wyborowy również PAN sekretarz :bye: - wszyscy wszystko słyszeli i wiedzieli o co " biega ".:cool2: Quote
Alojzyna Posted July 31, 2006 Author Posted July 31, 2006 psy kl.szczeniąt CARTMAN Stawka Większa Niż Życie HUMAN DOGS FCI LENNOX LEWIS psy kl.pośrednia SHAROC Fransimo Red Boy psy kl.otwarta INTELLIGENT GENTLEMAN Pullera MISTER MARKSMAN Mariatos MYRON Port Erin "u dentysty" :evil_lol: suki kl.szczeniat Human Dogs LOLITA LEMPICKA suki kl.młodzieży WWW KROPKA Port Erin WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech GRETA Gazeno - brak zdjęcia suki kl.pośrednia BELLA BLACK Sortis - brak zdjęcia suki kl.otwarta JEFFY MISS Fransimo Bohemia MISS MOONBEAM Mariatos suki kl.championów AYKA Stawka Większa niż Życie CWC,NSwR,BOB LADY VOODOO Daffodil Yellow Quote
jak.pies.z.kotem Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Asztir napisał(a): najlepsze jest to, że mamy złe "wstążeczki" (nie mam pojęcia jak się to nazywa) nie zwróciłam uwagi i mam za najlepszego psa i.... najlepszą sukę :-o :lol: zapewne właścicielka Lolity ma najlepszego szsczeniaka ;) może się kiedyś spotkamy i wymienimy :lol: bo u mnie się śmiali, że Cartmanowi chyba coś ucieli :evil_lol: a Lennox może dlatego dostał taką ocenę, że jeszcze biadacz nie potrafil tak wystać, straszna z niego przytulajka :loveu::loveu::loveu: kochany psiaczek a to był jego debiut :) My wszystkich których spotkaliśmy pozdrawiamy :multi: Przede wszystkim serdeczne GRATULACJE !!! i pozdrowienia dla Wszystkich uczestników wystawy. Lennox jak i Lola to faktycznie straszne przytulaki. Lolka obficie się witała z sędzią, oboje sobie "powiedzieli Hallo". Sprawe wstążeczek postaram się wyjaśnić, bo nie dostaliśmy. Mam nadzieje, że Cartman się nie obraził :). Ach, te debiuty! Następnym razem będzie lepiej, bo już wiemy jak to jest. O, może w Częstochowie się spotkamy i powymieniamy uściski i wstążeczki :). Pozdrawiam :) Quote
Steffano Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Serdecznie Gratulacje dla wszystkich a szczególnie dla AYKI :klacz: :klacz: :klacz: Uściski dla małych staffiątek - Maluszki były kochane i dzielnie walczyły na ringu:klacz: pod bardzo ostrym okiem Sędziego. Duże Brawa!!! Quote
porterin Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Szczególnie gratuluję mojej (godnej) rywalce -KROPCE - ukończenia MŁODZIEŻOWEGO CHAMPIONATU. Tutaj też pozwolę sobie podziękować za gratulację i powtórzyć, że przy następnej wystawie na pewno wymienimy się gratulacjami Quote
jak.pies.z.kotem Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 tomo napisał(a):A wielka szkoda , bo byłoby gdzie pobiegać , ringi były piękne , trawiaste i równe !!!:multi: Organizacja wystawy , miejsce ,parkingi, oraz ringi jak już wcześniej wspomniałam - WYBOROWE !:klacz: :thumbs: Wyborowy również PAN sekretarz :bye: Zgadzam się w 100% :), a dowodem niech będą zdjęcia... Quote
Asztir Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 jak.pies.z.kotem napisał(a): Sprawe wstążeczek postaram się wyjaśnić, bo nie dostaliśmy. Mam nadzieje, że Cartman się nie obraził :). :D Cartmanowi to pewno całkowicie obojętne ;) to tylko moja rodzinka taka wredna i się z niego nabijała :diabloti: jak.pies.z.kotem napisał(a):Ach, te debiuty! Następnym razem będzie lepiej, bo już wiemy jak to jest. O, może w Częstochowie się spotkamy i powymieniamy uściski i wstążeczki :). Pozdrawiam :) ja byłam po raz drugi, ale nadal zestresowana i pilnująca się czy wszystko robie jak należy :lol: W Częstochowie będziemy więc z miłą chęcią się spotkam :D jak nie masz rozetki (Ala mi uświadomiła jak się to nazywa poprawnie ;) ) to przecież nic się nie stanie ;) na pewno nam nie ubędzie ;) ale my możemy Wam przywieźć Waszą na pamiątkę :D Co do sekretarza to faktycznie miły a do tego z donośnym głosem, tak aby nikt nie przegapił :D co zaś się tyczy sędzdiego to my faktycznie mamy opis dotyczący głównie ruchu psa :) ale podobało mi się to, że miał do nich fajne podejście i co ciekawe, wydawał takie dziwne dzwięki, że Cartman się nie obracał tylko patrzył na niego jak w obrazek :evil_lol: hurra wreszcie mi się udało na darmowy serwer wgrać zdjęcia :D szczerze powiedziawszy to najgorsze jest to zmniejszanie tych zdjęć :roll: jak będę miała jutro czas to zmniejsze inne i nie będę takim samolubem i powstawiam również Wasze psiaczki ;) Quote
jak.pies.z.kotem Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Super zdjęcia. Czekam na więcej. Na moich, psiaki to te czarne plamki :). Sprawe rozetek wyjaśniłam. Wspaniale, że wogóle były.To dzięki fundatorowi!!! I tak w szczeniakach przewidziane były tylko dwie rozetki dla suczki i dla psa, a sędzia się pomylił. Dostaliśmy tylko dyplom i karte oceny w teczce, co jest nawet uwiecznione na pierwszym zdjęciu ( nie dynda żadna wstążeczka :)). Ja też mam ocene ruch plus to, że jest wciąż za młoda (co jest dziwne, bo to szczeniak więc jest młoda) oraz, że dobrze zbalansowane. Do spotkania w Częstochowie! Ja już nie będę tak zestresowana, a i Lola będzie w lepszym stanie,bo całkiem już po cieczce. Quote
Recommended Posts