Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj odbyła się I Krajowa Wystawa organizowana przez Oddział w Będzinie. Zgłoszono na nią 1100 psów, co jak na krajową w dodatku pierwszą było bardzo dużą ilością.
Wystawa odbywała się na stadionie z fantastycznie przygotowaną trawą - zieleniutka, równo przystrzyżona, niemal jak na polu golfowym. Trochę brakowało cienia, ale pogoda na szczęście się odmieniła - wiał wiatr i słońce często chowało się za chmury. Ringi obszerne, dużo miejsca do biegania jak również dużo miejsca dla wystawców i ogladających.
Gratulacje dla organizatorów!!!

A teraz wyniki staffików:

sędzia: Frederik Devitt (Fr)

psy

klasa szczeniąt

1. CARTMAN Stawka Większa niż Życie - WO i Najpiękniejsze Szczenię w Rasie :loveu: :multi:
2. Human Dogs LENNOX LEWIS

klasa pośrednia:

1. SHAROC Fransimo Red Boy - CWC

klasa otwarta:

1. INTELLIGENT GENTELMAN Pullera - CWC, BOS
2. MISTER MARKSMAN Mariatos
3. MYRON Port Erin
ABBEY Road Bestimentos - nieobecny

Suki

klasa szczeniąt

1. Human Dogs LOLITA LEMPICKA

klasa młodzieży

1. WWW KROPKA Port Erin - Zw.Mł
2. WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech
3. GRETA Gazeno

klasa pośrednia:

1. BELLA BLACK Sortis - CWC
UTAH LIFE OF PUMA - nieobecna

klasa otwarta

1. JEFFY MISS Fransimo Bohemia - CWC
2. MISS MOONBEAM Mariatos

klasa championów

1. AYKA Stawka Większa niż Życie - CWC, BOS, BOB :multi: :multi:
2. LADY VOODOO Daffodil Yellow

W konkurencjach finałowych AYKA stanęła na 3 lokacie w wyborach Najpiękniejszego Psa Oddziału Będzin, natomiast w wyborach BOG znalazła się w pierwszej piątce najpiękniejszych terrierów ale już na pudło się nie zmieściła. Na pocieszenie dodam, że grupę wygrał bullterrier.

Gratulacje dla wszystkich uczestników tej wystawy!!!

Zdjęcia wstawię trochę później.

Posted

Wielkie gratulacje :multi::multi::multi::multi::multi::lol::smilecol::thumbs: Widzę, ze wystawa dla niektórych owocna.
Na zielonym oceny wyglądaja inaczej, więc jak w końcu? :roll:
Takie są:
psy kl.szczeniąt

1.WO. CARTMAN Stawka Większa Niż Życie NSzwR
2.Obiec. HUMAN DOGS FCI LENNOX LEWIS

psy kl.pośrednia

SHAROC Fransimo Red Boy CWC

psy kl.otwarta

1.dosk.INTELLIGENT GENTLEMAN Pullera CWC
2.bdb MISTER MARKSMAN Mariatos
3.bdb MYRON Port Erin

suki kl.szczeniat

1.Obiec.Human Dogs LOLITA LEMPICKA

suki kl.młodzieży

1.WWW KROPKA Port Erin ZW.Mł.NJwR
2.dosk.WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech
3.bdb GRETA Gazeno

suki kl.pośrednia

1.dosk.BELLA BLACK Sortis CWC

suki kl.otwarta

1.dosk.JEFFY MISS Fransimo Bohemia CWC
2.dosk.MISS MOONBEAM Mariatos

suki kl.championów

1.AYKA Stawka Większa niż Życie CWC,NSwR,BOB
2.LADY VOODOO Daffodil Yellow

Posted

Co do poszczególnych ocen - nie wpisywałam bo nie byłam pewna. Tym bardziej, że wszystkie psy ustawiane były na lokatach. A w szczeniakach Cartman wchodził do porównania z suczką, więc byłam pewna oceny WO, bo inaczej porównanie nie miałoby sensu.

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):

Na zielonym oceny wyglądaja inaczej, więc jak w końcu? :roll:

Wyniki spisywałam przy ringu więc jestem pewna ich na 100%;)

Posted

Alojzyna napisał(a):
A w szczeniakach Cartman wchodził do porównania z suczką, więc byłam pewna oceny WO, bo inaczej porównanie nie miałoby sensu.

Dla mnie też to było dziwne ale napewno dostał obiecująca

Posted

My dostaliśmy ocenę wybitnie obiecujący i tytuł najlepsze szczenię w rasie z bardzo fajną oceną zwłaszcza w ruchu :cool3: dobrze, że Cartman przestał ciągnąć po 3 metrach :p ale najlepsze jest to, że mamy złe "wstążeczki" (nie mam pojęcia jak się to nazywa) nie zwróciłam uwagi i mam za najlepszego psa i.... najlepszą sukę :-o :lol: zapewne właścicielka Lolity ma najlepszego szsczeniaka ;) może się kiedyś spotkamy i wymienimy :lol: bo u mnie się śmiali, że Cartmanowi chyba coś ucieli :evil_lol: a Lennox może dlatego dostał taką ocenę, że jeszcze biadacz nie potrafil tak wystać, straszna z niego przytulajka :loveu::loveu::loveu: kochany psiaczek a to był jego debiut :)
My wszystkich których spotkaliśmy pozdrawiamy :multi:

Posted

Pozdrawiamy wszystkich starych i nowych znajomych !!! Oraz gratulujemy wygranym !!!:thumbs: :cool2:
Szczególnie gratuluję mojej (godnej) rywalce -KROPCE - ukończenia MŁODZIEŻOWEGO CHAMPIONATU.

Również jestem lekko zszokowana tymi wynikami :crazyeye: , lecz cóż , mam wrażenie , że sędzia to ten od wszystkiego , przynajmniej takie robił wrażenie .( mogę się mylić).:roll:
Przede wszystkim to dentysta , oraz sędzia zwracający uwagę tylko na prowadzenie zarówno przednich jak i tylnych kończyn. Wiele psów biegało w kolko tam i z powrotem do i od sędziego, aby sędzia dobrze przyjżał się właśnie owemu ruchowi. Natomiast ku mojemu zdziwieniu sędzia w ogole nie porównywał psów w ruchu !!!! pierwszy raz mi sie to zdarzyło.
A wielka szkoda , bo byłoby gdzie pobiegać , ringi były piękne , trawiaste i równe !!!:multi:
Opisy ( przynajmniej moj) bardzo krótkie i nawiązujące do ruchu mniej lub bardziej wąskiego.:roll: :shake:

Organizacja wystawy , miejsce ,parkingi, oraz ringi jak już wcześniej wspomniałam - WYBOROWE !:klacz: :thumbs:
Wyborowy również PAN sekretarz :bye: - wszyscy wszystko słyszeli i wiedzieli o co " biega ".:cool2:

Posted

psy kl.szczeniąt

CARTMAN Stawka Większa Niż Życie

HUMAN DOGS FCI LENNOX LEWIS

psy kl.pośrednia

SHAROC Fransimo Red Boy

psy kl.otwarta

INTELLIGENT GENTLEMAN Pullera

MISTER MARKSMAN Mariatos

MYRON Port Erin

"u dentysty" :evil_lol:

suki kl.szczeniat

Human Dogs LOLITA LEMPICKA

suki kl.młodzieży

WWW KROPKA Port Erin

WONDERFUL WOMAN Diabelski Uśmiech

GRETA Gazeno - brak zdjęcia

suki kl.pośrednia

BELLA BLACK Sortis - brak zdjęcia

suki kl.otwarta

JEFFY MISS Fransimo Bohemia

MISS MOONBEAM Mariatos

suki kl.championów

AYKA Stawka Większa niż Życie CWC,NSwR,BOB

LADY VOODOO Daffodil Yellow

Posted

Asztir napisał(a):
najlepsze jest to, że mamy złe "wstążeczki" (nie mam pojęcia jak się to nazywa) nie zwróciłam uwagi i mam za najlepszego psa i.... najlepszą sukę :-o :lol: zapewne właścicielka Lolity ma najlepszego szsczeniaka ;) może się kiedyś spotkamy i wymienimy :lol: bo u mnie się śmiali, że Cartmanowi chyba coś ucieli :evil_lol: a Lennox może dlatego dostał taką ocenę, że jeszcze biadacz nie potrafil tak wystać, straszna z niego przytulajka :loveu::loveu::loveu: kochany psiaczek a to był jego debiut :)
My wszystkich których spotkaliśmy pozdrawiamy :multi:

Przede wszystkim serdeczne GRATULACJE !!! i pozdrowienia dla Wszystkich uczestników wystawy. Lennox jak i Lola to faktycznie straszne przytulaki. Lolka obficie się witała z sędzią, oboje sobie "powiedzieli Hallo". Sprawe wstążeczek postaram się wyjaśnić, bo nie dostaliśmy. Mam nadzieje, że Cartman się nie obraził :). Ach, te debiuty! Następnym razem będzie lepiej, bo już wiemy jak to jest. O, może w Częstochowie się spotkamy i powymieniamy uściski i wstążeczki :). Pozdrawiam :)

Posted

Serdecznie Gratulacje dla wszystkich a szczególnie dla AYKI :klacz: :klacz: :klacz:

Uściski dla małych staffiątek - Maluszki były kochane i dzielnie walczyły na ringu:klacz: pod bardzo ostrym okiem Sędziego.

Duże Brawa!!!

Posted

Szczególnie gratuluję mojej (godnej) rywalce -KROPCE - ukończenia MŁODZIEŻOWEGO CHAMPIONATU.

Tutaj też pozwolę sobie podziękować za gratulację i powtórzyć, że przy następnej wystawie na pewno wymienimy się gratulacjami

Posted

tomo napisał(a):
A wielka szkoda , bo byłoby gdzie pobiegać , ringi były piękne , trawiaste i równe !!!:multi:
Organizacja wystawy , miejsce ,parkingi, oraz ringi jak już wcześniej wspomniałam - WYBOROWE !:klacz: :thumbs:
Wyborowy również PAN sekretarz :bye:

Zgadzam się w 100% :), a dowodem niech będą zdjęcia...

Posted

jak.pies.z.kotem napisał(a):
Sprawe wstążeczek postaram się wyjaśnić, bo nie dostaliśmy. Mam nadzieje, że Cartman się nie obraził :).

:D Cartmanowi to pewno całkowicie obojętne ;) to tylko moja rodzinka taka wredna i się z niego nabijała :diabloti:

jak.pies.z.kotem napisał(a):
Ach, te debiuty! Następnym razem będzie lepiej, bo już wiemy jak to jest. O, może w Częstochowie się spotkamy i powymieniamy uściski i wstążeczki :). Pozdrawiam :)

ja byłam po raz drugi, ale nadal zestresowana i pilnująca się czy wszystko robie jak należy :lol: W Częstochowie będziemy więc z miłą chęcią się spotkam :D jak nie masz rozetki (Ala mi uświadomiła jak się to nazywa poprawnie ;) ) to przecież nic się nie stanie ;) na pewno nam nie ubędzie ;) ale my możemy Wam przywieźć Waszą na pamiątkę :D

Co do sekretarza to faktycznie miły a do tego z donośnym głosem, tak aby nikt nie przegapił :D co zaś się tyczy sędzdiego to my faktycznie mamy opis dotyczący głównie ruchu psa :) ale podobało mi się to, że miał do nich fajne podejście i co ciekawe, wydawał takie dziwne dzwięki, że Cartman się nie obracał tylko patrzył na niego jak w obrazek :evil_lol:

hurra wreszcie mi się udało na darmowy serwer wgrać zdjęcia :D

szczerze powiedziawszy to najgorsze jest to zmniejszanie tych zdjęć :roll:
jak będę miała jutro czas to zmniejsze inne i nie będę takim samolubem i powstawiam również Wasze psiaczki ;)

Posted

Super zdjęcia. Czekam na więcej. Na moich, psiaki to te czarne plamki :).

Sprawe rozetek wyjaśniłam. Wspaniale, że wogóle były.To dzięki fundatorowi!!! I tak w szczeniakach przewidziane były tylko dwie rozetki dla suczki i dla psa, a sędzia się pomylił. Dostaliśmy tylko dyplom i karte oceny w teczce, co jest nawet uwiecznione na pierwszym zdjęciu ( nie dynda żadna wstążeczka :)).

Ja też mam ocene ruch plus to, że jest wciąż za młoda (co jest dziwne, bo to szczeniak więc jest młoda) oraz, że dobrze zbalansowane.

Do spotkania w Częstochowie! Ja już nie będę tak zestresowana, a i Lola będzie w lepszym stanie,bo całkiem już po cieczce.