Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

dziś Fidelek miał u mnie obiecany spacer. :D ale go wymęczyłaaaam na wybiegu, pierwsze co zrobił po powrocie do boksu to rzucił się na miskę z wodą i położył się brzuchem do góry. :loveu:

Posted

Haha gratuluję :D
ostatnio jak byłam z Fidlem to w pewnym momencie dostał ataku głupawy i rzucił się na to drzewo na małym wybiegu, zaczął szarpac za gałęzie i próbował jeden leżący człon oderwać :evil_lol: wariat jeden

Posted

Też tego nie rozumiem..

Mam pytanie, bo Fidla w zeszycie 'stałych wyprowadzaczy' ma zapisane z 3-4 osoby. Rozumiem że Natalek wychodzi z nim w soboty, tak (a masz go zapisanego?)? A co z resztą ? bo osobiście jeszcze ani razu nie widziałam żeby ktoś go brał. I nie wiem po prostu jak się zachowywać, czy brać Fidla co tydzień, bo nie ma regularnych spacerów/ma raz w tygodniu czy brać go tylko wyjątkowo, jeśli mi czasu zostanie, bo i tak jest stale wyprowadzany.

Posted

niee, ja nie mam go zapisanego, ja mam zapisane psy z h5 i a2, ale z tego 4 'moje' poszły do domu, więc będę miała więcej czasu teraz. biorę Fidelka wyjątkowo, bo to był chyba pierwszy pies, którego w schronie poznałam i wyprowadzałam, a do tego ma cudooowny charakter. :D właśnie nie wiem jak to jest, bo dużo wolontariuszy ma go zapisane... Ty jesteś w niedziele w schronie? bo w soboty nie widziałam, żeby ktoś z nim stale wychodził, tylko tak od przypadku, do przypadku. moja koleżanka ma go zapisanego, ale nie wychodzi z nim już długo, bo teraz miałyśmy dużo innych psiaków, więc przy najbliższym razie wykreśli to z zeszytu.
Fidelek jest szkolony, to chyba znaczy, że ma regularne spacery? bo nie wiem jak to jest :)

Posted

Avaloth napisał(a):
Też tego nie rozumiem..

Mam pytanie, bo Fidla w zeszycie 'stałych wyprowadzaczy' ma zapisane z 3-4 osoby. Rozumiem że Natalek wychodzi z nim w soboty, tak (a masz go zapisanego?)? A co z resztą ? bo osobiście jeszcze ani razu nie widziałam żeby ktoś go brał. I nie wiem po prostu jak się zachowywać, czy brać Fidla co tydzień, bo nie ma regularnych spacerów/ma raz w tygodniu czy brać go tylko wyjątkowo, jeśli mi czasu zostanie, bo i tak jest stale wyprowadzany.

Bierz, co jakis czas wychodzi z nim jeszcze taka wol w moim wieku Paulina, ale to naprawde co jakis czas, więc smiało bierz go. Czasem jeszcze taka Pani go wyprowadza ale to zazwyczaj w tygodniu :)

Posted

natalek napisał(a):
niee, ja nie mam go zapisanego, ja mam zapisane psy z h5 i a2, ale z tego 4 'moje' poszły do domu, więc będę miała więcej czasu teraz. biorę Fidelka wyjątkowo, bo to był chyba pierwszy pies, którego w schronie poznałam i wyprowadzałam, a do tego ma cudooowny charakter. :D właśnie nie wiem jak to jest, bo dużo wolontariuszy ma go zapisane... Ty jesteś w niedziele w schronie? bo w soboty nie widziałam, żeby ktoś z nim stale wychodził, tylko tak od przypadku, do przypadku. moja koleżanka ma go zapisanego, ale nie wychodzi z nim już długo, bo teraz miałyśmy dużo innych psiaków, więc przy najbliższym razie wykreśli to z zeszytu.
Fidelek jest szkolony, to chyba znaczy, że ma regularne spacery? bo nie wiem jak to jest :)

A nie zajęłabyś się weteranami schroniskowymi jeśli masz trochę czasu ? Bardzo potrzebna jest pomoc.
Zaraz będę im robić wątek. Tam wszystko napiszę.

Posted

mogę pomóc. :D teraz mam 2 boksy do wyprowadzania (w jednym 3 psy, w drugim 4) i jeszcze Lucka z X7, więc czasem mogę obiecac spacerek weteranom. :D

• 2 weeks later...
Posted

Coraz bardziej lubię Fidla :) jest taki kochany, dzisiaj pierwszy raz sam z siebie zaczął się wtulać:loveu:
i tym samym wyczułam jeszcze więcej tłuszczu niż widać, spasiony chłopak jest nieźle :D

Posted

jeszcze na sektorze g (chyba, bo te psy już 2 raz przenosili) są takie 2 mniejsze psy, kluski z nich takie, że nie wiem :D
Fidel i tak nie wygląda źle przy Napoleonie, temu by się przydało schudnąć, bo to też baaardzo uroczy pies. :D