Guest Rysia Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Witajcie Mam zamiar nabyć pinczerka miniaturowego - ratlerka lub sarenke z terenu sląska. ( mieszkam w Dąbrowie Górniczej) Licze na uczciwość. Zainteresowanych prosze o odpis :lol: Quote
Alake Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 A co to za problem zadzwonić do zwiazku kynologicznego i poprosić o spis hodowlii w obrębie twojego miejsca zamieszkania? My jestesmy przeciwni rozmnażaniu psów nierodowodowych wiec pomyliłaś adresy... Quote
Lezaza Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Może będę naiwna, ale być może poprostu osoba mniej doświadczona w temacie, nie wie jak się zabrać za poszukiwanie szczeniaka i poprosiła o pomoc. Tu jednak przyznaję rację przedmówczyni, najprościej zadzwonić do najbliższego oddziału związku kynologicznego i zapytać o najnowsze mioty i adresy hodowli. Tu jest link do strony głównego zarządu związku kynologicznego, gdzie wypisano nr. telefonów do wszystkich oddziałów w Polsce. Wystarczy poszukać najbliższej sobie miejscowości i zadzwonić. pozdrawiam Quote
TinaTigra Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ostatnio ogłaszala się "Pani" w Dzienniku Zachodnim, z 1-2 tygodnie temu, miala rodowodowe szczeniaczki do sprzedaży, kobieta bardzo sympatyczna. Quote
JoannaP Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Albo wejdź na moją stronę www.pinczer.net.pl - jest tam wykaz hodowli Pinczerów - choć na pewno nie wszystkie się zgłosiły. Quote
Paulina87 Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Zawsze myslałam, że ratlerek i sarenka to jedno i to samo czyli okreslenie na pinczera miniaturę :roll: . Przejdź się do zwiazku kynologicznego i poproś o adresy hodowli w Twojej okolicy. Pojedź do hodowli, zobacz jakie panuja tam warunki, czy szczeniaki są trzymane w domu i biorą udział łącznie z matka w życiu rodzinnym, czy sa wesołe, skore do zabawy a matka jest łagodna. nie kupuj szczeniaka na giełdzie. !!!! Quote
BlackSheWolf Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 fajnie ze decydujesz sie na psiaka :) tej rasy. ja mam pinczerka min ;P polecam ci psiaka z rodowodem :( bo moj nie ma i to byl blad... strasznie choruje i ma tez chorobe dziediczna :( ale coz jak rodzice go kupowali mialam 7 lat :( napisz jakiego psiaka wzielas i z jakiej hodowli :) Quote
Recommended Posts