Jump to content
Dogomania

MArzę o pinczerku miniaturowym ( najlepiej szczeniaczku)

Recommended Posts

Guest Rysia
Posted

Witajcie
Mam zamiar nabyć pinczerka miniaturowego - ratlerka lub sarenke z terenu sląska. ( mieszkam w Dąbrowie Górniczej)
Licze na uczciwość.
Zainteresowanych prosze o odpis :lol:

Posted

A co to za problem zadzwonić do zwiazku kynologicznego i poprosić o spis hodowlii w obrębie twojego miejsca zamieszkania? My jestesmy przeciwni rozmnażaniu psów nierodowodowych wiec pomyliłaś adresy...

Posted

Może będę naiwna, ale być może poprostu osoba mniej doświadczona w temacie, nie wie jak się zabrać za poszukiwanie szczeniaka i poprosiła o pomoc.
Tu jednak przyznaję rację przedmówczyni, najprościej zadzwonić do najbliższego oddziału związku kynologicznego i zapytać o najnowsze mioty i adresy hodowli.

Tu jest link do strony głównego zarządu związku kynologicznego, gdzie wypisano nr. telefonów do wszystkich oddziałów w Polsce. Wystarczy poszukać najbliższej sobie miejscowości i zadzwonić.

pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Zawsze myslałam, że ratlerek i sarenka to jedno i to samo czyli okreslenie na pinczera miniaturę :roll: .

Przejdź się do zwiazku kynologicznego i poproś o adresy hodowli w Twojej okolicy. Pojedź do hodowli, zobacz jakie panuja tam warunki, czy szczeniaki są trzymane w domu i biorą udział łącznie z matka w życiu rodzinnym, czy sa wesołe, skore do zabawy a matka jest łagodna.

nie kupuj szczeniaka na giełdzie. !!!!

Posted

fajnie ze decydujesz sie na psiaka :) tej rasy. ja mam pinczerka min ;P polecam ci psiaka z rodowodem :( bo moj nie ma i to byl blad... strasznie choruje i ma tez chorobe dziediczna :( ale coz jak rodzice go kupowali mialam 7 lat :( napisz jakiego psiaka wzielas i z jakiej hodowli :)