Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie,wszystko wie tylko Millarca,której od kilku lat jestem zagorzałą fanką.
Ona nawet sprawiła,że upadnie około 200 ferm z kurami nioskami w chowie bateryjnym,bo dwa lata prowadziła kampanię na rzecz szczęśliwych kur. Własnie w radio słuchałam,mówili,jak o jakiejś fanaberii. Nie wspomnieli ani słowem,jak te zywe zwierzęta maja teraz.
Danie 15 cm na kurę w klatce,grzęda i zakaz pierzenia (pierzenie polega na tym,że na dwa tygodnie wyłacza się swiatło,odcina jedzenie. Kury wtedy traca pióra,słabsze osobniki zdychają, potem włacza się światło i kury produkuja od nowa), obcinania dziobów, to fanaberia?

Posted

Przybiegłam od Lolcia :), ładny ten Stworek :loveu:.

Cały Loluś

Na zdjęciu widać markę i rozmiar pieluch, u góry leży pieluszka z otworkiem na ogonek :evil_lol:. Lolcio chodzi cały czas w szeleczkach i do nich pod brzuszkiem jest gumką przywiązana pieluszka.
Pielucha jest dostosowana do wagi Lolcia /8 kg/, bardzo długo była dopasowywana i ta z Belli najlepiej pasuje.
Jak niejasno napisane to krzyczeć :evil_lol: poprawię się ;).

Mizianka dla Stworiusza :loveu:

Posted

Pewnie większe. Z tego co widziałam, pieluchy wychodza Lolusia dość drogo, no ale on jest w nich caaały czas ze względu na to, że po urazie kręgosłupa nie trzyma w ogóle... i tak to cud, że ten pies chodzi!

Telma, nie masz kogos dzieciowego żeby spróbować pozyczyć? A może jakiś sklep dzieciowy typowo gdzie mieliby próbki, wytłumaczyć im?

Posted

Tak włoski mu sie poprawiły, zagęściły sie i jest bardzo mieciutki:p Jutro mu zrobie od góry zdjecie ,bedzie widac ze przytył, teraz nie chciałam go wyciągac juz z jego łóżeczka, bo sie ,,zsarenkował' ( pozwijał)

Posted

Boje się,ze za pół roku Telma pokaże nam kaukaza i bedzie wmawiać,ze to Stworzasty. prosze zapamietajcie cechy Storka_łyse ucho,drugie pozwijane,więc niełyse,rzadziutka sierść,miejscami jej brak. Wielkie oko,wyciek z tychże,rodzynkowe zęby i kita a la lew. Zeby potem nie było,że my Stworka nie znamy!

Posted

Ło matko! Co za sierść! Aaaaa! Aż ciężko uwierzyć, faktycznie jakby dłuższa. Głaskanie go dla mnie było jeżdżeniem po sianowatych włosach i po kręgosłupie, każdy kręg było czuć... a teraz? Ło jesu, gdyby nie to oczko biedne i uszko w życiu nie dałabym mu sugerowanego wieku!

Posted

Hahah, nie no ucha mu juz nie ''odrosne'' :D Kurczeja tak teraz patrze co ja powstawiałam, tam na szybko wlepiłam bo sie spieszyłam (bo akumulatory padaja mi bardzo szybko w aparacie) On nie zawsze ma takie zasyfione posłanoko:P Bumet wytarł doopke białą i rozsiał włosy wszędzie i przy okazji przyniósł krówke a Janek codziennie sobie zmienia legowiska, gdzie mu akurat pasuje:p Dzisiaj rano znalazłam go wmontowanego w mały koszyczek Tosi, plecy mu zwisały :p
Tz sie rozczula przy Janku, daje mu potajemnie pierogi z serem i mysli ze nie widze, nosi go na rękach na spacerze bo chodniki sa posolone. W domu bierze go na rączki i Janek mu zasypia na klacie.

Posted

Tz-cie Telmy uwielbiam Cię! Płódź dzieci, ucz ich tego samego, tul Janka i niech Ci w ogóle się w życiu spełniają marzenia!!!Wszelkie!!! I bądź zdrów, radosny, wesół, nie wiem co jeszcze... Bożeeee jaki to dobry Tzeeeet< chlipie> aaaaaaaa większość chce wywalać kundle z domu i krzyczyyyyyyyyyyyy aaaaaaaaaa<chlipieeeeeee>