Vesper Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Witam w Waszej galerii :). Wasze staffiki są naprawdę ładne, mnie jakoś szczególnie podoba się Jumper- być może dlatego, że ogólnie Stawka Większa Niż Życie jest moim skromnym zdaniem jedną z lepszych polskich hodowli :)- podoba mi się typ psów, które hodują. Czy mogłabyś zdradzić, po której suce jest Jumper? http://a.imageshack.us/img340/6826/dsc1444kopia.jpg super zdjęcie! :thumbs: naprawdę pięknie skaczą...:lol: Quote
Olga RaQ Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Witajcie :) rodowód Jumpera: http://www.staff-bull.info/_pedjumper_swnz.php jego rodzicami są Ayka SWnŻ i Bullhawk Reverence (Bob) z Anglii, swoją drogą jest to ojciec repa którego wybrałam na pierwszy nasz miot w hodowli (Bullhawk Avesomeofthat), oba te psy są własnością hodowli Diabelski Uśmiech. Jak Kenie zdrówko dopisze to może kiedyś będzie miała jeszcze szczeniaki z Jumperem i to by było na tyle, kolejne mioty jeśli będą - to już będą po córeczkach Keny jeśli skojarzenia okażą się udane. Zobaczymy co nam los przyniesie ;) Na razie się szkolimy, Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200), w październiku będziemy zdawać egzamin ZK - PT1 z obydwoma psami, a w międzyczasie Jumper będzie już trenował IPO :) Quote
wejherstaff Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Olga RaQ napisał(a): Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200), Gratulacje !!! Świetny wynik :) Quote
Olga RaQ Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 dzięki :) na naszym forum chciałam się pochwalić dopiero jak Łukasz zrobi fotkę Hulia z pucharem, no ale się wydało ;) nie mam zupełnie czasu zaprzątać sobie głowy pisaniem i wklejaniem fotek na forach, mam ostatnio tyle rzeczy na głowie że internet trochę mi się znudził :P to był taki "kursowy" egzamin, ale sędziował sędzia Związku Kynologicznego Krzysztof Kukla (który prowadził całe szkolenie), powiedział że to druga ocena doskonała którą przyznał przez ostatnie dwa lata czy jakoś tak :P tak że sukces mamy ogromny ;) szkolimy się tu http://www.centrumcanis.pl/onas.htm u Jumpera na wielki plus punktuje jego zaangażowanie w ćwiczenia, poświęcenie, szybkość i błyskawiczne reakcje. Uciążliwe jest natomiast sapanie, głośnie jęczenie i jeszcze głośniejsze ziewanie na placu jak robi się nudno choć na minutkę :P Quote
wejherstaff Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Olga RaQ napisał(a):dzięki :) na naszym forum chciałam się pochwalić dopiero jak Łukasz zrobi fotkę Hulia z pucharem, no ale się wydało ;) nic nie powiem hihi ;) Olga RaQ napisał(a): nie mam zupełnie czasu zaprzątać sobie głowy pisaniem i wklejaniem fotek na forach, mam ostatnio tyle rzeczy na głowie że internet trochę mi się znudził :P i sie nie dziwię :) Olga RaQ napisał(a): to był taki "kursowy" egzamin, ale sędziował sędzia Związku Kynologicznego Krzysztof Kukla (który prowadził całe szkolenie), powiedział że to druga ocena doskonała którą przyznał przez ostatnie dwa lata czy jakoś tak :P tak że sukces mamy ogromny ;) tym bardziej gratuluję :) Olga RaQ napisał(a): Uciążliwe jest natomiast sapanie, głośnie jęczenie i jeszcze głośniejsze ziewanie na placu jak robi się nudno choć na minutkę :P Wyobrażam to sobie i śmiac mi się chce, tez mam taka jedną u siebie :evil_lol: Quote
Vesper Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Olga RaQ napisał(a):Na razie się szkolimy, Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200), w październiku będziemy zdawać egzamin ZK - PT1 z obydwoma psami, a w międzyczasie Jumper będzie już trenował IPO :) W takim razie: [SIZE="3"] Gratulujemy Jumperowi ukończenia kursu z tak świetnym wynikiem!:happy1: i życzymy dalszych sukcesów na egzaminie PT1 dla obu piesków i owocnego ćwiczenia PO1 dla Jumpera. :) Pzdr. Quote
Carmella Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Jumper kwiczy, piszczy i ciągle by pracował. Nie wiem na jakim speedzie on jest, bo nasza Shila (ON) dwie rundki zrobi, a potem dziwi, że ileż jeszcze można ;D Na IPO Jumper lata, siedzi pozorantowi na plecach , a inni mają kompleksy :eviltong: Quote
Olga RaQ Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 o, nie widziałam tego wpisu ;) no cóż, Jumper jest trochę... inny :P ale nie ma lekko z takim świrem, oj nie... Quote
Olga RaQ Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 no dobra ;) (tylko żeby nie było że się chwalę) :oops: latający Jumper i latająca Kena ;) pozdrawiamy :D Quote
Carmella Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Chyba się zgłoszę do Twojego Męża na nauke robienia fot ! Quote
Olga RaQ Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 spróbuję go wyciągnąć w sobotę :) Quote
zaba14 Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 śliczne te Twoje psiaki !! :) latające.. marzenie :) Quote
Olga RaQ Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 mała aktualizacja: kilka dni temu Kena i Jumper brały udział w egzaminie ZKWP - PT1. Jumper dostał 200 punktów (na 200) a Kena 199 :) W konkurencji 7 psów zdających PT1 moje psy zajęły pierwszą i drugą lokatę! jestem z nich bardzo dumna :) Quote
Oscar Patric Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 to serdeczne Gratulacje,super psiaki się spisały:) Quote
Carmella Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Olga, gratulacje. Chyba rzadko się zdarza taka ilość punktów. Pięknie ! Quote
Olga RaQ Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 no nie wiem czy tak rzadko :P egzamin był oceniany dość... pobłażliwie :P powiem szczerze że zdać na doskonałą nie było trudno, sędzia przymykał oko na różne psie wybryki ;) no ale było fajnie - bez stresu, a z tego jak moje psy wykonały egzamin jestem naprawdę zadowolona :) Quote
Bullila.nl Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 http://img822.imageshack.us/img822/6857/15541584.jpg Kena slodka jak zwykle:p Jumper pieknie wyrosl:loveu: Quote
Recommended Posts