Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam w Waszej galerii :). Wasze staffiki są naprawdę ładne, mnie jakoś szczególnie podoba się Jumper- być może dlatego, że ogólnie Stawka Większa Niż Życie jest moim skromnym zdaniem jedną z lepszych polskich hodowli :)- podoba mi się typ psów, które hodują. Czy mogłabyś zdradzić, po której suce jest Jumper?

http://a.imageshack.us/img340/6826/dsc1444kopia.jpg super zdjęcie! :thumbs: naprawdę pięknie skaczą...:lol:

Posted

Witajcie :)
rodowód Jumpera: http://www.staff-bull.info/_pedjumper_swnz.php
jego rodzicami są Ayka SWnŻ i Bullhawk Reverence (Bob) z Anglii, swoją drogą jest to ojciec repa którego wybrałam na pierwszy nasz miot w hodowli (Bullhawk Avesomeofthat), oba te psy są własnością hodowli Diabelski Uśmiech. Jak Kenie zdrówko dopisze to może kiedyś będzie miała jeszcze szczeniaki z Jumperem i to by było na tyle, kolejne mioty jeśli będą - to już będą po córeczkach Keny jeśli skojarzenia okażą się udane. Zobaczymy co nam los przyniesie ;)
Na razie się szkolimy, Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200), w październiku będziemy zdawać egzamin ZK - PT1 z obydwoma psami, a w międzyczasie Jumper będzie już trenował IPO :)

Posted

Olga RaQ napisał(a):
Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200),

Gratulacje !!!
Świetny wynik :)

Posted

dzięki :)
na naszym forum chciałam się pochwalić dopiero jak Łukasz zrobi fotkę Hulia z pucharem, no ale się wydało ;) nie mam zupełnie czasu zaprzątać sobie głowy pisaniem i wklejaniem fotek na forach, mam ostatnio tyle rzeczy na głowie że internet trochę mi się znudził :P

to był taki "kursowy" egzamin, ale sędziował sędzia Związku Kynologicznego Krzysztof Kukla (który prowadził całe szkolenie), powiedział że to druga ocena doskonała którą przyznał przez ostatnie dwa lata czy jakoś tak :P tak że sukces mamy ogromny ;) szkolimy się tu http://www.centrumcanis.pl/onas.htm
u Jumpera na wielki plus punktuje jego zaangażowanie w ćwiczenia, poświęcenie, szybkość i błyskawiczne reakcje. Uciążliwe jest natomiast sapanie, głośnie jęczenie i jeszcze głośniejsze ziewanie na placu jak robi się nudno choć na minutkę :P

Posted

Olga RaQ napisał(a):
dzięki :)
na naszym forum chciałam się pochwalić dopiero jak Łukasz zrobi fotkę Hulia z pucharem, no ale się wydało ;)

nic nie powiem hihi ;)

Olga RaQ napisał(a):

nie mam zupełnie czasu zaprzątać sobie głowy pisaniem i wklejaniem fotek na forach, mam ostatnio tyle rzeczy na głowie że internet trochę mi się znudził :P

i sie nie dziwię :)

Olga RaQ napisał(a):

to był taki "kursowy" egzamin, ale sędziował sędzia Związku Kynologicznego Krzysztof Kukla (który prowadził całe szkolenie), powiedział że to druga ocena doskonała którą przyznał przez ostatnie dwa lata czy jakoś tak :P tak że sukces mamy ogromny ;)

tym bardziej gratuluję :)

Olga RaQ napisał(a):

Uciążliwe jest natomiast sapanie, głośnie jęczenie i jeszcze głośniejsze ziewanie na placu jak robi się nudno choć na minutkę :P

Wyobrażam to sobie i śmiac mi się chce, tez mam taka jedną u siebie :evil_lol:

Posted

Olga RaQ napisał(a):
Na razie się szkolimy, Jumper właśnie ukończył kurs PT, na kończącym kurs egzaminie zdobył pierwszą lokatę wśród kilkunastu psów, z oceną doskonałą (192 pkt na 200), w październiku będziemy zdawać egzamin ZK - PT1 z obydwoma psami, a w międzyczasie Jumper będzie już trenował IPO :)

W takim razie:
[SIZE="3"] Gratulujemy Jumperowi ukończenia kursu z tak świetnym wynikiem!:happy1:
i życzymy dalszych sukcesów na egzaminie PT1 dla obu piesków i owocnego ćwiczenia PO1 dla Jumpera. :) Pzdr.

Posted

Jumper kwiczy, piszczy i ciągle by pracował. Nie wiem na jakim speedzie on jest, bo nasza Shila (ON) dwie rundki zrobi, a potem dziwi, że ileż jeszcze można ;D

Na IPO Jumper lata, siedzi pozorantowi na plecach , a inni mają kompleksy :eviltong:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

mała aktualizacja: kilka dni temu Kena i Jumper brały udział w egzaminie ZKWP - PT1. Jumper dostał 200 punktów (na 200) a Kena 199 :)
W konkurencji 7 psów zdających PT1 moje psy zajęły pierwszą i drugą lokatę! jestem z nich bardzo dumna :)

Posted

no nie wiem czy tak rzadko :P egzamin był oceniany dość... pobłażliwie :P powiem szczerze że zdać na doskonałą nie było trudno, sędzia przymykał oko na różne psie wybryki ;) no ale było fajnie - bez stresu, a z tego jak moje psy wykonały egzamin jestem naprawdę zadowolona :)