Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, przedstawiam moje staffiki:

Kena (Canaveral-Staff VERVA)
i Jumper (JUMPER Stawka Większa niż Życie)

Kena (jaśniejsza) ma 3 i pół roku, Jumper (ciemniejszy) niedawno skończył roczek

pozdrawiamy ;)

Posted

To sie nazywa staffik w formie, tzn. staffiki. Jumper na pierwszym zdjeciu wyglada wspaniale, gratuluje.
Mieszkam obecnie w Anglii i widuje tu setki tych psow, jednak wiekszosc wyglada troche tak ...pekato, przez co nie wydaja sie zbyt sprawne fizycznie.

Posted

Kena z natury nie jest pękata, jest raczej długonożna, dość wysoka i drobna i staram się dbać o to żeby była w dobrej kondycji ;) - jest bardzo zwinna, szybko biega, ma bardzo dobre predyspozycje do sportu - co staramy się wykorzystywać na codzień

Jumper jeszcze się pewnie rozrośnie, ale również jest wysoki i długonożny, i jak na razie bardzo szczupły - szukałam szczeniaka o cechach sportowych, takiego jak Kena - tylko z lepszą głową (Kena ma nieco za długą kufę) i jak na razie się udało. Jeśli chodzi o biegi - nie jest tak szybki i zwrotny jak Kena, za to jest nie do pobicia w skokach - nieźle wychodzi mu łapanie frisbee, żebym tylko jeszcze umiała tym rzucać... :roll:

postanowiłam zacząć od "nietypowej" Keny moją drogę hodowlaną - mam nadzieję że coś fajnego kiedyś z tego będzie ;)

Jumper

i Kena

jej największa pasja - piłki ;)

edit: znalazłam tu na forum fotki Jumpera jak był malutki ;)
http://www.dogomania.pl/threads/116532-GALERIA-SZCZENIAK%C3%93W-cz.2/page18

Posted

jest sporo takich smuklejszych, sportowych staffików ;) nie wszystkie wyglądają jak warchlaczki, jest też przecież dużo mocno umięśnionych i niskich ale w świetnej kondycji ;)

czy staffik powinien wyglądać tak jak Kena - no nie wiem ;) ale dzięki Wam za wszystkie komplementy ;)

Posted

Chodziło mi ogólnie o formę - widać, że Twoje psy są takie, jakie być powinny :) Pewnie masz rację, że coraz więcej staffików jest w dobrej kondycji, ale jednak jak dla mnie na wystawach wciąż za dużo "prosiaczków" ;)

Posted

:)

hej Ania ;)

zima jest super, bardzo fajnie nam czas leci, zwłaszcza teraz jak nie muszę chodzić do pracy :eviltong:

nowych fotek nie mam bo... aparat się zepsuł :placz:
mamy drugi, taki mały ale bateria padła a nie mogę znaleźć ładowarki

wkleję stare fotki

gimnastyka Keny ;)

i z zeszłej zimy

"co wy robicie??"

i malutki dzielny Jumperek ;)

Posted

Kenie się nie zdarza, ona jest bardzo elegancką panienką ;)
za to Jumper nadrabia głośnym i ordynarnym bekaniem :eviltong:

pozdrawiamy wszystkich zaglądających do naszej galerii ;)

• 8 months later...
Posted

dawno nie pisałaś w wątku, a ja dopiero dziś poszperałam trochę w necie , żeby poszukać jakiegoś info o Waszej hodowli. No i znalazłam na dogo.
Pozdrawiamy Justyna od Shili DON :)
Gratulujemy wczorajszego pucharka !

Posted

Witaj, dziękujemy bardzo :) ale jeszcze mnóstwo pracy przed nami!
rzeczywiście dawno nie pisałam, może zaktualizuję trochę wątek w końcu ;)
w necie możesz wyszperać o nas najwięcej na forum staffikowym i na amstaff-pitbull, muszę w końcu zrobić coś w kierunku strony www...
oficjalna zapowiedź naszego pierwszego miotu jest jedynie tu
http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=64&t=5542

pozdrawiam :)

Posted

Ja się cieszę, że miałam okazję podpatrywać Was, bo zupełnie to zmieniło moje podejście do tej rasy; dopiero dziś jakoś tak poszperałam trochę również po zdjęciach i nie wiedziałam, że małe staffiki są takie słodziutkie. To będę Was dalej podglądać :D