Pianka Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 Kazałam Ani zbadać jeszcze kał. Wetka Ani mówi, ze mało prawdopodobne sa robaki ale.... sprawdzam, bo chyba na siłe chce zeby to okazało sie jakoś zwykłą chorobą niż depresją :( Teri źle sie czuje jako pies kojcowy, rok temu miała miejsce ta sama sytuacja, wtedy Ania dodatkowo go zabierała do pomieszczenia. Szukamy DT domowego moze byc za zwrot kosztów utrzymania, ale hotel inny odpada. Nie współpracuje z żadnymi innymi hotelami, nie ma kasy. No i fakt, ze w DT na pewno byłoby mniej psów niz w hotelu. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 To nie może być DT , gdzie jest już kilka psów ... jednego , dwa spokojne może Teri by zaakceptował... Strasznie mi go szkoda, nie mam możliwości w żaden sposób go teraz wyizolować , ani dać więcej siebie . Jutro mam się zdzwonić z wetem w sprawie tych badań. Quote
Pianka Posted August 5, 2014 Author Posted August 5, 2014 [quote name='Olena84']A może WiosnaA, Bambino, Kasia Przystał?[/QUOTE] Ale to sa hotele????? Quote
Olena84 Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 [quote name='Pianka']Ale to sa hotele?????[/QUOTE] pierwszy to dt Quote
Pianka Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 Ale tłumy:roll: Pewnie się pojawią, jak Teri będzie musiał wracać do schroniska/ musiał byc uśpiony. Lub jak zgodze się na propozycje wysłania go do Niemiec:roll: Badanie kały- czysto CZY KTOŚ MA DOŚWIADCZENIE W STOSOWANIU ZYLKENE?????!!!! Quote
monika083 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 [quote name='Pianka']Ale tłumy:roll: Pewnie się pojawią, jak Teri będzie musiał wracać do schroniska/ musiał byc uśpiony. Lub jak zgodze się na propozycje wysłania go do Niemiec:roll: Badanie kały- czysto CZY KTOŚ MA DOŚWIADCZENIE W STOSOWANIU ZYLKENE?????!!!! trzeba pozapraszac na watek, sami od siebie ludzie nie przychodza..bo masa tych bid. A moze jakas obroza z feromonami, ponoc psy sie mniej stresuja...ale to tylko ze slSzenia, nigdy nie mialam bezposrednio z czyms takim do czynienia. Quote
Olena84 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 Niestety niektóre psy w ogóle nie są "interesujące", moje maja może parę osób na wątku, bo tragedii już nie ma, to przykre:( Quote
mdk8 Posted August 9, 2014 Posted August 9, 2014 co z tego ,że zaglądam do Teriego jak nie mam jak pomóc. Nawet domowe hoteliki są obłożone psiakami a Dt jak na lekarstwo. Łatwiej byłoby coś znaleźć gdyby akceptował wszystkie psiaki ale skoro tak nie jest to ciężka sprawa. Pod Serockiem jest podobno bardzo fajny hotelik http://wioskapsow.pl/ prowadzony przez lekarza weterynarii. Quote
beataczl Posted August 11, 2014 Posted August 11, 2014 [quote name='Olena84']A może WiosnaA, Bambino, Kasia Przystał?[/QUOTE] Bambino ma dt ale tylko dla suczek bo jeden Jej pies samiec nie akceptuje innych samcow. Kasia Przystal tez ma dt -domowe. Quote
Pianka Posted August 11, 2014 Author Posted August 11, 2014 Moze uściślę to co napisałam wcześniej- szukamy DT, nie hotelu i nie tak zwanych płatnych DT (bo to też hotele, zwał jak zwał, pobierają opłate). DT tylko za karme i weta. DT bez innych samców. DT domowe, nie kojcowe. Powtórze apel o poszukaniu kogoś kto ma doświadczenie w stosowaniu ZYLKENE. Ten lek jets zbyt drogi żeby go kupować w ciemno. Quote
bela51 Posted August 12, 2014 Posted August 12, 2014 Przykro czytac o depresji Terisia. Nie znam niestety zadnego domowego DT, gdzie móglby przebywac sam. Quote
Pianka Posted August 20, 2014 Author Posted August 20, 2014 Jakos jak był w schronisku to więcej osób sie nim interesowało :/ Quote
bela51 Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 [quote name='Pianka']Jakos jak był w schronisku to więcej osób sie nim interesowało :/[/QUOTE] Wtedy wydawało sie najwazniejsze, aby uratowac mu zycie. Grozilo mu uspienie. Wydawało sie, ze hotel załatwi sprawe. Nikt nie przewidział, ze bedzie zle znosił pobyty w hotelu ( przeciez to juz drugi hotel). Nie jest łatwo o dt za karme i weta, na dodatek domowe i bez innych psów. Moze warto zmienic hotel ?. Przeniesc go do takiego, gdzie bedzie mógl przebywac w domu ? Quote
Olena84 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245871-Domowy-hotel-dla-ps%F3w-w-%A3odzi-w%B1tek-informacyjny[/url] domowy hotel, jedyne co znalazłam... Quote
bela51 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Olena84'][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245871-Domowy-hotel-dla-ps%F3w-w-%A3odzi-w%B1tek-informacyjny"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245871-Domowy-hotel-dla-ps%F3w-w-%A3odzi-w%B1tek-informacyjny[/URL] domowy hotel, jedyne co znalazłam...[/QUOTE] Tez pomyslałam o hoteliku u hop!. Quote
bela51 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Olena84'][URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245871-Domowy-hotel-dla-ps%F3w-w-%A3odzi-w%B1tek-informacyjny[/URL] domowy hotel, jedyne co znalazłam...[/QUOTE] zdublowało sie ... Quote
Pianka Posted August 22, 2014 Author Posted August 22, 2014 Ja chyba już pisałam, że nie współpracuje z żadnym innym hotelem!!!! Poza tym myślcie- domowy hotel, a pies który nie akceptuje innych samców- to nie ma nawet takiej możliwości. Pomóżcie chociaż go ogłaszać w necie, udostępniajcie na fejsie. Przypuszczam, że jak z Terim będzie coraz gorzej, to zleci się tu pełno osób zrobić afere, a teraz prawie nikogo tu nie ma:roll: Nawet nie ma komu popytać ludzi o ZYLKENE. Nikt nawet tego apelu na fejsie nie udostępnia. A to preparat na bazie naturalnej, z którym można by było spróbować, ale jest za drogi na kupowanie w ciemno. A dawanie psychotropów? wtedy będzie musiał je dostawać długo a dwa, ciężko je odstawić. I co myślicie, ze ktoś adoptuje psa jak sie dowie, ze musi psychotropy dostawać? Dzisiaj dzwoniła babka o Teriego niby bardzo zainteresowana, ale nawet 100 zł nie da rady zwrócic za transport, nawet juz jej nie mówiłam o problemach Teriego:roll: Quote
Olena84 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Trochę więcej życzliwości, bo nikogo już tu nie będzie... Quote
bela51 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='Olena84']Trochę więcej życzliwości, bo nikogo już tu nie będzie...[/QUOTE] Obrywa sie tym, ktorzy są... Quote
Olena84 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 Szkoda mi tego psa, ale potrzebuje takiego dt o który mega ciężko, a jeśli co jakiś czas jest wypowiedź o tym, że nikt nic nie robi, to nikt tu nie przyjdzie, a i odejdą Ci co są. Quote
Maciek777 Posted August 22, 2014 Posted August 22, 2014 [quote name='monika083']A moze jakas obroza z feromonami, ponoc psy sie mniej stresuja...[/QUOTE] Też tak słyszałem. Są obroże, spraye i wtyczki do gniazdek. Jak kto woli. Z domowych sposobów to można nacierać mu boki głowy kroplami lawendowymi i/lub rumiankowymi. Działają uspokajająco. O ciągłym dostępie do wędzonej kości czy innego atrakcyjnego gryzaka to chyba wspominać nie muszę. Ciężko tak coś wymyślić na odległość. Zwłaszcza, że musiałbym przeczytać cały wątek (a na to czasu brak) by lepiej go zrozumieć:roll: Teriego, nie wątek;) Quote
Recommended Posts