KaL Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Proponuję zmienić tytuł. Teri jest terierowaty, ale na pewno nie w typie walijczyka. Rozmiarowo już bardziej airdaleterier. Quote
bela51 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Troche Was nie rozumiem, skoro jest taka sytuacja, ze pies moze byc uspiony, to przeciez wyciagnijcie psa, skoro tylko zbierze sie chocby polowa deklaracji. Mam kilka psow w hotelach ktore mają polowe i mniej deklaracji i jakos sobie radzimy, dorabiamy bazarkami i jednorazowymi. Tu przeciez chodzi o jego zycie. Chciałam cos dac jednorazowo, ale widze, ze to sie nie liczy. Deklaruje wiec 5 zł/m-c. Wiecej nie dam rady. Quote
Pianka Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 bela każda deklaracja sie liczy, jednorazowa też, takimi jednorazówkami można nadrabiać jak brakuje np. 25% deklaracji, a nie jak brakuje 75%. Właściwie to nie wiem ile brakuje bo Lilu nadal nie napisała ile za niego weźmie. Bazarkami to ja musze nadrabiać u dwóch innych psów, nie pociągne kolejnego:shake: jak sie cos robi to trzeba to zrobic odpowiedzialnie, a nie na hip hurra wyciągać psa a potem .... no właśnie co potem jak zabraknie kasy... w tej chwili jest 50 zł stałych deklaracji, to za mało:-( Quote
ivette3 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jestem na zaproszenie Alter Ego . Pewnie na niewiele mogę się przydać.Podesłałam linki do wątku na inne fora i czasem tu zaglądnę aby podrzucić ślicznego agresorka :). On jest naprawdę uroczy i wierzę,że znajdzie swoje szczęście - trzymam kciuki . Quote
maja602 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Zapisuję wątek. Dobrze byłoby określić kwotę miesięcznego utrzymania pieska w hotelu. Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='szufladowykram']Podtrzymuję moją deklarację 50 zł przez 6 miesięcy.Szukajcie nowych rozwiązań pomocowych dla tych nieszczęśników.Hoteliki za 400-600 zł to dla pupili biznesmenów,a nie dla sierot odrzuconych i skazanych na poniewierkę.Pozdrawiam Was niestrudzone w bojach kochane cioteczki. Okazalo się ,że Szufladkowykram deklaruje te 50 zl co m-c -przez 6 m-cy jednak . Ja zmienię też na 10 zl/mc przez 6 m-cy -to już będzie więcej .Ja będzie trzeba -zmienie na deklarcję stałą .Może pies nie utknie na wiele m-cy a uda się przez te pół roku znależć mu dom -a jak nie to dozbierać mu w tym czasie chocby jednorazowych wplat ?? Czy tych deklaracji na 6 m-cy nie można też podciagnąć pod deklaracje stale ?? Inaczej nie uda się nam tego Teriego uratować a czasu jest b.malo . Zanim uzbieramy 200 -250 zl stalych deklaracji -bez tych na 6 m-cy to psa już dawno nie będzie na tym świecie. Quote
Pianka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 aanka napisał(a):mogę dać 20zł.stałej dekl. .. dziękuje:multi: olga7- ja nie wierze w to, że później uda się dozbierać pieniądze na hotel, dlatego, że zazwyczaj jest tak, że jak pies jest już bezpieczny to watek pustoszeje:-( zbyt duża kwota nam brakuje Musimy mieć więcej stałych deklaracji Lilu możesz napisać ile za dobe będziesz chciała za Teriego? Quote
Bjuta Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pianka napisał(a):bela każda deklaracja sie liczy, jednorazowa też, takimi jednorazówkami można nadrabiać jak brakuje np. 25% deklaracji, a nie jak brakuje 75%. Właściwie to nie wiem ile brakuje bo Lilu nadal nie napisała ile za niego weźmie. PIanko, zadzwoń do Lilu po prostu 601 73 00 13 . Przecież macie tam innego psiaka. Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Los Teriego zależy teraz od nas -czy uzbieramy na oplacenie mu DT. Inaczej czeka go lada dzień wyrok w schronie : uśpienie z powodu jego agresji w stadzie .Poza schronem-pies nie jest taki agresywny. Lubi bardzo dzieci. Tak wg moich podliczeń na dziś-teraz : Pianka najwyżej skoryguje ,jesli zle policzyłam : DEKLARACJE STAŁE 15 zł- rodzice 30 zł majka12741 20 zl - aanka 5 zl - Bela51 ============== Razem : 70 zl OKRESOWE 10 zł przez 6 m-cy - olga7 /jak trzeba będzie-to zmienię na stalą/ 10 zł przez 3 miesiace- rita60 50 zł- przez 6 miesięcy- szufladowykram- obecnie wpłacone 50 zł ================================================= Razem : 70 zl JEDNORAZOWE : 120 zł Bjuta 30 zł- rodzice 100 zł- azalia 50 zł- ewa gonzales 50 zł - Wtatara / z funduszy po Vanilku/ ================= Razem : 350 zł Na dziś-teraz mamy w sumie deklaracji na 485 zl - razem wszystkich deklaracji : stale 70 zl + okresowe 70 zł + 350 zł - jednorazowe wplaty . Mamy jakby 140 zl/m-c na hotel z samych deklaracji stalych + jednorazowe . Do tego jeszcze + wpłaty jednorazowe w sumie 350 zł . Quote
wtatara Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 pozostały jeszcze pieniązki od Vanilka- wpłacę jednorazowo 50 zł- proszę o konto Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 wtatara napisał(a):pozostały jeszcze pieniązki od Vanilka- wpłacę jednorazowo 50 zł- proszę o konto Dziękujemy bardzo Wtataro :) . Już nie pytalam ani wątku nie wysylalm Ci ,bo masz tam zawsze dużo roboty i zawsze " ,dyżurnego swego"psa na Bezplatnym DT . Ale pieniazki od Vanilka baardzo się przydadzą . A konto poda Pianka pewnie -ona tu zarządza . Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 bela51 napisał(a):Troche Was nie rozumiem, skoro jest taka sytuacja, ze pies moze byc uspiony, to przeciez wyciagnijcie psa, skoro tylko zbierze sie chocby polowa deklaracji. Mam kilka psow w hotelach ktore mają polowe i mniej deklaracji i jakos sobie radzimy, dorabiamy bazarkami i jednorazowymi. Tu przeciez chodzi o jego zycie. Chciałam cos dac jednorazowo, ale widze, ze to sie nie liczy. Deklaruje wiec 5 zł/m-c. Wiecej nie dam rady. Może jednak zaryzykować i wg rady Beli51 ratować Teriego ,poki żyje a jakoś dozbieramy potem ? Choć wiem ,że nikt nie lubi ryzyka ...Nie mamy co prawda polowy sumy deklaracji ,ale ... Quote
azalia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ale,no właśnie może odstąpić od zasad,tu chodi o życie psa. Quote
Pianka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='olga7'] Mamy jakby 140 zl/m-c na hotel z samych deklaracji stalych + jednorazowe . 140 to nie stałe deklaracje, 140 wychodzi przez 3 miesiace, nie na stałe:eviltong: [quote name='wtatara']pozostały jeszcze pieniązki od Vanilka- wpłacę jednorazowo 50 zł- proszę o konto dziękuje konto podam jak sie uzbiera więcej deklaracji prosimy o deklaracje:modla: póki Teri żyje Quote
maja602 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Czy już wiadomo ile będzie wynosiło utrzeymanie Terego. Quote
szufladowykram Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 dostałam konwulsji,że półroczna albo miesięczna deklaracja to nic,W świecie są tygodniowe rozliczenia i w takim okresie ludzie operują.Tu by uratować zwierzaka trzeba najlepiej zadeklarować się na lat 10.O co tu chodzi,bo chyba nie o dobro psa tylko o ciągły i zagwarantowany dopływ gotówki do biznesowego hoteliku.Na Teriego wpłaciłam już w sumie 100zł to tak gwoli ścisłości.Za 200 zł spokojnie można wyżywić psa skąd te kwoty.Ludzie opamiętajcie się bo w końcu znajdzie sie ktoś kto przyjży się tym finansom na dogomani. Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wynika z tego,że jedno 50 zl poszlo na kastrację ,czy to obie wplaty juz na hotelik ? Czy jedne 50 zl teraz wplacilaś a następne ma być na następny m-c ,bo juz gubimy się . Na wyżywienie sredniego psa-jak Teri spokojnie wystarczy nawet mniej niz 100 zl przy dobrym gospodarowaniu i nie musi to być sama sucha karma -najwyzej tylko sucha raz dziennie a mokra ,czy gotowana też raz dziennie. Pianka :zlituj sie ciotko ,nie bądz taka surową ,bezlitosną księgową ,bo Teri nie pożyje juz dlugo ,jak tak dalej pojdzie .:razz: Może jednak uda się go wyadopotować w ciągu pol roku ,jak wlączą się ciotki z ogloszeniami a pies będzie socjalizowany w tym czasie i pozbędzie się zapędów ze schronu? Co do deklaracji ,to nie chodzi o wplywy kasy do dt ,tylko bardziej o to by pies nie zostal bez dt/hoteliku ,jesli zabraknie oferowanych wplat -to gdzie wtedy podziejemy psa? Quote
maja602 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pytałam ile ma miesięcznie kosztować pobyt w hoteliku ? Nie mogę doszukać się na wątku tej kwoty. Pytam o to już trzeci raz. Quote
LILUtosi Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 olga7 napisał(a): Kwota 300 zl winna byc max kwotą-oplatą za takie hoteliki,bo inaczej coraz mniej psów można bedzie ratować i wyrywac ze schronu ,albo zabierac bezdomne z ulicy...Konca kryzysu prędko spodziewać się nie można,pracy nadal wszędzie za malo a za to bezdomnych psów co rok to wiecej ...:shake: olga7 zapraszam do mojego hoteliku do pracy na tydzień. Odliczę koszty i zapłacę Ci za ten tydzień bez zysku dla mnie. Wypłacam dopiero po przepracowaniu całego tygodnia. Takimi gatkami dajecie zarobić hochsztaplerom bo im się opłaca, najtańsza karma, min wkładu pracy itp. My tu nie rozpatrujemy kwestii czy da się utrzymać psa za 300zł, rozpatrujemy w kategoriach chować psa na poziomie i się z tego utrzymać. A mi ceny paliwa, jedzenia, karmy stanęły w miejscu, tylko innym drożeje. Dobre hoteliki, dbające o psy albo biorą coraz mniej psów z dogomani albo całkowicie odchodzą z portalu. Mam do wyboru iść na jakość albo ilość, albo brać niższą stawkę za psa i nabrać ich co nie miara, zamknąć w kojcach nie mieć czasu na spacery, socjalizację i mizianie, albo mniej psów i mieć z tego przyjemność razem z psem. Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ale ja tak pisalam ogólnie,teoretycznie a nie o konkretnym hoteliku ...Pomarzyć sobie nie wolno ,czy jak ..?:roll:;) Ale gdy wybierzemy się lada mc w okolice Wroclawia ,to może na jakiś dzień wpadniemy z pomocą przy robocie,nie wykluczam.:razz: Quote
LILUtosi Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Na jeden dzień to zapraszam na kawę - dobrą robię! Jak się zapowiecie to upiekę ciasto czekoladowe ;-) Podobno znośne. :diabloti: A co do stawki to nie napisałam bo stawiacie mnie pod presją :mad: i analizuję, liczę, oglądam psa czy taki większy czy mniejszy. Wg mnie taki na wysokość kolan tego Pana co go wyprowadzał? Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ech,na kawę to nie wpraszamy się ,ale do pomocy raczej by nas gonić ,tylko że trochę czasu i kasy by zżarla pewnie benzyna,bo bazę mieszk. to mamy kawałek z drugiej strony Wroclawia ,od Psiego Pola kawalek jeszcze, chyba ze 100 km razem dziennie by bylo .Chyba,że zainstalujemy się z namiotem na polu gdzieś...Jak tylko uzbieramy na tę beznzynę ,to kto wie...:evil_lol: A Teri tak średni jest jakby ,ok.45 cm w klębie -mniej jesć najwyżej dostanie-za karę za swoje zbojckie wyczyny na slabszych psach w schronie. Mniej sil -mniej agresji będzie i predzej znormalnieje może.:cool3: Quote
LILUtosi Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pole duże, jest gdzie się rozkładać. Nawet grzałki za darmo wejdą sobie do namiotu ;-) Ze śląska do mnie jest bliżej niż na Psie pole. Quote
Pianka Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 eh... czy ktoś mnie tu rozumie?:-( Kiedyś kilka lat temu wyciągnełam swojego pierwszego psa na hotel. Bez deklaracji... bo tak mnie ludzie na watku namawiali, miało być cudnie i wszyscy mieli pomagać. Byłam głupia i naiwna. Z tego co sie zebrało starczyło na 3 miesiące w hotelu, potem zostałam sama z tym psem, watek opustoszał, nikt nie pomagał, nawet w głupich ogłoszeniach. Pies siedział rok w hotelu, a ja musiałam sie martwić sama o kase. Na szczęście nigdy nie było problemu w hotelu żeby zapłacić jak sie uzbiera kase... kase zbierałam poza dogo...... ale tego strachu, że pies będzie musiał wrócić nie chce przeżywać drugi raz. To sie tak łatwo pisze, że damy rade, że uzbieramy, ale tylko sie łatwo pisze nic więcej, juz naprawdę uzbierać to jest trudniej. Szufladowykram nie chodzi o deklaracje na 10 lat, ale o deklaracje do czasu znalezienia domu. Ty możesz dać na pół roku, to też bardzo dużo, każdy daje tyle ile może. Deklaracje jednorazowe i okresowe będą uzupełniały dziure w deklaracjach, ale ta dziura nie może być aż taka duża, bo nie damy rady. Wiem to, bo to nie pierwszy pies którego chce wyciągnąć. Zalezy mi na tym psie, ale brak kasy za jakis czas=powrót do schroniska i w konsekwencji uśpienie. Kierownictwo schroniska ma to samo zdanie, nie wyciągać bez deklaracji. I zauważcie, ze minął juz tydzień czasu, Teri już miał nie żyć, ale schronisko wie, że jest zainteresowanie i zbierane deklaracje, im tez zależy na szczęśliwym zakończeniu, nikt go na siłe nie chce usypiać, ale tez z drugiej strony zbieranie deklaracji nie moze trwać wieki, żeby kolejny pies nie pożegnał sie z życiem w bójce. Hotel będzie kosztował 12 zł na dobe, co przy 31 dniach w miesiącu daje 372 zł miesięcznie. Musimy mieć co najmniej 300-320 zł deklaracji stałych. Reszte będziemy łatać. Tylko nie piszcie, że droga blabla, drogo to znajdzcie inne rozwiazanie, ja innego nie widze:shake: mimo wszystko dziękuje wszystkim za obecność i pomoc:loveu: doszła wpłata 50 zł- szufladowykram i 30 zł- rodzice, dziękuje mam prośbe osoby które maja moje konto nie wpłacajcie dopóki nie będzie jasnej sytuacji z Terim Quote
Recommended Posts