Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziękuje za liczne przybycie
zaraz zbiore do kupy deklaracje, tylko taka moja uwaga, jednorazówki nam na krótką mete wystarczą:shake: Żeby Teri wyjechał muszą być stałe deklaracje, pełne czyli ok. 300-400 zł, zależy jaki hotel.

Posted

LILUtosi - go przyjmie, oczywiście do kojca. To świetna wiadomość, bo oznacza częste realacje i bardzo dobre foty do ogloszeń! Czekam żeby się zastanowila - jaki cel finansowy jest przed nami. Co Wy na to?

Posted

[quote name='Bjuta']LILUtosi - go przyjmie, oczywiście do kojca. To świetna wiadomość, bo oznacza częste realacje i bardzo dobre foty do ogloszeń! Czekam żeby się zastanowila - jaki cel finansowy jest przed nami. Co Wy na to?

Moze być, tam jest nasz Volw, tylko mam nadzieje, ze mniej za Teriego bo mniejszy od Volwa jest

[quote name='LILUtosi']Jak duży jest jest pies, Ile waży?
ok. 15-17 kg
w kłebie 45 cm

ale to wymiary tak na oko

DEKLARACJE

STAŁE
15 zł- rodzice
30 zł majka12741

razem 45 zł

OKRESOWE
10 zł przez 3 miesiące- olga7
10 zł przez 3 miesiace- rita60
50 zł- przez 6 miesięcy- szufladowykram- obecnie wpłacone 50 zł

JEDNORAZOWE
120 zł Bjuta
30 zł- rodzice
100 zł- azalia
50 zł- ewa gonzales

Żeby Teri wyjechał ja musze mieć stałe pełne deklaracje na hotel. Bo nie chodzi o to żeby psa wysłać gdzieś, a potem go przywozić z powrotem do schroniska, bo kasy nie ma.
Jeśli sie sprężymy i znajdziemy stałe deklaracje to schronisko go przetrzyma i nie uśpi do czasu wyjazdu. Im tez zależy na tym, żeby sie udało. Ale nie moze to też trwać wieki.

Posted

Pianka napisał(a):
dziękuje za liczne przybycie
zaraz zbiore do kupy deklaracje, tylko taka moja uwaga, jednorazówki nam na krótką mete wystarczą:shake: Żeby Teri wyjechał muszą być stałe deklaracje, pełne czyli ok. 300-400 zł, zależy jaki hotel.

Szkoda,że ten wątek byl niewidoczny wcześniej ,inaczej byloby więcej czasu na zebranie pieniędzy i wczesniej bylby może zabrany ten agresor ze schronu.Dobrze,że choć kilka ciotek przybylo na nasze wezwania i prośby od 2 dni..
Muszę jednak podkreslić,że pisalam wyraznie wczoraj ,iż ciotkaSzufladkowykram wplaci jednorazowo te 50 zl .Postara się wplacać ok.10 zl/m-c potem .Wiem to z rozm.tel wczorajszej z nią.Chyba,że coś zmienilo się do tej pory a ja nie wiem.Ta kobieta pomaga bardzo okolicznym psom i kotom tułajacym się w poblizu w Pszczynie-robi też im sterylki za wlasne pieniądze ,dlatego też nie możemy za bardzo obarczać jej finansowo.

Posted

[quote name='olga7']Szkoda,że ten wątek byl niewidoczny wcześniej ,inaczej byloby więcej czasu na zebranie pieniędzy i wczesniej bylby może zabrany ten agresor ze schronu.Dobrze,że choć kilka ciotek przybylo na nasze wezwania i prośby od 2 dni..
Muszę jednak podkreslić,że pisalam wyraznie wczoraj ,iż ciotka Szufladkowykram wplaci jednorazowo te 50 zl -a nie systematycznie przez 6 m-cy po 50 zl .Postara się wplacać ok.10 zl/m-c potem .Wiem to z rozm.tel wczorajszej z nią.Chyba,że coś zmienilo się do tej pory a ja nie wiem.Ta kobieta pomaga bardzo okolicznym psom i kotom tułajacym się w poblizu w Pszczynie-robi też im sterylki za wlasne pieniądze ,dlatego też nie możemy za bardzo obarczać jej finansowo.
ok. poprostu zasugerowałam sie jej wpisem, w którym pisała, że podtrzymuje wcześniejszą deklaracje. prosiłabym, żeby każda osoba która coś chce zadeklarować napisała o tym sama, ułatwi mi to znacznie aktualizacje

olga ja prosiłam od dawna o pomoc dla Teriego, nawet miałam bannerek w podpisie:-(
nic to nie dawało, a Teri został wykastrowany wiec zajęłam sie starym, ślepnącym Brunem:roll:

ogłoszenie wyróznione
http://www.dogomania.pl/site/ads/id/545/

Posted

Fakt,parę m-cy minęło ,ale wątek nierozsyłany i nieodwiedzany nie daje wyników i ginie w ogromnej ilości innych wątków.Trzeba nieraz i spamować ,aby wątek nie zginąl w tłoku.:razz:

Posted

Bjuta napisał(a):
LILUtosi - go przyjmie, oczywiście do kojca. To świetna wiadomość, bo oznacza częste realacje i bardzo dobre foty do ogloszeń! Czekam żeby się zastanowila - jaki cel finansowy jest przed nami. Co Wy na to?

Fakt tam miałby psiak dobra opiekę.

Posted

Bjuta zapytasz w Przebieczanach? ty masz tam chody
I czy byłoby tyle samo co za Bakusia? czyli 300 zł miesięcznie?

prosze o deklaracje, 45 zł to za mało
schronisko nie bedzie go przetrzymywało nie wiadomo ile, wczoraj im mówiłam, że jest zainteresowanie na wątku i żeby trochę jeszcze go potrzymali

DEKLARACJE

STAŁE
15 zł- rodzice
30 zł majka12741

razem 45 zł

OKRESOWE
10 zł przez 3 miesiące- olga7
10 zł przez 3 miesiace- rita60

JEDNORAZOWE
120 zł- Bjuta
30 zł- rodzice
100 zł- azalia
50 zł- ewa gonzales
50 zł- szufladowykram
coś- bela51

Posted

Zadzwoniłam do Przebieczan, ale Agnieszka jedzie akurat na Mistrzostwa Polski - oddzwoni mi za 3 godziny. Niemniej i tak wiem, że w Przebieczanach nie ma już miejsca w ogrodzie - trafiłby do kojca. Zupełnie inne warunki niż Bakuś. Wydaje mi się, że u Lilu by mu było lepiej. Tak jest naprawdę dużo psiaków w kojcach, a tych wybiegów nie ma aż tam tyle. Lilu ma 2 psy w kojcach. Więc o wiele więcej czasu spędzają na bieganiu itd.

Posted

Pianka napisał(a):
Tylko, że Lilu nic nie pisze czy go weźmie i za ile.

tak wiem, ze tam byłby w kojcu, ale to chyba lepsze od uśpienia.

Napewno. Dla niego to szansa na przeżycie.

Posted

Podtrzymuję moją deklarację 50 zł przez 6 miesięcy.Szukajcie nowych rozwiązań pomocowych dla tych nieszczęśników.Hoteliki za 400-600 zł to dla pupili biznesmenów,a nie dla sierot odrzuconych i skazanych na poniewierkę.Pozdrawiam Was niestrudzone w bojach kochane cioteczki.

Posted

Bjuta napisał(a):
Ale ja już pisałam, że Lilu go przyjmie. (Zapytałam na PW i odpowiedź dostałam na PW). :lol:

Czyli Teri może jechać do LILU ,jesli uzbieramy stalych deklaracji na oplacenie pobytu ? Mamy juz troche wiecej stalych dekl.,bo Szufladkowykram jednak deklaruje co m-c 50 zl przez 6 m-cy.

Posted

to nie jest stała deklaracja tylko okresowa
ja pisząc o stałych, mam na myśli te deklaracje, które będą wpłacane aż do czasu znalezienia domu co miesiąc.
Trzeba się liczyć z tym, że on może nawet przez rok nie znaleźć domu, jak nie dłużej.

Teri co z Tobą będzie :(

Posted

Pianka napisał(a):
to nie jest stała deklaracja tylko okresowa
ja pisząc o stałych, mam na myśli te deklaracje, które będą wpłacane aż do czasu znalezienia domu co miesiąc.
Trzeba się liczyć z tym, że on może nawet przez rok nie znaleźć domu, jak nie dłużej.

Teri co z Tobą będzie :(

Faktycznie ,zagalopowalam się teraz.Deklaracja na określony czas to nie jest stala ,do czasu znalezienia psu domu. Nie zapeszajmy jednak ,że aż rok Teri będzie czekal na dom-może akurat poszczęści się mu i prędzej to nastąpi ...OBY !! :p

Posted

Może ja coś znowu napisałam niejasno. Terriemu potrzebne są po prostu deklaracje stałe. Może jechać do Lilutosi, może jechać do Przebieczan, musi mieć po prostu kasę. Wiem, wiem, że sama nie deklaruję stałej wpłaty, ale ja naprawdę już mogę dosłownie złotówkę... Dobijam do 30 stałych deklaracji - nie dam rady i koniec. Rozgłaszajcie go na FB, i wysyłajcie wątek do nowych na dogo. Jeśli ktoś może 5 zł. stałej - to niech daje!!