agucha007 Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Teri pojawi się na portalu RudaSlaska.com.pl w kąciku adopcyjnym psiaków TOZ Fauna :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 27, 2013 Posted July 27, 2013 Teri też wykąpany. Nie przepada za wodą;) Tarzał się chyba z 15 minut potem w trawie. Ciepło jest to wysechł raz dwa i mogłam go wyczesać z resztek liniejącej sierści. Quote
maja602 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 No proszę jaki przystojniak. Kto powiedział, że nie ma urody? Quote
maja602 Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ja? ;) Chyba żartowałaś? Quote
maja602 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Widzę, że Teri ma towarzystwo na spacerze. Czy to oznacza, że jego temperamet się zmienił, czy po prostu ma jedną sympatię? Trochę mnie marwi, że mało osób tu zagląda. Quote
agucha007 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 ja zaglądam, ale nie zawsze coś piszę... cisza na tych wątkach wszędzie :( Quote
Pianka Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Nie będziemy mieli kasy na wrzesień :( Nie mógłby ktoś zrobić bazarku? Quote
maja602 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Ile powinno być wpływów z deklaracji stałych a ile jest faktycznie? Czy jest ktoś kto ma zaległości? Teriemu trzeba szukać domu a chyba nikt tak na prawdę tego nie robi. On się starzeje. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Teriego towarzysz na wybiegu, to 16 letni niewidomy wyżełek, na którego Teri w ogóle nie reaguje. Może zrobić by akcję ogłaszania- i co tydzień go wrzucać na portale choć przez miesiąc, aby był non stop widoczny. Strasznie mi go szkoda, bo świetny pies z niego! Kto się podejmie? Quote
Pianka Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 maja602 napisał(a):Ile powinno być wpływów z deklaracji stałych a ile jest faktycznie? Czy jest ktoś kto ma zaległości? Teriemu trzeba szukać domu a chyba nikt tak na prawdę tego nie robi. On się starzeje. powinno byc 170 zł, a co miesiąc wpływa ok. 50-70 zł. Jest dużo osób które deklarowały i nie płacą. Ania+Milva i Ulver napisał(a): Może zrobić by akcję ogłaszania- i co tydzień go wrzucać na portale choć przez miesiąc, aby był non stop widoczny. Strasznie mi go szkoda, bo świetny pies z niego! Kto się podejmie? Jest już tak ogłaszany, nawet prosiłam natie żeby go usuneła z ogłoszen, bo ja będe go sama co tydzień ogłaszać Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 no to ja już nie pojmuję czemu nie ma na niego chętnych...ehh Quote
natie Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 tak, z głównych portali usunęłam, żeby nie było dubli i Pianka mu robi ogłoszenia.. stare ogłoszenia na stronach gdzie można dublować to ja ciągle odświeżam.. co do bazarku to ja mogę komuś fanty przekazać bo niedługo jadę na wakacje i nie będę miała jak bazarku prowadzić.. ewentualnie zrobię dopiero po 20tym września, ale to wtedy pieniądze będą z niego dopiero w październiku.... Quote
maja602 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Ja proszę, żeby osoby, które delklarowały wpłaty wywiązały się. Żeby uregulowały zaległości i od września płaciły regularnie. Nikt nkogo nie zmuszał do deklaracji i skoro sie już zadeklarowo, to trzeba to robić. Jeżeli jest jakaś przymusowa sytuacja, to też trzeba się do niej przyznać i przynajmniej wyjaśnić ją Piance. Bądźmy dorośli. Pianko a Ty przygotuj listę osób i wysokość zaległości. Jeżeli te osoby się do końca bieżącego tygodnia nie zgłoszą, to zamiść listę na wątku. Myślę, że wszyscy sie ze mną zgodzą. Quote
maja602 Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Nie rozumiem. Czy coś źle napisałam? Proszę osoby, które tak jak ja zadeklarowały wpłaty stałe, żeby uregulowały zaległości i wpłacały na bieżąco. Quote
agata51 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 Teoretycznie masz rację. Ale żeby aż tak apodyktycznie? Quote
maja602 Posted August 24, 2013 Posted August 24, 2013 (edited) Powiedz mi a jak? Jak postępować z takimi ludźmi, którzy sobie żarty z życia psa robią? Ja na wątek Teriego weszłam przypadkowo. Nie znałam i w dalszym ciągu nie znam nikogo z wątku. Sytuacja psa była przedstawiona dość dramatycznie, albo się go zabierze ze schroniska, albo zostanie uśpiony. Mimo tego, ze miałam wówczas jeszcze kilka innych deklaracji zadeklarowałam 20zł. Może to nie jest dużo ale i nie mało biorąc pod uwagę ilość moich ówczesnych deklaracji i okres przez jaki wpłacam, ale wpłacam. Sama zadeklarowałam i wpłacam, choć moja sytuacja osobista też uległa zmianie. W pewnym momencie można było się wycofać. Ja tego nie zrobiłam, ponieważ płacę na utrzymanie psa a nie na konkretny hotel. Skoro osoba odpowiedzialna za Teriego zdecydowała zmienić hotel, to nie wpłynęło to na moją decyzję. Jeżeli wszyscy deklarujący będą niesłowni to Pianka, która wyciągnęła Teriego ze schroniska, zostanie z tym problemem sama.I co ? Teri ma wrócić do schroniska? Tak nie można. Apodyktycznie? Ja na dogomanię nie przyszłam, żeby kogokolwiek kokietować tylko po to, żeby pomagać zwierzętom. Trochę się rozczarowałam i stopniowo z dogomanii odchodzę. Też mi zależy, żeby Teri znalazł dobry dom i żebym mogła zamknąć tę dziedzinę swojej działalności. Teri przebywa cały czas w hotelu i osoby, które zadekalrowały wpłaty powinny to robić. Edited August 24, 2013 by maja602 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Masa ludzi odeszła z dogo na fb, tam trudno dostać pomoc jeżeli sytuacja jest dramatyczna, bo już nie tak łatwo składać deklaracje , gdy nie jest się całkowicie anonimowym... Na bazarkach też już coraz mniej zakupów, nie wiem co to dalej będzie... Quote
maja602 Posted August 25, 2013 Posted August 25, 2013 Właśnie. Nikt nikogo nie zmuszał do składania deklaracji, więc po co składać je bez pokrycia. To nie są żarty. Nikt się nie odezwał, że dokona zaległych wpłat i będzie płacił na bieżąco. Co o tym myślę? Tego nie napiszę, bo usłyszę kolejny zarzut pod swoim adresem. Bazarku niestety nie zrobię, bo nie umiem. Fantów już też właściwie nie mam, bo wysłałam trzem osobom z dogomanii, które miały zrobić bazarki dla innych psów i do dnia dzisiejszego nie zrobiły. Gdyby występowały pod swoim nazwiskiem, to może by się wstydziły tak postąpić. Patrzę na te zdjęcia.Teri to fajny piesek. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Teri jest psem, który sprawiłby potencjalnej rodzinie wiele radości, bezproblemowy, grzeczny, lubi dzieci, odwzajemniłby każde uczucie ... nie pojmuję dlaczego zero zapytań o niego. Jak ktoś do mnie przychodzi i patrzy na psy, to niestety Teriego nikt nie zauważa:( , mimo, że zawsze mówię o nim w samych superlatywach... maja-na starych wpłacających już bym nie liczyła- ciężko im zapłacić deklaracje, a co dopiero wpłacić zaległości... może łatwiej byłoby poszukac nowych, ale z tym na dogo bardzo trudno.. Quote
maja602 Posted August 26, 2013 Posted August 26, 2013 Może Pianka by coś na temat powiedziała. Główny ciężar utrzymania Teriego spada właśnie na nią. Tak właściwie moje pisanie, to walenie głową w mur. Quote
agata51 Posted August 27, 2013 Posted August 27, 2013 O, Aniu, przepraszam - jestem stara i staram się, jak mogę. Dokonałam zaległych wpłat, do lipca mam zapłacone. maja602, tak się składa, że nie mam stałej pracy - pracuję na umowę-zlecenie. I jest tak, że ja swoje robię, a zleceniodawcy nie płacą mi nawet przez pół roku. Nie zawsze mogę płacić na bieżąco. Ale w końcu spłacam długi. Przypuszczam, że nie tylko ja jestem w takiej sytuacji. Quote
Recommended Posts