maja602 Posted December 18, 2012 Posted December 18, 2012 Jak duży kołnierz jest potrzebny Teriemu? Gdzieś chyba mam po mojej suni ale ona była raczej mała. Miała 35 cm. wzrostu. Postaram się poszukać jeszcze przed świętami. Quote
Pianka Posted December 18, 2012 Author Posted December 18, 2012 rozmiar 30, maja dzięki wielkie :) to zdjecie z października Quote
agucha007 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Pianko, zrobiłam Cię organizatorem na wydarzeniu FB Terego, więc zmieniaj tam co chcesz, Ty lepiej znasz sytuację Terego niz ja... Quote
bela51 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Biedny Teri. Wpłaciłam swoją zaległa i biezącą deklaracje. Na razie wiecej nie moge.:-( Quote
agucha007 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 posłałam do Pianki 9zł zaległe od pewnej Dogomaniaczki z bazarku, teraz skończył mi się kolejny, malutki i expresowy bazarek dla Terego więc jak będą wpłaty to wpadnie ok. 70zł Quote
maja602 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Znalazłam kołnierz. Trzeba go umyć ale jest cały. Niestety to nr 20. Nie wiem czy będzie dobry skoro Teri nosi 30? Nie wiem na czym polega różnica w numeracji, jaka jest różnica w wymiarach. Może Aniu zmierz obwód kołnierza przy szyi i jego długość a ja zmierzę ten po mojej suni. Quote
yumanji Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Pianko,czy chodzi o to by rozwiazac problem i pomoc psu,czy tylko by Ci dostarczac kase?W warsz lecznicy morfologia z biochemia kosztuja nie wiecej niz 100 zl,a tu sa chyba najwyzsze ceny.Te badania to podstawa,zawsze ,zarowno ,jesli chodzi o ludzi ,jak i zwierzeta.Podstawa jest diagnoza,dobra,rzetelna diagnoza.Jakie Ty masz predyspozycje czy umiejetnosci ,wyksztalcenie by z takim przekonaniem twierdzic,ze wiesz ,co Terriemu dolega? Quote
Pianka Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='maja602']Znalazłam kołnierz. Trzeba go umyć ale jest cały. Niestety to nr 20. Nie wiem czy będzie dobry skoro Teri nosi 30? Nie wiem na czym polega różnica w numeracji, jaka jest różnica w wymiarach. Może Aniu zmierz obwód kołnierza przy szyi i jego długość a ja zmierzę ten po mojej suni.[/QUOTE] Obawiam sie , że za mały, pisałaś wcześniej, ze pies ma 35 cm, Teri jest wyższy Teri był na kontroli- waga idzie w góre :) może przebrniemy jakas na karmie hipoalergenic, ale na pewno lepsza będzie gastro, takze prośba o poszukiwaniach aktualna. Ania go zabrała dzisiaj na 1h do domu na korytarz, był grzeczny Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 maju- dzięki , ale kołnierz za krótki, musi być 30cm inaczej Teri dosięga tyłu Teri pilnowany słucha się i stara się nie gryźć- faktem jest , że teraz jest zagojony, to moze tez go tak nie ciągnie. Jednak bez nadzoru kombinuje po swojemu. W okresie świątecznym porobie nowe foty z domu i spacerów. Quote
maja602 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Jaka jest cena kołnierza dla Teriego? Najlepszym rozwiazaniem byłby prawdziwy dom. Quote
Pianka Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 ok. 20 zł ale chcemy coś takiego kupić http://grandefinale.pl/?grande-finale-dla-psa-ubranko-ubranie-dla-pieska-kombinezon-majtki-cieczka-kurtka-derka-skafander-weterynaria-kot-pies-weterynarz-po-operacji-kolnierz-opatrunek-torba-legowisko,34 tylko nie wiem ile to kosztuje, ale na pewno lepiej by się sprawdzało Quote
maja602 Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Myślę, że jest to bardziej wygodne dla psa niż zwykły kołnierz. Postaram się w styczniu wpłacić 40zł. bedzie to deklaracja styczniowa + 20 zł. na kołnierz. Quote
Pianka Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 [quote name='maja602']Myślę, że jest to bardziej wygodne dla psa niż zwykły kołnierz. Postaram się w styczniu wpłacić 40zł. bedzie to deklaracja styczniowa + 20 zł. na kołnierz.[/QUOTE] dziękuje bardzo znalazłam te kołnierze na karusku, wychodzi, ze góra 100 zł, chyba, że będzie trzeba robic specjalne zamówienie, bo nie beda mieli takiego rozmiaru Quote
maja602 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Obawiam się jednak, czy Teri taki kołnierz też może zniszczyć. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 A ja myślę, że ten kołnierz powinien posłużyć dłużej. Te zwykłe kołnierze niszczą się się przede wszystkim poprzez obijanie się nimi o kojec, bądz ściany, Teri umie je też sobie podwijać - końcowki łapą i gryźć , a jak kołnierz nawet gdzie lekko pęknie , to już potem szybko niszczy się już całkowicie. Wydaje mi się, że miałby w nim jednak trochę swobodę . Kołnierz sprawdzony przez jeden z hoteli u psa, który normalne kołnierze niszczył szybko, a ten ok. I jest on lepszy włąśnie przy chronieniu tylnych części ciała - czyli jak u nas. Quote
rita60 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A tobie piesku kochającego domku życzę...takiego na zawsze. Quote
Olga7 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 (edited) [quote name='yumanji']Pianko,czy chodzi o to by rozwiazac problem i pomoc psu,czy tylko by Ci dostarczac kase?W warsz lecznicy morfologia z biochemia kosztuja nie wiecej niz 100 zl,a tu sa chyba najwyzsze ceny.Te badania to podstawa,zawsze ,zarowno ,jesli chodzi o ludzi ,jak i zwierzeta.Podstawa jest diagnoza,dobra,rzetelna diagnoza.Jakie Ty masz predyspozycje czy umiejetnosci ,wyksztalcenie by z takim przekonaniem twierdzic,ze wiesz ,co Terriemu dolega? Także ja zapytam o to samo. A co do badań :jesli nie jest to kwota np.kilkuset zl a ok.100 zl ,to chyba jakoś uzbiera się w niedlugim czasie tę kwotę. A na komentarz Pianki w sprawie i mego wczesniejszego posta,wpisalam tam dziś swoja odp.,choc trudno znalezc teraz czas na takie pisanie ,gdy Gwiazdka tuz tuż. Edited December 21, 2012 by Olga7 Quote
Pianka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='Pianka']ok. 20 zł ale chcemy coś takiego kupić http://grandefinale.pl/?grande-finale-dla-psa-ubranko-ubranie-dla-pieska-kombinezon-majtki-cieczka-kurtka-derka-skafander-weterynaria-kot-pies-weterynarz-po-operacji-kolnierz-opatrunek-torba-legowisko,34 tylko nie wiem ile to kosztuje, ale na pewno lepiej by się sprawdzało ponieważ dostałam pieniążki do cioci Ani na kołnierz to go zamówiłam :) Quote
agucha007 Posted December 23, 2012 Posted December 23, 2012 znajomemu może uda się załatwić tą karmę gastro po taniemu, a może nawet na wymianę... ma dac mi znać, ale nie wiem czy to ta - taka z niebieskim psem na torbie? jego kuzynka też chce adoptować psa bo jej niedawno odszedł za TM, poczekamy.... nic nie obiecuje... ciekawe... Quote
magda222 Posted December 24, 2012 Posted December 24, 2012 :tree1: Zdrowych i spokojnych Świąt wszystkim :tree1: Quote
agucha007 Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 na konto Pianki przelewam 71,70 z bazarku + 100zł, które dostałam od pewnej pani, która regularnie przelewa mi pieniążki na jakiegoś psiaka... myślę, że z tym 171,70 zł już coś można zrobić :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 AGA- DZIĘKI:) Doszedł kołnierz, bardzo fajna sprawa. Teri nie próbuje go zciągać, na pewno czuje się w nim dużo bardziej komfortowo. Nie dosięga w miejsca, gdzie miał wygryzione, ale jest w stanie dostać do nasady ogona, dlatego też na noc będzie miał na razie cały czas normalny kołnierz lub kaganiec, aż trochę zapomni i nie będzie kombinował- na razie wolę go tak zabezpieczać i spać spokojnie;) Jutro kontrola u weta. Quote
agucha007 Posted December 27, 2012 Posted December 27, 2012 fajny ten kołnierz :) może teraz Teri się uspokoi... Quote
Pianka Posted December 27, 2012 Author Posted December 27, 2012 wygląda juz zdecydowanie lepiej :) Quote
Pianka Posted December 28, 2012 Author Posted December 28, 2012 Teri był na kontroli dzisiaj. Waga znów poszła w góre :) jeszcze troche........ Quote
Recommended Posts