Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak duży kołnierz jest potrzebny Teriemu? Gdzieś chyba mam po mojej suni ale ona była raczej mała. Miała 35 cm. wzrostu. Postaram się poszukać jeszcze przed świętami.

Posted

Znalazłam kołnierz. Trzeba go umyć ale jest cały. Niestety to nr 20. Nie wiem czy będzie dobry skoro Teri nosi 30? Nie wiem na czym polega różnica w numeracji, jaka jest różnica w wymiarach. Może Aniu zmierz obwód kołnierza przy szyi i jego długość a ja zmierzę ten po mojej suni.

Posted

Pianko,czy chodzi o to by rozwiazac problem i pomoc psu,czy tylko by Ci dostarczac kase?W warsz lecznicy morfologia z biochemia kosztuja nie wiecej niz 100 zl,a tu sa chyba najwyzsze ceny.Te badania to podstawa,zawsze ,zarowno ,jesli chodzi o ludzi ,jak i zwierzeta.Podstawa jest diagnoza,dobra,rzetelna diagnoza.Jakie Ty masz predyspozycje czy umiejetnosci ,wyksztalcenie by z takim przekonaniem twierdzic,ze wiesz ,co Terriemu dolega?

Posted

[quote name='maja602']Znalazłam kołnierz. Trzeba go umyć ale jest cały. Niestety to nr 20. Nie wiem czy będzie dobry skoro Teri nosi 30? Nie wiem na czym polega różnica w numeracji, jaka jest różnica w wymiarach. Może Aniu zmierz obwód kołnierza przy szyi i jego długość a ja zmierzę ten po mojej suni.[/QUOTE]
Obawiam sie , że za mały, pisałaś wcześniej, ze pies ma 35 cm, Teri jest wyższy

Teri był na kontroli- waga idzie w góre :) może przebrniemy jakas na karmie hipoalergenic, ale na pewno lepsza będzie gastro, takze prośba o poszukiwaniach aktualna.
Ania go zabrała dzisiaj na 1h do domu na korytarz, był grzeczny

Posted

maju- dzięki , ale kołnierz za krótki, musi być 30cm inaczej Teri dosięga tyłu

Teri pilnowany słucha się i stara się nie gryźć- faktem jest , że teraz jest zagojony, to moze tez go tak nie ciągnie. Jednak bez nadzoru kombinuje po swojemu. W okresie świątecznym porobie nowe foty z domu i spacerów.

Posted

[quote name='maja602']Myślę, że jest to bardziej wygodne dla psa niż zwykły kołnierz. Postaram się w styczniu wpłacić 40zł. bedzie to deklaracja styczniowa + 20 zł. na kołnierz.[/QUOTE]
dziękuje bardzo
znalazłam te kołnierze na karusku, wychodzi, ze góra 100 zł, chyba, że będzie trzeba robic specjalne zamówienie, bo nie beda mieli takiego rozmiaru

Posted

A ja myślę, że ten kołnierz powinien posłużyć dłużej. Te zwykłe kołnierze niszczą się się przede wszystkim poprzez obijanie się nimi o kojec, bądz ściany, Teri umie je też sobie podwijać - końcowki łapą i gryźć , a jak kołnierz nawet gdzie lekko pęknie , to już potem szybko niszczy się już całkowicie. Wydaje mi się, że miałby w nim jednak trochę swobodę .
Kołnierz sprawdzony przez jeden z hoteli u psa, który normalne kołnierze niszczył szybko, a ten ok. I jest on lepszy włąśnie przy chronieniu tylnych części ciała - czyli jak u nas.

Posted (edited)

[quote name='yumanji']Pianko,czy chodzi o to by rozwiazac problem i pomoc psu,czy tylko by Ci dostarczac kase?W warsz lecznicy morfologia z biochemia kosztuja nie wiecej niz 100 zl,a tu sa chyba najwyzsze ceny.Te badania to podstawa,zawsze ,zarowno ,jesli chodzi o ludzi ,jak i zwierzeta.Podstawa jest diagnoza,dobra,rzetelna diagnoza.Jakie Ty masz predyspozycje czy umiejetnosci ,wyksztalcenie by z takim przekonaniem twierdzic,ze wiesz ,co Terriemu dolega?

Także ja zapytam o to samo. A co do badań :jesli nie jest to kwota np.kilkuset zl a ok.100 zl ,to chyba jakoś uzbiera się w niedlugim czasie tę kwotę. A na komentarz Pianki w sprawie i mego wczesniejszego posta,wpisalam tam dziś swoja odp.,choc trudno znalezc teraz czas na takie pisanie ,gdy Gwiazdka tuz tuż.

Edited by Olga7
Posted

[quote name='Pianka']ok. 20 zł

ale chcemy coś takiego kupić
http://grandefinale.pl/?grande-finale-dla-psa-ubranko-ubranie-dla-pieska-kombinezon-majtki-cieczka-kurtka-derka-skafander-weterynaria-kot-pies-weterynarz-po-operacji-kolnierz-opatrunek-torba-legowisko,34

tylko nie wiem ile to kosztuje, ale na pewno lepiej by się sprawdzało
ponieważ dostałam pieniążki do cioci Ani na kołnierz to go zamówiłam :)

Posted

znajomemu może uda się załatwić tą karmę gastro po taniemu, a może nawet na wymianę... ma dac mi znać, ale nie wiem czy to ta - taka z niebieskim psem na torbie?

jego kuzynka też chce adoptować psa bo jej niedawno odszedł za TM, poczekamy.... nic nie obiecuje... ciekawe...

Posted

na konto Pianki przelewam 71,70 z bazarku + 100zł, które dostałam od pewnej pani, która regularnie przelewa mi pieniążki na jakiegoś psiaka...

myślę, że z tym 171,70 zł już coś można zrobić :)

Posted

AGA- DZIĘKI:)

Doszedł kołnierz, bardzo fajna sprawa. Teri nie próbuje go zciągać, na pewno czuje się w nim dużo bardziej komfortowo. Nie dosięga w miejsca, gdzie miał wygryzione, ale jest w stanie dostać do nasady ogona, dlatego też na noc będzie miał na razie cały czas normalny kołnierz lub kaganiec, aż trochę zapomni i nie będzie kombinował- na razie wolę go tak zabezpieczać i spać spokojnie;)
Jutro kontrola u weta.