Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam już siły,ci ludzie na razie nie chcą psa.Chodziłam,pytałam,cały czas widzę przed oczami tego psiaka nieszczęsnego,napewno jest jakaś przyczyna takiego zachowania,może nawet poza schronem w innym środowisku zmieniłby swoje zachowanie,może te miejsce tak na niago wpływa.Jak mu pomóc?Tak go szkoda,gdyby ktoś chciał go uratować to pomogę finansowo,naprawdę strach myśleć,że niedługo już może nie żyć,bezsilność jest okropna.

Posted

Czy wiesz moze gdzie konkretnie jest ten pies i dlaczego nikt go nie odizolowal już dawno ,jesli on dawno juz zaczyna bójki i krwawe ataki na slabsze psy ?? B.możliwe ,że ten pies poza schronem bylby nieagresywnym psem .albo przy jakiejś suni ? To stado psow i schron mogą go tak nakrecać w duzej mierze . Za jakiś czas po kastracji może zmienic się w duzej mierze na lepsze.

Posted

Może hotel w Brzyściu go przyjmie, są tutaj psy,które siedzą same, bo niestety nie moga być z innymi, mimo tego są super dla ludzi, może po przedstawieniu sprawy i z info że może siedzieć z suczką, pies mógłby być przyjęty? Hotel terier Brzyście.

Posted

olga7 napisał(a):
Czy wiesz moze gdzie konkretnie jest ten pies i dlaczego nikt go nie odizolowal już dawno ,jesli on dawno juz zaczyna bójki i krwawe ataki na slabsze psy ?? B.możliwe ,że ten pies poza schronem bylby nieagresywnym psem .albo przy jakiejś suni ? To stado psow i schron mogą go tak nakrecać w duzej mierze . Za jakiś czas po kastracji może zmienic się w duzej mierze na lepsze.

Czytacie moje posty w ogóle?
strone albo 2 wcześniej pisałam w jakim schronisku jest.
Jest w Rudzie Śląskiej i był non sto przenoszony z bosku bo boksu, z boksu na wybieg. W kojcu nie może siedzieć bo są zajęte przez duże psy, które na prawde są agresywne do innych a nie tylko podszczypują. Gdzie ty go chcesz w schronisku odizolować jak wszędzie sa psy? Nie da się:-(
Wątek juz dawno założyłam i prosiłam o deklaracje na hotel, tyle, że nikt tu nie wchodził:-(

O tym, ze Teri poza schronem jest inny tez pisałam, jest dużo spokojniejszy, nie rzuca się tak. Kastracja w jego przypadku mu nie pomogła i nie pomoże bo zachowanie nie wynika z hormonów tylko z tego, że on walczy o swoje.

Na hotel nie mamy kasy:-(:-(:-(

Posted

walczy o swoje, ale hormony dodatkowo to dopingują. Jestem pewna że mu kastracja pomoże, ale trzeba czasu. No a najlepiej pomoże mu przyjazne otoczenie.. trzymam kciuki

Posted

Mogę dać jednorazowo 120 zł to tak jakbym przez rok dawała 10 zł. Nie mogę już złożyć żadnej stałej deklaracji.
Nieszczęściem tego wątku były obiecanki Iwanki - każdy na pierwszej stronie czyta, że psiak ma BDT i zamyka wątek...

Posted

[quote name='Bjuta']Mogę dać jednorazowo 120 zł to tak jakbym przez rok dawała 10 zł. Nie mogę już złożyć żadnej stałej deklaracji.
Nieszczęściem tego wątku były obiecanki Iwanki - każdy na pierwszej stronie czyta, że psiak ma BDT i zamyka wątek...
Jesli tylko by było już na dziś polowa kasy na dt-hotelik to już reszte jakoś może damy radę uzbierać.
Co do hormonów, to o ile wiem,może minąć nawet i pol roku po kastracji,zanim hormony zaczną inaczej pracować a może to być tylko 2-3 m-ce akurat? Ja wiem,że trudno o izolację agresywnego psa .bo takich jest dużo w kazdym schronie a sfora-stado nakręca się wzajemnie i tylko polują na slabsze psy, by wyżyć na nich swoją agresję.dziś -Nie zauważylam,a sprawdzilam dziś ,że podany jest schron i miasto :roll: i chyba zle juz z moim wzrokiem.:razz:
Obiecanki Iwanki i jej hotelik ,to takie drugie gruszki na wierzbie Igiełki i jej hoteliku -widmo.Jakoś nie wyglada to na poważną sprawę i nowy domowy hotelik chyba. Jeśli Bjuta ofiaruje już teraz te 120 zl na pol roku jakby,czyli 20zl/m-c i wplacimy to na początek jak 120 zl cale ,to trzeba zbierać pilnie deklaracje i wplaty jednorazowe -bo czasu jest b.mało ! :shake:

Posted

Ja straciłam niedawno pracę i już właściwie nie mogę udźwignąć więcej deklaracji,ale w tym przypadku chodi o życie psa,uratujmy go,dorzucę 100 zł.

Posted

[quote name='Pianka']mam deklaracje 30 zl od majka12741

brakuje 320 zl

Nie wiadomo,czy ta deklaracja może byc teraz aktualna ?? Zaraz napiszę do Majka12741,czyli Majki .

Posted

Dzwonilam do hotelu Terier teraz i na najbliższe tyg. nie ma teraz miejsca w osobnym kojcu dla Teriego .Wątek wyslę p.Joasi i będzie mieć tego psa na uwadze.

Posted

Nie wiem jak to robią w Rudzie Śląskiej - w naszym schronisku nie wydają psa do hoteliku jeśli nie ma 100% deklaracji stałych - tutaj jest gardłowa sytuacja - może dadzą na jednorazówki ... ?

Posted

Bjuta napisał(a):
Nie wiem jak to robią w Rudzie Śląskiej - w naszym schronisku nie wydają psa do hoteliku jeśli nie ma 100% deklaracji stałych - tutaj jest gardłowa sytuacja - może dadzą na jednorazówki ... ?

Myslę,że w przypadku tego agresora Toriego mogą wydac go latwiej ,bo jesli nie zagryzie z innymi psa następnego to sam zostanie w koncu rozszarpany a jak uda się mu -to i tak czeka go Morbital !!! :shake:

Posted

Mysle,ze by wystarczyło na ten pierwszy miesiac,w pierwszym poście jest rozliczenie i saldo wynosi 175,-:roll:plus Bjuta- 120,- i azalia 100,-.
Tylko,ze to sa jednorazowe wpłaty,potem trzeba bedzie nazbierać stałe deklaracje.

Posted

[quote name='[B']szufladowykram;16006300]deklaruję 50 zł dla Teriego,proszę o numer konta.Mój tel 506 385 012.Kocham Was za to co robicie.

Rito - jeszcze ciotka Szyfladowykram z Pszczyny deklaruje na Toriego 50 zl jednorazowo-dzwonilam dziś teraz ..To ile mamy razem ?
Ja dorzucę tylko 10zl/mc przez 3 m-ce ,skromnie .

Posted

[quote name='[COLOR=blue']rita60;16608348]Mysle,ze by wystarczyło na ten pierwszy miesiac,w pierwszym poście jest rozliczenie i saldo wynosi 175,-:roll:plus Bjuta- 120,- i azalia 100,-.
Tylko,ze to sa jednorazowe wpłaty,potem trzeba bedzie nazbierać stałe deklaracje.
Do tego jednorazowo od szufladowegokramu -50 zl a potem coś na m-c też dorzuci 5-10 zl , no i ja te 10zl/mc .

Posted

Cioteczko przejrzalam watek,jeszcze majka12741 deklarowała 30,-
rodzice- jednorazowo 30,- i jak dobrze zrozumialam 15,- stała.
Dobrze by było,zeby weszła Pianka zebrała wszystko do kupy i bysmy wiedzieli na czym stoimy.
Ja też dorzuce 10,- /narazie na 3 miesiace/

Posted

[quote name='[B']rita60;16608410]Cioteczko przejrzalam watek,jeszcze majka12741 deklarowała 30,-
rodzice- jednorazowo 30,- i jak dobrze zrozumialam 15,- stała.
Dobrze by było,zeby weszła Pianka zebrała wszystko do kupy i bysmy wiedzieli na czym stoimy.
Ja też dorzuce 10,- /narazie na 3 miesiace/

Pisalam do majka12741 ale cisza-a w profilu pisze ,że 10.03 br.byla logowana ,więc slaba szansa,że odczyta prędko pw czy wejdzie na wątek prędko....

Posted

Witajcie moje droge.Jest mi strasznie przykro,ale z powodu zniknięcia watku Teriego nie wpłaciłam obiecanej kolejnej wpłaty,ale jesli jest ponowna konieczność podtrzymuję to co obiecałam,chociaż troszkę moja sytuacja finansowa sie zmieniła,ale trzeba piesowi pomóc.Dajcie na pw albo na sms numer konta.Pozdrawiam was.

Posted

Jestem u psiaczka na zaproszenie olgi7, kochani dzwoncie gdzie sie da - do hotelikow , bedziemy bazarkowac i zbierac deklaracje , choc po 5 zl , porozsylac trzeba wateczek , choc juz wszystkie cioteczki zapsione po uszy:thumbs::painting:[FONT=Arial Black]Walus- sercem z toba! ja tak po swojemu nazwalam tyego cudenkowego lapcia , bo mi on na Walusia wyglada, juz rozsylam , z gonzikowa bedzie jednorazowa narazie wplata 50 , ale co kilka tyg bedzie dodatkowy pieniazek , praca niestala , wiec roznie z wyplata , kochani dzwoncie i pytajcie .[/FONT]

Posted

[quote name='szufladowykram']Witajcie moje droge.Jest mi strasznie przykro,ale z powodu zniknięcia watku Teriego nie wpłaciłam obiecanej kolejnej wpłaty,ale jesli jest ponowna konieczność podtrzymuję to co obiecałam,chociaż troszkę moja sytuacja finansowa sie zmieniła,ale trzeba piesowi pomóc.Dajcie na pw albo na sms numer konta.Pozdrawiam was.
Cioteczko Szufladowa -wątek byl malo widoczny przez te 4 m-ce i malo kto wiedzial o sprawie Teriego,gdyż dużo jest innych tematów-wątków i malo znane ,odwiedzane wątki giną w tym natloku tematów.Jeśli jednak chcesz zmniejszyć podaną wcześniej kwotę,to rozumiemy to.Każdy pomaga na ile potrafi i na ile ma możliwości -każdy grosz się liczy i jestesmy wdzięczni kazdemu.
A także za każdą formę pomocy -szukaniu dt-hoteliku ,oglaszaniu itp.

Przypomnijmy Teriego : Bardzo lubi dzieci ,ale jesli chodzi o psy- w schronie jest b.agresywny,zaczepny wobec samców. Być może poza schronem agresja zacznie zanikac.

Posted

[quote name='ewa gonzales']Jestem u psiaczka na zaproszenie olgi7, kochani dzwoncie gdzie sie da - do hotelikow , bedziemy bazarkowac i zbierac deklaracje , choc po 5 zl , porozsylac trzeba wateczek , choc juz wszystkie cioteczki zapsione po uszy:thumbs::painting:[FONT=Arial Black]Walus- sercem z toba! ja tak po swojemu nazwalam tyego cudenkowego lapcia , bo mi on na Walusia wyglada, juz rozsylam , z gonzikowa bedzie jednorazowa narazie wplata 50 , ale co kilka tyg bedzie dodatkowy pieniazek , praca niestala , wiec roznie z wyplata , kochani dzwoncie i pytajcie .[/FONT]
Dziekujemy i ciotecz Ewie Gonzales za przybycie i pomoc wszelką .Rozsylanie wątku bardzo też potrzebne -wiadomo .

TERI :