Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

azalia napisał(a):
Yumanji nie napisałaś nic o Terim,oprócz jedzenia .napisz proszę,czy jest on spokojny,zadowolny,jak się zachowuje wobec innych psów.

widocznie yumanji uznała, że nie potrzeba dublować informacji, bo o tym jak się on zachowuje pisałam ja pare postów wcześniej :)

ważne teraz zeby ruszył w końcu suchą karmme

Posted

[FONT=Arial Black]WITAM WAS GORĄCO W SOBOTNIE POŁUDNIE
[/FONT]
[FONT=Arial Black]A PRZY OBIEDZIE NIECH NIE BĘDZIE NUDNIE !
ALE NIE ZAPOMNIJ O FUTERKACH SWOICH
[/FONT]
[FONT=Arial Black]ŻEBY MIAŁY TAKŻE PEŁNO W MISKACH SWOICH
[/FONT]

Posted

Zaczyna zjadac sucha karme,choc namoczona i z dodatkiem.Nie bedzie zle.Nie przejawia ani agresji,ani wybuchow entuzjazmu w stosunku do psow.Mily,radosny,spragniony kontaktow z zczklowiekiem,pieszczoch.

Posted

yumanji napisał(a):
Zaczyna zjadac sucha karme,choc namoczona i z dodatkiem.Nie bedzie zle.Nie przejawia ani agresji,ani wybuchow entuzjazmu w stosunku do psow.Mily,radosny,spragniony kontaktow z zczklowiekiem,pieszczoch.

Czyli nie jest źle, przyzwyczai się powoli, tyle lat jadł same mieso to cieżko mu się przestawić

doszło
10 zł- gabek

Posted

yumanji napisał(a):
Probujemy caly czas z sucha karma.Przyzwyczailam sie do karmienia psow wieczorem,po ostatnim spacerze ze wzgledu na to,ze mam swoje duze psy i zawsze drzalam przed skretem zoladka,wiec dlatego dawalam pozno,zeby nie biegaly z obciazonym zoladkiem.Ale pomyslimy...w zimie dostaja dwa razy dziennie...

Dość dlugo chyba trwal pogląd,że psy należy karmić tylko raz dziennie. Jednak niedawno czytalam gdzieś chyba na necie,że to zla teoria ,gdyż zle wtedy pracuje żoladek/organizm psa i potem takie psy często zapadają na różne choroby -często nowotworowe ,gdyż zbyt dluga jest przerwa w pracy żolądka,wątroby itd. Zaleca się juz od lat karmienie psów dwa razy dziennie :rano i popludniu /pod wieczor.
Teri ma teraz wakacje i pewnie zadowolony bardzo:trawa ,gromadka psow-kumpli i żadnych burd-awantur.

Posted

yumanji napisał(a):
A ja mam 10 psow swoich i nigdy niczego nie ma dluzej w misce niz 10 sekund.

:p ..Dobre !! :evil_lol: Ale czy nie za duże mają jednak tempo jedzenia ?? A może za malo w misce ?;) Albo za dobre ?;)

Posted

To kwestia konkurencji.Sa milosnicy jablek i milosnicy marchewek wsrod moich psow.Jesli sa np tylko marchewki,to Ci,ktorzy ich nie lubia,lapia te marchewki,pilnuja ,a potem z nieszczesliwa mina,ale w koncu zjadaja.Zeby inny nie zjadl.

Posted

yumanji napisał(a):
To kwestia konkurencji.Sa milosnicy jablek i milosnicy marchewek wsrod moich psow.Jesli sa np tylko marchewki,to Ci,ktorzy ich nie lubia,lapia te marchewki,pilnuja ,a potem z nieszczesliwa mina,ale w koncu zjadaja.Zeby inny nie zjadl.

To tzw. syndrom psa ogrodnika - sam nie zje, drugiemu nie da ;) Moja Figa też na to "cierpi" :D
Drapki za uszkami dla Terisia :)

Posted

doszło
20 zł- Alter Ego
100 zł- Maryla R
15 zł- rodzice

wysyłam opłate za maj 120 zł

ee i nie od wszystkich póki co mam deklaracje za maj

Posted

Witam. Dopiero dziś pieniążki poszły.
Ostatnio przygarnęłam sunię. "Właściciel" wyrzucił ja z autobusu. Biegła za nim jak szalona 5 przystanków, aż w końcu zgubiła się. A pózniej miotała się między samochodami po ulicy Modlińskiej w Warszawie. Dałam ogłoszenia do gazety. Odzew był niesamowity. Jednak co do czego przyszło została u nas :) I tu mam prośbę. Jeśli znacie linki z małymi psiaczkami to proszę podeślijcie mi. Było kilka sensownych osób. Jest okazja aby jakiś psiak miał dom.

Posted

[quote name='Ewa87']Witam. Dopiero dziś pieniążki poszły.
Ostatnio przygarnęłam sunię. "Właściciel" wyrzucił ja z autobusu. Biegła za nim jak szalona 5 przystanków, aż w końcu zgubiła się. A pózniej miotała się między samochodami po ulicy Modlińskiej w Warszawie. Dałam ogłoszenia do gazety. Odzew był niesamowity. Jednak co do czego przyszło została u nas :) I tu mam prośbę. Jeśli znacie linki z małymi psiaczkami to proszę podeślijcie mi. Było kilka sensownych osób. Jest okazja aby jakiś psiak miał dom.
Tu jest cały watek o maliznach.

http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!

te małe potrzebuja domki na cito !!!!!

http://www.dogomania.pl/threads/208224-Psiaczki-z-dworca...-DT-na-już-zanim-zginą-na-torach

Poszedł przelew na czerwiec.

Posted

wpłaty
15 zł- ewa87
24,5 zł- bazarek Pianki
5 zł Bjuta
20 zł- baszon
10 zł- rita60
10 zł- K&M
50 zł- znajomy K&M

czy wpłata 20 zł od mariola Cz. Wawa jest dla Teriego?