Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Noooo, to tak się nie robi.... różnie może w życiu się wydarzyć, ale po to mamy m. in internet, żeby poinformować. A tu: metoda strusia.... Przykro, że nie mam pojazdu dla Teriego....

Posted

baszon napisał(a):
Noooo, to tak się nie robi.... różnie może w życiu się wydarzyć, ale po to mamy m. in internet, żeby poinformować. A tu: metoda strusia.... Przykro, że nie mam pojazdu dla Teriego....

Sorry, ten struś się sklonował....

Posted

Ja rozumiem, ze mogło coś Figu wypaść itp. ale dzwoniłam do niej, pisałam. Mogła sie odezwać, a nie milczeć. Szkoda :(

Napisałam do Nikusia kiedy mógłby go zabrać, ale to juz będzie płatny transport. Gdyby nie to, ze Figu jeździ za darmo to od razu pytałabym Nikusia. Na niego zawsze można liczyć:loveu:

Posted

Tyle kasy to da się uzbierać, a przynajmniej Teri będzie mógł jechać . Smutne to, że tak się stało.
Dotrzymywanie słowa, obietnic to dla mnie bardzo ważne, a jeśli coś się wydarza to poinformować że się nie może spełnić obietnicy. :-(

Posted

Zle się stalo,że Figu nawet wiad.sms nie wyslala ,że transport Teriego nie jest aktualny .Chyba nie stalo się nic zlego a tel. ma pewnie przy sobie. Tel. nie odbierać-to tez niepowaznie.Chyba,że wyjechala i tel.ma rozladowany/bez ladowarki a nr nie zapisany przy sobie..Niedobrze.

Posted

Pianka napisał(a):
Możliwy jest transport Dody, ale za 360-370 zł
mam nadzieje, ze nikt nie wyłamie się z deklaracji, bo będzie wtedy ciężko.

Może jednak szukac transportu łączonego i odlożyć nieco przewóz Teriego? Jakis transport może na dniach by się cudem trafil nowy ? Ten wysoki koszt przewozu to chyba specjalny,celowy przewóz tego psa przez kogoś ,kto tylko w tym celu pojedzie.To sporo ,tym bardziej ,że trudno bylo uzbierać deklaracje stale a ta rezerwa z wplat jednorazowych mial być zapasem na wszelki wypadek-na oplacenie pobytu w hoteliku.

Posted

olga to znajdź coś lepszego, to nie jest łatwe, niestety. Przypominam, ze temu psu grozi uśpienie, a my ciągle odkładamy jego wywóz.
Nikus mógłby jechać w sobote, ale tylko połowe drogi, druga połowe pati-c. Ale pati-c dużo bierze i wyszłoby jeszcze więcej.
yumanji będzie myślec czy nie mogłaby troche podjechać, zeby Doda miała mniej do przejechania, wiec mniejszy koszt
jeszcze chyba miała koło 100 zł na rudzkie psy, to skorzystam z tego ewentualnie

Posted

olga7 napisał(a):
No wlasnie zaglądalam teraz na wątek transportowy.Nie wiem,czy ten SzczepOn wozi nadal psy,na wątku nie pisze ostatnio.

Do Szczepona najlepiej zadzwonić.

Posted

olga7 napisał(a):
Może jednak szukac transportu łączonego i odlożyć nieco przewóz Teriego? Jakis transport może na dniach by się cudem trafil nowy ? Ten wysoki koszt przewozu to chyba specjalny,celowy przewóz tego psa przez kogoś ,kto tylko w tym celu pojedzie.To sporo ,tym bardziej ,że trudno bylo uzbierać deklaracje stale a ta rezerwa z wplat jednorazowych mial być zapasem na wszelki wypadek-na oplacenie pobytu w hoteliku.

transport laczony to bardzo dobry pomysl ale czas tez sie liczy.
. . znajdziesz jakis transport - skads , do samorzadka, a koszt by wyszedl mniej - nie ma problemu. zawioze tam gdzie trzeba bedzie. .
Moge poswiecic caly dzien, by pieska zawieźć na nowa lepsza droge zycia.

Posted

A nie można napisać na transportowym wobec tego,że Doda może zabrać w obie strony jakiegoś innego psa -jeslo oczywiscie jest to możliwe ?? Nieraz potrzebny w tym kierunku komuś transport psa ,czy kota . My skorzystamy z przewozu i jeszcze ktoś będzie mial tanszy transport a psy dowiezione będą. Nie wiem tylko ,czy Doda może wiezć np.2-3 psy i czy ktos bedzie jeszcze jechal ,jak można psy ulokowac itd. I termin podać -kiedy ma być przewóz.
Jesli jest możliwe zabranie innego psa -wtedy można szukać chętnych do transportu łączonego-zresztą same lepiej znacie się cioteczki na tym . Zeby nie bylo potem na mnie.Staram się tylko wykombinować cos by polaczyć koszty przewozu ,ale jak nie da rady -to wiadomo: Teri wazniejszy niż te koszty przewozu.
http://www.dogomania.pl/forums/521-Transport

Posted

a brakuje moze kasy na przewoz czy po prostu myslicie jak to zrobic mozliwie jak najtaniej? nie bardzo sie orientuje jak wyglada kasa dla psiaka;)