azalia Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Teri,czy już opuściłeś ten znienawidzony schron piesku? Quote
Pianka Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Figu nas wykiwała :( ani be ani me :( Teri nie ma transportu :( Quote
baszon Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Noooo, to tak się nie robi.... różnie może w życiu się wydarzyć, ale po to mamy m. in internet, żeby poinformować. A tu: metoda strusia.... Przykro, że nie mam pojazdu dla Teriego.... Quote
baszon Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 baszon napisał(a):Noooo, to tak się nie robi.... różnie może w życiu się wydarzyć, ale po to mamy m. in internet, żeby poinformować. A tu: metoda strusia.... Przykro, że nie mam pojazdu dla Teriego.... Sorry, ten struś się sklonował.... Quote
Kalva Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 rany:/ i co teraz z Terim??? szkoda, że sama nie mam kółek, jest jakakolwiek alternatywa? Quote
Pianka Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Ja rozumiem, ze mogło coś Figu wypaść itp. ale dzwoniłam do niej, pisałam. Mogła sie odezwać, a nie milczeć. Szkoda :( Napisałam do Nikusia kiedy mógłby go zabrać, ale to juz będzie płatny transport. Gdyby nie to, ze Figu jeździ za darmo to od razu pytałabym Nikusia. Na niego zawsze można liczyć:loveu: Quote
Iljova Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Tyle kasy to da się uzbierać, a przynajmniej Teri będzie mógł jechać . Smutne to, że tak się stało. Dotrzymywanie słowa, obietnic to dla mnie bardzo ważne, a jeśli coś się wydarza to poinformować że się nie może spełnić obietnicy. :-( Quote
baszon Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Teri, piesku, już miałeś być w lepszym miejscu... Ale nie tracimy nadziei :) W górę ! Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Zle się stalo,że Figu nawet wiad.sms nie wyslala ,że transport Teriego nie jest aktualny .Chyba nie stalo się nic zlego a tel. ma pewnie przy sobie. Tel. nie odbierać-to tez niepowaznie.Chyba,że wyjechala i tel.ma rozladowany/bez ladowarki a nr nie zapisany przy sobie..Niedobrze. Quote
azalia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 A tak się cieszylam,że Teri już opuści schronisko.Przykro mi... Quote
kaskadaffik Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Ja też już myślałam, że Teri bezpieczny... przykro, że się nie udało .... Wpłaciłam 30 zł za 3 mies. Quote
Pianka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Możliwy jest transport Dody, ale za 360-370 zł mam nadzieje, ze nikt nie wyłamie się z deklaracji, bo będzie wtedy ciężko. Quote
magda222 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Obiecane 50 zł właśnie przelałam. Mam nadzieję, że Terri dotrze w końcu do yumanji (dobrze zapamiętałam? ;) ) Pianko, będzie dobrze! Zobaczysz! Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Pianka napisał(a):Możliwy jest transport Dody, ale za 360-370 zł mam nadzieje, ze nikt nie wyłamie się z deklaracji, bo będzie wtedy ciężko. Może jednak szukac transportu łączonego i odlożyć nieco przewóz Teriego? Jakis transport może na dniach by się cudem trafil nowy ? Ten wysoki koszt przewozu to chyba specjalny,celowy przewóz tego psa przez kogoś ,kto tylko w tym celu pojedzie.To sporo ,tym bardziej ,że trudno bylo uzbierać deklaracje stale a ta rezerwa z wplat jednorazowych mial być zapasem na wszelki wypadek-na oplacenie pobytu w hoteliku. Quote
Pianka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 olga to znajdź coś lepszego, to nie jest łatwe, niestety. Przypominam, ze temu psu grozi uśpienie, a my ciągle odkładamy jego wywóz. Nikus mógłby jechać w sobote, ale tylko połowe drogi, druga połowe pati-c. Ale pati-c dużo bierze i wyszłoby jeszcze więcej. yumanji będzie myślec czy nie mogłaby troche podjechać, zeby Doda miała mniej do przejechania, wiec mniejszy koszt jeszcze chyba miała koło 100 zł na rudzkie psy, to skorzystam z tego ewentualnie Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 No wlasnie zaglądalam teraz na wątek transportowy.Nie wiem,czy ten SzczepOn wozi nadal psy,na wątku nie pisze ostatnio. http://www.dogomania.pl/forums/521-Transport Quote
magda222 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 olga7 napisał(a):No wlasnie zaglądalam teraz na wątek transportowy.Nie wiem,czy ten SzczepOn wozi nadal psy,na wątku nie pisze ostatnio. Do Szczepona najlepiej zadzwonić. Quote
Pianka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 SzczepOn też bierze zwrot za benzyne, więc na to samo wyjdzie Quote
Doda_ Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 olga7 napisał(a):Może jednak szukac transportu łączonego i odlożyć nieco przewóz Teriego? Jakis transport może na dniach by się cudem trafil nowy ? Ten wysoki koszt przewozu to chyba specjalny,celowy przewóz tego psa przez kogoś ,kto tylko w tym celu pojedzie.To sporo ,tym bardziej ,że trudno bylo uzbierać deklaracje stale a ta rezerwa z wplat jednorazowych mial być zapasem na wszelki wypadek-na oplacenie pobytu w hoteliku. transport laczony to bardzo dobry pomysl ale czas tez sie liczy. . . znajdziesz jakis transport - skads , do samorzadka, a koszt by wyszedl mniej - nie ma problemu. zawioze tam gdzie trzeba bedzie. . Moge poswiecic caly dzien, by pieska zawieźć na nowa lepsza droge zycia. Quote
Pianka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 yumanji bedzie dzwonic do Dody, moze uda im się umówic, że wyjedzie do teriego ok. 200km. Zaoszczędzimy ok. 40 zł, zawsze coś :) Quote
Olga7 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 A nie można napisać na transportowym wobec tego,że Doda może zabrać w obie strony jakiegoś innego psa -jeslo oczywiscie jest to możliwe ?? Nieraz potrzebny w tym kierunku komuś transport psa ,czy kota . My skorzystamy z przewozu i jeszcze ktoś będzie mial tanszy transport a psy dowiezione będą. Nie wiem tylko ,czy Doda może wiezć np.2-3 psy i czy ktos bedzie jeszcze jechal ,jak można psy ulokowac itd. I termin podać -kiedy ma być przewóz. Jesli jest możliwe zabranie innego psa -wtedy można szukać chętnych do transportu łączonego-zresztą same lepiej znacie się cioteczki na tym . Zeby nie bylo potem na mnie.Staram się tylko wykombinować cos by polaczyć koszty przewozu ,ale jak nie da rady -to wiadomo: Teri wazniejszy niż te koszty przewozu. http://www.dogomania.pl/forums/521-Transport Quote
Belcia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 a brakuje moze kasy na przewoz czy po prostu myslicie jak to zrobic mozliwie jak najtaniej? nie bardzo sie orientuje jak wyglada kasa dla psiaka;) Quote
Pianka Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Brakuje deklaracji na hotel, wiec każdy inny wydatek to spore obciążenie dla finansów Teriego Quote
Recommended Posts