zerduszko Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Gdyby z neigo był taki morderca, to by te psy pogonił, od kości/człowieka/zabawy... szkoda go :( Quote
azalia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Żaden z niego agresor,jak bawi się z psami i daje sobie nawet jedzenie zabrać z pychola.On po prostu boi się zamieszek,hałasu i tak reaguje ze strachu. Quote
aanka Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 To jest normalne psisko . Całkiem przyzwoicie się zachowuje na filmiku . To normalne ,ze w schronisku są inne zachowania i reakcje na różne bodżce i psy .Psy nie mają gdzie odreagować stresu , nie mają gdzie uciec , aby ochłonąć i się uspokoić po bójce w ograniczonym siatką boksie . Na wolności zawsze mogą uciec dalej od innego psa , mają wybór. w zamknięciu nie. Nie dajmy mu umrzeć :-(:shake:. Quote
zerduszko Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='azalia']Żaden z niego agresor,jak bawi się z psami i daje sobie nawet jedzenie zabrać z pychola.On po prostu boi się zamieszek,hałasu i tak reaguje ze strachu.[/QUOTE] A to, ze zagryzał, to co? Nie ma agresji lękowej? Pies nie jest potworem, ale nazywajmy rzeczy po imieniu. Quote
bela51 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='zerduszko']A to, ze zagryzał, to co? Nie ma agresji lękowej? Pies nie jest potworem, ale nazywajmy rzeczy po imieniu.[/QUOTE] Sugerujesz, ze słusznie chca go uspic ? Quote
Marycha35 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 To normalny psiak:) kochany, ładnie się bawił:) Do tego jest z niego ślicznota! Quote
zerduszko Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='bela51']Sugerujesz, ze słusznie chca go uspic ?[/QUOTE] Hm.... a gdzie tak napisałam? :razz: Mało to psów wykazuje agresję do innych psów? Quote
Pianka Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 Teri miał dzisiaj robione znowu fotki. Gabek robiła swoim aparatem, ma lepszy od mojego :). Dała mi karte żebym sobie zgrała, ale jest problem bo mi tej karty nie czyta :( Po nieudolnych próbach odkryłam dlaczego, karta jest SDHC, a ja mam w kompie standardowy czytnik SD:shake: Jak gdzieś kupie w sklepie czytnik do takiej karty to wrzuce fotki:roll: To taki kochany pies, bawił sie z nami dzisiaj patyczkiem:-( A tymczasem Teri prosi o deklaracje Quote
Iljova Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 I o to chodzi ja myślę że w odpowiednich warunkach dojdzie do siebie i będzie coraz lepiej, wróci do równowagi. Quote
Marycha35 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ludziki proszę podpiszcie to: http://www.petycje.pl/petycja/6663/petycja_w_sprawie_orzeczenia_bezwzglednej_kary_poz bawienia_wolnozci_.html Quote
Justyna_wolontariat Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Ja też uważam, ze Teri jest wspaniałym psem i jak każdy pies zasługuje na dom z tym, że pracuje w schronisku i wiem jakie są realia. Schronisko w Rudzie Ślaskiej stara się jak może od stycznia tego roku uruchomiliśmy bardzo duży wybieg z drzewami górkami by psy w kojcach miały gdzie biegać choc 2 razy w tyg. Psy wychodzą na spacery jest duzo wolontariuszy chetnych do wyprowadzania ale nie mamy mozliwosci pracować z każdym psem który wykazuje agresję w stosunku do innych psów jedyne co robimy to kastrujemy ale u Teriego kastracja nie pomogła. Prowokuje bójki i sam gryzie przekładaliśmy go do różnych boksów próbowaliśmy wiele razy ostatni jego boks duzy był z 3 suczkami i on sam bez samców niestety po 3 dniach pogryzł Frotkę dużą onkowatą suczkę. Poza schroniskiem jest grzeczny ładnie chodzi na smyczy ktoś kto go adoptuje jako 1 psa bedzie miała fajnego przyjaciela ale nie jesteśmy w schronisku każdego takie psa przypinać do budy dlatego prosimy o pomoc. Quote
baszon Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Mozna wpłacać kolejne zadeklarowane kwoty, czy nadal mamy się wstrzymać? Quote
Olga7 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Poki co nie stac nas na hotelik u LiluTosi ,gdzie bylo miejsce dla Teriego.Brakuje nam stalych deklaracji na oplacenie hoteliku...:shake: Wybawieniem bylaby adopcja albo Beplatny Dom Tymczas. albo tanszy hoteik takze...A czas mija i nagli nas !!! :shake: Quote
Olga7 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='Justyna_wolontariat']Ja też uważam, ze Teri jest wspaniałym psem i jak każdy pies zasługuje na dom z tym, że pracuje w schronisku i wiem jakie są realia. Schronisko w Rudzie Ślaskiej stara się jak może od stycznia tego roku uruchomiliśmy bardzo duży wybieg z drzewami górkami by psy w kojcach miały gdzie biegać choc 2 razy w tyg. Psy wychodzą na spacery jest duzo wolontariuszy chetnych do wyprowadzania ale nie mamy mozliwosci pracować z każdym psem który wykazuje agresję w stosunku do innych psów jedyne co robimy to kastrujemy ale u Teriego kastracja nie pomogła. Prowokuje bójki i sam gryzie przekładaliśmy go do różnych boksów próbowaliśmy wiele razy ostatni jego boks duzy był z 3 suczkami i on sam bez samców niestety po 3 dniach pogryzł Frotkę dużą onkowatą suczkę. Poza schroniskiem jest grzeczny ładnie chodzi na smyczy ktoś kto go adoptuje jako 1 psa bedzie miała fajnego przyjaciela ale nie jesteśmy w schronisku każdego takie psa przypinać do budy dlatego prosimy o pomoc. Kastracja Teriego byla chyba nie tak dawno-nieraz musi minąć ok.5-6 mcy by hormony przestawily się i byl widoczny wynik w zachowaniu. Poki co nie stac nas na hotelik u LiluTosi ,gdzie bylo miejsce dla Teriego.Brakuje nam stalych deklaracji na oplacenie hoteliku...:shake:!!!!! Wybawieniem bylaby adopcja albo Beplatny Dom Tymczas. albo tanszy hotelik takze...A czas mija i nagli nas !!! :shake: Quote
Olga7 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='bela51']A czy Tery ma jakies ogloszenia? Albo allegro ?[/QUOTE] Pianka podaje na wątku wczesniej,ze allegro Teri ma chyba wznawiane ,ale czy inne ogloszenia takze ? Trzeba szukac na watku . Gdybys potrzebowala kilku drobiazgów do bazarku na Teriego-to kilka mogę wyslac za kilka dni ,ale to nie bedzie duza kwota za nie. Quote
Pianka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 allegro, cafeanimal ma caly czas zamawiałam wczesniej u kogos inne ogłoszenia, ale chyba w koncu ich nie zrobiła, bo sie nie odezwała:roll: więc zaraz zamówie u ciotki akira fotki wczorajsze :) Lubie sie przytulać Quote
Pianka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Lubie sie bawić patyczkiem Moje zbiorowisko skarbów Jestem smutny jak nikt sie mną nie interesuje Quote
bela51 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Dzwonilam do Hotelu Terier ( bo mam tam psa ) i przy okazji zapytalam o Terego. Za kilka dni na 99 % zwolni sie miejsce. Byłby sam w boksie. 300 zł + karma. Moze znalazłby sie sponsor na karme? Czasem łatwiej jest załatwic karme niz pieniadze. Zastanowcie sie. Quote
Olga7 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='bela51']Dzwonilam do Hotelu Terier ( bo mam tam psa ) i przy okazji zapytalam o Terego. Za kilka dni na 99 % zwolni sie miejsce. Byłby sam w boksie. 300 zł + karma. Moze znalazłby sie sponsor na karme? Czasem łatwiej jest załatwic karme niz pieniadze. Zastanowcie sie.[/QUOTE] To b.dobra wiadomosc i pewnie najlepsza ,choc dojdzie transport koszty ale jakos wyskrobie sie z uzbieranych fund. Quote
bela51 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Strasznie mi zal tego psiaka i nie godze sie na usypianie zdrowych psow. Dla mnie to barbarzynstwo, chocbyscie nie wiem jakie tu przytaczały argumenty. Moze dlatego, ze miałam poprzednio niereformowalną Onke - agresora. Kochalam ją nad zycie i pewnie gdyby trafiła na kogos innego, to skonczyłaby z igła. Tyle mi numerów nawywijala.:mad: Quote
Pianka Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 U Lilutosi jest przecież to samo 300 (10 zł doba) zł + karma z tym ze u Lilutosi wychodzi to 360-372 zł (12 zł doba) co miesiac, a w hotelu terier 390 zł. Tyle tam płaciłam za Uszatka i tyle płace za Bruna Quote
Recommended Posts