Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bela51']Wiecie co, doskonale wiem, co to odpowiedzialnosc finansowa za psa w hotelu, bo mam ich pare. I niejednokrotnie to ja musze sie martwic skad wziac na zaplacenie czynszu, albo pozyczam ze swoich dopóki nie splyną wplaty, albo gdzies nie wyzebram dodatkowych. Mysle, ze takie klopoty są wpisane w nasza działalnosc.
W przypadku, gdy psu grozi uspienie nie zastanawiałabym sie na pewno. Ale to nie jest mój pies i nie mój watek. Zaangazowalyscie sie w pomoc temu terierkowi, a teraz co ?
Ma zostac uspiony bo brakuje 100 zł stałych deklaracji ? Nie bedziecie miec wyrzutow sumienia? Ja miałabym.
Nie bede sie juz odzywac na tym wątku, bo za bardzo emocjonalnie do tego podchodze.
Prosze o pw, kiedy Tery bedziei w hotelu, wplace swoja deklaracje za kilka pierwszych miesiecy i zrobie bazarek. Ze swoich fantów.
Slusznie pisze Bela,jednak nie zostawiaj proszę Belo Teriego i tego wątku.Każdy glos rozsądku jest tu tym bardziej potrzebny,by udalo się jednak uratowac tego psa i znależć mu potem dom.
Szkoda jednak ,że w takich przypadkach jak los Teriego,ekonomia jest ważniejsza niż ratowanie psa.Tak z tego wynika-niestety.

Posted

Pianka napisał(a):

napisałam do Przebieczan na maila, gdzieś posiałam od nich numer telefonu:roll:

Już podaję. Agnieszka - 661-914-208, Małgosia - 661-798-494.
Jednak tam jest kilkadziesiąt psów. (koło 20 jak sądzę) na 2 osoby. U LILUtosi znacznie mniej i regularne zdjęcia i informacje, bo w Przebiaczany to nie dogomaniacki hotelik, więc trzeba po prostu samemu jeździć i fotografować. Tylko telefoniczne info jest zawsze dostępne.

Posted

dzięki juz pisałam do Moniki z Katowic żeby mi podała, rano tam dzwoniłam, mieli to przemyśleć i oddzwonić

a warunki wiem jakie są, przeciez Bakusia mam tam :)
Ważne żeby pies był bezpieczny

Posted

Tak Pianko zgadzam się,ważne jest bezpieczeństwo,ale też możliwość socjalizacji psa,żeby nadawał się później do adopcji.Teri jest ładny i młody,ma szansę tylko musi najpierw przejść"szkołę życia".

Posted

bela51 napisał(a):
Ma zostac uspiony bo brakuje 100 zł stałych deklaracji ? Nie bedziecie miec wyrzutow sumienia? Ja miałabym.

Nie można tak do tego podchodzić, w całym kraju umierają setki/tysiące/dziesiątki tysięcy psów, kotów itd. Nie kazdemu uda nam się pomóc. Pomagamy jednostkom, a na miejsce tego jednego rodzi się kilka innych. Bez zmian w prawie, podejściu ludzi nic nie zdziałamy... zagłuszymy tylko wyrzuty swojego sumienia pomagające temu jednemu psu. Ale to nie ma przyszłości. A jak się nie ma za co, to się nie wyczaruje pieniędzy i ja to rozumiem, bo sama teraz mam ciężką syt.
A psów, które on może zagryźć nie jest Wam szkoda? :(

Ja mogę pomóc w ogłoszeniach. Ale muszę mieć gotowy tekst i dobre zdjęcia (u Lilu zdjęcia są pierwsza klasa, a dobre zdjęcia to podstawa).

Posted

Rozumiem, ze wolicie żeby jechał do Lilu? za większe pieniadze=dłuższe zbieranie deklaracji i późniejszy wyjazd psa?

zerduszko nie zawsze dobre zdjęcia pomagają, pisałam już, mamy tam Volwa i jakos nikt się o niego nie bije, a zdjęcia ma dobre, ogłoszenia tez na bieżąco odnawiane

bela51 napisał(a):
Deklaracja od Ewy K, z Bytomia 10 zl / mc,

dziekuje, to przekroczyliśmy połowe

annn napisał(a):
ja "MOGE" WZIAC piesia na 'osplatny6' tymczas.. ale to ok 300 na rok

chcesz go zabrać do siebie na DT? dobrze zrozumiałam?
masz możliwość jakby co oddzielenia psów od siebie?

Posted

Jeszcze zuziaM w ostateczności moze go zabrać za 350 zł
wiem, ze to różnica tylko 20 zł, ale dla nas nie mających pełnych deklaracji to aż 20 zł

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Ciekawe co znaczył ten wpis ann? taki jakby troszkę "podchmielony"? może to była jakaś faktyczna oferta...

Bardzo dziwny ten wpis :-o

Posted

Ann proszę,napisz jeszcze raz,bo troszkę nie rozumiemy,co to znaczy osplatny6 tymczas.ale to około 300 na rok.Napisz,chyba w pośpiechu wyszło niewyraźnie.Podaj dokładnie warunki ,może dajesz Teriemu szansę.

Posted

Jesli ann proponuje Bezplatny DT Teriemu a można jej zaufać i ma warunki oraz da radę z takim psem jak Teri-to trzeba sprawdzić jednak i przedyskutować .Nie można wysylać zadnego psa do kogoś o kim nic nie wiemy ani o warunkach. Nieraz mlodzież pisze tak a potem okazuje się ,że rodzice/rodzina nic nie wie o dzialaniach swych dzieci i nie zgadzają się na taki DT u nich w domu albo rożne inne sytuacje.Czy cioteczka Ann to dorosla juz ,samodzielna osoba ,czy tez b.mloda dziewczyna mieszkająca z rodzicami i rodziną. Jesli nie Teri,to pewnie inny pies moglby tam trafic,po upewnieniu się i sprawdzeniu tej propozycji Bezpl.DT.
Po inf. Pianki ,że można rozmawiać z ZuziąM na temat przekazanai Teriego do jej hoteliku-rozmawialam teraz tel. z ZuziąM i temat Teriego jest otwarty ,a koszty hoteliku moglyby być niższe ,co jest tu też b.wazne .Inaczej nie uzbieramy za m-c tej kwoty a psa moze juz wtedy nie być. Zuzia napisze dziś na wątku swoje zdanie -także do ceny/oplaty za hotelik ,ale wstępnie obiecala elastyczność ,na naszą wyrażną prośbę. Oba tematy są do dyskusji -oczywiscie. Zarówno temat hoteliku ,gdzie i za ile moze trafić Teri oraz propozycja ann ,jesli jest poważna.

Posted

Pianka napisał(a):
Jeszcze zuziaM w ostateczności moze go zabrać za 350 zł
wiem, ze to różnica tylko 20 zł, ale dla nas nie mających pełnych deklaracji to aż 20 zł

ZusiaM po zapoznaniu się z wątkiem wypowie się co do oplaty,ale prosilam ją by może tę oplatę przemyślala i może coś obniży jeszcze.Może da sie negocjowac oplatę. Zobaczymy.

Posted

Zuzia mi podała w sumie, ze cena ok. 350 zł i że pies 25kg, a ona na pewno tyle nie waży, także :)
poza tym z tego co czytałam psy u niej dostaja dwa razy, raz suchą raz gotowaną, jesli tą suchą jej dostarczymy to póki ona będzie to troche będzie niższa cene, odrobine, ale jednak
W każdym bądź razie ja bym bardziej się skłaniała do hotelu u zuzi niz u Lilu, ze względu na cene oczywiście, bo opieke to nie wątpliwie dobra będzie mieć tu i tu

Posted

post annn w innym watku

A wiec o mnie - mam jedna kotke - kotka ma ok 14-16 mies. zdrowa, mieszkam w kawalerce wiec za duzo miejsca zwierzeki nie maja. Moja lubi byc noszona w nosidelku - ma conajmniej 2 spacery w tygodniu - poki zimno jej na smyczy nie wypuszcze :smile:
Zwierzaki lecze i badam na wejherowskiej w lecznicy
Czasami mam jakiegos zwierzaka dodatkowo -
http://www.dogomania.pl/threads/195409-Dina-m%C5%82odziutka-ASTka-ju%C5%BC-w-DS!!!/page39?highlight=dina
Dina stad tymczasowiczka

widac już miała coś na tymczasie

ale nie wiem czy Teri zgodzi się z kotem, pod koniec tygodnia moge sprawdzić

Posted

Opieka i tu i tam jest na pewno b.dobra ,ale musimy negocjować ceny i prosić o niższą,bo nie damy rady uzbierać wczesniej podanej kwoty na oplatę u LiluTosi. Miejsce tam wykorzysta i tak pewnie inny pies,a Lila nie obrazi się na nas.

Posted

Pianka napisał(a):
post annn w innym watku

widac już miała coś na tymczasie

ale nie wiem czy Teri zgodzi się z kotem, pod koniec tygodnia moge sprawdzić

Mieszkanie z kotem i Teri?Ja bym na miejscu ann nie ryzykowala.A jak pies zaatakuj/zagryzie kota? Może ann wezmie jednak mniejszego,spokojnego psa, tolerujacego koty .Nie wiem.
Zrobicie jak,uważacie. Zrozumialam wpierw ,że to BDT w Wejherowie,a to Wroclaw i wet przy ul.Wejherowskiej.

Posted

Ann jest z Wrocławia a leczy psy przy ul. Wejcherowskiej.
Sprawdziłam jej poczynania na dogo i miała jedną sunie asta na dt. ystarczy otworzyć historię postów i już wszystko wiadomo.
Ja się nie obrażam. Czeka na miejsce do mnie teraz 5 psów w stanie złym. Tak więc agresor nie jest tak do końca mile widziany ;-)
Po za tym, klient wybiera tam gdzie taniej i takie są prawa handlu.

Posted

Hej.
Odpowiedzialam wlasciwie i Piance i oldze, ze poki co nie mam miejsc u siebie.
Jesli chodzi o cene, to zawsze jestem elastyczna i wlasciwie dopiero po przyjezdzie psiaka, kiedy go widze, jest podejmowana ostateczna decyzja.
Zdjecia czasem przeklamuja.
W tej chwili mam naprawde az za duzo psiakow, bo w dwoch kojcach musialam umiescic po dwie sunie ( ale sa w kojcu dopiero na noc, bo sa juz tak zadomowione, ze w dzien kojce maja otwarte ).
Dopiero pod koniec maja jeden psiak jedzie do domu.
Oczywiscie w kazdej chwili jakis psiak moze znalezc dom i wowczas miejsce sie zwolni.
Wtedy zaraz zawiadomie.

Posted

ZuziaM mówila,że gdyby jakiś pies znalazl wczesniej dom,to oczywiscie wtedy Teri by wczesniej mial tam miejsce.Poki co zapytam jeszcze tu i tam,blisko raczej -może znajdzie się miejsce i będzie nizsza oplata.....

Posted

Za parę dni święta to i czasu na pisanie na dogo nie mamy.Pewnie w przyszlym tyg.dopiero wrócimy do sprawy Teriego.Pianko-może też napisać w pierwszym poście, że bardzo potrzebny nowy dom/adopcja/ albo Bezpłatny Dom Tymczasowy także - dla ludzi spoza dogo,by rozumieli o co chodzi? Nie wszyscy spoza dogo wiedzą zaraz o co chodzi z tym DT a nie każdy zglębia tamat albo domyśli się może.Ktoś może pomysleć ,że pies nie jest do adopcji teraz a dopiero po DT ,czy hoteliku ? Może akurat cudem trafi się spoza dogo chętny do opieki nad Terim albo adopcji ? Kto wie ...