Olga7 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 olga7 napisał(a):Bjuto-zapytaj zatem w Przebieczanach,gdyż tam jest taniej - 300zl a 370 to duża różnica jednak,gdy brakuje nam ok.200 zl/mc jeszcze. Może tak uda się nam jakoś wybrnąć z tej sytuacji i uratowac Teriego? Dziękujemy watataro -im więcej deklaracji stalych ,tym bliżej jesteśmy uratowania zycia psa. Pytalalaś może już Bjuto w tych Przebieczanach o miejsce dla Teriego ? Wtedy na miejsce do Luliutosi może jechać inny pies -chętnych nie brak ,tylko by kasa byla. Quote
magdus84 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 maja602 napisał(a):Czy w Przebieczananach są dobre warunki? Cytuje wypowiedź Moniki, która w Przebieczanach przez roku hotelikowała Topika wraz z innymi jego fankami:) (potraktowanego m.in. siekiera w główkę przez jakiegoś potwora) Odpowiedź dotyczy mojego wpisu o pseudoluksusowych warunkach u Arktyki. Monika z Katowic napisał(a):Oj! Czytaliśmy... To takie smutne. :( Topiczek ma, dzięki Bogu, bardzo dobrą opiekę (byłam, widziałam). :loveu: Zbliża się sobota. Trzymanie kciuków nadal obowiązkowe!:kciuki: Zresztą polecam lekturę: http://www.dogomania.pl/threads/181579-quot-kochany-topik-cierpliwie-czeka-w-hoteliku-.... Quote
bela51 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 W Przebieczanach są bardzo dobre warunki, ale chyba najlepiej ten hotelik zna Bjuta. Tylko czytalam na innym wątku, ze nie ma teraz miejsc. Quote
LadyS Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jest hotelik w Chełmie (woj. lubelskie), była tam sunia z Zamościa i nie było żadnych zastrzeżeń, mogę dać namiary, jak coś. Quote
Olga7 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Wygląda na to,że zbyt wysokie ceny hotelików sprawią,że mimo starań dobrych ludzi-pies zostanie uśpiony,jesli nie uzbieramy tej kwoty 350zl/mc . Quote
bela51 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Pies ma pieniadze na dwa miesiace hotelowania. Ja nie rozumiem Waszej taktyki. Gdyby wszyscy byli tacy ostrozni, to nie zylaby polowa psow,ktore teraz są w hotelach. Quote
wtatara Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ja piszę jeszcze raz- gdy zabierałysmy z Olga7 Vanilka do hoteliku nie miał prawie deklaracji Quote
bela51 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Wiekszosc psów idzie do hoteli bez pelnych deklaracji, a w sytuacja dramatycznych, idą nawet ze znikomą iloscia deklaracji. Czy nie szkoda Wam tego psa ? Nie zasluzył aby podjąc dla niego ryzyko? Jest mlody i ladny, ma sznse szybko znaleźć dom. A jesli przyjdzie mu nawet dluzej pohotelowac, to przeciez są bazarki, wpłaty jednorazowe, akcje cegiełkowe. Ehh.. co bede klepac w klawiature, i tak nic tu ode mnie nie zalezy... Quote
maja602 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Zajrzałam na pierwszą stronę do deklaracji. Brakuje 185zł. Trzeba szuać domu stałego bo widzę, że na więcej deklaracji nie ma szans. Quote
azalia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Domu stałego tak najuż się nie znajdzie,a w hoteliku miałby szansę sprawdzić się w normalnych warunkach,poza schronem.Ja myślę,że w tej sytuacji,trzeba podjąć ryzyko i go wyciągnąć,to sprawa życia i śmierci.Ja obiecuję,że oprócztych stu złotych będę jeszcze dopłacać.Pianko,ratuj go przecież nie możemy pozwolić,żeby go zabito. Quote
Pianka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 ja juz mam w hotelu psy bez deklaracji, kolejnego nie jestem w stanie zabierać i robic bazarki. moze zamiast pisac będzie się robic to, tamto (wtedy wiem, ze zostane sama, bo przeciez nikt nic konkretnego nie obiecywał, tylko rzucał propozycje) napiszecie ja pomoge w tym, a ja w tym zrobimy liste innych deklaracji. no. tak jak powyzej azalia deklaruje jednorazowe wpłaty w miare możliwości kto deklaruje bazarki? ogłoszenia? itd. może tak jakoś pójdziemy do przodu Quote
bela51 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Jesli dostane fanty, albo zdjecia, moge robic bazarki. Quote
Pianka Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 super DEKLARACJE STAŁE 15 zł- rodzice 30 zł majka12741 5 zł- bela51 20 zl- ankaa 20 zł- baszon 10 zł- kaskadaffik 15 zł- Ewa87 15 zł- chłopak Ewy87 20 zł - maja602 10 zł - olga7 5 zł- Bjuta 10 zł- wtatara 10 zł- Alter Ego razem 185 zł, brakuje 185 OKRESOWE 10 zł przez 3 miesiace- rita60 50 zł przez 6 miesięcy-szufladowykram -0becnie wpłacone 100 zł JEDNORAZOWE 120 zł- Bjuta 30 zł- rodzice wpłacone 100 zł- azalia 50 zł- ewa gonzales 50 zł- wtatara wpłacone INNE DEKLARACJE azalia- w miare możliwości wpłaty jednorazowe bela51- zajmie się bazarkami jeśli dostanie fanty Quote
aanka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ogłoszenia można wykupić też na bazarku ogłoszeniowym . To przecież 1 psiak . W razie czego też mogę wpłaty jednorazowe oferować . Quote
azalia Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Dziewczyny,wiem że już prosiłam,ale może choć po 5zł miesięcznie wyskrobiecie,mając świadomość,że ratujecie Teriemu życie.A później będziemy czytać,jak on się zmienia na lepsze,proszę Was bardzo,bardzo pomyślcie,zastanówcie się chociaż. Quote
aanka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 moja deklaracja stała cały czas aktualna-2Ozł. Tylko mała uwaga mój nick - aanka , nie ankaa :diabloti::razz: Quote
maja602 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 azalia napisał(a):Domu stałego tak najuż się nie znajdzie,a w hoteliku miałby szansę sprawdzić się w normalnych warunkach,poza schronem.Ja myślę,że w tej sytuacji,trzeba podjąć ryzyko i go wyciągnąć,to sprawa życia i śmierci.Ja obiecuję,że oprócztych stu złotych będę jeszcze dopłacać.Pianko,ratuj go przecież nie możemy pozwolić,żeby go zabito. Masz rację, że w hotelu mógłby spokojnie czekać na DS ale skoro siedzi cały czas w schronisku to trzeba robić ogłoszenia. Do kogo kontakt w sprawie adopcji? Quote
Pianka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 kontakt jest podany na początku watku INNE DEKLARACJE azalia- w miare możliwości wpłaty jednorazowe bela51- zajmie się bazarkami jeśli dostanie fanty aanka- wpłaty jednorazowe w miare możliwości ponowiłam FB, ale narazie oprócz pisania "biedny piesek" nic konkretnego napisałam do Przebieczan na maila, gdzieś posiałam od nich numer telefonu:roll: Quote
Pianka Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Andrzej G. z FB zadeklarował 20 zł przez 6 miesięcy i wplate jednorazową 70 zł. Dziękujemy bardzo. Ciągle mamy mało, nawet zebranie deklaracji innych ciężko idzie:shake: Quote
Olga7 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 bela51 napisał(a):Wiekszosc psów idzie do hoteli bez pelnych deklaracji, a w sytuacja dramatycznych, idą nawet ze znikomą iloscia deklaracji. Czy nie szkoda Wam tego psa ? Nie zasluzył aby podjąc dla niego ryzyko? Jest mlody i ladny, ma sznse szybko znaleźć dom. A jesli przyjdzie mu nawet dluzej pohotelowac, to przeciez są bazarki, wpłaty jednorazowe, akcje cegiełkowe. Ehh.. co bede klepac w klawiature, i tak nic tu ode mnie nie zalezy... Na dzień dzisiejszy suma deklaracji stalych wynosi 205 zl /po doliczeniu dekl.p.Andrzeja z FB./ Wplaty okresowe: 330 zl /w ciągu 6 m-cy/ Wplaty jednorazowe -suma 350 zl -------------------------------------------------------- Quote
azalia Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Ja wiem,że decydujący głos ma Pianka,ale ja myślę,że można Teriego po mału wyciągać,dodając stałe i dzieląc okresowe wychodzi 300zł miesięcznie.Resztę się będzie uzupełniać wpłatami jednorazowymi,bazarkami-czas nagli,schronisko nie będzie czekać w nieskończoność. Quote
zerduszko Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 A ja myślę, że jak kto chętny, to czemu go nie bierze na swoje nazwisko i swoją odpowiedzialność? Quote
Pianka Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 olga7 napisał(a):Na dzień dzisiejszy suma deklaracji stalych wynosi 205 zl /po doliczeniu dekl.p.Andrzeja z FB./ To nie jest stała deklaracja tylko okresowa stałych jest dalej 185 zł zerduszko napisał(a):A ja myślę, że jak kto chętny, to czemu go nie bierze na swoje nazwisko i swoją odpowiedzialność? Dokładnie tak, jak ktoś z was chce moze przejąć ode mnie odpowiedzialność za psa :) zobaczcie, że zebranie nawet deklaracji innych nie jest łatwe, nikt do tej pory nie zaproponował ogłoszeń, pisaliście o bazarkach tylko bela zaproponowała pod warunkiem, ze będzie mieć fanty, a jesli nie będzie mieć? za mało jest deklaracji Quote
bela51 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='zerduszko']A ja myślę, że jak kto chętny, to czemu go nie bierze na swoje nazwisko i swoją odpowiedzialność? Wiecie co, doskonale wiem, co to odpowiedzialnosc finansowa za psa w hotelu, bo mam ich pare. I niejednokrotnie to ja musze sie martwic skad wziac na zaplacenie czynszu, albo pozyczam ze swoich dopóki nie splyną wplaty, albo gdzies nie wyzebram dodatkowych. Mysle, ze takie klopoty są wpisane w nasza działalnosc. W przypadku, gdy psu grozi uspienie nie zastanawiałabym sie na pewno. Ale to nie jest mój pies i nie mój watek. Zaangazowalyscie sie w pomoc temu terierkowi, a teraz co ? Ma zostac uspiony bo brakuje 100 zł stałych deklaracji ? Nie bedziecie miec wyrzutow sumienia? Ja miałabym. Nie bede sie juz odzywac na tym wątku, bo za bardzo emocjonalnie do tego podchodze. Prosze o pw, kiedy Tery bedziei w hotelu, wplace swoja deklaracje za kilka pierwszych miesiecy i zrobie bazarek. Ze swoich fantów. Quote
Recommended Posts