Pianka Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Bjuta napisał(a):To jest przepełnione schronisko (jak wszystkie zresztą), nie ma jak go odizolować - Pianka już to wyjaśniała. Przecież dlatego został przeznaczony do uśpienia - że to nie jest w porządku. Dokładnie tak. Nie jest w porządku narażanie innych psów dlatego Teri ma iść do uśpienia. Pisałam już kilka razy, że jest przepełnienie, czytajcie moje posty. Jego nie ma gdzie dać. Chyba że spróbować wrzucić go na ten większy wybieg, ale tam on sam jest gryziony, przynajmniej do tej pory tak było. Teri dostaje dodatkowe dni życia tylko dlatego, że jest próba wyciągnięcia go do hotelu, w innym wypadku juz dawno byłby uśpiony Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Teri dostał dodatkowe dni życia,po to aby mógł być wyciągnięty do hoteliku,ale to nie będzie trwało w nieskończoność.Bardzo proszę,niech każda i każdy z nas jeszcze raz się dobrze zastanowi i przemyśli,czy da radę przeżyć jak będzie mieć kilka złotych miesięcznie mniej.Mam nadzieję,że przynajmniej część osób poradzi sobie,niestety Teri bez naszych pieniędzy sobie nie poradziTERI UMRZE i nic i nikt nie przywróci mu życia,które jest młode,zdrowe i pełne nadziei,do czasu,gdy mu ją bezpowrotnie odbierzemy. Quote
bela51 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Azalia, ten wzruszający apel chyba mało kto czyta. Po prostu trzeba rozesłac wątek. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Bjuta napisał(a):To jest przepełnione schronisko (jak wszystkie zresztą), nie ma jak go odizolować - Pianka już to wyjaśniała. Przecież dlatego został przeznaczony do uśpienia - że to nie jest w porządku. Dlatego wlasnie pytalam konkretnie o tę budę dla niego ,bo podobno bylo czy jest w tym schronie ponad 30 bud ? Lepsze to może wyjscie dla Teriego ,choć to niewola ,niż ma gnębic tam w klatce znowu innego psa i nie daje mu wyjść wcale. Lepszy lancuch i buda niż głód i blokowanie albo pogryzienie tego biedaka . Co za czort z tego Teriego ,jak nie bojki na wybiegu to gnębienie kolejnego psa w malej klatce pewnie. Może jednak znajdzie się buda dla tego zbója ? Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Olga,ja wszystko rozumiem i zgadzam się z Tobą,że lepsza była by buda,żadne zwierzę nie powinno być zaszczute.Może jego kiedyś też tak traktowały inne psy,ta agresja skądś się wzięła.Widzę jednak,że nikt na dogo nadal nie interesuje się losem psa,to bardzo smutne,bardzo... Quote
bela51 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Wiele osob jest zadeklarowanych po same uszy. Ja ze wzgledow i sentymentalnych i finansowych staram sie ograniczyc do pomocy ONkom. Ale dla terierka wyskrobałam skromna deklaracje, bo szcerze mi go żal. I chyba wiele osób tez by to zrobiło. Jedyne wyjscie to rozsyłanie watku. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Obawiam się ,że jesli nie uzbieramy tej kwoty stalych wplat -brakujących 200 zl to na darmo nasze starania i pies zostanie uśpiony lada tydzień ...Z jednej strony sam sobie winien ,z drugiej strony nie bylby taki pewnie ,gdyby nie trafil do schronu.Nie da się psu tego przetlumaczyć ,niestety,by nie atakowal slabszych psow -wspolnie z innymi psami na wybiegu ,czy kojcu ..:shake: A gdyby tak posumować te deklaracje -wszystko do kupy i podzielić na 300zl /plus karma wtedy/ to wtedy starczy na 2 m-ce oplaty hoteliku a potem byśmy musieli znow zbierać na następne m-ce od nowa ...?:roll: Bo inaczej Teri nie doczeka ratunku żywy . Policzylam wszystkie deklarowane wplaty razem i jest kwota 845 zl -wszystkiego ,ale kwoty stale ujelam miesiecznie -tzn. np.165 zl mamy na 1 mc -i na każdy m-c ta kwota będzie powtarzana . Czyli :na kazdy m-c będą wplaty w sumie na 165 zl a resztę trzeba by dobrać z tych pozostalych wplat /czyli okresowych i jednoraz./ to wtedy by nam starczylo na oplacenie 3 mcy pobytu psa w hoteliku. Quote
wtatara Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 ja jak brałam Vanilka do hoteliku nie miałam deklaracji a potem sie wszystko rozwinęło. A ma on wydarzenie na FB Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No to może wtataro przekonasz Piankę ,żeby jednak zaryzykowala i przy obecnej kwocie 845 zl wszystkich wplat i potem co m-c wplacanych chocby tych 165 zl - policzyla srednią z tych kwot i by starczylo na początek na 3 m-ce hoteliku . Jak policzyć 165 x 3 mce =495 zl to z tej kwoty lącznej zabraknie nam na oplacenie za 3 m-ce hoteliku tylko 100 zl -za caly kwartal . Już kombinuje jak potrafię,żeby tylko wymyślec sposob. Nie wiem ,czy jest na FB-podobno tak ,ale można zrobić mu nastepne wtedy ? Ja nie wiem. Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No właśnie,ponieważ tu chodzi o życie to myślę,że tak jak pisze olga7 i wtatara trzeba poszukać miejsca w hoteliku i chłopaka wyciągnąć.Ja dałam jednorazowo 100 zł,ale też będę dopłacać jeszcze,mam nadzieję,że inni też coś dorzucą.Pianka,co o tym myślisz?Może jakieś bazarki,cegiałki ,lepsze,płatne ogloszenia.Trzeba coś zadecydować,bo go uśpią i będzie po psie.Dziewczyny wyciągały psy,które miały mniej pieniędzy i ich życie nie było zagrożone. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 azalia napisał(a):Olga,ja wszystko rozumiem i zgadzam się z Tobą,że lepsza była by buda,żadne zwierzę nie powinno być zaszczute.Może jego kiedyś też tak traktowały inne psy,ta agresja skądś się wzięła.Widzę jednak,że nikt na dogo nadal nie interesuje się losem psa,to bardzo smutne,bardzo... Widzisz azalio ,ile jest różnych psów do ratowania ,cięzko przebić się wszystkim na forum a każdy pies potrzebuje pomocy a skąd brac tyle funduszy ,by wszystkim starczylo ...Miejsce w hoteliku u LILUtosi jest -czeka ,ale też czekać nie będzie wiele tyg. -stracimy miejsce a potem to już psa nie będzie .Dlatego prosilam LILU ,aby obniżyla nam może tę kwotę oplaty za Teriego ,ale jak pisze nieco wczesniej ,nie da rady ....Ekonomia jednak jest tu górą .Jak nie ten pies ,to inny bedzie tam.Tylko ,że temu psu grozi Morbital niedlugo . :shake: Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 A swoją drogą zastanawiam się,jak schronisko sobie znim radziło przez 2 lata,bo Teri tyle tam przebywa.Podejrzewam,że nie był od początku taki uciążliwy,może to właśnie schronisko go tego nauczyło,może on był wcześniej atakowany i musial nauczyć się bronić.Teri był wykastrowany 25 lutego,a hormony uspokajają się z 2 miesiące po kastracji,także powinien jeszcze się wyciszyć. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Czytalam gdzies na necie i dogo ,że po kastracji hormony mogą aż do 6 m-cy potrzebowac czasu,by ustawic nową swoją pracę i nieraz tak dlugo to może trwać ,ale to max czas i rzadko kiedy aż tyle m-cy na to organizm potrzebuje .Na ogol to 2-4 m-ce trzeba czasu. Quote
azalia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Hormony wyciszają się od 2 do 6 miesięcy po kastracji,a Teri był kastrowany 25 lutego,to zakładając średnio 4 m-ce,a one miną w czerwcu.Także miejmy nadzieję,że chłopak trochę usiądzie na pupie i nie będzie tak szalał,zresztą myślę że warunki w jakich pies przebywa,bezpieczeństwo i miłość mają fundamentalne znaczenie.Trzeba po prostu dać mu szansę,myślę że on potrafi ją wykorzystać. Quote
Olga7 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Najbardziej pomoże w tym jednak zabranie go ze schronu i to jak najpredzej ,bo za schronową bramą na spacerach nawet Teri nie jest agresywny do psow wokol siebie . To schroniskowe psy w ogromnej ilości i atmosfera oraz stres w każdym psie tak go nakręca i gromadnie siebie nakręcają aż trafi się slabszy dużo pies -ofiara ich. Quote
maja602 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Teri ma tydzień na znalezienie domu. Watek powstał w grudniu 2010r. Czyli od tamtego czasu nie udało się zebrać kwoty potrzebnej na jego zabranie ze schroniska. Gdyby każdy, kto tu pisze zadeklarował 10 zł. to chyba by starczyło. No więc proszę o deklaracje. Czy w miedzyczasie ktoś szukał domu stałego dla Teriego? Czy ma ogłoszenia? Trzeba mu jak najszybciej znaleźć DS a hotelik traktować jako etap przejściowy. Quote
fiorsteinbock Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Wiesz, nie tak łatwo zadeklarowac chocby 10zł bo jak pisala Bela51 wiekszosc z nas jest po uszy zadeklarowana i wowczas te 10zł jest nie do przeskoczenia. Mamy z azylowskiego schroniska pare psów na hotelikach i zaden nie ma kompletu deklaracji, co miesiac wspieramy sie bazarkami i dodatkowymi wplatami jednorazowymi. Poki co udaje sie placic regularnie a niektore psy maja zapas finansowy. Moze warto sprobowac w przypadku Teriego. Wiem, ze ryzyko jest ogromne bo masa psów siedzi w hotelikach a na koncie ogromne braki. Ale jest przeciez szansa, ze szybko znajdzie dom a czas spedzony w hoteliku moze sie zamknac w 2-3 miesiacach. Quote
Pianka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Gdyby Teri był jedynym "moim" psem bez deklaracji to nie byłoby problemu. Ale mam w hotelu chorego na nużyce Ibisa bez połowy deklaracji, teraz w sobote jedzie do hotelu Bruno równiez bez pełnych deklaracji. Nie da rady kolejnego, bo wiem, że zostanę z nim sama potem. Agresja Teriego nie wynika z hormonów kastracja mu nie pomoże. Wczesniej on sam był gryziony, jest napisane w 1 poście, że był kilka razy pogryziony. Tylko wtedy był na wybiegu, wiec nie czuł sie taki pewny. Gryzie żeby zdominowac inne psy, bo takiego sposobu przeżycia się nauczył w schronisku. Moze jak wyjdzie ze schroniska to przestanie bo nie będzie musiał walczyć. Możemy jeszcze spróbować zapytać w Przebieczanach. Tam będzie w kojcu, ale jeśli nic się nie zmieniło z opłatami to doba będzie 10 zł. Ale trzeba zapytać jeszcze. Bjuta jesteś jeszcze? zapytasz? Quote
wtatara Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 deklaracja stała 10 zł. Mam Dudzię i wiecej nie dam rady- przepraszam Quote
Olga7 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Bjuto-zapytaj zatem w Przebieczanach,gdyż tam jest taniej - 300zl a 370 to duża różnica jednak,gdy brakuje nam ok.200 zl/mc jeszcze. Może tak uda się nam jakoś wybrnąć z tej sytuacji i uratowac Teriego? Dziękujemy watataro -im więcej deklaracji stalych ,tym bliżej jesteśmy uratowania zycia psa. Quote
azalia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dziewczyny,proszę Was przemyślcie jeszcz,może po 5zł m-cznie dacie radę.Niedługo go uśpią... Quote
Ewa87 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Kurczę, oby się udało. Moje deklaracje aktualne. Quote
Alter Ego Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Dam 10 zl stalej. Przy okazji, prosze, prosze, prosze, zajrzyjcie na watek malutkiego, wiekowego Piko, ktory marnieje w schronie. Koledzy z boksu mu dokuczaja. Robi sie coraz bardziej smutny... :-( http://www.dogomania.pl/threads/192796-Przyjaciel-dla-leniucha.-Grzeczne-ułożone-pieski.I-tylko-Piko-wciąż-czeka-( Quote
Pianka Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 dziekuje :) jest połowa deklaracji :) DEKLARACJE STAŁE 15 zł- rodzice 30 zł majka12741 5 zł- bela51 20 zl- ankaa 20 zł- baszon 10 zł- kaskadaffik 15 zł- Ewa87 15 zł- chłopak Ewy87 20 zł - maja602 10 zł - olga7 5 zł- Bjuta 10 zł- wtatara 10 zł- Alter Ego razem 185 zł, brakuje 185 OKRESOWE 10 zł przez 3 miesiace- rita60 50 zł przez 6 miesięcy-szufladowykram -0becnie wpłacone 100 zł JEDNORAZOWE 120 zł- Bjuta 30 zł- rodzice wpłacone 100 zł- azalia 50 zł- ewa gonzales 50 zł- wtatara wpłacone Quote
wtatara Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 proszę zabierajmy go , a może zrobić Allegro cegiełkowe. Widziałam takie sliczne, zrobione przez nasza dziewczynę i ludzie kupuja Quote
Recommended Posts