porterin Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Weźcie się kobiety nie kłóćcie, to to śmieszne. Po pierwsze jeszcze raz mówię podanie blędnego wieku na ringu przez hodowce nie jest żadnym przekrętem, ani zbrodnią - najnormalniejsza sprawa na świecie. Ja znam daty urodzenia moich psów, ale jak sędzia pyta: W jakim jest wieku? to po prostu tego nie wiem. To znaczy teraz wiem, że się nie przygotowałam do wystawy:lol: Ale tak normalnie to nie wiem i muszę sobie policzyć. Porównywanie czegoś takiego do złamania regulaminu wystawowego (zgłoszenie psa do klasy, w której nie powinien być) też jest śmieszne. To są dwie różne rzeczy. Strumyk weź powiedz coś więcej o tych łapówkach, bo mnie to interesuje - też zawsze o tym syszałam, ale nigdy nie widziałam i nie próbowałam. Sędziowie robią różne rzeczy, to na pewno - najczęściej nie sędziują po naszej myśli, albo są układowi, ale z tymi Karaibami to przesada. Albo lepiej nie mów, bo to temat wystawy w Gdańsku, a nie afera łapówkowa w PZPN. I tylko mam nadzieję, że za tego Intera, za którego serdeczne gratulacje, podobnie jak dla pozostałych zwycięzców, bomba tu za chwilę nie wybuchnie. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak wygląda sytuacja w sukach? Quote
bill Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Ja nie widze zadnego oszustwa,to wogóle smieszne ja bym sie nie osmieszał takimi stwierdzeniami, po pierwsze suczka która wygrała,miesciła sie w klasie w której była wystawiana jezeli chodzi o aspekt poprawności wieku, handler nie musi znać wieku psa, sedzina pyta sie tylko oriętacyjnie o to,a w tym przypadku padła odpowiedz "nie wiem, ma na pewno skończone 7 miesiecy" co sie doskonale zgadza z prawdą. Suczka która wygrała była leprza i tyle sedzina to umotywowała ja tu nie widze przekretu, a widze natomiast rozgoryczenie i niesłuszne oskarzenia osoby dopiero zaczynajcej kynologiczna zabawę i kto tu psuje atmosfere na forum sobie i innym, jezeli widzisz tu jakiś przekret to słucham, bo porównywanie tego do niepoprawnego zgłoszenia Leonarda jednak jest róznicą, jezeli tego nie widzisz to juz nie mój problem. A po drugie wysuwanie i mówienie o plotkach i podpłacaniu sędziów swiadczy tylko o kulturze osobistej osoby to piszacej i o jej klasie, masz dowody podaj, chetnie posłuchamy Wystawy sa takie jakie sami je tworzymy pamietajmy o tym.I wiecej szacunku na poczatku zabawy kynologicznej do tych co robią to juz kilka lat. I taka pewna rada na przyszłosć lepiej nie słuchac wszytskich wokoło co mówia i pisza ,sugerować sie plotkami, ale poznac osoby które sie oczernia porozmawiac i przekonać sie na własnej skórze jak jest w rzeczywistości, a nie rzucać błotem bo tak powiedził ktoś kto zasłyszał od kogoś, chyba ze ktoś chce zostac pionkiem, i uprawiać czarne PR. Quote
acroba Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Ja tam nic juz nie rozumiem... Ja znam daty urodzenie psow. Ale w tej chwili jak by mnie ktos zapytal ile maja..musialabym policzyc dokladnie.Ebola jest wystawiana w szczeniakach, teraz wchodzi w wiek mlodziezowy, i za kazdym razem licze sobie czy lapie sie juz na ta a nie inna klase...ale niech nikt nie pyta ile ma miesiecy...:oops:..zawsze musze na palcach liczyc... Zupelnie jest inaczej jak masz swojego jednego ukoffanego psa a inaczej jak masz hodowle. Sa wazniejsze sprawy ktorymi sie trzeba zajac i pamietac. Ja nie widze w tym nic zdroznego. Co do sedziowania.Tak to jest ze z jednych wystaw czlowiek wychodzi na lokacie II- III- IV i jest zadowolony z opisu.A jest mnostwo takich ze jest sie na lokacie I a opis...hmmm...no niewiele mowiacy. Po jakims czasie czlowiek sobie wybiera wystawy i sedziow do ktorych jezdzi a do ktorych nie jezdzi bo nie ma po co. Tekst o lapowkach...he he he he .Nie wiem czego konkretnie on dotyczy. ZKWP ,wystawy w Sopocie, sedziny czy Staff-ki ... Ja mysle ze wyniki psow na wystawach mowia same za siebie...a trzeba by miec cale FCI w kieszeni zeby wygrywac wszedzie. I kazdemu kto wygrywa mozna to zarzucic... niestety... Quote
Alicja Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 ......ale chyba po to jest forum ,aby można się było podzielić spostrzeżeniami , a takowe mogą być na przyszłosć wskazówką czy pouczeniem dla innych..................... Quote
strumyk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='porterin'] Porównywanie czegoś takiego do złamania regulaminu wystawowego (zgłoszenie psa do klasy, w której nie powinien być) też jest śmieszne. To są dwie różne rzeczy. Alez ja nie mowie o zlamaniu regulaminu, tylko o wprowadzeniu sedziego w blad. Strumyk weź powiedz coś więcej o tych łapówkach, bo mnie to interesuje - też zawsze o tym syszałam, ale nigdy nie widziałam i nie próbowałam. No widzisz, to tak jak ja. Sędziowie robią różne rzeczy, to na pewno - najczęściej nie sędziują po naszej myśli, albo są układowi, ale z tymi Karaibami to przesada. Czy Karaiby czy uklad to dla mnie zadna roznica - obie rzeczy sa nieuczciwe. I tylko mam nadzieję, że za tego Intera, za którego serdeczne gratulacje, podobnie jak dla pozostałych zwycięzców, Jak najbardziej gratulacje. Mi sie podobaja psy ze Staff-ki i slusznie im sie naleza wszelkie lokaty, o ktorych pisza, bo psy sa po prostu dobre i hodowla dba o to, zeby byly lepsze. No tak mi sie wydaje jak czytam i ogladam. Ale jezeli Wera nie mogla sie pomylic w liczeniu wieku Leonarda, to tak samo nikt inny nie moze. Quote
acroba Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 strumyk napisala: Ale jezeli Wera nie mogla sie pomylic w liczeniu wieku Leonarda, to tak samo nikt inny nie moze Dla mnie to sa dwie kompletnie rozne sprawy. Co innego zgloscic psa do klasy w ktorej nie ma prawa byc, co innego zle podac wiek psa na ringu.Zwlaszcza ze na ringu pies nie byl z wlascicielem . Quote
porterin Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Dla mnie to sa dwie kompletnie rozne sprawy. Dokładnie dwie różne sprawy jak już pisałam i nie da się ich porównywać. Poza tym sędzia pyta o to orientacyjnie, a i tak swoje wie. No niestety, sędzia ma oczy i swoje wie. Quote
strumyk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='bill']Ja nie widze zadnego oszustwa,to wogóle smieszne ja bym sie nie osmieszał takimi stwierdzeniami, a ja bede pozwolisz? dla mnie jest to wprowadzenie sedziego w blad po pierwsze suczka która wygrała,miesciła sie w klasie w której była wystawiana jezeli chodzi o aspekt poprawności wieku czytaj ze zrozumieniem - nigdzie nie napisalam, ze byla zle zgloszona Suczka która wygrała była leprza i tyle sedzina to umotywowała ja tu nie widze przekretu, LEPSZA Czy ja napsialam, ze wygrala gorsza suka? Pokaz mi gdzie?Czy ktos moze w koncu zrozumiec, ze ja nie mam pretensji o wynik? Wkurzylo mnie zanizenie wieku. Suka byla lepsza. Jest duzo lepiej rozwinieta, wyglada jak dorosla suka, a Lindzior przy niej to szczypawka. Plus inne cechy, ktore sie moga bardziej lub mniej podobac sedzinie. Sedzia tez czlowiek, ma swoj gust i tyle. Jak najbardziej zgadzam sie z tym co kiedys napisala (chyba Staff-ka) - trzeba pamietac, ze sedzia wybiera sposrod psow jakie sa w stawce i wybiera psa wg niego najlepszego, najbardziej zblizonego do wzorca. Wiec po raz kolejny podkreslam - nie mam pretensji co do wyniku. a widze natomiast rozgoryczenie i niesłuszne oskarzenia osoby dopiero zaczynajcej kynologiczna zabawę Nawet mnie nie znasz, ale oczywiscie wiesz jakie jest moje kynologiczne doswiadczenie. Wyjasniam, ze kynologia to nie tylko wystawy. Chyba, ze dla Ciebie. i kto tu psuje atmosfere na forum sobie i innym, jezeli widzisz tu jakiś przekret to słucham, bo porównywanie tego do niepoprawnego zgłoszenia Leonarda jednak jest róznicą, ok, mozemy sobie slodzic, mi tam ryba bede sie rozczulac nad kazdym wklejonym zdjeciem psa, bez wzgledu jak wyglada mowic, ze super i pokazuj sie jak najwiecej (bo mam szanse wtedy wygrac :evil_lol:) spoko, masz jak w banku - bedzie milo, slodko, jak u sasiadki na imieninach Co do Leonarda to uwazam, ze zanizenie wieku ma wiekszy wplyw na ocene niz zawyzenie, a jakbys nie pamietal to byl zgloszony o tydzien za wczesnie do klasy szczeniat - szczeniat! czyli mial 5 m-cy i 3 tygodnie jezeli tego nie widzisz to juz nie mój problem. czyli juz nie bedziesz nic pisal? bo mi nie zalezy, zebys zobaczyl o co mi chodzi A po drugie wysuwanie i mówienie o plotkach i podpłacaniu sędziów swiadczy tylko o kulturze osobistej osoby to piszacej i o jej klasie, masz dowody podaj, chetnie posłuchamy Wystawy sa takie jakie sami je tworzymy pamietajmy o tym.tez zawsze powtarzam, ze wszystko zalezy od ludziI wiecej szacunku na poczatku zabawy kynologicznej do tych co robią to juz kilka lat. dlaczego? dlaczego mam sie godzic na to co robi ktos tylko dlatego, ze jest starym wyjadaczem? pozwol, ze bede szanowac tych, ktorzy na to zasluguja i sama bede wybierac ludzi godnych szacunku I taka pewna rada na przyszłosć lepiej nie słuchac wszytskich wokoło co mówia i pisza ,sugerować sie plotkami, ale poznac osoby które sie oczernia porozmawiac i przekonać sie na własnej skórze jak jest w rzeczywistości, a nie rzucać błotem bo tak powiedził ktoś kto zasłyszał od kogoś, wlasnie poznaje, i cos musi jednak byc w tym co ludzie mowia Quote
strumyk Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='acroba']Ja znam daty urodzenie psow. Ale w tej chwili jak by mnie ktos zapytal ile maja..musialabym policzyc dokladnie. Ja tez musze :razz: Tekst o lapowkach...he he he he .Nie wiem czego konkretnie on dotyczy. ZKWP ,wystawy w Sopocie, sedziny czy Staff-ki ... dotyczy ogolu, nie mowcie, ze nie czytacie innych topikow :) Ja mysle ze wyniki psow na wystawach mowia same za siebie...a trzeba by miec cale FCI w kieszeni zeby wygrywac wszedzie. I kazdemu kto wygrywa mozna to zarzucic... Jak najbardziej wyniki potwierdzaja i wciaz nie o wynik mi chodzi :) Quote
Alojzyna Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Gorące gratulacje dla wszystkich, którzy wykazali się hartem ducha i ciała by uczestniczyć w wystawie!!!! Osobne gratulacje dla wszystkich zwycięzców!!! :multi: Gratulacje dla STAFFKARA za ukończenie INTERA!!! :laola: Czy ktoś się zlituje i poda pełne wyniki????? Albo chodziaż przepisze z katalogu jakie psy były zgłoszone w poszczególnych klasach ;) A wracając do tematu - jadąc gdzieś na wystawę z Ayką, ZAWSZE liczę ile ta moja maupa ma lat (miesięcy) i gdybym miała wejść na ring z jakimkolwiek psem od nas, to zabijcie mnie, bez policzenia na palcach nie potrafiłabym powiedzieć w jakim, co do miesiąca dokładnie jest wieku... Quote
porterin Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 No kurcze nie doczekamy się chyba to ja piszę,, co wiem. Stawka skopiowana z innego forum, nie z katalogu. SBT Staffordshire Bull Terrier, pies, championów - GOLD CHARGER Buldożer II(FCI) Staffordshire Bull Terrier, pies, championów - LAPIS NIGER Buldożer III Staffordshire Bull Terrier, pies, championów - STAFFKAR I CACIB, CWC, BOB, NPWR, BOG II Staffordshire Bull Terrier, pies, młodzieży - DOMINUS Tak Wiele Miłości II Staffordshire Bull Terrier, pies, młodzieży - LARES z Hambalek Busin III bdb Staffordshire Bull Terrier, pies, młodzieży - MAGNETIC BOY Buldożer nieobecny Staffordshire Bull Terrier, pies, młodzieży - XANTARRIAN QADZISS GRANDSTAFF Staff-Ka (FCI) I Zw. Młodzieży - ukończył Młodzieżowy Championat - gratulacje Staffordshire Bull Terrier, pies, otwarta - TAKO Bałtyckie Perełki I bdb Staffordshire Bull Terrier, pies, pośrednia - LARRY FLINT Pullera II Staffordshire Bull Terrier, pies, pośrednia - LEADER OF THE GANG Pullera nieobecny Staffordshire Bull Terrier, pies, pośrednia - WWW KNIGHT ERRANT Port Erin I CWCRes CACIB Staffordshire Bull Terrier, pies, szczeniąt - JAKARD WEJHERSTAFF DŻEZ JAMBOREE WO Staffordshire Bull Terrier, suka, championów - HEBA NOVA Pullera I CWC CACIB BOS Staffordshire Bull Terrier, suka, championów - HEROINE GIRL TWM Pullera III Staffordshire Bull Terrier, suka, championów - PENNY LANE Port Erin nieobecna Staffordshire Bull Terrier, suka, championów - TORRIDA KASKARINDA Staff-Ka (FCI) II RES CACIB Staffordshire Bull Terrier, suka, młodzieży - DEE DEE Alicame II Staffordshire Bull Terrier, suka, młodzieży - DESERT ROSE Berserker I Zw. Mł Staffordshire Bull Terrier, suka, młodzieży - MAGIC LADY Buldożer nieobecna Staffordshire Bull Terrier, suka, otwarta - ABIGAIL-ABI Sortis I Staffordshire Bull Terrier, suka, otwarta - A'HERA Button Staffordshire Bull Terrier, suka, otwarta - GOLD HURRICANE Buldożer nieobecna Staffordshire Bull Terrier, suka, otwarta - Sirius FELICITA Staffordshire Bull Terrier, suka, pośrednia - BAMBOLA BAMBINA Sortis Staffordshire Bull Terrier, suka, pośrednia - LA LUNIA Pullera I CWC Staffordshire Bull Terrier, suka, pośrednia - TADJ MAHAL LIFE OF PUMA "Ara"-Scania II Staffordshire Bull Terrier, suka, pośrednia - XENA JAKARD WEJHERSTAFF III Staffordshire Bull Terrier, suka, szczeniąt - QANTANAMERRA KACCIORRA Staff-Ka FCI I WO, BIS PUPPY II Staffordshire Bull Terrier, suka, szczeniąt - Human Dogs (FCI) LINDA EVANGELISTA II WO Quote
Marta Chmielewska Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 To teraz mogę pogratulować, wszystkim zwycięzcom i tym dużym i tym małym, bo juz wiem komu i co ;):laola: Jednocześnie pragnę wyrazić skruchę, iz nie pojawiłam się na wystawie z przyczyn biologicznych :evil_lol::placz:;) i winę swą będe niosła przez lata :lol: Czy mnie oko nie myli, czy Abi ukończyła championat? :cool3: Quote
porterin Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Czy mnie oko nie myli, czy Abi ukończyła championat? Tego właśnie nie wiem, więc napisałam jak napisałam :lol: Quote
monikastanko Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 miały byc foty a tu nic nie widać oprócz moich fot:placz: Quote
wera99 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='acroba']strumyk napisala: Ale jezeli Wera nie mogla sie pomylic w liczeniu wieku Leonarda, to tak samo nikt inny nie moze . A ja bym bardzo prosiła sprawę Wery:roll: zostawić już w spokoju - pomylić się rzecz ludzka - konsekwentnie nie pojawiłam się na wystawie - więc..... proszę Loena w to nie mieszać!!! To zupełnie różne pomyłki!!! Moja ewidentnie wynikająca z niewiedzy na temat wieku MOJEGO psa , a tutaj wiedza hodowcy - faktem jest, który hodowca mając tyle miotów w roku pamięta , który szczeniak jest z którego i kiedy się urodził etc... W Zakopanem Frodo był najmłodszym uczestnikiem i wygrał :cool3: z dwójką konkurentów.... i nawet znalazł się w finałowej szóstce BIS Puppy - więc wiek nie ma tutaj żadnego znaczenia - Moja Wera 2 razy zdobyła BISa Puppy w wieku 6-6,5 miesiąca :razz: . W tej klasie liczy sie przede wszystkim poziom przygotowania psiaka - jego anatomia jest na 2 miejscu !!! Pozdrawiam Katarzyna Quote
bill Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [LEFT]dobrze to ujełaś Wera o to mi własnie chodziło, tu liczy sie przygotowanie i poziom prezentacji bo szczeniak jest w fazie rozwoju;) w tym wieku [/LEFT] Quote
LuDżaX Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 No to mała fotorelacja :D Sobota: Wyruszyliśmy w drogę Niektóre staffiki były znudzone oczekiwaniem na ocenę a inne były oczekiwaniem zmęczone jeszcze inne bacznie obserwowały sytuację na ringu a ten ćwiczył No i wkońcu ocena staffiorów- DŻEZ, chyba jako jedyny zszedł z ringu suchy:D a potem się rozpadało i schowałam aparat. czas wrócić do domu- na focie jakiś pan z samochodu obok(pozdrawaiamy serdecnie) a to po powrocie do domu NIEDZIELA: Rano wyjżałam przez okno ,a ponieważ pogoda była ładna namówiłam tate żeby mnie podwiózł do Sopotu No nie pdało więc porobiłam troche fot:D Mój kochany bernńczyk Mastif shar pei Piękny doberman :lol: I kolejny buldożek mopsiki małe grzywacze owłosione grzywacze papilon pudle boston i sznaucery a potem się rozpdało i pojechałam do domu - i nie doczekałam się BISa Quote
strumyk Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 W zwiazku z tym, ze w zdjeciach lekka posucha - w przeciwienstwie do pogody na wystawie, to wrzucam jeszcze troche zdjec. Wybralam, zeby bylo ciut wiecej niz jest, troche pokadrowalam, wybaczcie jakosc, ale deszcz naprawde uniemozliwial fajne fotki. Wiec: Widownia Lares raz jeszcze Xantarrian Carbo Larry Flint Lapis Gold cacib i rescacib Staffkar Lindzikowa dupcia :) Bojkowa dupcia :) I Bojka w calej okazalosci - na tyle na ile pogoda pozwalala Quote
blaira Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 na gorze to Larry Flint Pullera :) Ta lawka jest zabojcza:crazyeye: przeciez pies nawet tam sie nie moze czuc na niej bezpiecznie, zeby mogl sobie wybic :shake: paranoja Quote
Alojzyna Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 W ubiegłym roku w Sopocie też staffiki były stawiane na ławce (i nikogo to nie dziwiło) Quote
blaira Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Alojzyna, nie chodzi o to ze lawka, bo to jest ok. Tylko chodzi o to ze jak padal deszcz to lawki sa jak slizgawka i ie wyobrazam ustawinie tam psa ;) Quote
Asztir Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Mnie by to nie zdziwiło (bo już widziałam w Katowicach staffiki na ławce), ale jednak myślę, że ta ławka powinna być stanowczo wcześniej przygotowana! ustawiona tak by się nie kiwała i przede wszystkim z jakąś wykładziną tak by pies nie objeżdzał. Ciekawa jestem bowiem jak szczeniaki się zachowywały? a jakby któryś wpadł w panike i zaczął się ślizgać na tym... :shake: Pogoda straszna, współczuje Wam wszystkim tego moknięcia. Wszystkim składam wielkie gratulacje :multi: zwłaszcza zwycięzcom :p Quote
blaira Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Dokladnie oto chodzi, ze zdjecia widze ze lawka postawiona tak zeby byla ( nie wiem czy sie kiwala czy nie). Chodzi mi poprostu o bezpieczenstwo psow. Poslizgnie sie czy spadnie i masz.....:shake: Lawki szkolne nigdy nie byly dla psow :evil_lol: one sluza di pisania , spania na lekcjach:lol: A tak na powaznie chodzi mi jewdynie o to ze pogoda sprawila ze te lawki byly zapewne sliskie, dlatego organizator powinien sie postarac o jakies maty anty poslizgowe ;-) Quote
staff-ka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Witajcie.. A tak na powaznie chodzi mi jewdynie o to ze pogoda sprawila ze te lawki byly zapewne sliskie, dlatego organizator powinien sie postarac o jakies maty anty poslizgowe - tak dokładnie było ,ławka była oklejona i pies stał na wykładzinie ..stał stabilnie i nic sie mu nie rozjeżdżało... Krótko i zwięzle .. bo bardzo niemiło czyta sie po powrocie .. oszczerstwa typu,ze HODOWCA (czytaj Katarzyna Kyrcz- Stachel ) ..CELOWO zaniza wiek pieskowi czy suczce .. w dodatku mówiąc to GŁOSNO (nie szeptając sedzinie do ucha) ,aby PUBLIKA słyszała i KONKURENCJA (oj ona koniecznie w przypadku oszustwa ) .. Tak teraz jak sobie przypominam to zanizylam równiez (tak mi sie wydaje ..bo tez "łapnełam" sie na tym iz zapomniałam :oops: ) Xantarrianowi wiek (tu chyba powiedziałam 16 miesiecy,ale czy ma tyle ..Boże zabijcie mnie nawet w obecnej chwili nie pamietam :shake: jak i Staffkarowi (bo powiedziałam,ze skończył dwa lata ,a on jest z listopada czyli skończył 2,5 ..tak ??) ..no nic ..MUSZE WYKUĆ NA BLACHE TE DATY URODZENIA (ale nie dam gwarancji,ze sie nie pomyle i kolejnego sędziego nie oszukam) .. Zastanawia mnie jeszcze fakt LAPÓWEK ..czy UKŁADÓW .. jechałam z meżem na mini wakacje nad morze (przy okazji zglosiłam psy ,jak i zeszlego roku ..,tez wygrały... moze nie wszystko,ale przynajmniej swoje klasy ..na BIS-ach tez stanely w PARZE HODOWLANEJ na podium - lok.II) ale meritum ..jechałam do Rosjanina ..na terenie wystawy usłyszałam o zmianie sedziego na P.Kozłowska ..zgadnijcie KTÓREMU DAŁAM WIEKSZA ŁAPÓWKE i CO ZROBIŁ p.Burikin z lapówą ode mnie ??!! ..skoro nie dojechał :shake: Kolejne .. podarowałam sedziemu z Hiszpani (za II BiS Puppy ) , Sedzinie z Czech ( za III - Najlepsza Para Hodowlana) i jeszcze sędziemu z Portugali (za Res.BOG ) .. NO I NIE STARCZYŁO NAWET NA MINI WAKACJE .. ( a z tymi sedziami moge sie juz nigdy nie spotkac ,jak i czas był za krótki,aby "wyrobic" sobie układy ... Jedno jest pewne "INTERA" i nie tylko mozna "kupić" ..zgadza sie ,ale za CIĘZKO ZAROBIONE ,WYDANE NA WYSTAWE (zgloszenia),DOJAZD (prawie 700 km.) WŁASNE PIENIAZKI .. a jak juz pokupowałam sobie te wszytskie tytuły .. to mam nadzieje,ze spać bede spokojnie ..chyba,ze mój sen co jakis czas bedzie burzył "rwący potok" .. Ps.Tłumaczą sie winni ,a ja sie do winy żadnej nie poczuwam,takze tłumaczyła sie nie bedę ... Szkoda szanowna Strumyk..,ze jak oferowałam Ci pomoc w sprawie ucholi Twej suczki..to z tej pomocy w Sopocie nie skorzystałas (bo uchole dalej sa nie wzorcowo noszone :roll: ) .. natomiast szybciutko potrafiłas wyrobic sobie o mnie osąd .. na podstawie moich paru słow skierowanych do sedziny - nie wiem ,nie pamietam,ale na pewno ma skończone 7 miesięcy - co jest prawdą !!! Zycze Ci jak najwiekszych sukcesów z suczka ,kupę wygranych ,a przede wszytskim jak najmniej OSZUSTÓW kynologicznych w ringu .. (mnie raczej juz żadko bedziesz spotykała,w tamtych rejonach ..takze juz nic z mej strony Ci nie GROZI :diabloti: ) Z poważaniem Katarzyna K.Stachel Wszystkim innym chciałam serdecznie podziekowac za miło spedzony czas (w tak niesprzyjających warunkach :evil_lol: ) jak i sympatyczna ,zdrowa rywalizacje w ringu ) oraz GRATULACJE dla Wszystkich innych Zwyciężonych !!! Kasiu pączki były PYSZNE ..miodziooo , naprawdę (upss zapomniałam zapytac ..czy to wyrób własny :oops: :cool3: ) [SIZE=2]A wszystkie MUMATY... niech będą zdrowe po tym prysznicu i ŁĄCZMY SIE .. :lol: :lol: [SIZE=2]CHCIAŁAM JESZCZE SERDECZNIE PODZIEKOWAĆ AGNIESZCE (DIAMANT) ZA POMOC JAKA MI OFIAROWAŁA (na ringu obok ) .. AGA JESTES WIELKA !!!!!! a moje suczydło bardzo fajnie z Tobą "pracowało" ..świetnie ,juz wiem,ze mam godnego zastepce w takich okolicznosciach jakie wypadły w Sopocie.. :razz: ,no i dzieki za wór "pieronie jeden" :eviltong: i w ogóle za CAŁOKSZTAŁT :cool1: Najbardziej cieszy mnie fakt,ze własciciele Bójeczki odjechali niezmiernie szczęsliwi .. taki widok wyzwala bardzo duze emocje i wyciska łzy ..ech.. :loveu: Ps.Bójka jest dokładnie z 19 listopada 2005 urodziła się ok 3 nad ranem ... Pozdrawiam ciepło ;) Quote
strumyk Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='staff-ka']Szkoda szanowna Strumyk..,ze jak oferowałam Ci pomoc w sprawie ucholi Twej suczki..to z tej pomocy w Sopocie nie skorzystałas (bo uchole dalej sa nie wzorcowo noszone :roll: ) Ale to nie ma nic do rzeczy i za to jestem Ci wdzieczna. Po prostu w Gdyni rozmawialam z Kasia z Wejherstaffu, ktora powiedziala, ze to ciezki temat z tym lewym uchem, poogladala je i w trakcie rozmowy doszlam do wniosku, ze moze temat zostawie i bede liczyc na to, ze stanie skoro stalo. .. natomiast szybciutko potrafiłas wyrobic sobie o mnie osąd .. na podstawie moich paru słow skierowanych do sedziny - nie wiem ,nie pamietam,ale na pewno ma skończone 7 miesięcy - co jest prawdą !!! Ja nadal twierdze, ze Cie nie znam. Napisalam to co bylo. Stwierdzilam fakt, ktory wydaje mi sie wazny. Bo chyba po cos sedzia sie pyta o wiek, prawda? Moglas rownie dobrze powiedziec, ze ma skonczone 6 i tez bylaby to prawda :cool3: I jak mi sie cos nie spodoba, to nie mam zamiaru milczec. Nie bede po katach puszczac plotek, tylko powiem tak, zeby zainteresowany mogl sprostowac, a wszystko moglo sie wyjasnic. Bo to jak jest, zalezy tylko od nas. No chyba, ze wolicie poobgadywac. Wracajac jednak do caloksztaltu. Osobiscie potrafie rozroznic pewne sprawy i to, ze cos wytkne nie powoduje u mnie calkowitej zmiany pogladow. Nikt nie jest idealny. Szanuje Cie jako hodowce, za to, ze robisz swoje i nie ogladasz sie na innych. Mam po prostu lekkiego hopla na punkcie uczciwosci i chcialabym, zeby swiat byl piekny i sprawiedliwy. I kurde nie jest. A tu mi sie wydawalo, ze zrobilas to celowo. Nie wiem dlaczego, ale celowo. Jezeli nie - to ok. Chyba moim kajaniem mozemy zakonczyc ten watek. I poslodzimy sobie tak jak chcial Bill. Quote
Recommended Posts