Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Moje koleżanki jadąc zobaczyły na drodze psa- tak bardzo chudego, ze natychmiast się zatrzymały. Pies był nie tylko przeraźliwie chudy, ale też ledwo stał na łapach z wycieńczenia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Okazało się, ze to sunia-prawdopodobnie niedawno karmiła.........[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niezastanawiając się wzieły ją z drogi do samochodu. Zadzwoniły do mnie-ja do Kasi Przystał. Kasia na szczęście miała jeszcze miejsce na przyjęcie piesa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sunia jest w typie rasy rhodesiana.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czy ktoś moze zrobić banerek, ogłoszenia????[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie Saszy (tak dostała na imię) Zosia 508-063-271[/FONT]
[FONT=Times New Roman]e-mail:zofiakrystyna@poczta.onet.pl[/FONT]

[FONT=Times New Roman]AKTUALNE INFORMACJE[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kasia zauważyła u Saszy guza -niedaleko sutka- Sasza będzie musiała przejść badania, a następnie operację usunięcia guza i najlepiej sterylizację. Jednak nie mamy ani grosza. Czy ktoś moze wesprzeć Saszę ??[/FONT]

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaka wycieńczona skulona pisia.. biedactwo musiała wymarznąć.Dobrze, ze w odpowiednim czasie zobaczyły ją dobre duszyczki!Jak sie teraz ma? gdzie jest?

Posted

Śliczna chudzina! Ogłoszenia mogłabym zrobić, ale w ten weekend będę w pracy, a od poniedziałku do piątku szkoła, ale myślę, że jednak w tygodniu powinnam w któryś dzień złapać więcej luzu, więc wtedy nad tym przysiądę, a tymczasem możemy ułożyć tekst do ogłoszenia :)

Posted

Ashaski napisał(a):
hej, ale skoro karmiła to nie znaczy że ma młode?? i co z nimi? może też gdzieś tam są i zamarzają??

No właśnie. Słuszne spostrzeżenie. Czekamy na informacje.

Posted

Zosiu mogę jej zrobić allegro. Tylko potrzebowałabym na e-maila tekst do zamieszczenia i informację o kontakcie (czy będzie to ten sam co podany tutaj). Zdjęcia mogłabym natomiast wykorzystać stąd.

Tymczasowo rozliczam Saszę tutaj:
30 zł wpłata 16.12.2010 r. od Łagierek na Saszę
20 zł pieniądze Sonii
Razem 50 zł, które 29.12.2010 r. przelałam na Saszę.

30 zł wpłata od Black Dorian
50 zł wpłata od Katarzyna09 (7 stycznia 2011)
49,50 zł - 1/3 dochodu z bazarku na Saszę, Daszę, Carmen
(12 stycznia 2011)
15,00 zł wpłata Ashaski (14 stycznia 2011)
25 zł wpłata od Katarzyna09 (17 stycznia 2011)
10,00 zł wpłata jednorazowa od Quatro (19 stycznia 2011)
30 zł wpłata od Black Dorian (21 stycznia 2011)
40,00 zł wpłata od Marty tytułem "kundelkowa skarbonka dla Saszy (24.01.2011 r.)

Razem na koncie Saszy 24 stycznia 2011 r. jest 249,50 zł
26 stycznia 2011 r. przelałam za transport Saszy 250,00 zł.
Stan: 0,00 zł

Posted

asl napisał(a):
Zosiu mogę jej zrobić allegro. Tylko potrzebowałabym na e-maila tekst do zamieszczenia i informację o kontakcie (czy będzie to ten sam co podany tutaj). Zdjęcia mogłabym natomiast wykorzystać stąd.

kontakt ten co tutaj, ale prześle Ci tekst na maila-dziękuję:)

Posted

[quote name='Ashaski']Można by wziąć Sasze ze sobą, myśle że jeśli maluchy gdzieś tam są to zaprowadzi do nich, po za tym może ktoś ją tam pozna i coś o niej powie...[/QUOTE]

to było jakieś 300 km stąd ponadto Sasza nie wygląda jakby niedawno karmiła tylko jakby wiele razy rodziła

Posted

[quote name='Zofija']to było jakieś 300 km stąd ponadto Sasza nie wygląda jakby niedawno karmiła tylko jakby wiele razy rodziła[/QUOTE]

Uważam, że na 100 % maluszków w ostatnim czasie nie miała . Moja osobista sunia do tej pory ma wielkie cycuchy po karmieniu a dzisiaj mija dokładnie 3 lata od porodu.
Dzisiaj natomiast zauważyłam, że Saszka ma guz na jednym sutku - może to być włókniak ale lepiej to wyciąć np. przy sterylce. Z doświadczenia wiem, że takie zmiany mogą być groźne :shake:

A ogólnie suni dopisuje ogromny apetyt, i pilnuje miski ( nie tylko swojej ;)). Toleruje inne psiaki i koty ale próbuje dominować. Do dzieci jest ok.
Raczej nie przebywała w domu bo nie potrafi się w ogóle zachować. Skoki po meblach itd. Na smyczy strasznie cięgnie z nosem przy ziemi .
Ale wszystko jest do nadrobienia ;)

Posted

Witam, sunia przejdzie pod opiekę naszej fundacji, staram się znaleźć dla niej jakiś dobry DT, bo chyba ma sporo do nadrobienia jeśli chodzi o cywilizowane życie ;)
Pozdrawiam :)

Posted

[quote name='ma-ja']Witam, sunia przejdzie pod opiekę naszej fundacji, staram się znaleźć dla niej jakiś dobry DT, bo chyba ma sporo do nadrobienia jeśli chodzi o cywilizowane życie ;)
Pozdrawiam :)[/QUOTE]

bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc!!!!!!

Posted

Słuchajcie moja koleżanka nie jest w stranie finansować Hoteliku, moze płacić jakąś część kwoty. Czy ktoś moze wesprzeć Saszę finansowo stałą deklaracją lub nawet środki jednorazowe-cokolwiek

Posted

te zdjęcia lepiej oddają stan suni :-(

i dzisiejsze fotki, jest troszkę lepiej ale nadal jej dużo brakuje (na zdjęciach wyglada lepiej):-(

Zosiu może lepiej przenieść wątek Saszki na ogólny - tam chyba więcej osób zagląda :shake:

Posted

Jeju, chudzinka biedna. Jest naprawdę ślicznym psem. Jeśli chodzi o pieniądze to można pozbierać fanty i zorganizować bazarek. Chyba, że zrobimy coś w stylu bazarku cegiełkowego. Znaleźlibyśmy jakieś ładne zdjęcie bombki i wycenilibyśmy ją np. za 5zł. Zawsze to jakieś pieniądze.

Posted

danielka92 napisał(a):
Jeju, chudzinka biedna. Jest naprawdę ślicznym psem. Jeśli chodzi o pieniądze to można pozbierać fanty i zorganizować bazarek. Chyba, że zrobimy coś w stylu bazarku cegiełkowego. Znaleźlibyśmy jakieś ładne zdjęcie bombki i wycenilibyśmy ją np. za 5zł. Zawsze to jakieś pieniądze.

byłoby wspaniale. bardzo dziękuję