supergoga Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Metaxę poznałam w hoteliku dla zwierząt, gdzie przebywaja nasze fundacyjne psiaki - Lord, Kama. Mała, piękna, 3 miesięczna sunia beagiel została tam oddana przez właścicieli i z początku jej status był niewiadomy. Najpierw miała być oddana, potem - gdy zadeklarowałam, że się nią zajmiemy - Państwo zamierzali zabrać do domu. Postawiłam warunek - zajmiemy się adopcją Metaxy, przejmiemy ją na swój stan posiadania - jeśli dostane pisemne zrzeczenie się psa. Wczoraj je uzyskaliśmy i od wczoraj piękna, radosna i pełna życia, jak beagiel Metaxa jest nasza, fundacyjna. Niestety, także koszt jej utrzymania spadł na nas - a już robimy bokami. Niezastąpiona Iza zaproponowała hotelikowanie psiaka - koszt byłby o połowę niższy niż teraz - czyli dla nas super. Teraz tylko - pomóżcie szukać odpowiedzialnego domu. To sunia i na sterylkę za mała. Czyli trzeba bardzo uważać. Sunia ma typowy beaglowy charakter - wszędzie jej pełno. Nie usiedzi spokojnie, nawet do zdjęcia. Ale śliczna z niej panienka. Pomóżcie nam!!! Quote
snuszak Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 niechciany prezent czy jak? powinna szybko znaleźć domek jako szczeniak beagla byle był to domek odpowiedzialny bo wiadomo, że to wulkaniki energii to potrafią nie jeden dom zdemolować Quote
Karolinn Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mialabym całkiem przyjemny i odpowiedzialny domek dla maludy. Zaraz napiszę do supergogi.:) Quote
supergoga Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Też się zgłosił jakiś domek - niew iem czy to ten sam. Tylko pamietajcie proszę, że to jednak beagiel - ma charakterek, temperamencik - istny wulkan energii. A do tego cudna sunia. Quote
Marylin Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Powiem tak - znam paru włascicieli beagla i faktycznie - trzeba chcieć i umieć się zająć takim psiakiem. Piekna psina, szybko znajdzie domek! Quote
Tomo 2 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Witam. Znamy sprawę łaciatka. Dzięki za pomoc. Jesteśmy w kontakcie z Supergoga Gdy nie wypalą Wasze propozycje to pomożemy szukać domku, choć jej wiek daje duże preferencje ale nie gwarantuje szczęścia Obecnie szukamy domu dla 2 latka z Obornik WLKP. - info z naszego wielkopolskiego podwórka /to jeden z 14 psów beagle/ do adopcji . Pozdrowionka Quote
marta23t Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Gosia z sentymentu do rasy mogę małą zabrać na dt jeśli to Ci w jakiś sposób pomoże:) Quote
supergoga Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Myślę, że na razie nie będziemy robic jej zamętu. Mieszka w tym hoteliku to jeszcze troszke da radę. Dzięki Marta. Mamy juz wizyte przeprowadzoną w Warszawie, dzięki Tomo za kontakt. Brzmi obiecująco. Jedynie martwi mnie że po psa chce przyjechać niepełnoletnia dziewczyna, a do umowy potrzeba jednak kogoś z dowodem tożsamości. Ale to się jeszcze ustali. Sprawdzam domek w Szamotułach - od Karoliny - dzięki. Jutro poprosze Karinę, to podjedzie i pogada. I zobaczymy. Quote
supergoga Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Metaxa w sobotę pojedzie do domku w Warszawie. To pierwszy domek który się zgłosił, wizyta wyszła dobrze - dzięki Tomo za kontakt. Jesteśmy umówieni. Jutro zabiorę sunię do weta na szczepienie - akurat do soboty jeszcze pomieszka w tym samym miejscu i pojedzie do domu. Czyli jutro Krzyś będzie miał cały psiobus. Pojedzie do wet. Lord, Metaxa i Kama. Aneta, dobrze (mam nadzieję), że możesz z nami jechać. Quote
izabelka_70 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 a w razie czego znalazłoby sie miejsce dla Flapa w tym samochodzie? Quote
What May NN Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='izabelka_70']a w razie czego znalazłoby sie miejsce dla Flapa w tym samochodzie?[/QUOTE] ale, my jedziemy dopiero po 16!! Quote
supergoga Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 Sunia jedzie do warszawy pociągiem ze swoja opiekunką, koleżanką opiekunki i fazim, drugim adoptowanym psiakiem z Fundacji. Tylko musze to logistycznie rozegrać. Największy problem to odebrać Fazusia z Buku w sobotę rano - bo nie wiem, jak sobie poradzę z tym fantem. Zobaczymy jeszcze. A u nas kolejne szczeniaki, moloski takie - w dodatku 8 sztuk. super. Quote
supergoga Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Metaxa właśnie spędziła u mnie troszkę czasu, przywieziona przez Anetę, a teraz TZ odwiózł dziewczyny, czyli nową Pańcię Metaxy i Pańcię małego Faziego na dworzec. No...będzie co robić. Sunia ma charakterek i temperament. Razem z Anetą )What May NN) przedstawiłyśmy kilka opcji traktowania suni, co robić, czego nie. Reszta w rękach domku - cierpliwości i konsekwencji. Mam nadzieję, że nie pozwola aby weszła na głowę. Quote
What May NN Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 trzymam kciuki za nowy domek, bo Metaxa poradzi sobie na pewno :-) supergoga możnaby zadzwonić za jakiś czas i spytać czy sobie radzą z nią w nowym domku?? Metaxa to istne tornado - uwielbia wszystko co zakazane ;-) i w dodatku jest taka śliczna, że łatwo można jej odpuścić!! w złym czasie znalazła się w hoteliku, jest do tyłu z socjalizacją!! Quote
supergoga Posted December 11, 2010 Author Posted December 11, 2010 Juz rozmawiałam z Izą, poprosi o nadzór nad Metaxą Panią, która rozbiła w Warszawie wizyte przedadopcyjna - zna się na rzeczy. Oby wszystko było dobrze. Quote
izabelka_70 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 mała próbuje na ile sobie może pozwolić... a hotelik no fajniejsza rzecz niż schron ale socjalizacja w nim też zerowa ;-( będziemy (forum e-beagle) mam nadzieję, że w stałym kontakcie z nową właścicielką Quote
snuszak Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 to pozostaje trzymać kciuki za Metaxę :) Quote
supergoga Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Mam pierwsze wieści. W pociagu sunia o dziwo (czyli prosze Pani) zachowywała się poprawnie, na spacerach także. Kapiel bezproblemowo. W domu szaleje, skacze jak kangur. Na razie ok. Byle praca nad sunią postępowała zgodnie z wytycznymi. Trzymam kciuki. Quote
supergoga Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Kilka fotek Metaxy przed wyjazdem do domu. Cięzko było, ona jest tak ruchliwa, a przytrzymywana, dostawała ewidentnie szału Quote
Recommended Posts