Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jest mi szalenie przykro ze karma na okres miesoaca ktora wziela odemnie marlenka prawie 3 miesiace temu nie dotarla-gdybym miala sygnal wczesniej ze nie dotarla podjechalabym do warki.mam nadzieje ze marlena zalatwi to honorowo bo nieladnie wyszlo-trzeba chociaz napisac jak cos nie pasuje.dzwonilam do pani ali ktora mieszka niedaleko - niestety marlena tez do niej sie nie odzywa.rozumiem ze ktos moze miec klopoty ale trzeba o tym napisac a nie zachowac sie w ten sposob.chyba nie mam co liczyc na nia

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jest mi szalenie przykro ze karma na okres miesoaca ktora wziela odemnie marlenka prawie 3 miesiace temu nie dotarla-gdybym miala sygnal wczesniej ze nie dotarla podjechalabym do warki.mam nadzieje ze marlena zalatwi to honorowo bo nieladnie wyszlo-trzeba chociaz napisac jak cos nie pasuje.dzwonilam do pani ali ktora mieszka niedaleko - niestety marlena tez do niej sie nie odzywa.rozumiem ze ktos moze miec klopoty ale trzeba o tym napisac a nie zachowac sie w ten sposob.chyba nie mam co liczyc na nia

Marlenka, chce przelać DT Jumbo pieniądze za karmę, ale nie wiem ile. Nie wiem też ile powinna za nią zwrócić (nie wiem co to za karma była i ile dokładnie jej było - podobno, aż około 40kg!). Marlenka część tej karmy (2-3kg) zdążyła przekazać DT, ale potem się coś u niej sprawy prywatne posypały i więcej nie dotarła :( Sprawa bardzo się wydłużyła, bo kontakt z Marlenką z wielu powodów jest teraz utrudniony. Czekam na przelew pieniążków, które Marlenka zbierała na swoim koncie dla Jumbo, no i na ten zwrot równowartości karmy... Jesteś w stanie oszacować ile Marlenka powinna zwrócić za karmę?
Dopóki nie dostaniemy tych pieniędzy od Marlenki sytuacja finansowa Jumbo jest fatalna :( Jutro wszystko dokładnie policzę i zamieszczę na pierwszej, ale na pewno mamy ogromne długi względem DT :( a DT ma własnego chorego psa i dużo pieniędzy wydaje na jego leczenie. Nie mogą sponsorować Jumbo :(

Posted

Rozmawiałam z Marlenką na gg. Prześle 150zł Jumbo, które były na jej koncie + 100zł za karmę od Mtf Zalesie (karma podobno była[FONT=MS Shell Dlg 2] puffi z biedronki, gdzie 5 kg kosztuje 10 zł[/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2])[/FONT]. Razem 250zł. Przelew już wyszedł (dostałam potwierdzenie na maila) na moje konto (P.Agnieszka zapomniała podać Marlence nazwisko P.Krzysztofa, a bez tego jak wiemy przelewu zrobić się nie da). Niestety jak zajrzałam na potwierdzenie przelewu okazało się, że Marlenka wpisała tylko jedno moje nazwisko (a noszę dwa). Nie wiem co bank na to. Umówiłyśmy się, że jeśli do poniedziałku przelew do mnie nie dojdzie to się do niej odezwę i Marlenka zrobi przelew jeszcze raz. Czekamy zatem jak zachowa się bank.

Posted

Jesli zostały wpisane pozostale dane poprawnie (adres, numer konta) pieniadze powinny dotrzec. Jesli nie dotra to jeszcze dzisiaj albo jutro z samego rana Marlenka bedzie miec zwrot na konto.

Kociabanda - planujesz wyslac p.Krzysztofowi pieniazki na karme czy tez chcialabys zamowic sucha karme??
I czy w ogole jest mozliwosc zaszczepienia Jumbo?

Posted

obraczus87 napisał(a):
Jesli zostały wpisane pozostale dane poprawnie (adres, numer konta) pieniadze powinny dotrzec. Jesli nie dotra to jeszcze dzisiaj albo jutro z samego rana Marlenka bedzie miec zwrot na konto.

Kociabanda - planujesz wyslac p.Krzysztofowi pieniazki na karme czy tez chcialabys zamowic sucha karme??
I czy w ogole jest mozliwosc zaszczepienia Jumbo?

Jumbo już zaszczepiony (70zł). Poprawiłam rozliczenie w drugim poście i czekam na ten przelew od Marlenki. Jesteśmy 175zł na minusie i potrzebujemy jeszcze dozbierać 200zł na kastrację!! :(

Pieniądze dla DT przeleję na konto Pana Krzysztofa.

Na dokładkę ogłoszenia, które ja robiłam dla Jumbo były z nr telefonu Marlenki. Teraz trzeba zrobić nowe i nie wiem na kogo podawać nr telefonu. Przecież ja nawet psa nie widziałam na oczy. Nic o nim nie umiem powiedzieć :( Trzeba chyba znaleźć na dogo kogoś z Warki, kto zastąpi Marlenkę przynajmniej w prowadzeniu adopcji...

Posted

Ale ja czasami tez prowadze rozmowy w sprawie adopcji psow ktorych nie widzialam. UWazam, ze wstepna selekcje powinnas Ty prowadzic. Takie jest moje zdanie. Po prostu zadzwon do p.K i dowiedz sie wszystkiego o Jumbo :)

Posted

Ja nawet nie mam telefonu do Pana Krzysztofa. Mam jedynie kontakt mailowy z Panią Agnieszką (znajomą DT Jumbo). Wydaje mi się, że za dużo w tym wszystkim pośredników i na prawdę powinien być na miejscu ktoś, kto przynajmniej adopcją się zajmie... Nie wyobrażam sobie jak miałabym opowiadać ludziom o psiaku, którego nie znam :( I jak w takim przypadku odpowiadać na ich pytania? Zresztą nawet treść ogłoszenia jak pisałam (na podstawie tego co wiedziałam od Marlenki) to bzdur popisałam, bo się teraz dowiedziałam, że Jumbo boi się chodzić na smyczy, a ja pisałam, że pięknie chodzi... taaa. Na dokładkę Jumbo ma podobno problem z akceptacją obcych. To też mu nie rokuje dobrze :(
DT wciąż bierze pod uwagę tą możliwość, że Jumbo mógłby u nich już zostać, ale jak na razie nie dogadał się z psem Państwa (z suką już ok) i decyzji jeszcze nie podjęto. Tyle wiem z maili... W takim przypadku na wszelki wypadek trzeba Jumbo ogłaszać, bo nie wiemy czy DT zdecyduje się nim zająć na stałe, a tu nie wiadomo kto miałby się adopcją zająć... :(

Posted

to na pewno. Tylko z kasą ciężko :( Nie mam nawet już z czego kolejnego bazarku zrobić :( Nie wiem poszukam. Może jeszcze coś znajdę...
W celach adopcyjnych poszukam kogoś z Warki, kto mógłby monitorować sprawy na miejscu, a z finansami muszę coś wymyślić i zacząć działać od poniedziałku... Na kastrację poproszę o pomoc kundelkową skarbonkę i sterylkową skarbonkę... Zawołam więcej Cioteczek na wątek... Pojęcia nie mam no :( Może przez weekend coś wymyślę...

Posted

obraczus87 napisał(a):
To dobrze ze kaska dotarla ;)

Mozna pomyslec nad jakims takim bazrakiem wirtualnym znowu. :)

no myślę właśnie, ale czy to nie będzie szczyt bezczelności robić taki sam raz za razem :P