Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 04.04.2011 [SIZE=4]Jumbo nie szuka już domu... Zostaje na stałe u Pana Krzysztofa i jego żony :) Jumbo ma dom! :multi: 09.12.2010 Psiak złapany i bezpieczny na DT u Pana Krzysztofa oraz jego żony :multi: Jumbo nie potrzebuje wiele... ale jedzonko i szczepienia też kosztują... BARDZO PROSIMY O DEKLARACJE dla JUMBO :modla:[SIZE=4] Potrzeba tylko 100zł miesięcznie!! JUŻ JESTEŚMY NA MINUSIE :( (Rozliczenie w drugim poście) [SIZE=4]Liczy się każdy grosik!... :modla: 29.11.2010 Dostałam maila od Pani Agnieszki, która napisała mi, że będąc przejazdem w Warce trafiła na czarnego pieska koczującego przy drodze z Warki do Kozienic.... Cóż mogę zrobić? :-( Nawet go nie nakarmię. Mieszkam 80km od Warki... Za oknem mróz, pada śnieg, a piesek sam... zmarznięty, głodny, porzucony... :-(:-( Na szczęście Marlenka zgodziła się pójść do pieska. Pies nadal jest. Czeka... Uroczy, niewielki, czarny... Dostał jeść, ale co dalej????????? Przecież nie można go tam zostawić... no a zabrać? Dokąd???? Na dodatek czas nagli! Wszyscy widzimy jaka jest za oknem pogoda. Ile on tak wytrzyma w śniegu na betonowych płytach pomnika??? Marlenka i Pani Agnieszka wspólnymi siłami robią co mogą na miejscu, ale trzeba im pomóc! Jest szansa na DT, ale jak zawsze wszystko rozbija się o brak funduszy. Bardzo Was kochani proszę! Pomóżmy czarnuszkowi... :modla: Pozwólmy mu się ogrzać. Nie zostawiajmy samego :-( TREŚĆ OGŁOSZENIA PONIŻEJ. PROSZĘ SIĘ CZĘSTOWAĆ!! :) [FONT=Arial] Jumbo - młody, uroczy psiak szuka domu. [/FONT] [FONT=Arial]Jumbo to średniej wielkości czarny piesek o niecodziennych brązowych oczach :smile: Ma około 1-2 lata. Jest bardzo młody. Początkowo nieśmiały, ale jak odrobinę pozna człowieka okazuje się przemiłym psem :) Uwielbia być głaskany, przytulany, drapany... :smile: Taki słodki pieszczoszek :smile: [/FONT][FONT=Arial]Jumbo jest bardzo grzeczny. [/FONT][FONT=Arial]Niestety psiak nie umie jeszcze chodzić na smyczy (widać, że był kiedyś bity) dlatego nauka będzie wymagała odrobinę cierpliwości od nowego opiekuna. W jumbo nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. Dogaduje się też z suczkami. To niesamowicie uroczy i kochany psiak. Niepojęte jak okrutny i bezwzględny musiał być człowiek, który go porzucił w środku zimy na pewną śmierć. Jambo najprawdopodobniej został wyrzucony z samochodu na wylotówce z Warki. Koczował tam w śniegu trzęsąc się z zimna i przymierając głodem. Nie ruszył się jednak nigdzie na krok. Czekał na swojego Pana. Wierzył, że po niego wróci... :-( Mijały kolejne zimne dni i noce, a on wciąż był sam. Przerażony, głodny i zziębnięty. I ciągle czekał na tego, któremu tak bardzo ufał... W końcu przybyła pomoc i Jumbo został zabrany do ludzi, którzy się nim zaopiekowali. Tam Jumbo czeka na nową i prawdziwie kochającą rodzinę, która już nigdy go nie porzuci. [/FONT] Warunkiem wydania Jumbo jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej. [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]KONTAKT: [/FONT]0-514-706-031[FONT=Arial] Piesek przebywa obecnie pod Warką w woj. Mazowieckim.[/FONT][FONT=Arial] Można go zobaczyć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :smile:[/FONT] i z koleżanką Leną :) Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 DEKLARACJE STAŁE: [SIZE=2] DEKLARACJE JEDNORAZOWE: _________________________________ _________________________________ WPŁATY: [SIZE=2]grudzień'2010: 50zł - Kundelkowa Skarbonka :loveu: 30zł - Poker :loveu: 100zł - za 40kg karmy podarowanej przez Mtf Zalesie :loveu: 20zł - zabrazebra :loveu: 50zł - Bambino :loveu: ________ 250zł [SIZE=2]marzec'2011: 55zł - bazarek PEŁNA MICHA dla Jumbo :loveu: 15zł - Kociabanda2 100zł - Wilabiszop :loveu: 60zł - Lida :loveu: ________ 230zł ___________________________ WPŁATY RAZEM: 480zł [SIZE=2] [SIZE=2] DZIĘKUJEMY BARDZO!!! ____________________________________________________ [SIZE=3]WYDATKI: Jumbo dostaje do jedzenia to samo co psiaki Państwa z DT, więc dostaje codziennie rano karmę, a ok 15.00 ryż z mięsem na ciepło. DT szacuje miesięczny koszt utrzymania Jumbo na 100zł. [SIZE=2][SIZE=3] [SIZE=2]grudzień'2010: - 80zł - jedzenie - 70zł - szczepienie - 15zł - odpchlenie - 15zł - obroża _________ 180zł [SIZE=2]styczeń'2011: - 100zł - jedzenie [SIZE=2]luty'2011: - 100zł - jedzenie [SIZE=2]marzec'2011: - 100zł - jedzenie ___________________________ WYDATKI RAZEM: 480zł OBECNY STAN KONTA JUMBO: 480zł (poniesione wydatki) - 480zł (wpłaty) = 0zł _________________________________________________ KASTRACJA JUMBO (200zł): Fundusze: +100zł - Wiolabiszop :loveu: +60zł - bazarek jajeczny na kastrację Jumbo ________________ Razem: 160zł Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Z Lenką Pani Agnieszki: Z Lenką i współlokatorką chorą na cukrzycę... Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Podnosze wątek , prosimy o wszelką pomoc dla malucha , karmę , i wsparcie na szczepienie i ewentualnie sterylkę . Nie wiemy tez czy psiak to chłopiec czy dziewczynka , wiemy tylko ze jet średniej wielkosci , jest przestraszony i w najgorsze mrozy śpi na gołej ziemi . Ma jakąs kurtkę rzuconą ale co z tego jak śnieg ją przysypuje , piesek nawet nie ma gdzie się schowac , nie chce podejśc do człowieka . Jest szansa na złapanie go jutro i odwiezienie do dt , ( jesli dt wypali ) prosimy o pomoc w rozsyłaniu wątku wszelkie rady i wparcie .... zdjęc narazie nei ma bo w nocy nie da rady ich zrobić z daleka Quote
tripti Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 a gdzieś czytałam, nie wiem czy to o tym piesku, że ma obróżkę? może zgubiony? Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 podobno ma obróżkę, ale bez adresówki. On koczuje tam conajmniej od niedzieli 28.11 a może znacznie dłużej, więc jeśli ktoś by go szukał to chyba by już znalazł. Poza tym ten pomnik to podobno miejsce, gdzie często wyrzucane są psy :( Nadzieja na odnalezienie właściciela jest więc nikła :( Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 DT jest na 99 proc. jest to bezpłatne Dt , psiak będzie w budzie , ocieplonej , wiec teraz potrzebne wsparcie karmą .... Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Wspaniale!!! :multi: Oby się udało! marlenka napisał(a):(...) , wiec teraz potrzebne wsparcie karmą .... no i te wszystkie szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia i sterylka. Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Wspaniale!!! :multi: Oby się udało! no i te wszystkie szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia i sterylka. Oczywiście , odrobaczenie mam w domu , szczepienie i sterylka później narazie to nie jest aż tak pilne ( chyab ze się okaże ze to sunia) :) Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Dziękuję Ci pięknie Marlenko, że zajęłaś się tą sprawą :) Mam nadzieję, że uda Wam się tę psinę złapać i będzie bezpieczna :) Oby wytrzymała na tym mrozie do łapanki :( ŚCISKAM KCIUKI! Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Kociabanda2 napisał(a):Dziękuję Ci pięknie Marlenko, że zajęłaś się tą sprawą :) Mam nadzieję, że uda Wam się tę psinę złapać i będzie bezpieczna :) Oby wytrzymała na tym mrozie do łapanki :( ŚCISKAM KCIUKI! Rozmawiałam z człowiekiem który będzie odławiał psiaka , ma go przywieźc do mnie ,ja z psem do weta na ogledziny pojadę i do Dt zawiozę razem z karmą . I nie musisz mi dziękowac ja pomogę zawsze chętnie na miarę mozliwości . Quote
Kociabanda2 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 tripti napisał(a):a gdzieś czytałam, nie wiem czy to o tym piesku, że ma obróżkę? może zgubiony? Ewa i flatki napisał(a):Jestem na wątku Dzięki, że jesteście :) Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Porozsyłałąm troszke watek , i czekamy moze się ciotki zlecą :) Quote
joanna83 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Znowu szybka akcja ze znalezieniem DT:) Biedny maluch, takie zimne noce. Mam nadzieję, że doczeka pomocy. Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 joanna83 napisał(a):Znowu szybka akcja ze znalezieniem DT:) Biedny maluch, takie zimne noce. Mam nadzieję, że doczeka pomocy. Tez mam taką nadzieję .... do piątku już niedaleko . Quote
obraczus87 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Jestem. Ale widze że wszystko już dograne. Niestety sama finansowo nie moge pomóc. :( Quote
marlenka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 obraczus87 napisał(a):Jestem. Ale widze że wszystko już dograne. Niestety sama finansowo nie moge pomóc. :( Dziękuje że przyszłąs na wątek Quote
Szarotka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Przyszlam podniesc, bo w tym miesiacu nakupowalam na bazarkach i niet more .......... Quote
Szarotka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 No i co z tym psiakiem ??mroz taki i snieg........... Quote
Szarotka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 obraczus87 napisał(a):Psiak ma byc lapany chyba jutro. A tak faktycznie.Tyle jest ostatnio watkow ze szczeniaczkami i psami w sniegu, ze juz sie gubie ........... Quote
Awit Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 A dziś znowu śnieżyca, żeby on tam był jutro, żywy, żeby czekał:-( Quote
Recommended Posts