Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

04.04.2011
[SIZE=4]Jumbo nie szuka już domu... Zostaje na stałe u Pana Krzysztofa i jego żony :) Jumbo ma dom! :multi:

09.12.2010

Psiak złapany i bezpieczny na DT u Pana Krzysztofa oraz jego żony :multi:
Jumbo nie potrzebuje wiele... ale jedzonko i szczepienia też kosztują...
BARDZO PROSIMY O DEKLARACJE dla JUMBO
:modla:[SIZE=4]
Potrzeba tylko 100zł miesięcznie!!

JUŻ JESTEŚMY NA MINUSIE :(
(Rozliczenie w drugim poście)

[SIZE=4]Liczy się każdy grosik!... :modla:

29.11.2010
Dostałam maila od Pani Agnieszki, która napisała mi, że będąc przejazdem w Warce trafiła na czarnego pieska koczującego przy drodze z Warki do Kozienic.... Cóż mogę zrobić? :-( Nawet go nie nakarmię. Mieszkam 80km od Warki... Za oknem mróz, pada śnieg, a piesek sam... zmarznięty, głodny, porzucony... :-(:-(

Na szczęście Marlenka zgodziła się pójść do pieska. Pies nadal jest. Czeka... Uroczy, niewielki, czarny... Dostał jeść, ale co dalej????????? Przecież nie można go tam zostawić... no a zabrać? Dokąd???? Na dodatek czas nagli! Wszyscy widzimy jaka jest za oknem pogoda. Ile on tak wytrzyma w śniegu na betonowych płytach pomnika???

Marlenka i Pani Agnieszka wspólnymi siłami robią co mogą na miejscu, ale trzeba im pomóc! Jest szansa na DT, ale jak zawsze wszystko rozbija się o brak funduszy. Bardzo Was kochani proszę! Pomóżmy czarnuszkowi... :modla: Pozwólmy mu się ogrzać. Nie zostawiajmy samego :-(

TREŚĆ OGŁOSZENIA PONIŻEJ. PROSZĘ SIĘ CZĘSTOWAĆ!! :)

[FONT=Arial]
Jumbo - młody, uroczy psiak szuka domu.

[/FONT]

[FONT=Arial]Jumbo to średniej wielkości czarny piesek o niecodziennych brązowych oczach :smile: Ma około 1-2 lata. Jest bardzo młody. Początkowo nieśmiały, ale jak odrobinę pozna człowieka okazuje się przemiłym psem :) Uwielbia być głaskany, przytulany, drapany... :smile: Taki słodki pieszczoszek :smile: [/FONT][FONT=Arial]Jumbo jest bardzo grzeczny. [/FONT][FONT=Arial]Niestety psiak nie umie jeszcze chodzić na smyczy (widać, że był kiedyś bity) dlatego nauka będzie wymagała odrobinę cierpliwości od nowego opiekuna.
W jumbo nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. Dogaduje się też z suczkami. To niesamowicie uroczy i kochany psiak. Niepojęte jak okrutny i bezwzględny musiał być człowiek, który go porzucił w środku zimy na pewną śmierć.

Jambo najprawdopodobniej został wyrzucony z samochodu na wylotówce z Warki. Koczował tam w śniegu trzęsąc się z zimna i przymierając głodem. Nie ruszył się jednak nigdzie na krok. Czekał na swojego Pana. Wierzył, że po niego wróci... :-(
Mijały kolejne zimne dni i noce, a on wciąż był sam. Przerażony, głodny i zziębnięty. I ciągle czekał na tego, któremu tak bardzo ufał...
W końcu przybyła pomoc i Jumbo został zabrany do ludzi, którzy się nim zaopiekowali. Tam Jumbo czeka na nową i prawdziwie kochającą rodzinę, która już nigdy go nie porzuci.
[/FONT]

Warunkiem wydania Jumbo jest wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej.
[FONT=Arial]
[/FONT]

[FONT=Arial]KONTAKT:
[/FONT]0-514-706-031[FONT=Arial]

Piesek przebywa obecnie pod Warką w woj. Mazowieckim.
[/FONT][FONT=Arial]
Można go zobaczyć na żywo po wcześniejszym umówieniu się z nami :smile:
[/FONT]

i z koleżanką Leną :)

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DEKLARACJE STAŁE:
[SIZE=2]
DEKLARACJE JEDNORAZOWE:

WPŁATY:

[SIZE=2]grudzień'2010:
50zł - Kundelkowa Skarbonka :loveu:
30zł - Poker :loveu:
100zł - za 40kg karmy podarowanej przez Mtf Zalesie :loveu:
20zł - zabrazebra :loveu:
50zł - Bambino :loveu:
________
250zł

[SIZE=2]marzec'2011:
55zł - bazarek PEŁNA MICHA dla Jumbo :loveu:
15zł - Kociabanda2
100zł - Wilabiszop :loveu:
60zł - Lida :loveu:
________
230zł

DZIĘKUJEMY BARDZO!!!

[SIZE=3]WYDATKI:
Jumbo dostaje do jedzenia to samo co psiaki Państwa z DT, więc dostaje codziennie rano karmę, a ok 15.00 ryż z mięsem na ciepło. DT szacuje miesięczny koszt utrzymania Jumbo na 100zł.
[SIZE=2][SIZE=3]
[SIZE=2]grudzień'2010:
- 80zł - jedzenie
- 70zł - szczepienie
- 15zł - odpchlenie
- 15zł - obroża
_________
180zł

[SIZE=2]styczeń'2011:
- 100zł - jedzenie

[SIZE=2]luty'2011:
- 100zł - jedzenie

[SIZE=2]marzec'2011:
- 100zł - jedzenie

OBECNY STAN KONTA JUMBO:

480zł (poniesione wydatki) - 480zł (wpłaty) = 0zł

Fundusze:
+100zł - Wiolabiszop :loveu:
+60zł - bazarek jajeczny na kastrację Jumbo

Posted

Podnosze wątek , prosimy o wszelką pomoc dla malucha , karmę , i wsparcie na szczepienie i ewentualnie sterylkę . Nie wiemy tez czy psiak to chłopiec czy dziewczynka , wiemy tylko ze jet średniej wielkosci , jest przestraszony i w najgorsze mrozy śpi na gołej ziemi . Ma jakąs kurtkę rzuconą ale co z tego jak śnieg ją przysypuje , piesek nawet nie ma gdzie się schowac , nie chce podejśc do człowieka . Jest szansa na złapanie go jutro i odwiezienie do dt , ( jesli dt wypali ) prosimy o pomoc w rozsyłaniu wątku wszelkie rady i wparcie .... zdjęc narazie nei ma bo w nocy nie da rady ich zrobić z daleka

Posted

podobno ma obróżkę, ale bez adresówki. On koczuje tam conajmniej od niedzieli 28.11 a może znacznie dłużej, więc jeśli ktoś by go szukał to chyba by już znalazł. Poza tym ten pomnik to podobno miejsce, gdzie często wyrzucane są psy :( Nadzieja na odnalezienie właściciela jest więc nikła :(

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Wspaniale!!! :multi: Oby się udało!

no i te wszystkie szczepienia, odrobaczenia, odpchlenia i sterylka.

Oczywiście , odrobaczenie mam w domu , szczepienie i sterylka później narazie to nie jest aż tak pilne ( chyab ze się okaże ze to sunia) :)

Posted

Dziękuję Ci pięknie Marlenko, że zajęłaś się tą sprawą :) Mam nadzieję, że uda Wam się tę psinę złapać i będzie bezpieczna :) Oby wytrzymała na tym mrozie do łapanki :( ŚCISKAM KCIUKI!

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
Dziękuję Ci pięknie Marlenko, że zajęłaś się tą sprawą :) Mam nadzieję, że uda Wam się tę psinę złapać i będzie bezpieczna :) Oby wytrzymała na tym mrozie do łapanki :( ŚCISKAM KCIUKI!

Rozmawiałam z człowiekiem który będzie odławiał psiaka , ma go przywieźc do mnie ,ja z psem do weta na ogledziny pojadę i do Dt zawiozę razem z karmą .
I nie musisz mi dziękowac ja pomogę zawsze chętnie na miarę mozliwości .

Posted

joanna83 napisał(a):
Znowu szybka akcja ze znalezieniem DT:)
Biedny maluch, takie zimne noce. Mam nadzieję, że doczeka pomocy.

Tez mam taką nadzieję .... do piątku już niedaleko .