Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 696
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
;)oj jaki ten Pan szczerzący ząbeczki;)
czekam na czekoladki:loveu:

Muszę zacząć reglamentować te fotki bo inaczej ta galeria zginie w czeluściach zapomnienia:cool1:
Alu to specjalnie dla Ciebie:cool3: :

:placz: Żaba nie chce fotek zasysać:placz: strajkuje:p
Spróbuję później.

Posted

Rauni napisał(a):
Ooo, wróciłaś :) ze zdjęciami :) Twoje dziewczynki to pewnie super zadowolone z tego śniegu (w odróżnieniu ode mnie...).

Witaj Rauni.
Dziewczyny są szczęśliwe:lol: , tylko do domu nie chcą wracać:mad: .
A fotki tragedia.....nie dość, że ja zdjęć nie potrafię robić to jeszcze światło przy takiej pogodzie beznadziejne i wychodzą jakieś bez życia:placz:
Tak sobie myślę.... jak Ty musisz się męczyć oglądając taką trgedię
:p .

Posted

u mnie też foty takie ciemne wychodzą na śniegu :shake:
ale się fajnie gonią te Twoje haszczaki :loveu: :loveu: fajna ta gdzie Desi łapie Lady za kark :evil_lol:

Posted

constancja napisał(a):
Witaj Rauni.
Dziewczyny są szczęśliwe:lol: , tylko do domu nie chcą wracać:mad: .
A fotki tragedia.....nie dość, że ja zdjęć nie potrafię robić to jeszcze światło przy takiej pogodzie beznadziejne i wychodzą jakieś bez życia:placz:
Tak sobie myślę.... jak Ty musisz się męczyć oglądając taką trgedię
:p .

Taaa, przychodzę się tu umartwiać :)

Zdjęcie rozbrykanych, szczęśliwych psów to fajne zdjęcie :)

Moje też wczoraj nie chciały wracać do domu. Dzisiaj już chciały, bo dałam im w kość :mad: , czyli zaprowadziłam na spacerek przez niedeptane jeszcze przez nikogo pole zasłane jakoś 30 cm wartwą śniegu (dla Sundaya ponad brzuch). Jak się tak ponad godzinę poprzekopywały przez ten śnieg, to ciepły domek nagle stał się bardziej pociągający...
Ale Twoje psy są więsze, wiec ten sposób może nie zadziałać. :evil_lol: Chociaż jeszcze ma dopadać podobno...

p.s. zobacz, czy gdzieś w Twoim aparacie nie ma kompensacji ekspozycji. Na śniegu trzeba aparatowi wmówić, że jest ciemniej, niż naprawdę widzi :)

Posted

p.s. zobacz, czy gdzieś w Twoim aparacie nie ma kompensacji ekspozycji. Na śniegu trzeba aparatowi wmówić, że jest ciemniej, niż naprawdę widzi :smile:

ja mam w takiej sytuacji jasność ustawioną na full, chyba że jest mocne słońce :cool3:
ale i tak nie wszystkie wychodzą dobrze

Posted

Rybc!a napisał(a):
Ooo ile nowych fotek! Widać że czekoladki szczęśliwe pycholki mają.

Constancja mam małą prośbę. Mogłabyś mi zrobić komplet avatar+banner?

Rybciu,
nie mogę Ci niczego obiecać ale jak tylko znajdę czas to postaram się zrobić.

eria napisał(a):
u mnie też foty takie ciemne wychodzą na śniegu :shake:
ale się fajnie gonią te Twoje haszczaki :loveu: :loveu: fajna ta gdzie Desi łapie Lady za kark :evil_lol:

:cool1: Prznajmniej jedno ujęcie mi wyszło:cool1:
Aniu,
jak będziesz miała chwilkę to odwiedż nas tutaj

Marta_Ares napisał(a):
ale sliczne te czekoladki:loveu: :loveu: a zdjecia na sniegu boskie:loveu: :loveu: :loveu:

Fajnie, że czasami wpadasz.:multi: Zapraszamy częściej

Rauni napisał(a):
Taaa, przychodzę się tu umartwiać :)

Zdjęcie rozbrykanych, szczęśliwych psów to fajne zdjęcie :)

Moje też wczoraj nie chciały wracać do domu. Dzisiaj już chciały, bo dałam im w kość :mad: , czyli zaprowadziłam na spacerek przez niedeptane jeszcze przez nikogo pole zasłane jakoś 30 cm wartwą śniegu (dla Sundaya ponad brzuch). Jak się tak ponad godzinę poprzekopywały przez ten śnieg, to ciepły domek nagle stał się bardziej pociągający...
Ale Twoje psy są więsze, wiec ten sposób może nie zadziałać. :evil_lol: Chociaż jeszcze ma dopadać podobno...

p.s. zobacz, czy gdzieś w Twoim aparacie nie ma kompensacji ekspozycji. Na śniegu trzeba aparatowi wmówić, że jest ciemniej, niż naprawdę widzi :)

Na moje nic nie zadziała, Widzą śnieg i dostają amoku....im więcej, i głębszy tym większy żywioł:evil_lol: . O 3 w nocy potrafią mnie obudzić (skaczą po mnie tak długo aż wyjdę z łóżka), żebym je wypuściła i to tylko po to. żeby sobie pobiegały.:mad:

leemonca napisał(a):
ja mam w takiej sytuacji jasność ustawioną na full, chyba że jest mocne słońce :cool3:
ale i tak nie wszystkie wychodzą dobrze

Ale gdzie to jest (ta kompensacja ekspozycji) i jak to się zowie po angielsku???:placz: :placz: :placz: . Nie mam polskiego menu:cool1:
Booszee jaka doopa ze mnie, żeby się nie umieć aparatem posługiwać.....jeszcze żeby to skomplikowana maszyna jakaś była....a to zwykła cyfrówka - idiotaparat. Ale dobrze, że choć obiektywu do oka nie przykładam...takich matołów już też widziałam:evil_lol:

Posted

Obawiam się że Twój wątek grafikomaniaków ma za wysoki poziom jak na moje banerki :p przeglądam...przeglądam....może coś tam wkleję swojego...ale nie wiem....1

Posted

eria napisał(a):
Obawiam się że Twój wątek grafikomaniaków ma za wysoki poziom jak na moje banerki :p przeglądam...przeglądam....może coś tam wkleję swojego...ale nie wiem....1

Eria,
nie przesadzaj:mad: . Wszyscy się uczymy i o to chodzi, żeby poziom podnosić:cool1: . A Twoja obecność jest jak najbardziej wskazana.:lol:

Posted

ok, jak skończę ten mój nieszczęsny "projekt realizacji prac związanych z wykrywaniem,leczeniem i zapobieganiem piroplazmozie psów" do szkoły, to cosik tam mojego wkleję...;)

Posted

A my przepraszamy za długą nieobecność:oops: ale wreszcie wracamy do żywych!:multi: Ledwie ostatnio nadążałam z wątkami dogowymi:shake:
Ale tu cichutko! i w związku z tym, postaram się wam cosik wkleić do jutra, wcześniej niewklejałam bo myślałam, że damy radę zrobić lepsze ale później okazji niebyło:cool1: Więc wieczorkiem jak znajdę chwile to wpadne z kilkoma fotkami:p
Buziaki dla czekoladek:)

Posted

[quote name='eveandAxel']A my przepraszamy za długą nieobecność:oops: ale wreszcie wracamy do żywych!:multi: Ledwie ostatnio nadążałam z wątkami dogowymi:shake:
Ale tu cichutko! i w związku z tym, postaram się wam cosik wkleić do jutra, wcześniej niewklejałam bo myślałam, że damy radę zrobić lepsze ale później okazji niebyło:cool1: Więc wieczorkiem jak znajdę chwile to wpadne z kilkoma fotkami:p
Buziaki dla czekoladek:)

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Oczom nie wierzę:shake: .
Cioteczka Ewelina! Gdzieś Ty się kobieto podziewała?
Mam nadzieję, że mi wszystko opowiesz:razz:

Posted

no i d...a, chciałam wam wstawić zdjęcia czekoladek ze spaceru ale nieumiem ich znaleźć, pewnie już dawno zgrane na płytę i niema ich na kompie:razz: :shake:
To wrzucam jedno domowe:p

Poważnie ci mówię, ledwo nadrabiałam zaległości na molosach i już na więcej sił niemiałam, teraz się troche uspokoiło i aż zaczęłam się bać co mnie czeka tutaj, ale widzę, że mnie oszczędziłyście:p
Ale absolutnie o was niezapomniałam. Czekam tylko kiedy będzie ładna pogoda i mnie zaprosicie:lol:

Posted

hehehe, ja też!:oops: ale niewiem jak wy to robicie, ja mam taką masę fotek że zaraz mi komp odmówi współpracy, jakoś mam stres wrzucać na płyty i wyrzucać z komputra ale jak już się przełamie i przerzucę wszystko na płytę to potem okazuje się że nieumiem znaleźć tego co potrzebuję!
jakoś totalnie zielona jestem i nieumiem się zorganizować:roll:
O rany, a zanim zbiorę się żeby pozmnijeszać te z aparatu to mija wieczność:shake:

Posted

[quote name='eveandAxel']hehehe, ja też!:oops: ale niewiem jak wy to robicie, ja mam taką masę fotek że zaraz mi komp odmówi współpracy, jakoś mam stres wrzucać na płyty i wyrzucać z komputra ale jak już się przełamie i przerzucę wszystko na płytę to potem okazuje się że nieumiem znaleźć tego co potrzebuję!
jakoś totalnie zielona jestem i nieumiem się zorganizować:roll:
O rany, a zanim zbiorę się żeby pozmnijeszać te z aparatu to mija wieczność:shake:

Zaraz po zgraniu opisuj płyty:razz:

Ale absolutnie o was niezapomniałam. Czekam tylko kiedy będzie ładna pogoda i mnie zaprosicie:lol:

Na kawkę możesz przyjechać nawet jak leje:eviltong:
ale na wypad z psami to rzeczywiście jakaś uczciwsza pogoda by się przydała. Albo błoto i woda, albo wiatr taki, że na polach ustać się nie da.
Śnieg leżał 2 dni i sobie znikł:cool1:

Posted

taaa , łatwo ci mowić, opisuj płyty! Ja to mam taką wyobraźnie, że już widzę, że mi giną, niszczą się:shake: i co i niema wtedy nigdzie! Ech! muszę sobie jakiś porzadny stojaczek tylko na zdjęcia nasze zrobic i flammastry kupic, :p jak bedę miała w jednym miejscu to może przeżyją.
Z kawą niewiem jak będzie bo chyba się jakaś robótka szykuje, ale jak ci pogoda spasuje żeby młodzież na ogrodzie wypuścić to się pisze, bo tą cholerę ostatnio boję się spuszczać - mamy etap zwiedzania na własną łapę i chwilowej głuchoty.:angryy: Zawału można na spacerach dostać!:shake:

Posted

Właśnie wróciłam z nocnej pogoni za Desi:angryy: :mad: .
Nie mam pojęcia jak ona się przecisnęła między przęsłami ogrodzenia i to na moich oczach:crazyeye: . Nawet nie zdążyłam do niej dobiec. Dwie godziny łażenia po grzązkich, ciemnych, wietrznych polach w poszukiwaniu @ , która skutecznie mnie unikała i bawiła się ze mną w kotka i myszkę. Dobiegała do mnie w najmniej oczekiwanym momencie i z niewiadomej strony (parę razy o mało zawału nie dostałam) i jak już wydawało mi się, że ją mam to robiła unik i w długą...... Gdyby nie pomoc mojej sąsiadki to nie wiem czy wogóle bym ją złapała.
Teraz siedzą obie nieszczęśliwe pod drzwiami - jedna, bo nie udało jej się uciec a druga, bo ją złapali:cool1: .
Jak żyję jeszcze tak wrednej, wręcz bezczelnej głuchoty u psa nie widziałam:angryy: . A po ulicy biegała jak pojazd uprzywilejowany - już w myślach szukałam numeru do weta i widziałam oczami wyobraźni to co nie tak dawno przeżywałam z Lady:placz:

A teraz łazi pod drzwiami jak kot z pęcherzem i ma nadzieję, że jeszcze pójdzie na dwór:angryy: . O niedoczekanie jej!:mad: Szlaban! Tydzień będzie w dom siedzieć!:eviltong:

No to się wyżaliłam...... teraz spadam na zasłużony odpoczynek:cool1:

Posted

[quote name='constancja']
A teraz łazi pod drzwiami jak kot z pęcherzem i ma nadzieję, że jeszcze pójdzie na dwór:angryy: . O niedoczekanie jej!:mad: Szlaban! Tydzień będzie w dom siedzieć!:eviltong:

No to się wyżaliłam...... teraz spadam na zasłużony odpoczynek:cool1:
Kupisz jej kuwetę :razz::eviltong::razz: ???