Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisaj o 16 odboeram Dyzia z kliniki. Jedzie do nas do biura. Do tej umieralni go nie oddam...
Ma piękny uśmiech, zęby i dziazła wyczyszczone. Usunieto 2 zęby.
Łapa drży ale stwierdzono ze to wina urazu mechanicznego który uszkodził nerw.
Dostane go z kompletem leków. Będę taż wiedziała ile kosztuje jego lecznie do dzisiaj.....
Tak sie ciesze że zabeg przeszedł bez szwanku, wybudził sie i nawet wywrócił wczoraj dziewczynę na spacerze (na końcu smyczy), bo.... mu sie spieszyło.,

Dyzio nie lubi innych psów. Szczeka , ujada na nie . Będzie biegał w kagańcu - musi sie nauczyć psiej etykiety

Posted

amikat napisał(a):
(...) Łapa drży ale stwierdzono ze to wina urazu mechanicznego który uszkodził nerw.
Dostane go z kompletem leków. Będę taż wiedziała ile kosztuje jego lecznie do dzisiaj.....
(...) Dyzio nie lubi innych psów. Szczeka , ujada na nie . Będzie biegał w kagańcu - musi sie nauczyć psiej etykiety

Leki związane z zabiegiem czy przy okazji też z łapką?
Co weci mówili o tych atakach (padaczka)? Ukierunkowali jakoś leczenie czy tylko obserwacja?
Hm... nie lubi psiaków... skoro dały mu popalić to nic dziwnego. Może nawet nie jest to kwestia tego, że ich nie lubi. Szczekać, ujadać może ze strachu, by znów nie spotkało go nic złego z ich strony.

Posted

amikat napisał(a):
(...) Mam marzenie..... "Dyzio ma dom", kiedy się ziści?

Cyrograf z samym diabłem warto podpisać, byle szybko. Wyobrażacie sobie jego radość, gdy poczuje, że jest czyjś?

Posted

amikat napisał(a):
Dzisaj o 16 odboeram Dyzia z kliniki. Jedzie do nas do biura. Do tej umieralni go nie oddam...
Ma piękny uśmiech, zęby i dziazła wyczyszczone. Usunieto 2 zęby.
Łapa drży ale stwierdzono ze to wina urazu mechanicznego który uszkodził nerw.
Tak sie ciesze że zabeg przeszedł bez szwanku, wybudził sie i nawet wywrócił wczoraj dziewczynę na spacerze (na końcu smyczy), bo.... mu sie spieszyło.,

Dyzio nie lubi innych psów. Szczeka , ujada na nie . Będzie biegał w kagańcu - musi sie nauczyć psiej etykiety

Świetne wiadomości Amikat - ale co z tymi atakami padaczkowymi? To Dyziu będzie mieszkał w biurze? A co w nocy?

Posted

No no no:razz:
Słyszałam, że Dionizy szaleje z Verą po podwórku, jest już w siedzibie fundacji to znaczy, że może już spokojnie czuć się bezpiecznie, ale przydał by się domowy DT.
W piątek na pewno będzie miał ładne zdjęcia.:multi:
Słyszałam jednak też, że jest bardzo karny :loveu:
Ataki padaczkowe się już nie powtórzyły z tego co słyszałam od Anety.

Potrzebna nadal pomoc finansowa, koszt leczenia i operacji Dionizego do tej pory to ok 350 zł.:roll:
Dzięki Aneta za pomoc, Jarkowi tez podziękujmy, za cierpliwość :evil_lol:- w końcu nie wolno pomijać osoby, która to na co dzień będzie karmić i sprzątać niespodzianki po Dionizym, a dodam, że Dyzio to 13 pies " u nas" :shake:

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
No no no:razz:
Słyszałam, że Dionizy szaleje z Verą po podwórku, jest już w siedzibie fundacji to znaczy, że może już spokojnie czuć się bezpiecznie, ale przydał by się domowy DT.
W piątek na pewno będzie miał ładne zdjęcia.:multi:
Słyszałam jednak też, że jest bardzo karny :loveu:
Ataki padaczkowe się już nie powtórzyły z tego co słyszałam od Anety.

Potrzebna nadal pomoc finansowa, koszt leczenia i operacji Dionizego do tej pory to ok 350 zł.:roll:
Dzięki Aneta za pomoc, Jarkowi tez podziękujmy, za cierpliwość :evil_lol:- w końcu nie wolno pomijać osoby, która to na co dzień będzie karmić i sprzątać niespodzianki po Dionizym, a dodam, że Dyzio to 13 pies " u nas" :shake:

A miał Dyzio robione jakieś badania krwi?
Może coś w chłopaku "siedzi" i np. wątroba jest przyczyną tych ataków padaczkowych? A może to tylko silny sters?:shake:
Ucałujcie ode mnie opiekunów:loveu: Dyzia, bo przy takiej ilości psów, to mistrzostwo świata, że są w stanie panować nad wszystkim.

Posted

Ucałujemy, ucałujemy- ojciec dyrektor czuwa nad porządkiem 13 psów, 11 kotów, kóz, konia i gęsi:diabloti:

Mnie się wydaje, tak tez mówią weci, że to uraz mechaniczny.:roll:
Czekam na Anetę, pewnie powie więcej.

Posted

[quote name='sosnowieckie schronisko'](...) Potrzebna nadal pomoc finansowa, koszt leczenia i operacji Dionizego do tej pory to ok 350 zł.:roll:
(...)
Podnoszę. I pilne i ważne!

Posted

Czy Dyzio jest pod opieką jakiejś fundacji? Czy mam go ogłaszać na FB? Jeżeli tak, to potrzebuję konkretnych informacji, przynajmniej jeżeli chodzi o konto i kontakt...
Dyziaku - mam nadzieję, ze czujesz się dużo, dużo lepiej niz wczoraj - miziaki za uszkami

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Czy Dyzio jest pod opieką jakiejś fundacji? Czy mam go ogłaszać na FB? Jeżeli tak, to potrzebuję konkretnych informacji, przynajmniej jeżeli chodzi o konto i kontakt... (...)

Czy jest objęty opieką fundacji nie wiem, bo użyczenie konta nie zawsze jest z tym równoznaczne.
Nie sądzę, by dziewczyny protestowały przed fb, zwłaszcza, że już na nim jest.
Numer konta i dane kontaktowe są w 1 poście.