abra64 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Maciek- ma dom [FONT=Arial]Maciek był kiedyś wesołym pieskiem, towarzyskim, pełnym energii, z iskierką w oczach.[/FONT] [FONT=Arial]Radośnie witał każdą osobę napotkaną na swojej drodze.[/FONT] [FONT=Arial]Stała się jednak tragedia, psiak trafił do schroniska.[/FONT] [FONT=Arial]Mijały dni i noce, ale Maciek się nie poddawał.[/FONT] [FONT=Arial]Nieustannie wypatrywał swojego właściciela...[/FONT] [FONT=Arial]...ten jednak nigdy już się nie pojawił.[/FONT] [FONT=Arial]Tragedia Maćka jednak na tym się nie skończyła, okazało się, że psiak ma raka prostaty.[/FONT] [FONT=Arial]W schroniskowych warunkach to brzmi jak wyrok.[/FONT] [FONT=Arial]Maciej długo wyczekiwał na pomoc, błagał wzrokiem i krzyczał z całych sił...[/FONT] [FONT=Arial]..ale nikt nie słyszał, lub nie chciał słyszeć jego cierpienia.[/FONT] [FONT=Arial]Teraz stracił już nadzieję, ukrył się w rogu boksu i czeka...[/FONT] [FONT=Arial]..powoli czeka na śmierć.[/FONT] [FONT=Arial]Po tak długim czasie już nie wierzy, że poczuje jeszcze kiedyś bliskość człowieka, że ujrzy jeszcze błękit nieba nieprzesłonięty kratami, że poczuje woń trawy...[/FONT] [FONT=Arial]On już nie ma złudzeń, ale my nadal wierzymy, że wyrwiemy Maćka z objęć śmierci.[/FONT] [FONT=Arial]Czekamy na anioła, aniołem będzie osoba, która przygarnie Maćka pod swój dach.[/FONT] [FONT=Arial]Szukamy domu stałego lub tymczasowego.[/FONT] [FONT=Arial]Przed adopcją Maciek zostanie zoperowany.[/FONT] [FONT=Arial]Piesek jest już zaszczepiony i wykastrowany.[/FONT] [FONT=Arial]Jest niekonfliktowym i miłym stworzeniem.[/FONT] [FONT=Arial]Odżywa po wyjściu z boksu, staje się wtedy wesołą, włochatą kulką.[/FONT] [FONT=Arial]Ma około 6-8 lat.[/FONT] [FONT=Arial]Jest niewielkim pieskiem.[/FONT] [FONT=Arial]Możliwa pomoc w transporcie psa do nowego domu.[/FONT] [FONT=Arial]Kontakt:[/FONT] [FONT=Arial]sylwia39@gmail.com[/FONT] [FONT=Arial]tel 784 926 138 ( proszę dzwonić po 16 )[/FONT] Sytuacja MACIUSIA na dzień 03.02.2011 Wpłaty na Maciusia: A.G.Jaw. 30zł K.G.M 100zł M. 20zł M.A.B. 50zł jogolcia 50 zł bazarek śmierdziuchowy 147zł abra 10zł Razem: 407 zł Wydatki: 630, 50zł Brakuje 223,50zł Quote
BasiaD Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Maciuś nie spadaj, wskakuj do góry prosić cioteczki o pomoc... Quote
elmira Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Maćka zapisuję i choć nie mogę dać mu domu, będę zaglądała. Czy Maćka nic nie boli w związku z chorobą? I czy adopcja jest warunkiem koniecznym do przeprowadzenia operacji? Quote
abra64 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 wydaje mi sie ze go nie boli a co do operacji to nie mnie sie wypowiadac w tej kwesti Quote
abra64 Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 taki fajny ten Maciek robię mu ogłoszenia ale jakoś nic nie ma szczęścia Quote
abra64 Posted December 9, 2010 Author Posted December 9, 2010 zaglądajcie do Macka dziewczyny zapomnialyscie o nim? Quote
BasiaD Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Jak można o nim zapomnieć?? Maciuś maszeruj do góry po domek! Quote
abra64 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 jego kolega mały Wacik za TM . Nie pozwólmy umrzeć Macowi szukajmy pomocy nie mam zadnych pomysłow robię mu ogłoszenia i nic co jeszcze możemy wymyslić? Quote
abra64 Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 przypomina się Maciek : ja cały czas jestem i czekam na was dziewczyny Quote
abra64 Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 zaglądam doMacka i widzę że nikt poza mną go nie odwiedza, chyba już wszyscy zapomnieli, że biedny Maciek dalej czeka i nic, i choć go ogłaszam cały czas nie ma żadnego zainteresowania, czyżby miał zostać w tym schronie na zawsze? Quote
abra64 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Czy się coś stało czy to w sprawie tego guza prostaty o którym pisalas wcześniej? Ale i tak się cieszę ze Mackiem zajmie się wet Quote
sosiczka Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Kochani bardzo proszę o pomoc dla Maciusia. Maciek ma ok 10--12 lat, siedział w sosnowieckim schronisku dość dług, a na pewno od czerwca tamtego roku. Schroniskowy weterynarz twierdzi, że psa kastrował, że pies jest młody i zdrowy, niestety w środę Maciek wyglądał tak: Mimo, że niedawno zabieraliśmy stamtąd psa z problemami neurologicznymi i ze szczęką w poważnym stanie, zabraliśmy go, bo nic innego nie pozostało. Okazało się, że ważący 9 kg pies miał ok 30 cm guza jądra, a drugie jądro całkiem ok- tak wygląda kastrowany pies bytujący z sukami? Psa zoperawaliśmy, zabieg był trudny bo guz strasznie unaczyniony, naczynia grubości kciuka. Tak wyglądał guz: Obecnie Maciuś przebywa w siedzibie fundacji S.O.S. dla zwierząt. Operacja, leczenie, diagnstyka, szpitalik i kołnierz kosztowały 630zł. Nadszarpnęło to nieco nasz budżet, a obecnie jeszcze prowadzimy sekcję zwłok psów z tegoż owianego mrokiem schroniska i leczymy inne psy. Prosimy o pomoc: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Z dopiskiem: "Maciek" Quote
gość123456 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jest również na profilu fundacyjnym... Quote
Aimez_moi Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 O kurcze....:) ale Maciek jest rozkoszny.....:) sliczny... Quote
jogolcia@pdx Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jestem przez wątek Dyzia... a może zrobić małemu wydarzenie na FB? Quote
jogolcia@pdx Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 sosnowieckie schronisko napisał(a):IVV napisała, że wrzuciła, mozemy poprosić cioteczko linka? IVV chyba tylko wrzuciła linka/info do tego wątku, ale wydarzenia nie zauważyłam... zaraz się dowiem, i jeżeli nie ma to robię natychmiast (tekst i zdjęcie z pierwszej)... Quote
jogolcia@pdx Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Maciuś ma już swoje wydarzenie na FB - http://www.facebook.com/event.php?eid=144693828921199&num_event_invites=0#!/event.php?eid=144693828921199 Quote
jogolcia@pdx Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Maciuś - już ciebie ogłaszamy na FB - dobrzy ludzie pomogą, zobaczysz... najgorsze zostało za kratami ...trzymaj się chłopie ;) Quote
jogolcia@pdx Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 sosnowieckie schronisko napisał(a):Wielkie dzięki, zdjęcia guza też można wrzucić, bardzo proszę też numer konta dorzucić, bo $ bardzo potrzebne... Zdjęcia guza nie wrzucałam, bo na nim rok 2007 widnieje... Trzeba przyciągnąć tutaj ludzi - musicie rozesłać zaproszenia na PW, bo inaczej będzie cienko, chociaż na FB jest już odzew, ale to ciągle mało... Quote
Aimez_moi Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Witam Maciusia w niedzielny poranek.......:) Quote
IVV Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 sorry nie bylo mnie ....tak ja tylko link wrzucilam ,ale widze ,ze Jo juz wszystko pieknie zorganizowala :) Quote
Recommended Posts