Mosia Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 GRANDA! Jest piękną czekoladowo-dropiatą suczką wyżła niemieckiego. Młodziutka, 2 letnia Grandzia jest po sterylizacji. Lgnie do ludzi, jest bardzo towarzyska, lubi kontakt z innymi psami i dobrze się z nimi dogaduje. Granda bardzo pilnie szuka nowego domu, jeżeli możecie pomóżcie ją ogłaszać. Quote
tanitka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mosiu ona jest u Ciebie na Dt? :) a jakie dane do ogłoszeń podawać? Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Tak, jest u mnie na tymczasie. Dane kontaktowe: 781548060 furtek.monika@gmail.com Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Dodatkowe informacje na temat Grandy. Posiada szczepienia, odrobaczenie, jest po sterylizacji. Posiada chip. Ładnie zachowuje czystość w domu, sygnalizuje chęć wyjścia. Dobrze znosi jazdę samochodem Na starsze dzieci reaguje merdaniem ogonka i chęcią zabawy, młodsze też wita serdecznie. Koty są dla niej czymś ciekawym i z chęcią by je goniła. Quote
Ati Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 tez sie zapisuje na watku podane ze ma 2 lata , choc mi sie wydaje starsza Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 w książeczce ma wpisane 2 Ząbeczki ma również młodego psiaka. A zdjęcia wyszły tak a nie inaczej, ponieważ sunia była przestraszona nową zaistniałą sytuacją. Postaram się zrobić zdjęcia na spacerze, wtedy wszyscy uwierzą że to dzieciak jeszcze ;) Quote
Jola i Czterołapy Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Daję małą na fora: wyżły, setery/wyżły i szkoleniowców :) Quote
tanitka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Mosia, mam prośbę, odmawiaj wydania suni do adopcji myśliwym :) Quote
Ati Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 masz racje w ogloseniach winno byc na czerwono MYSLIWYM DZIEKUJEMY !!!! Quote
Ati Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 http://allegro.pl/2-letnia-sunia-wyzla-niemieckiego-szuka-domu-i1349163796.html jak mozna prosic o zmaine w naglowku: wyzla na wyzel w wyszukiwace allegro jak ktos szuka psa danej rasy, typie, wpisuje od razu slowo -wyzel i wyzly ciezko bedzie widoczna przez slowo wyzla w tytule Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Dlaczego odmawiać myśliwym? Myślałam, że fajnie by właśnie było gdyby sunia mogła się spełniac jako pies użytkowy. Możecie wyjaśnić? A co do allegro, poprosze osobę, która je założyła o zmianę ;) i dziękuję bardzo za pomoc :) Quote
tanitka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 mamy zastrzezenia co do mentalności tych, którzy dla przyjemności zabijają zwierzęta. PIes jest dla nich taki sam jak sarna, dzik, zając.... tak samo kończą, kiedy kończy się ich "użytkowość". Wyżły sa psami głównie na "pióro" , a na kaczki poluje się zimą, pies który ma spędzać po kilkanaście-kilka godzina na mrozie, w śniegu i lowodatej wodzie musi to wytrzymać, a więc z reguły mieszka w budzie i kojcu. Myśliwi układają sobie psa na polowania od szczeniaka, musialabyś umieć sprawdzić, czy ta suka jest ułożona do polowania, bo na naukę już trochę za późno. Myśliwi na pytanie "a co będzie jak pies nie nada sie do polowania?", odpowiadają "zobaczy się". My nie chemy niczego zobaczyć, chemy mieć pewność, ze pies oddany przez nas do adopcji dożyje bezpiecznie do końca swych dni. Quote
abero Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Myśliwym absolutnie nie! Tanitka ma świętą rację, że dla nich pies to narzędzie, nie przyjaciel. Moi dziadkowie mieli sąsiada myśliwego (mieli, bo na szczęście dla psów już nie żyje). Facet miał swego czasu dwie piękne seterki gordony, przeurocze psiny. Jak "się zestarzały," tzn. miały 6-7 lat, ukochany pan wziął je do lasu i własnoręcznie zastrzelił. Żona płakała przez parę tygodni. A następnie kupił sobie ślicznego szczeniaka gordona. Granda/Kora to cudowny psiak rodzinny, powinna trafić do ciepłego, normalnego domu. Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 w takim wypadku, nie oddam suni żadnemu myśliwemu :):) Quote
Mosia Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Ogłaszam sunie na wielu portalach, jednak najchętniej oddam ją komuś kogo znam, więc informacje przede wszystkim trafiają do zaufanych osób. Jest nawet prawdopodobieństwo, że psiak zostanie w mojej rodzinie. Ale nic jeszcze nie mówię, nie chce zapeszać. Trzymajcie kciuk! Jeżeli macie zaufane osoby, które szukają takiego psiaka to również dawajcie znać. Chcę znaleźć dla tego wspaniałego psiaka najlepszy z możliwych domków. Quote
Mosia Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Granda ma nowy domek. Pani jest zachwycona Grandą z wzajemnością. Będzie mieszkać w domku z ogródkiem i dwoma braciszkami jeżeli się z nimi jutro dogada (cocer spaniel i amstaff) Jeżeli oczywiście dogada się z chłopakami (podobno nie wykazują agresji w najmniejszym stopniu i są przyjaźnie nastawione, ale muszę to widzieć na własne oczy) jutro pojedzie do nowych właścicieli. Oczywiście sporządzona będzie umowa adopcyjna i będę utrzymywać stały kontakt z nowymi opiekunami. Dziękuję wszystkim, którzy pomogli w ogłaszaniu. Quote
tanitka Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 ooooo jak wspaniale, ten domek to jakiś znajomy Ci, czy z ogłoszenia? Quote
Mosia Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Z ogłoszenia, ale sprawiają naprawdę świetne wrażenie :) Quote
tanitka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę :) Quote
Jola i Czterołapy Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości :lol: Quote
Mosia Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Dobre wieści :) Granda jest już w nowym domku. Z chłopakami się ładnie bawiła, chociaż zdarzyły się powarkiwania. Ale to normalne, ustalanie pozycji itd. Jestem szczęśliwa że jest już w nowym, dobrym domku.. ale z drugiej strony... :( Quote
tanitka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Mosiu, wspaniała robota! :) właśnie wysłałam do Ciebie prw z pewną prośbą :) Quote
Julian Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Mosia gratuluję! Ale trzymaj ręke na pulsie!;) Quote
Mosia Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 Miałam telefon od nowej właścicielki. Psiaki są już w jak najlepszej komitywie. Ładnie się bawią bez powarkiwań. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Quote
Jola i Czterołapy Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Gratulacje dla adoptujacych, wyadoptowanej i wyadoptowujacej! Wszystkiego najlepszego dla wszystkich w/w :lol: Quote
Recommended Posts