Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wstawiam jeszcze raz

Psy na noc są w łazience, w dzień nadal w kojcu na zewnątrz :(

Są niesamowitymi pieszczochami. Lubią wspólne zabawy, Czarny zaczepia , Kudłaty się godzi na wszystko :) Są raczej młodymi psami, czyli ok 2-3 lata, ale mogę się mylić. Wiedzą jak się zachować w domu, choć lubią ganiać po podwórku . Żywo reagują na kota, ale nie sprawdzałam jakie mają zamiary, bo mój kot już i tak jest znerwicowany przez te ciągłe wizyty nowych psów...Do moich psów merdają ogonkami, bliższej konfrontacji nie robiłam, bo nie miałam czasu, może w niedzielę to sprawdzę.

Posted

Sklece kilka słów do ogłoszeń, czy ktoś z Was mógłby mi pomóc ogłaszać chłopaczków ?
I jeszcze jedna prośba, może ktoś z Was zechciałby zrobić im prezent w postaci karmy ?
Za wszelka pomoc z góry bardzo dziękuje.

Posted

Przed momentem była gonitwa na podwórku moich z Krasnalami. Krasnale są przyjaźnie nastawione, dogadują się bez problemu. Musze jednak pilnować towarzystwa, bo mój Leon - wielkości Ogara Polskiego całe życie sądzi, ze jest malutki :) w zabawie mógłby któregoś nadepnąć....

Posted

[quote name='izabellah-aldonda'][URL]http://izabellah.wrzuta.pl/film/77v0locBg83/103_1234[/URL][/QUOTE]

nie wiem czemu dopiero teraz zobaczyłam ten filmik hahha ale jest boski ten mały :roflt: moja Luna to samo robi :lol:

Posted

[quote name='malawaszka']tamta pani której podawałam tel Izy wzięła innego sznaucerka - z Zabrza, ale tego posłałam jeszcze jednaj rodzinie - z Legionowa - jutro do niej zadzwonię i zapytam czy odebrała[/QUOTE]

Aaaaaaaa to posłałaś jej już te zdjęcia?:-) znaczy ja nie muszę? Bo ja miałam tu w Legionowie robić przedadopcyjną.......?:-)

Posted

dziewczyny, chcemy uporządkować wątek pudlowy, gdzie jest też Wasz pudlowato-sznupkowaty (choć na tym zdjęciu [URL]http://img821.imageshack.us/i/1031247.jpg/[/URL], to on mi na bearded collie wygląda :D) czy mogłaybyście w związku z tym uzupełnić informacje o nim wg wzoru:
[SIZE=3][B][U][COLOR=Red]INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:[/COLOR][/U][/B][/SIZE] [B][SIZE=3][COLOR=Red]
[/COLOR][/SIZE][/B]
[LIST]
[*][B][SIZE=3][COLOR=Red] Imię:[/COLOR][/SIZE][/B]
[*][B][SIZE=3][COLOR=Red]Wiek:[/COLOR][/SIZE][/B]
[*][B][SIZE=3][COLOR=Red]Płeć:[/COLOR][/SIZE][/B]
[*][SIZE=3][COLOR=Red][B]Kastracja/sterylizacja:[/B] tak/nie[/COLOR][/SIZE]
[*][B][SIZE=3][COLOR=Red]Wielkość:[/COLOR][/SIZE][/B]
[*][SIZE=3][COLOR=Red][B]Kontakt w sprawie adopcji:[/B] mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=3][COLOR=Red][B]Miejsce pobytu[/B] (miasto; dt/schronisko/inne)
[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=3][COLOR=Red][B]Zdjęcie[/B] (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne)[/COLOR][/SIZE]
[*][SIZE=3][COLOR=Red][B]Podstawowe informacje o zachowaniu:[/B]
[/COLOR][/SIZE]
[/LIST]

[U][COLOR=Sienna][B]Informacje dodatkowe:[/B][/COLOR][/U]

[LIST]
[*][COLOR=Sienna][B]Odrobaczenie:[/B] tak/nie[/COLOR]
[*][COLOR=Sienna][B]Szczepienia:[/B] tak/nie; jeśli tak to jakie?[/COLOR]
[*][COLOR=Sienna][B]Problemy zdrowotne:[/B] tak/ nie; jeśli tak to jakie?[/COLOR]
[*][COLOR=Sienna][B]Inne problemy[/B] (np. behawioralne): jeśli tak to jakie?[/COLOR]
[*][COLOR=Sienna][B]Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami[/B]: [/COLOR]
[*][B][COLOR=Sienna]Link do wątku:[/COLOR][/B]
[*][B][COLOR=Sienna]Krótki opis[/COLOR][/B][B][COLOR=Sienna]:[/COLOR][/B]
[/LIST]

Posted

equus dziękuje za pomoc :)

Marley
samiec
ok 2 lata
przed adopcją będzie kastrowany, póki co musi nabrać trochę ciałka
średniak
[EMAIL="izabellah@wp.pl"]izabellah@wp.pl[/EMAIL], 503 082 952
Gm.Babice woj. Mazowieckie

Marley jest bardzo spokojnym i posłusznym psem, jest uległy wobec innych psów w tym samców, interesuje się kotem, ale bez zbędnej przesady. Nie polecałabym go do dzieci jedynie ze względu na to, że potrafi warknąć jak coś jest nie po jego myśli , mógłby tym przestraszyć , nie obawiałabym się jednak żadnej innej niepożądanej reakcji. Marley uwielbia się przytulać, grzecznie zostaje sam w domu, nie jest hałaśliwy , nie przeszkadza nieproszony . Jest przesympatyczny i cudownie prosi na dwóch łapkach co możecie zobaczyć na filmiku.

Posted

Zapraszam na bazerek, na którym można nadać imię głuchemu, niewidomemu i schorowanemu Staruszkowi, który nie ma niczego, nawet imienia... :-( [url]http://www.dogomania.pl/threads/197765-DAJ-IMI%C4%98-G%C5%81UCHEMU-I-NIEWIDOMEMU-STARUSZKOWI-!!!!!-do-12-grudnia-2010r-do-20.00?p=15878872#post15878872[/url]

Posted

A mnie to na razie nie ma za co.......
Dziewczyny a tak przy okazji szukam domu dla 2 persów.......i jak na razie bezskutecznie.....nie wiecie o kimś normalnym, kto by chciał powalającej urody kota? Dzwonią do mnie tacy ludzie, ze to tylko usiąść i płakać......

Posted

Nowe obserwacje :

Kudłaty Marley oprócz warkotu potrafi pokazać ząbki gdy coś mu się nie podoba, lub jest do czegoś zmuszony, ale nie ma odwagi by ugryźć. Być może ktoś go bił i teraz na wszelki wypadek ostrzega i chce się bronić. Niestety zdążył już dostać lanie od mojej suki :( Ona nie jest zbyt cierpliwa, a Marley pozwolił sobie na ostrzegawczy warkot....Marley potrzebuje domu u spokojnych ludzi, chyba lepiej bez zwierząt. Można się z nim dogadać bez trudu po dobroci lub podstępem :)
Majlo ( czarny) natomiast jest zupełnie bezproblemowy, wesoły, posłuszny i słodki , chyba młodszy od Marleya, wszędzie go pełno, chętny do głaskania i zabaw . Niestety dręczy mojego kota, łazi za nim i histeryzuje :)