Bushak Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 LAURA napisał(a):sędzia też człowiek..może miała poprostu zły dzień.. Być może, ale wydaje mi się, że jednak w każdym zawodzie należy należy być profesjonalistą i wyładowywanie swoich frustracji na wystawiających jest nie w porządku. Poza bardzo niemiłym zachowaniem tej Pani (nie było odpowiedzi na moje "Dzień dobry", nie było "Do widzenia", czy choćby słowa komentarza przy wręczaniu dyplomu; jedyne co usłyszałam przez cały pobyt na ringu to: "Proszę biec dookoła"), zraził mnie również sam sposób oceny, bo przy okropnym upale właściwie całą ocenę biegaliśmy (w tę i z powrotem, a potem kilka kółek po ringu) i nawet nie zdążyłam ustawić psa w pozycji, bo gdy w końcu się zatrzymaliśmy, od razu dostałam dyplom. Do tego w ocenie mam wpisane totalne bzdury i w zasadzie pies ma wskazane wady, których nie ma, a nie ma wskazanych tych, które faktycznie ma. No chyba że Pani Korpetta jako pierwsza z siedmiu sędziów, którzy do tej pory oceniali mojego psa, nagle dokonała przełomowych odkryć co do jego budowy, zgodnie z jakimś nowym wzorcem bernardyna, o którym ja nic nie wiem. No cóż, jeśli ja sporządzę opinię prawną, w której napiszę bzdury (bo akurat mam zły humor), to klient mi za nią po prostu nie zapłaci. Niestety za wystawę trzeba zapłacić z góry... To pierwszy sędzia, do którego więcej się nie wybiorę i mam nadzieję, że więcej na takich nie trafię. A co do samej wystawy we Włocławku, to chyba faktycznie najlepiej będzie spróbować się tam jutro dodzwonić. Quote
daga10011 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Nie strasz:-o .To jest ostatnia wystawa w sezonie gdzie moge jechac w tym roku,a chcialabym ukonczyc mlodziezowy championat:roll: Quote
Bushak Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 My liczyliśmy na ukończenie Młodzieżowego Championatu właśnie w Koszalinie, ale niestety się nie udało, bo pies dostał od Pani Korpetty swoją pierwszą bdb. I szczerze mówiąc nie przejęłam się nawet za bardzo oceną, bo od początku wystawiania liczyłam się z tym, że w końcu kiedyś pies to bdb dostanie (w końcu nie ma psów idealnych), ale zachowanie Pani Sędzi i bezsensowny opis pozostawiły spory niesmak. Daga, mimo wszystko zachęcam Cię do spróbowania - może trafisz na lepszy humor. Pamiętam jak ja miałam wielkie obawy przed wystawieniem psa u Pani Bukład, a okazało się, że była to jedna z najfajniejszych wystaw. I mimo że nie wygraliśmy (przegraliśmy z naprawdę cudnym psiakiem, z którym zresztą konkurowaliśmy aż na 3 wystawach), to mój pies i tak dostał doskonałą, medal i jeden z najlepszych do tej pory opisów + kilka cennych rad co do przyszłego wystawiania. Po prostu trzeba wszystkiego spróbować samemu :roll: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Ja również będę ;) Jeśli komuś potrzebna jest pomoc w wystawianiu to chętnie pomogę ;) Quote
NNikka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Cavalierka zobaczymy jak Ci pójdzie z moją panienką w Sopocie... Ja we Włocławku też będę :loveu:. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 No tak :) Ale myślę,że będzie dobrze ;) Quote
szorka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Z trzech sędziów na II gr. podanych na stronie oddziału we Włocławku ,sznaucery miniaturowe sędziuje P. B. Szczepkowska. Co do średniaków i olbrzymów to nie wiem. Napisałam do oddziału w tamtym tygodniu mejla i taką dostałam odpowiedż.:roll: :roll: :roll: :roll: Wprawdzie moje zapytanie było tylko o miniatury. Quote
martyna. Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 A ja poszukuje psa na MP.Wiec jesli ktoś mogłby mi pozyczyc to bylabym b.wdzieczna.Oczywiscie jesli piesek zejdzie z ringu i pojdzie ze mna. Quote
martyna. Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 paulinka13 napisał(a):Martyna bierzesz Aste? Birę,biorę:loveu: :loveu: :cool3: Quote
paulinka13 Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Martyna2006 napisał(a):Birę,biorę:loveu: :loveu: :cool3: woo, żeś zaszalała:evil_lol: fajniutko ze ja wezmiesz bo juz dawno tej slicznotki nie widzialalm:cool3: masz juz piecha na MP?? Quote
daga10011 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Cavalierka-wpisz mloda do kalendarzyka:oops: .Juz wiem czemu taka chuda byla ostatnio-wieczorem po wystawie cieczka pierwsza przyszla:roll: .Juz wyglada jak karmiony pies:lol: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Oczywiście,dla kochanej Enigmy zawsze znajdę czas :loveu: ;) Z chęcią znów ją wystawię i mam nadzieję,że tym razem skończy Mł.Ch. ;) Aaaaa,to dlatego :D To skoro już wygląda jak karmiony pies to może sędzia się już nie przyczepi,że jest wychudzona :roll: No chyba,że powie,że jest za gruba :lol: Quote
daga10011 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 haha-no tak..raz byla za gruba:roll: -z zimowym futrem:lol: .Ciesze sie,ze masz czas na moje male kochanie:loveu: .Tak sobie mysle-a skoro Twoja wspaniala kolezanka (ta ktora tak wygrala z Gala w Chojnicach:loveu: ) nie bedzie-to moze obie malpeczki wystawisz????Juz wiesz na co zwracac uwage u starszej:razz: .. Quote
paulinka13 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Mam pytanko do wszystkich:) czy istnieje możliwosc pozyczenia pieska na MP we Włocławku?? oczywiscie jak pies juz bedzie po ocenie na ringu:) byłabym bardzo wdzieczna:) pozdrawiam:) Quote
martyna. Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ja bede napewno z moja Asta w Otwartej :) Quote
paulinka13 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Martynko GRATULACJE!! prosze napisz wyniki w temacie JH lub Sopot:) Quote
Iwa-R Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 My się także zgłosiliśmy... Savannah.. pamiętaj o nas :cool3: Quote
wiki_2006 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 paulinka13 napisał(a):Martynko GRATULACJE!! prosze napisz wyniki w temacie JH lub Sopot:) Hmm mysle ze to powinnas umiescic w jh albo na wystawie w sopocie . Pozdrawiam Quote
wiki_2006 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Witam!! Mam pytanie kto bedzie z Was we wloclawku z jackiem?? Pozdrawiam Quote
alqua Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ja też dzisiaj wysłałam zgłoszenie ;) Czy może mi ktos powiedzieć czy i jak daleko jest ta wystawa od stacji PKP ? Niestety jadę pociągiem do Włocławka :( Quote
jovi Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 alqua napisał(a):Ja też dzisiaj wysłałam zgłoszenie ;) Czy może mi ktos powiedzieć czy i jak daleko jest ta wystawa od stacji PKP ? Niestety jadę pociągiem do Włocławka :( Niestety, ale jest kawałek, jakieś 2km. Quote
Iwa-R Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 A czy O. Włocławek podaje staweczki? :cool3: Quote
Recommended Posts