Szyna13222 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 dostał dwa zastrzyki ale dokładnie sie nie wypytywałam Quote
Pola17 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Szyna13222 ale ja nie pytam ile pies dostał zastrzyków tylko jakie leki konkretnie ty jak idziesz do lekarza to lekarz wypisuje ci leki jakie dostaniesz .Pytasz lekarza co dostałaś/ dostaniesz co to za leki tak???? Jak będziesz w schronisku to podejdź z kartka i proszę niech vet napisze ci co pies dostał a najlepiej podejdź z książeczka psa i niech mu wszystko wpisze co dostał za każdym razem jak któraś z wolontariuszek idzie do weta z psem to niech bierze książeczkę od danego psa :) Ja tak u nas w schronisku robię . Quote
Szyna13222 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 wiem o co pytałaś i tez ci odpowiedziałam ze nie wypytywałam sie dokladnie czyli nie wiem konkretnie co podał mu lekarz. Z ksiazeczka niestety nie moge podejsc bo kierownik ma wszystkie ksiazeczki w biurze. Quote
Pola17 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Czyli nie wiesz co pies dostał mógł dostać byle co .Tylko powiedz mi jak byle co możne pomóc remikowi ???To idź do kierownika i niech ci da ta książeczkę na ten moment kiedy idziesz z psem do veta . Albo poproś o wypisanie na kartce leków które dostał pies i dołącz je do książeczki psa oczywiście!!! Kartka ma byc podbita pieczątką veta i z podpisem jego tak aby było wiadomo co piesio dostał za leki i co mu jest konkretnie ;);););) Quote
karusiap Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Pola17 chyba cos Ci sie troszke pomieszalo.Bylas kiedys w schronisku,ze tak rozkazujesz dziewczynom?Zmien ton,bo wet to wet i on wie co podaje psu i na co. Quote
Pola17 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [ TAK byłam nie raz mi sie pomieszało BO CO!!!! dla tego ze mówie co powina zrobic a czego nie zrobła ja tez pomagam w schronisku i nie leze na kanapie przez cały dzień jak to niektórzy myślą tylko zapierdalam tyle ile mogę . O de mnie wymaga kierowniczka schroniska ze jak idę zaprowadzić psa do veta to naj pierw idę do biura po książeczkę potem zaprowadzam psa po zabiegu czekam az vet mi podpisze podbije pieczątkę i wtedy zabieram psa z wypisana książeczka oczywiście cały ten cas badan i wypisywania jestem z psem i pytam jeśli mam jakieś pytania co do stanu psa TO ODEMNIE MOZNA TEGO WYMAGAC A OD WOLONTARIUSZEK Z AZORKA JUZ NIE BO CO BO MAJA PO 14/15/16 LAT JA TEZ MAM 17lat a wieku 13 nie miałam ulg w schronisku pomagałam jak wszyscy .;Dla wiadomości niektórych z was mam zamiar zostać wolontariuszka Azorka tylko muszę jeszcze podpisać umowę QUOTE=karusiap;16084396]Pola17 chyba cos Ci sie troszke pomieszalo.Bylas kiedys w schronisku,ze tak rozkazujesz dziewczynom?Zmien ton,bo wet to wet i on wie co podaje psu i na co.[/QUOTE] Quote
xxxx52 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Szyna13222 napisał(a):Remika znowu uwiązali na łańcuch :( Ale wzieliśmy i zamkneliśmy go z powrotem w boksie. Jeszcze jak był prowadzony do boksu Alan go zaatakował i teraz Remiś ma troche pyszczek spuchnięty z jednej strony, ale dostaje leki.... Co znowu pieska przykuli lancuchem do budy?:placz::mad::mad::mad::mad::mad: Czy te zstrzyki sa przeciw opuchnietej sznupki psa?Z jakiego powodu ma opuchniety ?czy byl ugryziony?Czy z powodzu zapalenia dziasla?Cz z powodu zepsutych zebow? Zeby psa dac na Dt czy DS nalezy znac odpowiedz na te pytania ,a przede wszystkich zobaczyc co psu jest ,gdyz wet czesto psy schroniskowe traktuja po macoszemu i te psiaki nie otrzymuja nalezytej pomocy.:angryy::shake: Quote
karusiap Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='Pola17'][ TAK byłam nie raz mi sie pomieszało BO CO!!!! dla tego ze mówie co powina zrobic a czego nie zrobła ja tez pomagam w schronisku i nie leze na kanapie przez cały dzień jak to niektórzy myślą tylko zapierdalam tyle ile mogę . O de mnie wymaga kierowniczka schroniska ze jak idę zaprowadzić psa do veta to naj pierw idę do biura po książeczkę potem zaprowadzam psa po zabiegu czekam az vet mi podpisze podbije pieczątkę i wtedy zabieram psa z wypisana książeczka oczywiście cały ten cas badan i wypisywania jestem z psem i pytam jeśli mam jakieś pytania co do stanu psa TO ODEMNIE MOZNA TEGO WYMAGAC A OD WOLONTARIUSZEK Z AZORKA JUZ NIE BO CO BO MAJA PO 14/15/16 LAT JA TEZ MAM 17lat a wieku 13 nie miałam ulg w schronisku pomagałam jak wszyscy .;Dla wiadomości niektórych z was mam zamiar zostać wolontariuszka Azorka tylko muszę jeszcze podpisać umowę QUOTE=karusiap;16084396]Pola17 chyba cos Ci sie troszke pomieszalo.Bylas kiedys w schronisku,ze tak rozkazujesz dziewczynom?Zmien ton,bo wet to wet i on wie co podaje psu i na co. To wiele wyjasnia. Wlasciwie dla mnie wszystko....odpusc sobie przeklenstwa, bo nie robia na mnie wrazenia. Nie chce mis ie z Toba nawet dyskutowac. Quote
xxxx52 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 karusiap napisał(a):Pola17 chyba cos Ci sie troszke pomieszalo.Bylas kiedys w schronisku,ze tak rozkazujesz dziewczynom?Zmien ton,bo wet to wet i on wie co podaje psu i na co. niestety z tymi weterynarzami nie jest tak jak piszesz,czesto ,az za czesto sie myla,albo nie udzielaja psom nalezytej pomocy,gdyz to psy schroniskowe ,drugiej kategori.To nie tylko jest problemem w tym schronisku.Znam podobne problemy z wet w innych schroniskach.Nawet musimy zabierac psy i za swoje prywatne pieniadze oplacac,albo org.musza za bledy lekarskie powtornie leczyc czy operowac wlacznie po zabiegach kastracyjnych. Radzenie to nie zawsze jest jednoznaczne z rozkazywaniem.Osoby z wiekszym doswiadczeniem musza radzic i ,gdyz nowicjusze nie wiedza wszystkiego.Teoria nie zawsze idzie w jednej parze z praktyka. Quote
karusiap Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 xxxx52 mnie o wetach schroniskowych i ich dzialaniach mowic nie musisz. Nie wszedzie jednak wolontariusz jest mile widziany co osoby z doswiadczeniem wiedza, a nowicjuszom trzeba uzmyslowic. Ton radzenia od rozkazywania tez sie rozni i tu widac jednoznacznie. Zreszta nie o tym watek.Nie ja jestem na miejscu. Quote
Pola17 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Sory za podniosłam głos od teraz jak by ten pies miał pasc to mnie nie interesuje nie ben de sie w ogóle udzielać na tym wątku szkoda mi tylko psa!!!!!!!!!!!! Nie mam zamiaru sie wkurzać przez byle kogo:). Quote
dzodzo Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Pola17 napisał(a):Sory za podniosłam głos od teraz jak by ten pies miał pasc to mnie nie interesuje nie ben de sie w ogóle udzielać na tym wątku szkoda mi tylko psa!!!!!!!!!!!! Nie mam zamiaru sie wkurzać przez byle kogo:). i to tylko swiadczy o dojrzalosci emocjonalnej co po niektorych;) i Quote
Pola17 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Czy ty cos sugerujesz co do mojej osoby!!!!!!! jesli tak to pisz na pw Quote
Tola^^ Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Ale proszę się nie kłócić na wątku Remika, bo i tak to mu w nie pomoże... W sobotę będę w schronisku i postaram się go wziąć na spacerek :D Quote
Szyna13222 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Pola17 napisał(a):?To idź do kierownika i niech ci da ta książeczkę na ten moment kiedy idziesz z psem do veta . Gdyby to było takie proste to bym to zrobiła ale juz kiedys jak wzielismy ksiazeczki psow zeby posprawdzac szczepienia to kierownik nam je odebral. Pozatym kierownika w sobote nie ma chyba ze sie cos zmienilo. Wet ma zeszyt gdzie wpisuje co dany pies (ze schr.) dostal i jaka ma byc kontynuacja leczenia o ile sie dobrze orientuje xxxx52 napisał(a):Czy te zstrzyki sa przeciw opuchnietej sznupki psa?Z jakiego powodu ma opuchniety ?czy byl ugryziony? Tak, to przez ugryzienie spuchł mu pyszczek. Tak ,zastrzyki są na opuchlizne:) Quote
Szyna13222 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Pola17 napisał(a):remik w hotelu koło Szamotuł:) Wow! :) Jaka szybka akcja, super!! Quote
Tola^^ Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Jakie wieści dobrze że Remika nie ma już w schronie, a będą jakieś wieści o nim? I czy on jest na dworze w tym hoteliku? Quote
dzodzo Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Remik jest pod opieką Nadziei Dobermana-dzięki Oris oczwiscie:), bylo to planowane od dawna jak tylko zwolni sie miejsce wiec i wiesci beda Quote
Pola17 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ja mam 8km do hoteliku postaram sie zajrzeć do psika i zrobić fotki jak znajdę chwilkę czasu :) Quote
Tola^^ Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Pola17 napisał(a):Ja mam 8km do hoteliku postaram sie zajrzeć do psika i zrobić fotki jak znajdę chwilkę czasu :) Przydały by się fotki psiaka do ogłoszeń i ciekawe co słychać u Remika :D Quote
dzodzo Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Remik ma sie dobrze, ma bardzo fajny charakter i z pewnoscia byl psem domowym Oris zajęta wiec pisze to co nam przekazala zaraz po przyjeździe Remika;) Quote
Tola^^ Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Charakter ma wspaniały :) To naprawdę kochany psiak:loveu: Quote
Recommended Posts